...χμμμ.. γλεντια!
Καταρχην, γενικα μιλωντας, νομιζω συμφωνουμε ολοι οτι οταν αποφασισεις συνειδητοποιημενα να βαλεις σπιτι σου ενα σκυλο , εισαι προετοιμασμενος για τα παντα.-
Το αν το σπιτι ειναι μικρο, ειναι με ενοικιο, εχεις παραξενους γειτονες, εχεις πεθερα με αντικλειδι, δουλευεις 12ωρα , εχεις γκομενα αλλεργικη.. ειναι πραγματα τα οποια τα εχει καποιος σκεφτει πριν αποφασισει να υιοθετησει.
Π.χ. ακομα κι αν παρει καποιος ενα απο τα σκυλια μου σπιτι του , και ενω ειναι μια χαρα εκπαιδευμενα, ουτε θα τον ακουει, ουτε θα τον υπακουει , θα του φαει σιγουρα καποιο παπουτσι ,καλτσα, ξυλινο διακοσμητικο, πορτα και οτι αλλο βρει μπροστα του και σιγουρα θα του κατουρησει! εκτος αν καταφερει να εισαι 24/24 μαζι του.
Γιατι; Γιατι προκειται για σοκ για τον σκυλο! Ειδικα για τον ενηλικο... το κουταβι ειναι τριαλαλο. Εδω στην μανα μου τα παω και μ λεει ειναι πισω απο πορτα και περιμενουν!
Ξαφνικα βρισκεται σε ενα αλλο χωρο, με αλλους ανθρωπους, αλλες συνηθειες.. το ζωο εχασε τη γη κατω απο τα ποδια του... και κανεις δεν μπορει να του εξηγησει τι συμβαινει.
Θα αρχισει να συμπερεφεται σαν σκυλος σε σπιτι αφου ξεπερασει το σοκ της αλλαγης, και αυτο γινεται ΜΟΝΟ με την συνηθεια.... Στο μηνα πανω (τουλαχιστον) αρχιζεις να βλεπεις τι σκυλο εχεις απεναντι σου.
Ειναι αδικο για το σκυλο (και για τον ανθρωπο ) να μη δωσεις αυτο το χρονο που επιβαλεται!
Αλλιως, καλυτερα για μενα, μην μπει κανεις στην διαδικασια των λιγων ημερων ειναι απιστευτα ψυχοφθορο για τον σκυλο... ο ανθρωπος το ξεπερναει με την λογικη του.
Το ιδιο θα συμβει με κουταβι, το ιδιο θα συμβει με αδεσποτο ενηλικο, το ιδιο θα συμβει και με σκυλο που εχει μεγαλωσει σε σπιτι.
Δοξα το θεο, απο σκυλια παραδειγματα εχω πολλα να φερω.. Η Μενια μεγαλωμενη στα πουπουλα ηταν .. ομως για 6+ μηνες παντοφλες, παπουτσια...μεχρι γλαστρες και διαφορα δεν ειχαμε και οτι ετργωγε το εβγαζε σε διαροια στα χαλια μου... ειχε ενα καρο ψυχοσωματικα απο την αλλαγη και δε συμαζευεται..
Η Ζαιρα, οταν την βρηκα δεν ειχε καν ονομα. Πολλοι οταν δινουμε σκυλια και τα βαφτιζουμε Χ και οταν πανε στα σπιτια τα ονομαζουν Ψ ... ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Αυτο σχετικα με το ποσο μας ακουει ενα νεοφερμενος σκυλος μεσα στο σπιτι. Ειναι κανονες αυτα... δεν ειναι η γνωμη μου.
Ξερω παρα πολυ καλα πως η Ρινιω επεστρεψε τον Ατλα με ραγισμενη καρδια και κλαματα... τα εχουμε πει και απο κοντα, Ομως ισχυουν τα παραπανω οσο και να την αγαπαω (και δεν την αγαπω λιγοτερο λογω του συμβαντος). Οι αρχικοι ιδιοκτητες απο οσο καταλαβαινω ωραιοποιησαν πολυ την κατασταση του σκυλου.. στην συνεχεια δεν του δωθηκε ο απαιτουμενος χρονος προσαρμογης..και ο σκυλος επιστραφηκε. Ουτε πεταχτηκε στο δρομο ουτε πηγε σε 4ο ξενο σπιτι. Τουλαχιστον του εκανε και μια αιματολογικη και καλαζαρ.. που αμφιβαλλω αν ειχε κανει ποτε.
Η αγελη στην οποια ζουσε και ηταν μελος κανονικα ..δεν τον δεχτηκε πισω απο την προηγουμενη επιστροφη... ο νεος αρχηγος δεν χαριζει καστανα και ο σκυλος μεχρι να βρει σπιτι θα μενει σε ενα crate που θα προσπαθει να ανοιξει με την κεφαλα του , την οποια γεμιζει πληγες. Η οικονομικη κατασταση του σπιτιου που ζει ειναι πολυ δυσκολη και δεν μπορει πραγματικα να τρωει ουτε αυτο που χρειαζεται ουτε να εχει την προσοχη που πρεπει....
Με πηρε τηλ η κοπελα που τον εχει αυτον και αλλα 9 (ας συγκαρτηθω...) και μου τα ειπε και αυτη με κλαματα.. (ολοι κλαιμε)
Το μονο που σας παρακαλω , ειναι αν εχετε καποιον ενδιαφερομενο να τον περασετε απο κοσκινο να μην περασει παλι τα ιδια. Γιατι επισης απο οσο καταλαβαινω οι ιδιοκτητες δεν περασουν απο εξονυχιστικο ελεγχο το νεο ιδιοκτητη και προσφερομαι να το κανω...με μεγαλη μου χαρα!

θα περασουμε ωραιαααα!!
Είναι προτιμότερο όμως και πιο τίμιο να αντιλαμβάνεσαι και μαλιστα το συντομότερο δυνατό και να παραδεχεσαι οτι δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις παρα να τον κρατησεις χωρις την πρεπουσα προσοχη. Οσο περνα ο καιρός τόσο δυσκολότερο θα ηταν για ολους και για το σκυλο φυσικα να αποχωριστει την οικογενεια.
και ειδικα για ενα σκυλο τοσο συναισθηματικο οσο τα μποξερ!!
Τωρα το πραγμα εγινε και τελος. Μη μαλωνουμε αλλο....