Χαριζεται Μποξερ αρσενικο


Status
Κλειδωμένο θέμα

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ασφαλως συμφωνω matilda . Προσπάθεια και χρόνος είναι απαραίτητα για κάθε σκύλο που μπαινει σε νέο περιβάλλον μεχρι να ενταχθεί στην οικογένεια. Είναι προτιμότερο όμως και πιο τίμιο να αντιλαμβάνεσαι και μαλιστα το συντομότερο δυνατό και να παραδεχεσαι οτι δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις παρα να τον κρατησεις χωρις την πρεπουσα προσοχη. Οσο περνα ο καιρός τόσο δυσκολότερο θα ηταν για ολους και για το σκυλο φυσικα να αποχωριστει την οικογενεια.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Βρε παιδια μισο λεπτο δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο. Υπαρχει και το γκρι.

Στα συν της υιοθεσιας ενος ενηλικου σκυλου ειναι οτι ξερει που να κανει την αναγκη του, πως να περπατησει με λουρακι και τα βασικα του να ζει με ανθρωπους (δεν περνας την κουταβοπεριοδο κοινως) και το λεμε ολοι απειρες φορες για να πεισουμε ανθρωπους να υιοθετησουν ενηλικα σκυλια.

Αν ο σκυλος ειναι οπως τα λεει η κοπελα και δεν ειχε τον χρονο να ασχοληθει, καλως τον επεστρεψε και δεν νομιζω οτι αποθαρρυνεται κανενας απο την υιοθετηση του. Αντιθετα ο επομενος θα πρεπει να ειναι αποφασισμενος οτι θα παρει στα χερια του ενα κουταβι 2 ετων, με οτι αυτο συνεπαγεται (υπομονη, χρονο, συνεπεια, εξοδα εκπαιδευτη και πιθανων προηγουμενη εμπειρια απο σκυλους)
Συμφωνω απολυτα
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
...χμμμ.. γλεντια!

Καταρχην, γενικα μιλωντας, νομιζω συμφωνουμε ολοι οτι οταν αποφασισεις συνειδητοποιημενα να βαλεις σπιτι σου ενα σκυλο , εισαι προετοιμασμενος για τα παντα.-

Το αν το σπιτι ειναι μικρο, ειναι με ενοικιο, εχεις παραξενους γειτονες, εχεις πεθερα με αντικλειδι, δουλευεις 12ωρα , εχεις γκομενα αλλεργικη.. ειναι πραγματα τα οποια τα εχει καποιος σκεφτει πριν αποφασισει να υιοθετησει.

Π.χ. ακομα κι αν παρει καποιος ενα απο τα σκυλια μου σπιτι του , και ενω ειναι μια χαρα εκπαιδευμενα, ουτε θα τον ακουει, ουτε θα τον υπακουει , θα του φαει σιγουρα καποιο παπουτσι ,καλτσα, ξυλινο διακοσμητικο, πορτα και οτι αλλο βρει μπροστα του και σιγουρα θα του κατουρησει! εκτος αν καταφερει να εισαι 24/24 μαζι του.

Γιατι; Γιατι προκειται για σοκ για τον σκυλο! Ειδικα για τον ενηλικο... το κουταβι ειναι τριαλαλο. Εδω στην μανα μου τα παω και μ λεει ειναι πισω απο πορτα και περιμενουν!

Ξαφνικα βρισκεται σε ενα αλλο χωρο, με αλλους ανθρωπους, αλλες συνηθειες.. το ζωο εχασε τη γη κατω απο τα ποδια του... και κανεις δεν μπορει να του εξηγησει τι συμβαινει.
Θα αρχισει να συμπερεφεται σαν σκυλος σε σπιτι αφου ξεπερασει το σοκ της αλλαγης, και αυτο γινεται ΜΟΝΟ με την συνηθεια.... Στο μηνα πανω (τουλαχιστον) αρχιζεις να βλεπεις τι σκυλο εχεις απεναντι σου.
Ειναι αδικο για το σκυλο (και για τον ανθρωπο ) να μη δωσεις αυτο το χρονο που επιβαλεται!
Αλλιως, καλυτερα για μενα, μην μπει κανεις στην διαδικασια των λιγων ημερων ειναι απιστευτα ψυχοφθορο για τον σκυλο... ο ανθρωπος το ξεπερναει με την λογικη του.

Το ιδιο θα συμβει με κουταβι, το ιδιο θα συμβει με αδεσποτο ενηλικο, το ιδιο θα συμβει και με σκυλο που εχει μεγαλωσει σε σπιτι.
Δοξα το θεο, απο σκυλια παραδειγματα εχω πολλα να φερω.. Η Μενια μεγαλωμενη στα πουπουλα ηταν .. ομως για 6+ μηνες παντοφλες, παπουτσια...μεχρι γλαστρες και διαφορα δεν ειχαμε και οτι ετργωγε το εβγαζε σε διαροια στα χαλια μου... ειχε ενα καρο ψυχοσωματικα απο την αλλαγη και δε συμαζευεται..
Η Ζαιρα, οταν την βρηκα δεν ειχε καν ονομα. Πολλοι οταν δινουμε σκυλια και τα βαφτιζουμε Χ και οταν πανε στα σπιτια τα ονομαζουν Ψ ... ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
Αυτο σχετικα με το ποσο μας ακουει ενα νεοφερμενος σκυλος μεσα στο σπιτι. Ειναι κανονες αυτα... δεν ειναι η γνωμη μου.


Ξερω παρα πολυ καλα πως η Ρινιω επεστρεψε τον Ατλα με ραγισμενη καρδια και κλαματα... τα εχουμε πει και απο κοντα, Ομως ισχυουν τα παραπανω οσο και να την αγαπαω (και δεν την αγαπω λιγοτερο λογω του συμβαντος). Οι αρχικοι ιδιοκτητες απο οσο καταλαβαινω ωραιοποιησαν πολυ την κατασταση του σκυλου.. στην συνεχεια δεν του δωθηκε ο απαιτουμενος χρονος προσαρμογης..και ο σκυλος επιστραφηκε. Ουτε πεταχτηκε στο δρομο ουτε πηγε σε 4ο ξενο σπιτι. Τουλαχιστον του εκανε και μια αιματολογικη και καλαζαρ.. που αμφιβαλλω αν ειχε κανει ποτε.

Η αγελη στην οποια ζουσε και ηταν μελος κανονικα ..δεν τον δεχτηκε πισω απο την προηγουμενη επιστροφη... ο νεος αρχηγος δεν χαριζει καστανα και ο σκυλος μεχρι να βρει σπιτι θα μενει σε ενα crate που θα προσπαθει να ανοιξει με την κεφαλα του , την οποια γεμιζει πληγες. Η οικονομικη κατασταση του σπιτιου που ζει ειναι πολυ δυσκολη και δεν μπορει πραγματικα να τρωει ουτε αυτο που χρειαζεται ουτε να εχει την προσοχη που πρεπει....
Με πηρε τηλ η κοπελα που τον εχει αυτον και αλλα 9 (ας συγκαρτηθω...) και μου τα ειπε και αυτη με κλαματα.. (ολοι κλαιμε)

Το μονο που σας παρακαλω , ειναι αν εχετε καποιον ενδιαφερομενο να τον περασετε απο κοσκινο να μην περασει παλι τα ιδια. Γιατι επισης απο οσο καταλαβαινω οι ιδιοκτητες δεν περασουν απο εξονυχιστικο ελεγχο το νεο ιδιοκτητη και προσφερομαι να το κανω...με μεγαλη μου χαρα! :D θα περασουμε ωραιαααα!!

Είναι προτιμότερο όμως και πιο τίμιο να αντιλαμβάνεσαι και μαλιστα το συντομότερο δυνατό και να παραδεχεσαι οτι δε μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις παρα να τον κρατησεις χωρις την πρεπουσα προσοχη. Οσο περνα ο καιρός τόσο δυσκολότερο θα ηταν για ολους και για το σκυλο φυσικα να αποχωριστει την οικογενεια.
και ειδικα για ενα σκυλο τοσο συναισθηματικο οσο τα μποξερ!!

Τωρα το πραγμα εγινε και τελος. Μη μαλωνουμε αλλο....
 
Last edited:


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλά βρε παιδιά, ο εκτροφέας του μπόξερ που είναι σε όλα αυτά? Δεν τσέκαρε σε τι σπίτι έδωσε το, τότε, κουτάβι του? Δεν τσέκαρε ποτέ σε τι περιβάλλον ζει και μεγαλώνει? Δεν αναλαμβάνει καμία αυθύνη για το μέλλον του? Κατ'αρχας, αφού ο σκύλος είναι να αλλάξει χέρια, ο πρώτος λόγος, στο συννεφάκι μου, θα έπρεπε να είναι δικός του.

Πέρα από τον εκτροφέα τώρα. Όταν παίρνουμε ένα σκύλο πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για το παρόν του και το μέλλον του και σε καμία περίπτωση να μην τον κακοποιουμε (υποσιτιζουμε, κλουβιάζουμε μόνιμα, αμελούμε τις βόλτες του κλπ κλπ). Όταν δίνεται ένας σκύλος δεσποζόμενος πρέπει να έχουμε στα υπ'όψην μας ότι κάτι δεν πάει καλά. Οσο αγγελικά και να μας τα παρουσιάζουν, για να τον δίνουν, ειδικά όταν έχουν τόσα κατοικίδια, κάτι βρομάει. Συν τις όποιες άλλες δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σκυλιά όταν αλλάζουν σπίτι συνήθειες και κανόνες.

Αφού έχω γράψει τα παραπάνω, μήπως, λέω μήπως, έχετε χαθεί στη μετάφραση και τσακώνεστε γιατί απλά έχει γίνει λάθος συνεννόηση. Μήπως να βρισκόσασταν από κοντά όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές, να τα βάλετε κάτω και να βρείτε την καλύτερη λύση και για το σκύλο και για τους ανθρώπους. Χωρίς τις εντάσεις και τις φλόγες που έχουν ανάψει εδώ μέσα.
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Το κοματι του εκτροφεα δεν θα το συζητησω, δεν αφορα καθολου και δεν εξρω τι συνενοησεις εχουν γινει με τα παιδια που τον εχουν... αλλα προφανως αν ειχε δειξει ενδιαφερον εως τωρα καπου θα το μαθαιναμε...

Δυστυχως ο Ατλας δεν πηρε την προσοχη που του αξιζε απο το πρωτο του σπιτι... που να προλαβεις με τοσα σκυλια αλλωστε!!! (οχι οτι δεν υπαρχουν ανθρωποι που εχουν πολλα και τα προσεχουν σαν τα ματια τους.. μαλλον αυτη δεν ειναι περιπτωση μας)

Απο κει και περα, δεν εχουμε κατι αλλο να πουμε εμεις απο κοντα , ο σκυλος δεν ειναι στα χερια μου ουτε θα βρεθει ποτε, ουτε περναει κατι απο το χερι μου να κανω περαν του να βοηθησω να βρει ενα σπιτι. Η εμπλοκη της Ρινιως εγινε μεσω εμενα, που της εδειξα τον σκυλο.. τους παροτρυνα να τον παρουν γιατι ξερω οτι στα χερια της θα ηταν ζαχαρη...(ξερω την αδυναμια της φιλης μου σε βραχυκεφαλες φυλες) και προς θεου δεν ειπα τιποτα επιθετικα ( ο γραπτος λογος ισως ευκολα παρεξηγειται) . Τα παραπανω ειναι πραγματα τα οποια εχω πει και στην ιδια πριν τα γραψω εδω τις μερες που τα συζητουσαμε, εδω τα εγραψα γενικα μιλωντας οσον αφορα την υιοθεσια σκυλου και ξερει καλα την σταση μου , δραση μου, γνωμη μου... γενικα με ξερει καλα.

Στο μεταξυ με ξαναπηρε η αλλη , παλι κλαιγοντας, της ειπα ειναι απαρεδεκτο καταρχην ο σκυλος να ειναι υποσιτισμενος!! οτι οφειλει να του αφιερωσει χρονο αφου υπαρχει θεμα μαζι του , και κατα την γνωμη υποχρεουται να τον στειρωσει!
ειναι ντροπης πραγματα αυτα! Οπως ακριβως τα λεει η κρητικοπουλα στην 2η παραγραφο!
Επεμεν οτι ο σκυλος ακουει και ονομα και κατσε και ελα και τα βασικα... πραγμα που με κανει να σκεφτομαι οτι η ανυπακοη που ισχυριζεται η Ρηνιω εχει σχεση με το οτι στον σκυλο δεν δωθηκε ο χρονος αλλα φυσικα δεν ηταν ποτε τελεια εκπαιδευμενος.. δεν ξερω..
Η Μενια (την αναφερω λογω φυλης) δεν ακουει εντολες απο αλλους, αλλα αυτο δεν ειναι κατι που εφτιαξα εγω, ετσι ειναι η σκυλα απο μονη της. ισως αυτο συνεβη και στον Ατλα. Καποιος με περισοτερη εμεπιρια στα μποξερ ισως μας εδινε περισοτερες πληροφοριες.
Το οποιο παργματικα θα βοηθουσε μπας και σκιαγραφηθει ο χαρακτηρας του σκυλου , ωστε με οσους ενδιαφερομενους μιλησουμε να εχουμε περισσοτερες πληροφοριες να δωσουμε.

ουφ..αυτα...
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Με μεγαλη χαρα... το θεμα μπορει να κλειδωθει!
Ο Ατλας ειναι πλεον σπιτι του!!!

το σχολιο του νεου ιδιοκτητη..

"... Μετά την επίσκεψη στην κτηνίατρο, άρχισε να λέει γιατί πήρα αυτό το σκυλί, έχει προβλήματα, έχεις αλλεργίες, έχει ωτίτιδα, θέλει πολλή δουλειά τουλάχιστον 2-3 μήνες, πρέπει να πάρω υπό αλλεργική τροφή 94€. Έδωσε αλοιφές, έδωσε για σήμερα τροφή. Η απάντηση μου ήταν η εξής:
Εγώ θα τον κρατήσω, θα τον κάνω καλά, γιατί αυτά που μου δίνει δεν πρόκειται να τα πάρω ούτε από άνθρωπο και ας κοστίσει όσο θέλει."

και μια φωτο να κλεισουμε με χαμογελο!!

1458568_714370401908838_2121966891_n.jpg

.. τεζα μετα την βολτα!!

Καλη ζωη να εχουν!! ευχαριστω ΟΛΟΥΣ σας!!! :)

 




Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.120
Μηνύματα
895.887
Μέλη
19.931
Νεότερο μέλος
Kwnstantina_22