Χαριζονται..και μετά???

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Καλησπέρα σας!!!!
Εχω μία απορία..μπορεί χαζή μπορεί και όχι!!
Οταν ένα σκυλακί το οποίο έχει εγκαταληφθεί από τα "αφεντικά" του το καταλαβαίνω να δέχεται και να εκτιμά τους ανθπώπους που θα το φροντήσουν και θα το αγαπήσουν και θα τους δει και ως αφεντικά του.
Οταν όμως ένα σκυλακι χαρίζεται είτε γιατί υπάρχει πρόβλημα χώρου είτε γιατί υπάρχει πρόβλημα με τους γείτονες είτε για οποιοδήποτε λόγο(δεν μου έρχεται κάτι άλλο) αλλά το σκυλάκι ζει πολύ καλά με το αφεντικό του, πέρνει αγάπη ,φροντίδα και ζει όμορφα τότε πως θα δεχτεί αυτό το σκυλί τον νέο του ιδιοκτήτη;
Δεν θα μελαγχολήσει όπως μελαγχωλούν τα δικά μας μωρά όταν θα λείψουμε για λίγες μέρες;;;;;;
Πως θα προσαρμοστεί;;;;
Πάντα στην περίπτωση που με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη περναγε υπέροχα!!

επειδή σας είχα πει οτί σκεφτόμαστε να πάρουμε δεύτερο σκυλάκι σκέφτηκα μήπως βρούμε κάποιο που να το χρειάζεται περισσότερο και βλέποντας τα καταφύγια έπεσα σε πολλες αγγελίες που χαρίζονται σκυλιά κάθε ηλικίας κάθε ράτσας κυρίως για έλλειψη χώρου.Σκέφτηκα λοιπόν ότι μπορεί κάποιο από αυτα αν δεν βρεθεί νέος ιδιοκτήτης να βρεθεί στον δρόμο.
Ποιά είναι η γνώμη σας;;;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Από τη στιγμή που μπάινουν στο κόπο να βάλουν αγγελία...δύσκολα θα το πετάξουν στο δρόμο.
Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις...αν δεν βρεθεί κάποιος να το πάρει το "φορτώνουν" στα Σωματεία.
Προσωπικά...δεν πιστεύω ότι αυτά τα σκυλιά...έχουν δεχτεί και τη φοβερή αγάπη από τους ιδιοκ΄τητες τους....δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τον σκύλο σου και μετά να αποφασίζεις να τον δώσεις επειδή δεν χωράει..
Τι έιναι ο σκύλος?? Καναπές?
Δηλαδή...το ίδιο θα έκαναν και με τα παιδιά τους αν δεν χώραγαν...???
Άποψή μου έιναι ότι τα σκυλιά αυτά...χρειάζονται σίγουρα νέο ιδιοκήτη...που θα τα "χωρέσει" στη καρδιά του !!!!!!!!!!!

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Μα πραγματικά είναι πολύ στενάχωρο:(:(:(:(
Αλλά από την άλλη αν έχουν κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, μάλλον εξ αιτίας του ότι δεν ασχολήθηκαν σωστά με το σκυλί, και δεν το αναφέρουν, εμείς πως θα μπορούσαμε να το διακρίνουμε ώστε να λύσουμε το πρόβλημα και να συμβιώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το σκυλί;;

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
συμφωνω απολυτα με την Κατερινα!
τα σκυλακια αυτα δεν δεχτηκαν ποτε αληθινη αγαπη απο τα αφεντικα τους οποτε σιγουρα κατα την γνωμη μου θα προσαρμοστουν και θα αγαπησουν τον νεο ιδιοκτητη τους!
(αυτο οτι το σκυλι το δινουμε λογω ελλειψης χωρου δεν το καταλαβαινω!οταν το πηραν το σκυλι δεν ηξεραν οτι θα μεγαλωσει?αχρηστοι ανθρωποι!:mad:)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αλλά από την άλλη αν έχουν κάποιο πρόβλημα συμπεριφοράς, μάλλον εξ αιτίας του ότι δεν ασχολήθηκαν σωστά με το σκυλί, και δεν το αναφέρουν, εμείς πως θα μπορούσαμε να το διακρίνουμε ώστε να λύσουμε το πρόβλημα και να συμβιώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με το σκυλί;;
Αυτό που ρωτάς είναι πολύ γενικό...εξαρτάται το πρόβλημα που έχει ο σκύλος...πόσο διατεθημένη είσαι να προσπαθήσεις να το διορθώσεις...αν διορθώνεται...και ένα σωρό άλλα...
Αν δεν το αναφέρουν...τότε είναι ηλίθιοι...
Βέβαια...λίγο πολύ...αν τους κάνεις μία καλή ανάκριση...θα τους ξεφύγει ο λόγος!!!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
νομιζω οτι τα προβληματα συμπεριφορας αντιμετωπιζονται με υπομονη ,προσπαθεια και αγαπη!
το ενα μου σκυλι το πηρα οταν ηταν 5-6 χρονων, ηταν ενα σκυλι υπερκινητικο, νευρικο,φοβισμενο ( το φωναζα και οταν ερχοταν σερνοταν )αδυνατο και επεφτε πολλη τριχα !
τωρα πια ειναι νομιζω οτι αλλαξε αρκετα εβαλε βαρος ,τριχα δεν χανει και ειναι ενα ζωηρο σκυλι που εχει γινει και αρχηγοπουλο:D σε σχεση με την αλλη μου σκυλιτσα!

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Δηλαδή να μην το φοβάμαι;;;;;;
Και αν έχει πρόβλημα συμπεριφοράς λύνεται και απ τους ειδικούς-εκπαιδευτες σωστα;;;;;
Αντε μωρε...με τα κουτσουνια....τα περνουν όσο είναι μωρα και μετά δεν χωράνε..αυτοι χάνουν όμως!!!:D:D:D:D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Όι ειδικοί εκπαιδευτές θα σε βοηθήσουν για να σου πουν και να σου δείξουν πως θα το χειριστείς....το αν θα το καταφέρεις εξαρτάται από σένα...και πόσο επίμονη και υπομονετική θα είσαι...
Πάντως ....γνωμη μου...αξίζει τον κόπο!!!!

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Ενα πράγμα με χαρακτηρίζει..η υπομονη!!!!!:D:D:D:D:D:D
Και εγώ αυτό πιστεύω!!
Αντε..ένα αδερφάκι και για τον μπουμπούκο!!!!!!
Μακάρι να πάνε όλα κάλα:):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ενα πράγμα με χαρακτηρίζει..η υπομονη!!!!!:D:D:D:D:D:D
Και εγώ αυτό πιστεύω!!
Αντε..ένα αδερφάκι και για τον μπουμπούκο!!!!!!
Μακάρι να πάνε όλα κάλα:):)
Μακάρι..μακάρι...μακάρι...οπωσδήποτε φωτογραφία μόλις το πάρεις!!!!!!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Για ράτσα Μπαμύ διαβάζω... Αντε μπράβο βρε παιδιά γιατί έχουμε πέσει λίγο τελευταία. Μας τρώνε τα γαλλάκια :cool: Να μην τα φοβάσαι καθόλου. Είναι οι καλύτεροι τύποι και ξέρουν να εκτιμούν ;)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Για ράτσα Μπαμύ διαβάζω... Αντε μπράβο βρε παιδιά γιατί έχουμε πέσει λίγο τελευταία. Μας τρώνε τα γαλλάκια :cool: Να μην τα φοβάσαι καθόλου. Είναι οι καλύτεροι τύποι και ξέρουν να εκτιμούν ;)
Πεστα...όλο Γαλλάκια...ξεπετάγονται τον τελευταίο καιρό!!!!

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Mareco για τον μπουμπούκο είπα..έτσι λένε το άλλο μου σκυλάκι,είναι westie:):):):)
Ελπίζω να γίνει και αν γίνει το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να σας τον παρουσιάσω!!!!!!!καλά όχι το πρώτο...να τον χαρώ πρώτα:D:D:D:D:D:D:D:Dχιχιχιχιχιχι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.938
20.355
Για δεύτερο σκυλάκι από καταφύγιο δεν συζητάμε; Λάθος κατάλαβα;

matina_b

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2009
73
0
Καλά κατάλαβες!!!!!!!!Εγώ κατάλαβα λάθος:eek::eek::eek::eek: