Χειρουργιο ρηξης χιαστου!


manos89

New Member
1 Ιουνίου 2020
2
0
34
Καλήμερα σας. Πριν 2 μήνες και κάτι το σκυλάκι μου άρχισε να σηκώνει το ένα πόδι στον αέρα, το είχε ξανακάνει πιο παλιά για 2-3 μέρες και μετά ήταν μια χαρά, αυτή τη φορά όμως παρέμεινε η κατάσταση μια εβδομάδα μέχρι που επισκέφτηκα ένα κτηνίατρο. Ζω στη Κύπρο εδώ και ένα χρόνο και μου είχαν συστήσει από την Αθηνά 2 κτηνίατροι που είχα τον ίδιο όταν έρθω εδώ, επίσης όλη η Κύπρος για τέτοια θεάματα πηγαίνει σε αυτόν όποτε και πήγα για να δούμε τι γίνεται. Μου είπε τα δυσάρεστα ότι έχει ρήξη χιαστών και στα 2 γόνατα και έχει περάσει και πολύς καιρός και έχει κάνει αρκετή αρθρίτιδα και έχει μαζέψει πολλά οστεόφυτα!! Μου είπε το συντομότερο χειρουργειο για να σταματήσουμε την εξέλιξη της αρθρίτιδας τον εμπιστεύτηκα και σε 2 μέρες μπήκαμε για να κάνουμε το πρώτο. κόψαμε κόκκαλο βάλαμε λάμα βίδες και τα σχετικά. νομίζω κάναμε TPLO αν και δεν έχει νομίζω διαφορά μεγάλη η TPA πάνω σε αυτό που θέλω να σταθώ εδώ. Σήμερα κλείνουμε ακριβός 2 μίνες είναι σε καλύτερη κατάσταση το πατάει πάμε βόλτες μικρές ακόμα καθώς δεν έχουμε κάνει την ακτινογραφία να δούμε αν είναι όλα καλά (σε 5 μέρες θα πάω) άλλα φαίνεται να βάζει δύναμη και στη βόλτα. Η μεγάλη μου ανησυχία είναι ότι ακόμα όταν σηκώνεται απτό καλάθι του το κρατάει στον αέρα για 2 3 λεπτά όλες τις φόρες που σηκώνεται μέσα στη μέρα ότι ακριβός έκανα και πριν το χειρουργειο δηλαδή. Μόλις του βάλω το λουράκι και πάμε έξω κατευθείαν το πατάει και πάμε. Άλλα σπίτι είναι σαν να είναι άλλο σκυλί σαν κάτι να μην πάει καλά και έχω ανησυχήσει πολύ! 2 μήνες και ακόμα το ίδιο? μήπως τελικά ήταν κάτι άλλο και του έκανα τσάμπα την εγχείρηση η είναι κάτι φυσιολογικό ακόμα? αν έχει κάποιος γνώση η εμπειρία πάνω στο θέμα σας παρακαλώ βοηθήστε με! Ο γιατρός λέει είναι φυσιολογικό ακόμα αλλά έμενα δεν μου αρέσει όλο αυτό γιατί και πριν το χειρουργειο στη βόλτα το πάταγε κανονικά πηγαίναμε 1 ώρα γρήγορο περπάτημα χωρίς παράπονα η πόνο!!! Ευχαριστώ για το χρόνο σας και μακρυά από εσάς παιδιά μεγάλο βάσανο!!
 


Σπόρος

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2018
89
124
48
O νεαρός ο δικός μου μας έτρεχε στον κτηνίατρο γιατί δεν πάταγε καλά το πόδι του, τελικά ήταν μόνο ένα στραμπούληγμα, είναι ήδη καλά. Ο γιατρός όμως μου είπε ότι μπορεί ενώ δεν πονάει πια να μην το πατάει γιατί θυμάται ότι πόναγε και άρα το αποφεύγει (προφανώς μιλάω για την πολύ αρχή της ιστορίας, ότι μόλις που είχε νιώσει λίγο καλύτερα και μπορεί καμιά φορά πάλι να απέφευγε να το πατήσει).
 


manos89

New Member
1 Ιουνίου 2020
2
0
34
Δεν νομίζω να είναι θέμα μνήμης γιατί πχ αν τον δεις κάθεται καθιστός και το έχει όρθιο οριζόντια καταλαβαινεις τι εννοώ? και επισης δυσκολεύεται να αλλάξει στάση στο κρεβατι γυρνάει με δυσκολία και κάνει ένα ....αχ βαχ... που λέμε κάπως έτσι... Η βγαίνει στο μπαλκόνι και εκεί που είναι η τρυπά απτο παράθυρο κάνει κάπως σαν να βάζει δύναμη στα μπροστά και να πηδάει ελαφρώς. Ανησυχώ ρε γαμώτο γιατί στους 2 μήνες απο οτι διαβάζω εδώ και γενικά, όλοι είχαν φυσιολογικό βάδισμα... Να δουμε...
 


4 Οκτωβρίου 2016
107
33
33
Κυπρος
Καλησπερα
Εχει παθει το κουταβι μου ρηξη χιαστου απο τραυματισμό αλλα εμεις το ξεπεράσαμε χωρις χειρουργείο. Θα ηθελα να σου πω οτι ο δικος μου γιατρός μου εχει πει οτι μπορει να το κανει αυτο και απο συνήθειο λογω του οτι για αρκετο περπατούσε ετσι και οτι μερικα σκυλακια επανερχονται εντελώς και αλλα τους μενει αυτο. Σου εύχομαι περαστικα και γω Κυπρο μενω!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.815
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf