Χιόνι και πατούσες

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5

Ο μικρός με τα παπούτσια του.

Στιγμές από τη διαδρομή

και η θέα......

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Υπεροχα φαντάζομαι περασατε.... κουραστικά μεν αλλά υπεροχα!!!

Αυτή η θέα σε κανει και ξεχνάς τα πάντα! Και ακόμα περισσότερο να τη "μοιραζεσαι" με τον τετράποδο κολλητο σου!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
ειναι απο τα πιο ιερα μερη στον κοσμο..
οι αρχαιοι πιστευαν οτι εκει ηταν η καλυτερη ηλιακη ακτινοβολια στην ελλαδα..
εκει ξαναπατησε ο ανθρωπος το χωμα..απο εκεινο το χωμα ξαναεγινε ο ανθρωπος και γενικα εχει πολλα μυθολογικα..

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
1.Το μόνο πρόβλημα που ίσως προέκυψε ήταν σε σημεία που το χιόνι είχε παγώσει τελείως και δεν εισχωρούσε καθόλου το πόδι μέσα στο χιόνι με αποτέλεσμα να γλιστράει λίγο. Αυτά τα σημεία ήταν ελάχιστα βέβαια...

2.Το αρνητικό ήταν οτι σαν κατασκευή δεν ήταν πολύ καλής ποιότητας (ή σωστότερα δεν ήταν αρκετά καλή ποιότητα για την χρήση την οποία τους έκανα). Το αποτέλεσμα ήταν τα δύο βέλκρο τα οποία έπιαναν γύρω απο το πόδι του να γεμίσουν με χιόνι και να πρέπει αρκετά συχνά να διορθώνω τη θέση τους και να τα ξανα δένω. Επίσης προς το τέλος οι ραφή της σόλας πάνω στο νεοπρέν τρίφτηκε με αποτέλεσμα να μπαίνει χιόνι ανάμεσα στο νεοπρέν και τη σόλα και να γίνονται βαριά. Βέβαια τα λεφτά τους τα έβγαλαν (10 ευρώ το ζευγάρι).

Την επόμενη ημέρα ξύπνησε με τρελή όρεξη για βόλτα (άρα το διασκέδασε την προηγούμενη) κάναμε μια πολύ μικρότερη διαδρομή περίπου 2-3 ωρών απο τις οποίες την τελευταία 1 1/2 την έκανε χωρίς παπούτσια γιατί είχανε διαλυθει.

3.Κάτι άλλο που με προβλημάτισε ήταν το νερό. Καθ' όλη την ανάβαση δεν ήθελε να πιει καθόλου. Έφαγε και αρκετό χιόνι πράγμα που είναι επικίνδυνο αλλά πέρα από μια ελαφριά διάρροια (μη καλοσχηματισμένα κόπρανα) τίποτα άλλο. Νερό ήπιε πάρα πολύ το βράδυ.

4.Από φαγητό έφαγε αρκετά μπισκοτάκια - λιχουδιές κατά την ανάβαση και τη διπλάσια ποσότητα τροφής απο τη συνηθισμένη το βράδυ. Τσίμπησε βέβαια και τα μεζεδάκια του στο καταφύγιο....

5.Υ.Γ. Ευτυχισμένο σκυλί είναι το κουρασμένο σκυλί.... και ακόμη πιο ευτυχισμένο αυτό κουράζετε μαζί σου.
Φανταστικά θα περάσατε. Βουνό και να μην περάσατε καλά δεν παίζει. ;)

Και μερικές απορίες - παρατηρήσεις.
1. Φαντάζομαι ότι σε παγωμένες επιφάνειες δεν είναι κατάλληλα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα σε πάγο, ακόμη και με απότομες κλίσεις. Σε αυτό βοηθούσαν τα νύχια του. Με τα παπούτσια πατινάζ;;;

2. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες σε παπούτσια η μόνο τα συγκεκριμένα βρήκες;;;
Όταν παίρνουν χιόνι δεν δυσκολεύουν τον σκύλο; Κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στους ανθρώπους όταν μπαίνει χιόνι η νερό στα ορειβατικά;

3. Λογικό είναι να μην πίνει νερό. Μια χαρά δουλειά κάνει το χιόνι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν πάω βόλτα στα χιόνια πλέον δεν κουβαλάω νερό για τον σκύλο. Περιττό βάρος. :cool:

4. Σωστό. Η ποσότητα τροφής εξαρτάται και από την ''εκτόνωση'' και όχι μόνο από το βάρος του.

5. ΣΩΣΤΟΟΟ

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Φανταστική διαδρομή και τέλειο καιρό σας έκανε. Σίγουρα ο σκυλακος το καταχαρηκε αν κρίνω από το δικό μου που ψοφάει για τέτοια!!!!
Εμείς όσες φορές έχουμε πάει για πορεία στα χιόνι ούτε παπουτσάκια φοράμε ούτε τίποτα και δεν είχαμε πότε κάποιο πρόβλημα.

Last edited:

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Φανταστικά θα περάσατε. Βουνό και να μην περάσατε καλά δεν παίζει. ;)

Και μερικές απορίες - παρατηρήσεις.
1. Φαντάζομαι ότι σε παγωμένες επιφάνειες δεν είναι κατάλληλα. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα σε πάγο, ακόμη και με απότομες κλίσεις. Σε αυτό βοηθούσαν τα νύχια του. Με τα παπούτσια πατινάζ;;;

Ο σκύλος με τα παπούτσια μπορεί να περπατήσει όπου μπορείς και εσύ χωρίς κραμπόν. Αυτό βέβαια εξαρτάτε και απο το βάρος του σκύλου. Βέβαια γρήγορα κατάλαβε οτι αν πατάει στις πατημασιές της ομάδας δεν γλιστράει

2. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες σε παπούτσια η μόνο τα συγκεκριμένα βρήκες;;;
Όταν παίρνουν χιόνι δεν δυσκολεύουν τον σκύλο; Κάτι αντίστοιχο που γίνεται και στους ανθρώπους όταν μπαίνει χιόνι η νερό στα ορειβατικά;

Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερης ποιότητας, εγώ δε μπορεσα να βρώ κάτι καλύτερο μιας και το αποφάσισα τελευταία στιγμή. Μέσα στα παπούτσια δεν έμπαινε χιόνι. Έγιναν βαριά ότανμ ξηλώθηκε η "σόλα" και έμπαινε χιόνια ανάμεσα στο νεοπρεν και το λάστιχο. Αυτός είναι και ο λόγος που του τα έβγαλα την δευτερη μέρα.

3. Λογικό είναι να μην πίνει νερό. Μια χαρά δουλειά κάνει το χιόνι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν πάω βόλτα στα χιόνια πλέον δεν κουβαλάω νερό για τον σκύλο. Περιττό βάρος. :cool:

Το χιόνι είναι επικίνδυνο και για το σκύλο και για εσένα διότι στην ουσία είναι απιονισμένο. Στην καλύτερη θα πάθει διάρροια στην χειρότερη μπορεί να χάσει και τη ζωή του. Το λιωμένο χιόνι καταναλώνεται μόνο αν μετατραπεί σε τσάι οπότε εμπλουτιστεί με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Εμείς όσες φορές έχουμε πάει για πορεία στα χιόνι ούτε παπουτσάκια φοράμε ούτε τίποτα και δεν είχαμε πότε κάποιο πρόβλημα.
Εξαρτάτε σίγουρα απο το σκύλο και απο την σκληραγώγηση της πατούσας του. Ο δικός μου δεν πατάει συχνά χιόνια αν και κάνει πολλά χιλιόμετρα πολύ συχνά. Δε θα μπορούσα να το ρισκάρω όμως γιατί αν πάθαινε εγκαυμα δε θα είχα τρόπο να τον κατεβάσω απο το καταφύγιο στο αυτοκίνητο.

Last edited:

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Το χιόνι είναι επικίνδυνο και για το σκύλο και για εσένα διότι στην ουσία είναι απιονισμένο. Στην καλύτερη θα πάθει διάρροια στην χειρότερη μπορεί να χάσει και τη ζωή του. Το λιωμένο χιόνι καταναλώνεται μόνο αν μετατραπεί σε τσάι οπότε εμπλουτιστεί με μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Σωστό αλλά στην πράξη δύσκολα εφαρμόσιμο. Δύσκολο να τον αποτρέψεις να φάει χιόνι, και όποτε του έδινα νερό ποτέ δεν το έπινε.
Πάντως ποτέ δεν είχε πρόβλημα (εκτός από κάποιες φορές που είχε ελαφριά διάρροια) και μιλάμε όχι για μια και δυο βόλτες στα χιόνια. Όπως και άλλα σκυλιά που γνωρίζω δεν είχαν πρόβλημα.

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4

Ο μικρός με τα παπούτσια του.

Στιγμές από τη διαδρομή

και η θέα......
Καλέ ζηλεύω η έρμη η φοιτήτρια!!!Εμείς εξεταστική και πήξιμο κι άλλοι εκδρομές και καλοπέραση:p Πέρα από την πλάκα όμως...Τι όμορφες φωτογραφίες και τι όμορφο μέρος...και τι όμορφος σκύλος!!!Αγερωχότατος παρά τα χιόνια και κύριος με τα παππουτσάκια του!Φαντάζομαι πόσο θα το ευχαριστηθήκατε αμφότεροι και τι ωραία εμπειρία που θα είναι.Να περνάτε πάντα έτσι όμορφα

Υ.Γ.Ακόμα ζηλεύω...:lloro:

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Σίγουρα είναι αδύνατο να μη φάει χιόνι. Δεν θα πάθει κάτι σοβαρό, απλά πρέπει οπωσδήποτε να πιει και πόσιμο νερό...

Πραγματικά περάσαμε υπέροχα και σίγουρα θα το ξανακάνουμε. Κόντρα σε όλες τις οδηγίες της κτηνιάτρου οι οποίες η αλήθεια είναι οτι αρχικά με άγχωσαν πολύ...

Σκέφτομαι πολύ τελευταία οτι ο κτηνίατρος ίσως δεν είναι ο κατάλληλος για να κατευθύνει σωστά το ποσό της άσκησης ενός σκύλου (ούτε ίσως και τη διατροφή του αν δεν έχουν ασχοληθεί οι ίδιοι πολύ). Δεν είναι η πρώτη φορά που με προτρέπουν να μετριάσω την άσκησή του. Κοινός να μην τον παίρνω πάντα μαζί μου. Και δεν είναι η μόνη κτηνίατρος που μου το έχει πει.

Δεν έχω επαφή με κάποιον εκπαιδευτή (δεν ξέρω αν αυτός θα ήταν κατάλληλος) και σίγουρα δεν τίθεται θέμα εκτροφέα (θα έπρεπε να μιλήσω με καμιά 10ρια τουλάχιστον;)).

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ο σκύλος όταν κουραστεί θα το δείξει και θα το καταλάβεις. Μετά από αρκετές φορές στο βουνό για το δικό μου ξέρω ότι το γουστάρει τόσο πολύ που θα τα δώσει όλα ακόμα κι αν μετά κοιμάται δύο μέρες. Απλά να σημειώσω ότι όσο μεγαλώνει τον βλέπω λίγο διαφορετικό στο πως ξοδεύει την ενέργεια του. Μου φαίνεται σα να κάνει λίγο οικονομία παραπάνω και είναι λίγο πιο μαζεμενος.

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Ο σκύλος όταν κουραστεί θα το δείξει και θα το καταλάβεις. Μετά από αρκετές φορές στο βουνό για το δικό μου ξέρω ότι το γουστάρει τόσο πολύ που θα τα δώσει όλα ακόμα κι αν μετά κοιμάται δύο μέρες. Απλά να σημειώσω ότι όσο μεγαλώνει τον βλέπω λίγο διαφορετικό στο πως ξοδεύει την ενέργεια του. Μου φαίνεται σα να κάνει λίγο οικονομία παραπάνω και είναι λίγο πιο μαζεμενος.
Το ίδιο πιστεύω και εγώ... Απλά θα ήθελα ο κτηνίατρος να μπορεί να με καθοδηγήσει λίγο καλύτερα...

Katiariko

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2013
405
183
36
Αθηνα
Καλησπέρα παιδιά !
Της μικρής τα πατουσάκια απο τη χθεσινή βόλτα είναι κάπως έτσι....

...είναι κάτι ανησυχητικό; τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση;:(

Συγνώμη αν ειμαι σε λάθος θέμα. Αν ειμαι, παρακαλώ όπως μεταφερθεί το ποστ.