Χολοκυστιτιδα σε γιορκι

Melenia78

New Member
5 Ιουλίου 2025
2
0
46
Εδώ και μια εβδομάδα η σκυλίτσα μου διαγνωσθηκε με Χολοκυστιτιδα. Προς το παρόν κάνουμε αγωγή. Εξαιτίας του μικρού μεγέθους και της ηλικιας της είναι 12,φοβάμαι το χειρουργείο. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.950
7.518
Γιατί, σας είπαν ότι η αγωγή μπορεί να μην πιάσει κ χρειάζεται χειρουργείο; Τι χειρουργείο; Χολεκτομη;

Melenia78

New Member
5 Ιουλίου 2025
2
0
46
Ναι αυτό μας είπαν. Θα εξαρτηθεί από τον υπέρηχο και τις αιματολογικές. Εάν δεν δούμε βελτιωσή ή επιδεινωθούν τότε θα πρέπει να σκεφτούμε την χολοκυστεκτομή. Απλά αναρωτιέμαι εάν έχει κάποιος παρόμοια εμπειρία και εάν με την αγωγή έχει βοηθηθεί το σκυλακι

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.950
7.518
Το μόνο που ξέρω είναι ότι η εγχείρηση δεν είναι τόσο ρουτίνας όσο στους ανθρώπους, γιατί υπάρχουν κάποιες ανατομικές διαφορές που προσθέτουν δυσκολίες.

Λάσπη στη χολή έχουνε/είχανε τα σκυλιά πολλών εδώ μέσα, χολεκυστιτιδα ίσως είχε περάσει ο δικός μου πέρσι το καλοκαίρι, αλλά όλα εξαρτώνται από τη βαρύτητα της κατάστασης, συχνά μπορεί να είναι ελαφριά κ να ξεπερνιέται με αντιβίωση κ συμπληρώματα. Οπότε πρέπει να δείτε τι θα δείξει πρώτα ο υπέρηχος κ οι βιοχημικές κ να εκτιμήσουν αν χρειάζεται όντως εγχείρηση.

Συνήθως τη χολεκυστεκτομη δεν θα την προτείνουν αν η κατάσταση είναι καλή κ ξεπερασιμη, οπότε αν το προτείνουν σημαίνει ότι το ρίσκο του να μην αφαιρεθεί (συνήθως ρήξης της χολής) ξεπερνάει το ρίσκο του να αφαιρεθεί. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο χειρουργείο είναι, αυτά θα σας τα πουν οι γιατροί, αλλά το 12 εάν το σκυλί είναι καλά κλινικά κ δεν έχει άλλα προβλήματα δεν είναι κ τόσο απαγορευτικό όσο ακούγεται - φυσικά πάντα η αναισθησία έχει ένα κάποιο ρίσκο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.326
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78