Χονδροιτινη... συμπλήρωμα?

Shadowhunter

Member
11 Νοεμβρίου 2016
13
0
36
Ξέρει κάποιος τι είναι αυτή ή ουσία?έμαθα ότι την δίνουν εκτροφείς σαν συμπλήρωμα για να ανέβουν τα αυτιά γερμανικων και ελβετικών ποιμενικών...είναι ακίνδυνη για το κουτάβι?

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
αν δινεις μια καλη σχετικα τροφη δεν χρειαζετε να δωσεις.
απο οσο ξερω την δινουν προληπτικα για τις αρθρωσεις και οχι για αφτια

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η χονδροϊτίνη είναι ουσία που επικάθεται στους χόνδρους των αρθρώσεων και λειτουργεί ως συμπλήρωμα με σκοπό την καλύτερη λειτουργία της άρθρωσης!
Αν, όπως είπε ο Τάσος από πάνω, ταΐζεις καλή τροφούλα δεν χρειάζεται ο σκύλος σου κάποιο συμπλήρωμα. Αν πάλι έχεις φτιάξει στον σκύλο ένα απαιτητικό πρόγραμμα εκτόνωσης στην καθημερινότητα σου ή πας σε ξηρά με περισσότερη ενέργεια ή δίνεις γλυκοζαμίνη-χονδροϊτίνη.
Δεν είναι κάτι που θα βλάψει τον σκύλο αν δίνεται σε λογικές ποσότητες, φτάνει να ξέρεις πότε δίνεις.

Το σήκωμα των αυτιών είναι γενετικό θέμα! Αν σε μία εκτροφική γέννα ο εκτροφέας βλέπει ότι ένα κουτάβι δεν σηκώνει τα αυτιά του το πρώτο πράγμα που κάνει πέρα από την υπομονή είναι να βάλει ένα νάρθηκακι εσωτερικά στο πτερύγιο του αυτιού. Το συμπλήρωμα το αποφεύγει γιατί ξέρει να κρίνει ότι το ετούτο το αυτί θα σηκωθεί αργά ή γρήγορα τις επόμενες βδομάδες.
Στην έσχατη περίπτωση και αν και ο σωματότυπος του κουταβιού χρειάζεται βοήθεια τότε δίνει συμπλήρωμα που όμως δεν είναι χονδροϊτίνη.

Shadowhunter

Member
11 Νοεμβρίου 2016
13
0
36
Παιδιά θα σας πω ακριβώς τι έγινε για να καταλαβετε και να καταλάβω και εγώ...ειναι να πάρω κουτάβι από εκτροφέα...είδα φωτογραφίες λοιπόν του υποψηφίου διαθέσιμου αρσενικου κουταβιου ρατσας Swiss Shepperd και παρατήρησα οτι έχει κατεβασμένα τα αυτιά και ειναι 3 μηνών ενώ όλα τα αδέρφια του τα έχουν σηκωμένα...ρώτησα λοιπόν τον εκτροφέα και μου είπε πως το ίδιο θεμα είχαν και τα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια αλλαγής δοντιών και τους έδωσε αυτήν την ουσία και ξαναανεβηκαν τα αυτακια και ότι θα δώσει τώρα και στο δικό μου και θα ανεβουν...μου ακούγεται λίγο κουλο???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Στην ηλικία 2-6 μηνών δεν είναι "θέμα" το μη σήκωμα αυτιών...είναι φυσιολογική διαδικασία γιατί το κεφαλάκι διαμορφώνεται και έτσι επηρεάζονται.
Η χονδροϊτίνη είναι από τα αθώα συμπληρώματα και πιθανόν γι'αυτό να το έδωσε!
Είναι από τα γενικά συμπληρώματα και βοηθούν, σε τι βαθμό και πόσο συγκεκριμένα δεν ξέρω η αλήθεια είναι ιδίως στην περίπτωση των αυτιών!

Shadowhunter

Member
11 Νοεμβρίου 2016
13
0
36
Κατάλαβα...και κάτι τελευταίο...ας υποθέσουμε ότι αγοράζω το σκύλο και μου βγάζει είτε πρόβλημα δυσπλασίας είτε θέμα με τα αυτιά και μετά τους 6 μήνες...(είναι από εκτροφέα με πεντιγκρι)... πρέπει κατά την παραλαβή του σκύλου να πάρω καποιο χαρτί ή κάποιο συμβόλαιο από τον εκτροφέα που να με εξασφαλίζει για αντικατάσταση του κουταβιου σε περίπτωση που δεν έχω ευθύνη για οποιοδήποτε ιατρικό ή μορφολογικό πρόβλημα?ρωταω γιατί δεν έχω ξαναπάρει από εκτροφέα και αναρωτιέμαι πως εξασφαλιζομαι

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Η μόνη εξασφάλιση είναι οι εξετάσεις δυσπλασίας ισχύων-αγκώνων (HD/ED*).
Σε ζωντανό οργανισμό δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα, απλά ελαχιστοποιείς.
Αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ είναι να βρεις εκτροφέα και γέννα που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες αυτές.
Εμένα πχ. δεν θα με ενδιέφερε η αντικατάσταση του ζώου σε περίπτωση δυσπλασίας. Ούτε θα ανέβαινε στα μάτια μου αν μου το πρότεινε λέγοντας "ουάου αφού μου προσφέρει αλλαγή πάει να πει ότι οι γέννες που κάνει είναι περισσότερο προσεγμένες από των υπολοίπων".
Ούτε καν, η περίπτωση υγείας εφόσον προσπάθησες να αποκλείσεις μέσω των εξετάσεων κτλ, είναι καθαρά θέμα τύχης και γονιδίου, αν κάτσει την έκατσες...
Τόσο απλά, τόσο κατανοητά.

*HD=Hip Dysplasy
*ED=Elbow Dysplasy

• Like
Reactions: Orilis

Shadowhunter

Member
11 Νοεμβρίου 2016
13
0
36
Τι να κάνω... ψάχνοντας είδα ότι αυτό ταιριάζει στην οικογένεια και στα παιδιά καλύτερα...και γλυτωσα και τη μουρμουρα της γυναίκας περί αγριότητας εμφανισιακης...εβλεπε Γερμανικό και τρόμαζε και μόλις της έδειξα Ελβετικό ξετρελαθηκε...δούλος και εγω τι να κάνω... :p