Χρονιος Περιορισμος & Ηλεκτροσοκ κολαρο. Κυνηγοσκυλο γειτονα


alko

New Member
3 Ιουλίου 2018
2
2
35
Καλησπερα!


Γειτονες εκλεισαν τον Αυγουστο του 17 κυνηγοσκυλο περιπου 4 μηνων τοτε σε κλουβι 3χ3.Σκυλι βαρους περιπου 12 κιλων τωρα που ειναι ενηλικο.
Στο κλουβι αντι για σκυλοσπιτα ειχε 2 ξυλινα κουτια 1,2μ χ 1,2μ περιπου ανοιχτα απο την μια πλευρα.
Τσιμεντενιο δαπεδο και κοτετσοσυρμα.Το νερο του σκυλου μονιμα στον ηλιο.
Βολτες 1 φορα στις 2 η 3 εβδομαδες.
Λιγο πριν απο αυτο ειχαν τοποθετησει και κοτετσι ακριβως διπλα απο τον σκυλο φτιαγμενο με σανιδια,κλαδια και κοτετσοσυρμα.
Αυτα σε αποσταση 20μετρων απο τα υπνοδωματια μας.
Για την απιστευτη ηχορυπανση που ακολουθησε (γαυγισμα εως και 6 ωρες, χωρις υπερβολες και σαλτσες, συνεχως και ασταματητα) εγιναν 8 συστασεις απο ΑΤ, η 1 με εισσαγγελικη εντολη.
Αποτελεσμα κανενα. Ακολουθει ΕΔΕ στο εν λογω ΑΤ, γιατι αφενος την υποθεση μας την ανελαβε συγγενης τους εν αγνοια μας και αφετερου γιατι κανεις απο τους ΑΞ.Υπ δεν κατεγραψε τα της παθητικης κακοποιησης καθως και για το οτι μου ελεγαν οτι δεν μπορω να κανω καταγγελια αλλα μπορουν μονο να κανουν συστασεις.

Ακολουθουν ασφαλιστικα μετρα τα οποια κερδιζουμε και στα οποια εκαναν εφεση και αιτηση μη εκτελεσης της αποφασης.


Το ζωο παραμενει μονιμα κλεισμενο στο 3χ3 κλουβι του απο περυσι.
Ολο τον χειμωνα τον περασε χωρις προστασια απο κρυο, βροχη και αερα.
Απο τον φεβρουαριο και μετα του φορεσαν κολαρο ηλεκτροσοκ το οποιο φοραει ακομα και σημερα, 4 μηνες μετα.
Απο την μοναξια, τα ηλεκτροσοκ και την ζεστη ( γιατι το τσιμεντο πιανει 60 βαθμους θερμοκρασια και το νερο του βραζει απο τον ηλιο ολη μερα) το ζωο ειναι πλεον οριακα κατατονικο και παθητικο.Το βλεμα του μονιμα θολωμενο και εντελως αδιαφορο για τα παντα.Η φωνη του απο τα ηλεκτροσοκ εχει αλλαξει. Απο ψιλη και διαπεραστικη εχει γινει βραχνη και μπασα.
Μετα την ΕΔΕ, της οποιας την αποφαση ακομα δεν γνωριζω, με αφησαν να καταθεσω αυταπαγγελτη μυνηση για παθητικη κακοποιηση ζωου.
Το αποτελεσμα εν συντομια? "Ηρθαμε, ειδαμε, τα βρηκαμε ολα ενταξη. Α και το σκυλι ελειπε οταν ηρθαμε αλλα ολα οκ".


Απο την Τριτη 10/07 που θα αναγκαστουν να μεταφερουν τον σκυλο, αυτος θα καταληξει δεμενος με μια χοντρη αλυσιδα 1μ στο πλαι του σπιτιου τους και θα κοιμαται αποκλειστικα και μονο μεσα στις λασπες οπως και τα υπολοιπα σκυλια που ειχαν προ 15ετιας στο ιδιο σημειο.
Εdit:Σημειο στο οποιο δεν εχω οπτικη επαφη πλεον

Και περναμε στην βασικη ερωτηση πλεον: Εγω τι στο διαολο να κανω να σωσω αυτο το ζωο?
Αφου στην αστυνομια εχουν βυσματα, αφου το φιλοζωικο της περιοχης δεν ασχολειται (γιατι εν τελη και αυτοι γνωριζονται με τον πατερα του ιδιοκτητη) και αφου μεχρι και το δικαστηριο αδιαφορησε για την κακοποιηση του ζωου τι αλλο μπορει να γινει?
 




noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Από όσο γνωρίζω υπάρχουν στα κατά τόπους Πρωτοδικεία Εισαγγελείς για την προστασία των ζώων. Μπορείς να πας και εκεί με όλο το ιστορικό, αναφέροντας τη μη τήρηση των νόμων από το ΑΤ, αναφέροντας ότι παρότι έγιναν πολλές συστάσεις στο ΑΤ σχετικά με το θέμα, με μήνυση κλπ δεν επιβλήθηκαν οι ανάλογες ποινές. Τύπωσε και τους ανάλογους νόμους ανά χείρας.
 




alko

New Member
3 Ιουλίου 2018
2
2
35
@vrmode Ανατολικη Αττικη.

@noni_papa Με τους νομους εκτυπομενους και στο χερι ετρεχα σαν τον τρελλο στα ΑΤ και στους υπανθρωπους γειτονες.Αδιαφορια απο παντου. Θα το κοιταξω τωρα για τους εισσαγγελεις. Σε ευχαριστω πολυ!
Θα μπορεσουν ομως να κανουν κατι απο την στιγμη που το ζωο θα φυγει απο το οπτικο μου πεδιο και δεν θα μπορω να καταθεσω? Γιατι οι εν λογω γειτονες μεχρι στιγμης βγαινουν και λενε οτι εμεις το ζωακι το βγαζουμε 2 φορες την ημερα βολτα και τα σαβατοκυριακα το παιρνουμε μαζι για κυνηγι εκτος Αττικης και κανεις δεν μπορει να αντικρουσε ουτε αυτα που λενε, ουτε ομως να επιβεβαιωσει αυτα που λεω εγω. Οποτε μου μοιαζει για απαραδεκτος φαυλος κυκλος οπου μεχρι να βγει δικαστικα ακρη το ζωο θα εχει πεθανει λογω ηλικιας :/

@mareco Επικοινωνω αμεσα μαζι τους

Σας ευχαριστω για της γρηγορες απαντησεις!
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.753
Μέλη
19.921
Νεότερο μέλος
Αργυρώ Π