Χρόνια Ωτίτιδα - Σοβαρή κατάσταση

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Καλη χρονιά να έχετε όλοι σας,

Εδώ θα ήθελα να πω το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το σκύλο μου εδώ και 2 χρόνια πάνω κάτω.
Ο σκύλος μου είναι 4 ετών ημίαιμος από τσοπανόσκυλο,
πιτμπουλ και ίσως και λίγο λαμπραντόρ.
Είναι μεγαλώσομος με 40 κιλά πάνω κάτω.

Εδώ και 2 χρόνια έχει Ωτίτηδα αλλά το κακό είναι πως είναι κακομαθημένος και πολύ άγριος και σε εμένα. Μπορεί να κοιμόμαστε μαζί :p μπορεί να παίζουμε ώρες έξω, με αγαπάει τον αγαπάω αλλά όταν πονάει δε σηκώνει πολλά πολλά. Θα δαγκώσει και εμένα τον ίδιο. Εγώ φταίω σε αυτό το ξέρω, από μικρός του έκανα όλα τα χατήρια.

Οι γιατροί μου λένε πως χωρίς τοπική θεραπεία στο αυτί (σταγώνες δηλαδή) θα έχει πάντα πρόβλημα. Μια φορά τον μήνα τον πηγαίνω σε ιατρείο , του κάνουμε μέθη (με πάρα πολύ δυσκολία του κάνουν την ένεση- γίνεται χάος) και του καθαρίζουν τα αυτιά του όσο είναι ναρκωμένος. Αυτό ναι, τον ηρεμεί για λίγες μέρες.. Μετά όμως αρχίζει πάλι να υποφέρει, να κλαίει από τον πόνο, να ξύνεται ώρες.. Τώρα τελευταία έχει χειροτερέψει.. Τον βλέπω πως δε μπορεί άλλο. Πονάει πολύ.

Εκεί που τον πάω, κάθε φορά δίνω ένα 50άρικο και δε μου περισσεύει, αλλά δε μπορώ να τον αφήσω έτσι. Γνωρίζω βέβαια πως όλο ναρκώσεις, μέθη κάθε 1 μήνα δε κάνει για τα νεφρά του.. Ούτε αντιβιώσεις και παυσίπονα που παίρνει τακτικά. Αλλά τι να κάνω?

Έχω δοκιμάσει φίμωτρα, δε γίνεται.. Τα ξέρει όλα. Δε μπορώ να του κάνω τοπική θεραπεία μόνος μου. Πρέπει να είμαστε 5 άτομα και κανείς δε θα έρθει γιατί το σκυλί εκείνη την ώρα κόβει χέρια. Μόλις βλέπει ένα μπουκαλάκι να πλησιάζει το κεφάλι του τότε δεν χαμπαριάζει τίποτα. Έχει μάθει ότι αυτό προορίζετε για τα αυτιά του.

Δεν έχω κάποιο κτήνος, μη νομίζετε αυτό, Είναι πολύ αγαπητό και καλό σκυλί.
Αλλά φαντάζομαι πως όταν βλέπει πως κάποιος πάει να πειράξει το αυτί του φοβάται και νομίζει πως θέλει να του κάνει κακό.

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να δοκιμάσω?

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ μου.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καλή χρονιά και να χαίρεσαι τον σκύλο σου.
Εγω
Προσωπικά ξέρω και καταλαβαίνω από σκύλο αξιαγάπητο και καλοκάγαθο που επειδή την είχα κακομάθει δεν με άφηνε να την περιποιηθώ σε τίποτα και με δάγκωνε στεγνά. Οπότε καταλαναίνω το πρόβλημα, είναι μεγάλο και άσχημο γιατί αν πάθει κάτι ο σκύλος δεν μπορείς να του κάνεις τις θεραπείες του.
Πρ´επει οπωσδήποτε να του μάθεις το φίμωτρο, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα το μάθεις με μεσέδες και για πολύ πολύ καιρό θα του το φοράς χωρίς να του κάνεις τίποτα δυσάρεστο. Επιβάλεται γιατί στο μέλλον και σε άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ο σκύλος θα έχεις σοβαρότατο πρόβλημα όπως έχεις και τώρα δηλαδή.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Δύσκολα τα πράγματα.

Δεν ξέρω αν κάποιος, θα σκεφτεί να σου πει κάτι, που δεν το έχεις ήδη αναφέρει.

Κρίμα για τον σκύλο να υποφέρει έτσι, αλλά βλέπεις πως, λάθη που κάνουμε και δεν τα καταλαβαίνουμε, τα βρίσκουμε μετά μπροστά μας;

Περαστικά του!

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Σας ευχαριστώ..
Το θέμα είναι πως δε νομίζω να καταφέρω ποτέ να του βάλω φίμωτρο.
Μόλις το βλέπει από μακριά αλλάζει όψη, φεύγει, γρυλίζει.

Δε θα μπορέσω να του φορέσω εύκολα και με ασφάλεια,
και αν τύχει και του βάλω τότε θα με κάποιο τρόπο θα το βγάλει.
(με τα χέρια του που θα προσπαθεί έντονα-το είχα δοκιμάσει πριν κάτι μήνες)

Θα δω τι θα κάνω :(

Last edited:

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
οι ωτιτιδες συναδουν πολλες φορες με την διατροφη του σκυλου
καθως και με τον θηροειδη του. Εχετε κανει εξετασεις?
Όχι, για θηροειδή όχι.
Μόνο δείγμα πειραν για να δούνε τι ωτίτιδα είναι.
Μα σε όσους γιατρούς τον έχω πάει (4) όλοι μου έχουν πει πως ΑΝ καθόταν το σκυλί σε τοπική και συστηματική θεραπεία με ωτικές σταγόνες τότε θα γινόταν τελείως καλά σε μια βδομάδα και μετά συντηρητικά θα του έβαζα που και που..

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
μαλιστα! Θα πρεπει να εφευρεις λοιπον εναν τροπο για να του καθαριζεις τα
αφτια. Μα θα ξαναπροσπαθησεις με το φιμωτρο, μα θα κραταει καποιος
ενα κοκκαλο στο μουτρα του για να στρεψει την προσοχη του εκει οσο
εσυ του καθαριζεις τα αφτια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μήπως να σας έβλεπε κι από κοντά, ένας καλός εκπαιδευτής, μήπως μπορέσει να επινοήσει κάτι;

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Εγω πιστευω οτι ειναι και θεμα ιδιοσυγκρασιας και οχι οτι το κακομαθες ,να δωσω παραδειγμα.για αρχη να πω οτι ολα τα ζωντανα μου τα εχω κακομαθημενα απο την αποψη τα τα εχω στα πουπουλα.ο ορφεας μου που ηταν το ποιο καλοβολο σκυλι και το ονειρο καθε ιδιοκτητη χωρις φοβιες για ανθρωπους ,ζωα ,καθολου ζημιαρης απο κουταβι και εξαιρετικα κοινωνικος οταν ηταν να του βαλω σταγονες ηταν ικανος να γυρισει να με δαγκωσει.ο δουκας απο την αλλη που ειναι απο κουνια κερατο βερνικωμενο με επιθετικες τασεις σε αρσενικα και τελευταια με εξαιρετικο ενστικτο φυλαξης και προστασιας και που θα περιμενε καποιος να μη σηκωνει μυγα στο σπαθι του και να μην αφηνει να του αγγιξουμε αυτια κλπ ειναι το ακρο αντιθετο.πριν 10 μερες συμπτωματικα ειχε θεμα με τα αυτια και πρεπει δυο φορες τη μερα να του χωνω στα αυτια ενα τσουνι για να διοχετευω το φαρμακο βαθεια και να του δινω αντιβιωση. Ε λοιπον καθεται και υπομενει και δε βγαζει κιχ.με τα χαπια ειχα ενα θεμα αφου επρεπε να του ανοιγω τα δοντια αλλα αλλα ουτε γκρρ ουτε τπτ.ενα ρολο παιζει και ποσο αποφασισμενος δειχνεις οταν ειναι να του δωσεις φαρμακο .

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Το έχω σκεφτεί..
Ένας καλός εκπαιδευτής σημαίνει συνήθως καλή είσπραξη. (όχι πάντα βέβαια).
Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο.
Όχι επειδή δε θέλω, αλλά επειδή δε μπορώ.
Από την άλλη θα μπορούσα να ζητήσω μερικές γνώμες.
Μάλλον θα προσπαθήσω κάποια στιγμή για το φίμωτρο αλλά πρέπει να βάλω πανοπλία στα χέρια μου.
Δε νομίζω το κόκκαλο να βοηθήσει εκείνη την ώρα καθόλου. Θα δω τι θα κάνω..
edit:
maxinikol
συμφωνώ..
Σίγουρα είναι θέμα ΚΑΙ χαρακτήρα του ζώου.
Καθε ένα είναι διαφορετικό και μοναδικό.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.976
20.414
Μπορείς να συνεννοηθείς έστω για ένα ραντεβού. Οχι για κύκλο μαθημάτων. Να δει από κοντά την κατάσταση, να την εκτιμήσει και να δώσει κάποιες συμβουλές, για να σας βοηθήσει. Τις περισσότερες φορές, οι ιδιοκτήτες, δεν μεταφράζουν σωστά τους σκύλους τους γιατί δεν έχουν την γνώση και μετατρέπουν σε γολγοθά, κάτι που ίσως, να μην είναι και τόσο πια δύσκολο, αλλά απλώς απαιτεί διαφορετικούς χειρισμούς.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Μια σκέψη που ενδεχομένως να βοηθήσει...
Αγόρασε ένα καινούργιο φίμωτρο που να μην μοιάζει εμφανισιακά με το παλιό και ξεκίνα εκπαίδευση ανοχής του φίμωτρου από την αρχή!
Μέχρι να μάθει ότι δεν είναι τίποτα να φοράει το φίμωτρο δεν θα το χρησιμοποιήσεις όμως για τίποτα αρνητικό!

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Σε τι οφείλεται η ωτίτιδα;
Δε ξέρω και 100% αλλά νομίζω πως γενικά σε σκύλους που έχουν πεσμένα αυτιά είναι πιο συχνό.
Γιατί δεν είναι καλός ο αερισμός του ακουστικού πόρου.
Μετά μαζεύεται κερί και διάφορα μικρόβια που αναπτύσσονται. Επίσης δε κάνει καλό η επαφή με το νερό.
Δε ξέρω τον λόγο για το τελευταίο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Aυτό που βοήθησε στη δική μας περίπτωση με βαρβάτη ωτίτιδα, πέρα από τον τοπικό καθαρισμό με πιπέτες, αντιβιώσεις κλπ κλπ, ήταν το ελισαβετιανό κολλάρο. Με το ξύσιμο το έκανε χειρότερα και ήταν ένας φαύλος κύκλος. Γιατί πονούσε περισσότερο, δεν μας άφηνε αλλά μιλάμε για 5 κιλά σκατό... Οσο υποχωρούσε η ωτίτιδα και ο πόνος, τόσο περισσότερο μας ανεχόταν.
Το θέμα είναι να μπορέσεις αρχικά να τον περιποιηθείς... Εκεί ίσως βοηθούσε αυτό που πρότεινε ο Φοίβος. Να το πάρεις από την αρχή, με νέο φίμωτρο. Ισως βοηθούσε και κάποιος λαχταριστός μεζές.
Δυσκολάκι...

Περαστικά του και καλή χρονιά

Και κάτι ακόμα

Μια φορά τον μήνα τον πηγαίνω σε ιατρείο , του κάνουμε μέθη (με πάρα πολύ δυσκολία του κάνουν την ένεση- γίνεται χάος) και του καθαρίζουν τα αυτιά του όσο είναι ναρκωμένος. Αυτό ναι, τον ηρεμεί για λίγες μέρες.. Μετά όμως αρχίζει πάλι να υποφέρει, να κλαίει από τον πόνο, να ξύνεται ώρες.. Τώρα τελευταία έχει χειροτερέψει.. Τον βλέπω πως δε μπορεί άλλο. Πονάει πολύ.
Αυτές τις μέρες που ηρεμεί, σε αφήνει να πειράξεις τα αυτιά του;

Last edited:

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Καταρχας θα σου προτεινα κ γω να παρεις καινουριο κ extra δυνατο φιμωτρο...να βαζεις μεσα του την αγαπημενη του λιχουδια κ να το τοποθετεις φεριπειν στο κρεββατι του κ μετα αστον μονο του να το περιεργαστει οσο θελει,αυτο να συνεχισεις να το κανεις για αρκετες μερες,οσο χρειαστει μεχρι να αντιληφθει οτι το φιμωτρο δεν ειναι κατι κακο η κατι που πρεπει να φοβαται,μολις το συνηθισει να του το φορας για να τον πας βολτα φεριπειν η για κανα 5λεπτο 10λεπτο στο σπιτι...
Αλλα κ αυτο απο μονο του δεν αποτελει λυση γιατι αμα εχεις ενα 40 κιλα σκυλι να χτυπιεται σα το ψαρι δε βοηθαει ιδιαιτερα,πως να βαλεις πιπετα σταυτι του?εγω οποτε θελω να της κανω κατι δε την αφηνω να το δει-που οι αντιδρασεις της δικιας μου δεν εχουν καμια σχεση με του δικου σου αλλα κ παλι φοβαται κ περνει δρομο-παω κρυφα κ βαζω το φαρμακο στην τζεπη μου κ υστερα την φωναζω κ την ξαπλωνω στα ποδια μου,την χαιδευω,της κανω ενα μασαζακι να χαλαρωσει-εχω ξεφυγει ναι το ξερω-κ μολις την δω κ χαλαρωνει σιγα σιγα κανω κ γω την δουλεια μου κ ταυτοχρονα την καθυσηχαζω κ με τον τονο της φωνης μου...οπως κ με τα χαπια,δε της ανοιγω το στομα,τα κρυβω μεσα σε λιχουδια,κ παλι κρυφα γιατι αμα με δει ξερει μετα οτι προοριζεται για κεινη κ φυλαγεται...
Παντως γενικα δυσκολη η θεση σου,σε εναν τουλαχιστον θα πρεπε να χει τυφλη εμπιστοσυνη κ να καθεται αδιαμαρτυρητα...μιλα κ μεναν εκπαιδευτη,ολο κ κατι θα σου προτεινουν...καπου καπου καποιες σχολες κανουν δωρεαν τεστ χαρακτηρα εκει μπορεις να πας κ να συζητησεις διαφορα θεματα του σκυλιου σου...αυτοι προωθουν τις υπηρεσιες τους κ εσυ παιρνεις 1 2 ιδεες παραπανω...

tonidelat

Member
2 Ιανουαρίου 2014
10
0
Ευχαριστώ για την απάντηση σου :)))
Όλα αυτά που είπες σίγουρα παίζουν μεγάλη σημασία.
btw ιδού ο μάγκας:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Koύκλος!!!
Άσε τον μπαμπά σου ρε βλάκα να σου περιποιηθεί τα αφτιά!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δε ξέρω και 100% αλλά νομίζω πως γενικά σε σκύλους που έχουν πεσμένα αυτιά είναι πιο συχνό.
Γιατί δεν είναι καλός ο αερισμός του ακουστικού πόρου.
Μετά μαζεύεται κερί και διάφορα μικρόβια που αναπτύσσονται. Επίσης δε κάνει καλό η επαφή με το νερό.
Δε ξέρω τον λόγο για το τελευταίο.

Συνήθως οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση και προβλημα με το ανοσοποιητικό.
Διάφορα αίτια μπορούν να προκαλέσουν έξω ωτιτιδα, όπως διατροφική αλλεργία, ατοπική δερματιτιδα, ωτοδηκτικη ψώρα, μυκητιαση, ...
Κακές συνθήκες υγιεινής λόγω μορφολογιας χειροτερεύουν την κατάσταση.

Στη περιπτωση που οφείλεται σε παρασιτο μπορείς να του βαλεις αμπουλα advocate.