Χτενίζοντας το μαλλιαρό Μουφάκι!


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ως γνωρίζουν οι πάντες το Μουφ το φροντίζω αγρίως. Και τις αμπούλες του τις βάζω για τα εξωπαράσιτα και λοιπά τσιμπούρια και μπάνιο του κάνω και στον groomer το πάω και το χτενίζω και το βουρτσίζω και το καθαρίζω, μέχρι δηλαδή και τα δόντια του αστράφτουν. Μιλάμε για σούπερ φροντισμένο Μουφ!

Ε, σήμερα ανακάλυψα ότι όλα αυτά δε φτάνουν. Τον είχα πάει στο φροντιστή/εκπαιδευτή του και εκεί που έπαιζε μαζί του στο τέλος, μου έδειξε ότι είχε κομπιασμένα σημεία (κοινώς mutts) πολύ κοντά στο δέρμα του πίσω από τ' αυτιά του!!!!! Τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα διότι θα πάθει μόλυνση των αυτιών και του δέρματος!!!!! Ποιος? Το Μουφ! Μου είπε ότι οι Αυστραλέζοι έχουν ιδιαίτερη έφεση σε κάτι τέτοια, κυρίως κάτω από τις μασχάλες και πίσω από τ' αυτιά. Καθίσαμε για λίγο και μου έδειξε πού ακριβώς ήταν και ρε σεις, τα αισθανόμουν λες και ήταν μέρος των αυτιών του. Εκτεταμένα δεν ήτανε μεν καθότι το φροντίζω γενικώς, υπήρχαν δε. Το απαισιότερο ήταν ότι πολλοί πάνε να τα κόψουν και κόβουν κατά λάθος το αυτί του σκύλου! Φρίκη!

Το φρικτότερο είναι ότι δε δουλεύει το Furminator σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά θέλει κανονική συρμάτινη βούρτσα σαν αυτήν των ανθρώπινων μαλλιών. Οπότε ανασκουμπώθηκα μετά το μάθημα, πήρα μία και την έβγαλα χτενίζοντας το Μουφ που ευτυχώς κάθισε και τελικά ξεκόμπιασα αρκετά ώστε να μπορέσω να τα κόψω με το ψαλίδι χωρίς να του κόψω κανά αυτί. Αύριο θα το πάω στον εκπαιδευτή, ο οποίος σημειωτέον ήταν μέχρι πρόσφατα βοηθός της κτηνιάτρου του Μουφ, ώστε να βεβαιωθεί ότι έχουν φύγει αυτά τα φρικτά πράματα, αλλιώς η λύση είναι να τον κουρέψει σε κείνο το σημείο!!

Αυτά τα ολίγα και το συμπέρασμα είναι ότι θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ το grooming του σκύλου και πρέπει να είναι κανεις πολύ σχολαστικός αλλιώς θα έχουμε πολλά ντράβαλα. Εδώ προσέχω το σκύλο τόσο καιρό και αυτή η σημαντική λεπτομέρεια μου ξέφυγε....:rolleyes:
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Ελα ρε συ, σιγά τα ωά. Τέτοια βγάζουμε κι εμείς κατά καιρούς. Παλαιοτέρα ήταν εντονότερα. Την πρώτη φορά που τα ένοιωσα κι εγώ, νόμιζα ότι ήταν κάποια δυσμορφία. Κάτι σαν δεύτερα αυτιά... Ετρεξα πανικόβλητη στον γιατρό :paja1::paja1: Ε, μετά αν τύχει και δημιουργηθεί κανένα (γιατί παρόλο που αυτά τα σημεία, είναι και αυτά που κατά κόρον χαιδεύονται, οπότε ότι και να βγει το βρίσκω αμέσως, αλλά είναι πραγματικά φορές που ούτε προλαβαίνω να καταλάβω για πότε τζίβιασαν), παίρνω τσουγκρανίτσα και ψαλιδάκι και εξαφανιζόλ :)
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Ναι, αλλά εσύ τουλάχιστον ξέρεις/έμαθες από ανατομία σκύλου. Εγώ δεν ξέρω πού παν τα τέσσερα καθότι μάλιστα ανατριχιάζω με περίεργα ανατομικά έτσι κι αλλιώς. Ξέρεις τι καρδιοχτύπι πέφτει όταν πρέπει να κόψω το πάνω νύχι (ψευδόνυχα?) των μπροστινών ποδιών του Μουφ? Στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε που είχα πάρει είδηση ότι δεν επρόκειτο για προέκταση αυτιού αλλά για κόμπο. Και έχω διαβάσει από πάνω και δει φωτογραφίες και βίντεο παρατημένων σκύλων που πάθανε μολύνσεις και τους φάγανε ζωντανούς τα μικρόβια και γίνομαι χάλια. Εν τω μεταξύ ο φροντιστής/εκπαιδευτής κουβάλησε χτες το δικό του το μούφι (Αυστραλέζο) και παρατήρησε ότι ο δικός του δεν έχει τόσο πυκνό τρίχωμα όπως το Μουφ και συζητάγαμε πώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης/"εκτροφέας" του Μουφ το είχε παρατήσει έξω στο χιόνι και στο κρύο από μικρό και επομένως η γούνα του έχει αναπτυχθεί περισσότερο από το μέσο μούφι! Ήταν αυτό που έλεγε ο όμιλος outdoor dog χωρίς στέγαστρο!!!!! Κάτι τέτοια ακούω, με πιάνει τεταρταίος πυρετός και μετά κυνηγάω και μπαμπουλώνω το Μουφ κι αυτό φυσικά τσινάει.

Φαντάσου ότι είχα σήμερα μακρά συζήτηση με τον εκπαιδευτή για το αν θα πρέπει κανείς να καθαρίζει το Μουφ με φυσούνα που να φυσάει μακρυά τις τρίχες ή να τις ρουφάει σαν τη σκούπα μου τη Miele που είναι 1800 Watt...
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.651
19.885
Δεν ήξερες. Τώρα έμαθες. Την επόμενη φορά δεν θα φρικάρεις. Εγώ δεν έχω τολμήσει να κόψω νύχια μέχρι τώρα. Να σου πω την αλήθεια, μόλις πριν λίγο το σκεφτόμουν όμως, που ήμασταν έξω και είδα τις νυχάρες της μικρής. Αυτή δεν τρέχει έξω σαν τον άλλον και δεν φθείρονται. Ευτυχώς σε καμμιά 10ριά μέρες, έχουμε επίσκεψη στον γιατρό έτσι κι αλλιώς. Αυτό με την σκούπα (ρούφηγμα όχι φύσιμα, γιατί ούτε να φανταστώ τι παραπάνω θα γινόταν μέσα στο σπίτι) το έχω σκεφτεί επανειλλημένως. Η δικιά μου είναι 2300 Watt γιατί που να φτουρήσει τίποτα μικρότερο εδώ μέσα. Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει τόσο καλή δουλειά όσο οι βούρτσες. Αποτελεσματικότερο μάλλον θα ήταν το φύσιμα, αλλά μόνο αν βρεθούμε σε κανένα ερημικό χωράφι, με γεννήτρια. Αλλιώς, ούτε γι' αστείο. Το 'χω δει το έργο, σε groomer που τα έχω πάει -τον Σωτήρη βασικά- και στο τέλος κλαίγαμε παρέα με την κοπέλλα. Την λυπήθηκε η ψυχή μου. ΟΛΟ το δωμάτιο ήταν μαύρο. Μέχρι ΚΑΙ το ταβάνι. Δεν τόλμησα να ξαναπάω. Της έδωσα και πολύ παραπάνω απ' όσα ζήταγε. Τιι να έκανα...
 


angel.p

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2010
81
0
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Ρούφηγμα με την σκούπα έχω κάνει εγώ στον Όσκαρ. Εκεί που σκούπιζα το σπίτι μου ήρθε η φαεινή ιδέα. Ε, τζίφος, άσε που ο Όσκαρ μετά δεν την πλησίαζε (το ξεπέρασε όμως γρήγορα, τώρα εγώ σκουπίζω και αυτός τρέχει πίσω μου). Από τότε βούρτσισμα και μετά βετέξ με νερόξυδο, ότι καλύτερο.
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Το ζήτημα με τα νύχια με ανατρίχιαζε και μένα μέχρι που βρήκα τελικά το νυχοκόπτη με τον ηλεκτρονικό ανιχνευτή του νεύρου των νυχιών ώστε να μην έχουμε δράματα. Το Μουφ γενικά κάθεται να το φροντίσουν εφόσον το κανακεύει κανείς, του δίνει λιχουδιές και παίζει μαζί του. Τη φυσούνα της σκούπας τη θεωρεί παιχνίδι και κάνει και υποκλίσεις για να τον κυνηγήσω με δαύτηνα!!!!!:rolleyes:
 


Tonini

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
843
2
36
Munich/Germany
Παιδιά εμένα ο Δίας κάθεται μέχρι και κοτσίδες -που λέει ο λόγος- να του κάνεις!!!Αρκεί να ασχολείσαι μαζί του!!!Τώρα που "μαδάμε" και βγάζουμε το χειμερινό μας μαλλί....εκεί να δείτε...΄τσουβάλια καθε μέρα οι τρίχες....Μαρτύριο για μένα,ευχαρίστηση για τον Δία....σαν μικρό παιδί περιμένει πως και πως να κάτσεις να τον χτενίσεις....στρώνεται και τσουπ!σε περιμένει...και αν δει οτι έχεις αργήσει ενώ κρατάς στα χέρια σου την βούρτσα του εκει να δεις παράπονο....χαλάει ο κόσμος....Τώρα που το έιπες αυτο Sara, τέτοια είχε βγάλει ο Μαξιμίλιαν μου (παπιγιόν) αρκετές φορές πάντα λίγο πρίν έρθει η εποχή να τον κουρέψω....Και να φανταστείς επειδή ο μικρός ήταν συνέχεια μεσα στο σπίτι τον είχα στην πένα!!!!Κι όμως ποτέ δεν καταλάβαινα πότε και πως προλαβαίνανε και γίνονταν!!!
 


ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
επειδή το αναφέρατε έψαξα και τον δικό μου σήμερα και κουφάθηκα διότι είχε και αυτός ένα μήκους 2 εκατοστών :eek::eek::eek:

δεν το πίστευα διότι πρώτον τον χτενίζω μέρα παρα μέρα και δεύτερον διότι τον χαιδεύω πολύ στο σβέρκο :confused::confused:

φαίνεται ότι μου ξεφεύγει το σημείο πίσω από τα αυτιά :rolleyes:
 


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.737
1.479
Illinois, USA
Τελικά κατάφερα να αφαιρέσω μόνο το ένα mutt του Μουφ. Από το άλλο έμεινε το περισσότερο και του το κούρεψε στο τέλος ο εκπαιδευτής του με την ξυριστική μηχανή σκύλων. Από δω και πέρα όμως πρέπει να προσέχω διότι ανάθεμά με κι αν κατάλαβα πώς σχηματίζονται τέτοιες αηδίες.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.820
Μέλη
19.924
Νεότερο μέλος
ALEXANDRA MOSCHOU