Ψάχνω για κοκονάκι

ΣοφίαΜ

Member
8 Ιουνίου 2018
5
6
52
Καλημέρα! Με λένε Σοφία και ψάχνω να βρω να υιοθετήσω κοκονάκι κουταβάκι. Το θέμα είναι πως η οικογένειά μου έχει κάποιες ιδιαιτερότητες: έχω δύο κοριτσάκια, το ένα εκ των οποίων έχει αυτισμό. Είναι πολύ ήρεμο παιδί, δεν έχει ξεσπάσματα θυμού κλπ κλπ, και οι θεραπευτές της μου συνέστησαν να φέρω στην οικογένειά μας ένα σκυλάκι συντροφιάς, θεωρώντας πως η συναναστροφή με το σκύλο μόνο καλό μπορεί να της κάνει, και στην ίδια και στη δίδυμη αδερφή της. Δυστυχώς εγώ είμαι άνεργη και δεν μπορώ να αγοράσω, οπότε αναγκαστικά στρέφομαι αποκλειστικά στην υιοθεσία. Το κουταβάκι θα πρέπει να έχει κι εκείνο κάποια στοιχεία χαρακτήρα που να επιτρέπουν τη συμβίωση και τη σχέση ανάμεσά τους να είναι υγιής, αγαπημένη και χωρίς να ενοχλείται είτε ο ένας, είτε ο άλλος (π.χ. αν το σκυλάκι είναι υπερ-κινητικό ή γαυγίζει υπερβολικά πολύ, αυτό θα τινάξει τη μικρή στον αέρα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμβιώσουν). Έχω ψάξει, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι. Θα μπορούσε κάποιο από τα μέλη σας εδώ να με βοηθήσει ή να με κατευθύνει; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

• Like
Reactions: Hiraeth

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Αν δε κάνω λάθος τα κοκόνια γαυγιζουν αρκετά. Ίσως στην περίπτωση σας να βοηθούσε κάποιο ενήλικο σκυλακι, που έχει ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα. Επίσης, αν δε το έχετε κάνει ήδη, καλό θα ήταν πριν υιοθετήσετε κάποιο σκυλί να φέρετε τις μικρές σε επαφή για να δείτε αντιδράσεις κλπ και να συνηθίζουν στην ιδέα. Φαντάζομαι το έχετε ήδη συζητήσει και με τους θεραπευτές αυτο. :)

• Like

ΣοφίαΜ

Member
8 Ιουνίου 2018
5
6
52
Αν δε κάνω λάθος τα κοκόνια γαυγιζουν αρκετά. Ίσως στην περίπτωση σας να βοηθούσε κάποιο ενήλικο σκυλακι, που έχει ήδη διαμορφωμένο χαρακτήρα. Επίσης, αν δε το έχετε κάνει ήδη, καλό θα ήταν πριν υιοθετήσετε κάποιο σκυλί να φέρετε τις μικρές σε επαφή για να δείτε αντιδράσεις κλπ και να συνηθίζουν στην ιδέα.
Το έχουμε σκεφτεί να πάμε σε ενήλικο σκυλάκι, αλλά κι αυτό είναι λίγο δίκοπο, γιατί θα είναι δύσκολο να ¨διορθώσουμε" πιθανές συμπεριφορές του σκυλάκου. Εννοείται πως πριν το πάρουμε σπίτι μας το σκυλάκι, θα έρθουν σε επαφή μαζί του οι μικρές, να δούμε πώς το αντιμετωπίζουν εκείνες και πως νιώθει το σκυλάκι με μαζί τους. Θέλουμε στην οικογένειά μας να είναι όλοι ευτυχισμένοι, δίποδοι και τετράποδοι! Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

• Like
Reactions: bat-iris

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγω πιστευω οτι ενα ζωντανο πλασμα δεν μπορει να χρησιμοποιεται ως φαρμακο.
Αλλο αν ειστε γενικα φιλοζωοι και η συμβουλη αυτη απλα σταθηκε αφορμη για να βαλετε ενα σκυλακι στην οικογενεια σας. Τοτε συμφωνω και επαυξανω.
Αν ομως το βλεπετε σαν θεραπευτικο μεσον, τοτε καλυτερα να πηγαινετε επισκεψεις σε καποια οικογενεια φιλων που εχει ηρεμο και ισορροπημενο σκυλακι για να παιζει η μικρουλα. Επισης υπαρχει η ιπποθεραπεια που θεραπευει αυτισμο μεσω επικοινωνιας με τα αλογα, και εκ πειρας μπορω να πω οτι ειναι πολυ αποτελεσματικη (γιος φιλων που ειχε μεγαλο προβλημα με την ομιλια αρχισε να μιλαει πολυ καλυτερα μετα απο 5-6 συνεδριες, και ειχε φοβερη βελιτωση γενικα, αν θελεις με πιστευεις, εγω το ειδα με τα δικα μου ματια)

Το σκυλακι για να ειναι ευτυχισμενο χρειαζεται εκπαιδευση, φροντιδα, χρονο. Θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις; Ηδη εχεις παιδακια και το ενα θελει ιδιαιτερη φροντιδα. Θα εχεις κουραγιο να βγαζεις βολτα το σκυλακι, να το εκπαιδευεις, να το εκτονωνεις; Ειστε ενταξει οικονομικα και μπορειτε να καλυψετε τα εκτακτα εξοδα αν χτυπα ξυλο αρρωστησει;

Αν η απαντηση ειναι ναι, τοτε καλυτερα να παρετε νεαρο καλοσυνατο σκυλο και οχι κουταβι.

• Like
Reactions: Vania

ΣοφίαΜ

Member
8 Ιουνίου 2018
5
6
52
Αλλο αν ειστε γενικα φιλοζωοι και η συμβουλη αυτη απλα σταθηκε αφορμη για να βαλετε ενα σκυλακι στην οικογενεια σας. Τοτε συμφωνω και επαυξανω.
Αν ομως το βλεπετε σαν θεραπευτικο μεσον, τοτε καλυτερα να πηγαινετε επισκεψεις σε καποια οικογενεια φιλων που εχει ηρεμο και ισορροπημενο σκυλακι για να παιζει η μικρουλα. Επισης υπαρχει η ιπποθεραπεια που θεραπευει αυτισμο μεσω επικοινωνιας με τα αλογα, και εκ πειρας μπορω να πω οτι ειναι πολυ αποτελεσματικη (γιος φιλων που ειχε μεγαλο προβλημα με την ομιλια αρχισε να μιλαει πολυ καλυτερα μετα απο 5-6 συνεδριες, και ειχε φοβερη βελιτωση γενικα, αν θελεις με πιστευεις, εγω το ειδα με τα δικα μου ματια)

Το σκυλακι για να ειναι ευτυχισμενο χρειαζεται εκπαιδευση, φροντιδα, χρονο. Θα μπορεσεις να ανταπεξελθεις; Ηδη εχεις παιδακια και το ενα θελει ιδιαιτερη φροντιδα. Θα εχεις κουραγιο να βγαζεις βολτα το σκυλακι, να το εκπαιδευεις, να το εκτονωνεις; Ειστε ενταξει οικονομικα και μπορειτε να καλυψετε τα εκτακτα εξοδα αν χτυπα ξυλο αρρωστησει;

Αν η απαντηση ειναι ναι, τοτε καλυτερα να παρετε νεαρο καλοσυνατο σκυλο και οχι κουταβι.
Δεν ψάχνω για "θεραπεία" στο παιδί μου. Θέλουμε να προσθέσομε ακόμη ένα μέλος στην οικογένειά μας, όμως λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του σκύλου ώστε να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι. Είναι πολύ ωραίο που νοιάζεστε, και σας ευχαριστώ που με ενημερώνετε για το τι πιθανότητα θα συναντήσω και για το πως είναι να συμβιώνεις με ένα σκύλο. Είχα παλαιότερα ένα σκυλάκι, ήταν το παιδί της οικογένειας, κι ακόμη βουρκώνουμε όταν τον σκεφτόμαστε, παρότι έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε. Τα έχω βάλει όλα κάτω, γι'αυτό και αναφέρομαι σε μικρόσωμα σκυλάκια κι όχι σε κάποιο μεγαλόσωμο σκύλο που οι καθημερινές του ανάγκες είναι πιο αυξημένες. Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις συμβουλές σας.

• Like
Reactions: Eroe

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Αφου ειναι ετσι, σου ευχομαι καθε επιτυχια.
Απλα ετσι οπως το ειχες γραψει στην αρχη εδινες εμφαση στη γνωμη των θεραπευτων και οχι στη δικια σας επιθυμια να αποκτησετε σκυλο.

Ενα νεαρο σκυλακι λοιπον ειναι το ιδιο "ευπλαστο" οσο κι ενα κουταβι, τις συνηθειες του θα τις διαμορφωσει η συμβιωση μαζι σας. Αλλα η φροντιδα του θα ειναι πολυ πιο ευκολη. Μιλαμε για ηλικιες απο 7 μηνων μεχρι 1,5 χρονων περιπου.
Αν θελεις ριξε μια ματια στην ενοτητα "χαριζονται" εδω στο φορουμ... μπορει καποιο να σου κανει κλικ :)

Last edited:

ΣοφίαΜ

Member
8 Ιουνίου 2018
5
6
52
Αφου ειναι ετσι, σου ευχομαι καθε επιτυχια.
Απλα ετσι οπως το ειχες γραψει στην αρχη εδινες εμφαση στη γνωμη των θεραπευτων και οχι στη δικια σας επιθυμια να αποκτησετε σκυλο.

Ενα νεαρο σκυλακι λοιπον ειναι το ιδιο "ευπλαστο" οσο κι ενα κουταβι, τις συνηθειες του θα τις διαμορφωσει η συμβιωδη μαζι σας. Αλλα η φροντιδα του θα ειναι πολυ πιο ευκολη. Μιλαμε για ηλικιες απο 7 μηνων μεχρι 1,5 χρονων περιπου.
Αν θελεις ριξε μια ματια στην ενοτητα "χαριζονται" εδω στο φορουμ... μπορει καποιο να σου κανει κλικ :)
Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι. Έχετε δίκιο, ο τρόπος που έγραψα το αρχικό ποστ μου όντως δίνει λάθος εντύπωση. Σας ευχαριστώ πολύ και για την κατεύθυνση. Θα κοιτάξω τώρα την ενότητα!

• Like

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι κατά κανόνα πιο νευρικά.
Τεστ ντραιβ με κουτάβι δεν νομίζω να σας αφήσει κανένας να κάνετε και δεν θα έχει και πολύ νόημα εδώ που τα λέμε.

• Like
Reactions: vek

SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Εγώ στη θέση σας, θα έβγαζα το παράγοντα μέγεθος από την εξίσωση, και θα κοίταζα αποκλειστικά το χαρακτήρα. Οι ανάγκες δεν πάνε πάντα ανάλογα με το μέγεθος, υπάρχουν μικρά νευρικά σκυλιά, μεγαλόσωμα ήρεμα σκυλιά, και ούτω καθ'εξής.

Πολύ φοβούμαι, πως εφ'όσον στρέφεστε στην υιοθεσία, σκύλου που πιθανόν δεν θα ξέρετε, από που "κρατάει η σκούφια του", και ακόμα και αν ξέρετε, δεν θα υπάρχει κάποιος ειδικός (πχ εκτροφέας), να σας κατευθύνει, η υιοθεσία ενηλίκου είναι, στα δικά μου μάτια, μόνοδρομος. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία χαρακτήρα, τα οποία είναι γενετικώς ορισμένα, για να μπορείτε να κάνετε μια ασφαλή επιλογή κουταβιού... Ούτως ή άλλως, καλή η κουταβοπερίοδος, μα δε νομίζω πως κανένας από μας που έχουμε μεγαλώσει κουτάβια δεν μπορεί να πει πως ήταν μια "ήρεμη" περίοδος, και φαντάζομαι πως δεν το έχετε ανάγκη αυτό.

Στη θέση σας, θα έκανα μια κουβέντα με αυτούς: : http://sapt.gr/, ή αντίστοιχα https://www.facebook.com/SAPTHellas/info/?tab=page_info, που πιστεύω έχουν την ανάλογη εμπειρία να σας συμβουλεύσουν για τέτοια θέματα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
ΑμεΑ και Σκύλοι Βοηθοί
Σκύλος για παιδί με δυσκολίες
που έχουν γραφτεί διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.

ΣοφίαΜ

Member
8 Ιουνίου 2018
5
6
52
Τα μικρόσωμα σκυλάκια είναι κατά κανόνα πιο νευρικά.
Τεστ ντραιβ με κουτάβι δεν νομίζω να σας αφήσει κανένας να κάνετε και δεν θα έχει και πολύ νόημα εδώ που τα λέμε.
Όχι τεστ ντράιβ. Δεν ξέρω καν πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό και, όπως λέτε, αν θα αποσκοπούσε σε κάτι. Μιλάμε για μία πρώτη επαφή πριν οριστικοποιήσουμε το σκύλο που θα έρθει στο σπίτι μας. Να δούμε πως αντιδράει το παιδί με το σκύλο και το αντίστροφο.

Εγώ στη θέση σας, θα έβγαζα το παράγοντα μέγεθος από την εξίσωση, και θα κοίταζα αποκλειστικά το χαρακτήρα. Οι ανάγκες δεν πάνε πάντα ανάλογα με το μέγεθος, υπάρχουν μικρά νευρικά σκυλιά, μεγαλόσωμα ήρεμα σκυλιά, και ούτω καθ'εξής.

Πολύ φοβούμαι, πως εφ'όσον στρέφεστε στην υιοθεσία, σκύλου που πιθανόν δεν θα ξέρετε, από που "κρατάει η σκούφια του", και ακόμα και αν ξέρετε, δεν θα υπάρχει κάποιος ειδικός (πχ εκτροφέας), να σας κατευθύνει, η υιοθεσία ενηλίκου είναι, στα δικά μου μάτια, μόνοδρομος. Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία χαρακτήρα, τα οποία είναι γενετικώς ορισμένα, για να μπορείτε να κάνετε μια ασφαλή επιλογή κουταβιού... Ούτως ή άλλως, καλή η κουταβοπερίοδος, μα δε νομίζω πως κανένας από μας που έχουμε μεγαλώσει κουτάβια δεν μπορεί να πει πως ήταν μια "ήρεμη" περίοδος, και φαντάζομαι πως δεν το έχετε ανάγκη αυτό.

Στη θέση σας, θα έκανα μια κουβέντα με αυτούς: : http://sapt.gr/, ή αντίστοιχα https://www.facebook.com/SAPTHellas/info/?tab=page_info, που πιστεύω έχουν την ανάλογη εμπειρία να σας συμβουλεύσουν για τέτοια θέματα.

Ρίξε μια ματιά εδώ:
ΑμεΑ και Σκύλοι Βοηθοί
Σκύλος για παιδί με δυσκολίες
που έχουν γραφτεί διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα.
Το μέγεθος δυστυχώς με περιορίζει γιατί είμαι η μόνη που μπορεί πρακτικά να ασχοληθεί με το σκύλο (είμαι χωρισμένη, δεν μπορώ να βασιστώ σε δύο παιδιά 10 ετών για ουσιαστική βοήθεια και η μητέρα μου είναι αρκετά μεγάλη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός μεγάλου σε μέγεθος σκύλου). Διαφορετικά δε θα είχα κανένα πρόβλημα στο μέγεθος, να μην πω ότι ένα μεγαλόσωμο σκύλο θα τον ήθελα πάρα πολύ. Όμως δε θέλω να του στερήσω σε καμία περίπτωση αυτά που θα έχει ανάγκη ή να τον έχω κλεισμένο όλη μέρα σε ένα διαμέρισμα γιατί εγώ δεν προλαβαίνω. Πρακτικά, λοιπόν, ένα σκύλο μικρού ή μεσαίου μεγέθους μπορώ να τον έχω μαζί μου όταν πηγαίνω τη μικρή στις θεραπείες της ή την αδερφή της στα διάφορα εξωσχολικά και να κάνουμε τις βόλτες μας όσο περιμένουμε. Ένα μεγάλο σκύλο δε θα μπορώ να τον μετακινήσω τόσο εύκολα.

Ευτυχώς για εμάς στην ίδια πολυκατοικία μένει συγγενής μας που είναι εκπαιδεύτρια σκύλων και μπορεί να μας βοηθήσει στην επιλογή σκύλου (ως προς το θέμα ιδιοσυγκρασίας) καθώς και στην εκπαίδευσή του όταν μπει στην οικογένειά μας. Συμφωνώ πως η "κουταβοπερίοδος" είναι αρκετά περίεργη, και σας ευχαριστώ που μου το υπενθυμίζετε, γι'αυτό και ήδη έχουμε αρχίσει να κοιτάμε και σε μεγαλύτερους σε ηλικία σκύλους, αν και μας προβληματίζουν οι παγειωμένες συμπεριφορές που μπορεί να έχουν "υιοθετήσει" οι ίδιοι και στις οποίες να μην μπορούμε να επέμβουμε. Όπως και να έχει, θέλει αρκετό ψάξιμο και σοφή επιλογή ώστε να διασφαλίσουμε την ευτυχισμένη συμβίωση όλων των μελών της οικογένειας.

Δε γνώριζα για τη SAPTHellas. Ομολογώ πως ενθουσιάστηκα μόλις άνοιξα τα link που μου δώσατε. Θα φροντίσω να έρθω άμεσα σε επικοινωνία μαζί τους γιατί ακούγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι να μας βοηθήσουν στην περίπτωσή μας. Είμαι υπόχρεη. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

• Like
Reactions: Hiraeth and mareco

Molosos

Member
1 Αυγούστου 2018
12
4
24

Αυτο που ειπες ειναι πολυ ασχημο δεν το θελει σαν φαρμακο αλλα αφου ενα σκυλακι βοηθαει στην ψυχολογια των παιδιων ποιοι ειναι το προβλημα σου με την ιδια λογικη ουτε οι τυφλοί πρεπει να παιρνουν σκυλια Εστω και σαν φαρμακο να το θελει δεν υπαρχει προβλημα απο την στιγμη που εχει ιερο σκοπο και φέρεται στο σκυλακι σωστα