Ψάχνω ελβετικό ποιμενικό!

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Μάλλον τα link που σου προσθεσαν στην αρχη δεν τα πολυκοίταξες ε?
Από τα link αυτά είδα ότι άλλα είναι μακρύτριχα και άλλα κοντότριχα και σε ένα σκετς που έχει στα χαρακτηριστικά του σκύλου, δείχνει ότι τα αρσενικα είναι κοντότριχα και τα θυλικά, μακρύτριχα. Ισχύει αυτό?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μαρί, μπες εδώ FCI - Nomenclature des races στο γκρουπ ένα, με τον αριθμό 16 είναι το πρότυπο, κατα fci, του λευκού ελβετικού ποιμενικού. Fci δηλ. Διεθνής κυνολογικός όμιλος. Το πρότυπο είναι από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να διαβάσεις πριν καν αρχίσεις να ψάχνεις για εκτροφέα, και κάθε φορά που βλέπεις ένα σκυλί, να βλέπεις πόσο κοντά στο πρότυπο είναι.

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι είπες ότι κατέληξες σε αυτή τη φυλή μετά από πολλή μελέτη, οπότε το να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν μακρύτριχα και κοντότριχα μου δείχνει ότι η έρευνά σου δεν κάλυψε το μορφολογικό κομμάτι. Ελπίζω η έρευνά σου για το ταμπεραμεντό της φυλής, τις ανάγκες της, τα προτερήματα και τα ελλατώματα της να έχει πιο μεγάλο βάθος.

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Μαρί, μπες εδώ FCI - Nomenclature des races στο γκρουπ ένα, με τον αριθμό 16 είναι το πρότυπο, κατα fci, του λευκού ελβετικού ποιμενικού. Fci δηλ. Διεθνής κυνολογικός όμιλος. Το πρότυπο είναι από τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να διαβάσεις πριν καν αρχίσεις να ψάχνεις για εκτροφέα, και κάθε φορά που βλέπεις ένα σκυλί, να βλέπεις πόσο κοντά στο πρότυπο είναι.

Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι είπες ότι κατέληξες σε αυτή τη φυλή μετά από πολλή μελέτη, οπότε το να αναρωτιέσαι αν υπάρχουν μακρύτριχα και κοντότριχα μου δείχνει ότι η έρευνά σου δεν κάλυψε το μορφολογικό κομμάτι. Ελπίζω η έρευνά σου για το ταμπεραμεντό της φυλής, τις ανάγκες της, τα προτερήματα και τα ελλατώματα της να έχει πιο μεγάλο βάθος.
Το έχω διαβάσει αυτό, και εκει ακριβώς είναι το σκετς των σκυλιών στη πρώτη σελίδα που δείχνει το αριστερο σκυλί κοντότριχο με ένα μικρό σημαδάκι του αρσενικού από κάτω, και δεξιά ένα μακρύτριχο με ένα μικρό σημαδάκι του θηλυκού από κάτω. Επίσης στο τέλος που αναλύει το τρίχωμα, λέει ότι είναι αποδεκτές και οι δύο επιλογές μήκους. Εγώ ας πούμε θέλω κοντότριχο.

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Η μελέτη που έκανα ήταν ως προς τον χαρακτήρα περισσότερο, δεν με ενδιαφέρει να το κατεβάζω σε εκθέσεις, μου αρκεί να το καμαρώνω εγώ! Για μένα ο σκύλος είναι φίλος και φύλακας, απλά η συγκεκριμένη φυλή τυγχάνει πανέμορφη, δυνατή, και περήφανη, για αυτό τη διάλεξα. Σ'αυτό το forum μπήκα για να μάθω αυτό που με ενδιαφέρει, όχι για να σας δείξω όσα ξέρω, τιποτα δεν ξέρω.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Η επιλογή του φύλου στο σκίτσο είναι, πιστεύω, τυχαία. Κοντότριχο κουτάβι από εκτροφέα με κοντότριχο τς γεννήτορες και μακρύτριχο από εκτροφέα με μακρύτριχα. Ο προβληματισμός μου δεν ήταν επίθεση προς το μέρος σου και ζητάω συγγνώμη αν φάνηκε έτσι. Πραγματικά, προβληματισμός ήταν, που αποσκοπεί μόνο στο να είναι η συμβίωση όχι απλά ομαλή, αλλά ευτυχισμένη (και από την δική σου πλευρά κι απο την πλευρά του σκυλιού)

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Η επιλογή του φύλου στο σκίτσο είναι, πιστεύω, τυχαία. Κοντότριχο κουτάβι από εκτροφέα με κοντότριχο τς γεννήτορες και μακρύτριχο από εκτροφέα με μακρύτριχα. Ο προβληματισμός μου δεν ήταν επίθεση προς το μέρος σου και ζητάω συγγνώμη αν φάνηκε έτσι. Πραγματικά, προβληματισμός ήταν, που αποσκοπεί μόνο στο να είναι η συμβίωση όχι απλά ομαλή, αλλά ευτυχισμένη (και από την δική σου πλευρά κι απο την πλευρά του σκυλιού)
Είστε μια κοινότητα δεμένη και προστατευτική ως προς την κοινή σας αγάπη, τα σκυλιά, και αυτό το σέβομαι απόλυτα και το καταλαβαίνω. Επίσης ευχαριστώ για το link. Όμως, όπως ξαναείπα, είχα πολλά χρόνια σκυλί και από τότε που το έχασα μου πήρε πολύ καιρό να το ξεπεράσω και να ξανα νοιώσω έτοιμη να αποκτήσω σκύλο πάλι. Τώρα λοιπόν είμαι πολύ σίγουρη ότι μπορώ να προσφέρω όχι μόνο μια καλή συμβίωση, αλλά και ένα ζεστό σπίτι στο σκυλάκι που θα βρώ, και πλεον η λαχτάρα μου για να γίνει αυτό, είναι τεράστια!! Το μόνο που με αγχώνει για να πω την αλήθεια, είναι ότι η συγκεκριμένη φυλή εκτρέφεται σε πιο κρύα κλίματα και ότι μπορεί να ταλαιπωρηθεί στο ζεστό καλοκαίρι της Αθήνας.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Η επιλογή του φύλου στο σκίτσο είναι, πιστεύω, τυχαία. Κοντότριχο κουτάβι από εκτροφέα με κοντότριχο τς γεννήτορες και μακρύτριχο από εκτροφέα με μακρύτριχα.
Στα ΛΕΠ ζεγαρώνουν κ/τ+κ/τ, μ/τ+μ/τ και κ/τ+μ/τ.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Το μόνο που με αγχώνει για να πω την αλήθεια, είναι ότι η συγκεκριμένη φυλή εκτρέφεται σε πιο κρύα κλίματα και ότι μπορεί να ταλαιπωρηθεί στο ζεστό καλοκαίρι της Αθήνας.
Δεν παθαίνει τίποτα, μην αγχώνεσαι.

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Στα ΛΕΠ ζεγαρώνουν κ/τ+κ/τ, μ/τ+μ/τ και κ/τ+μ/τ.
Αρα πρέπει να βρω κοντότριχους γονείς και από ότι είδα τα σκυλιά των mystic legion είναι μακρύτριχα. (και βιάστηκα να χαρώ ότι βρήκα μια άκρη στην Ελλάδα επιτέλους!) Ευχαριστώ πολύ για το link παρεπιπτόντως!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Αρα πρέπει να βρω κοντότριχους γονείς
Όχι. Άμα οι γονείς η ένας γονιός είναι κ/τ με γονίδιο Αa (που περιέχει μ/τ γονίδιο ) τότε στη γέννα από δύο φαινοτυπικά κ/τ γονεις μπορεί να γεννηθεί μ/τ κουτάβι (η κουτάβια).
Όποιος κατάλαβε παίρνει βραβείο :)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
τι ρολο ομως βαράει το λεμόνι στα ποπκορν? θα τα παπαριάσει.....
Tσ τσ τσ..νομιζα θα το πιασεις με την πρωτη ;-)
λεμονι=οξυ= κανε την αναγωγή :)

και πλακα πλακα η συνταγη κολλαει . Με κουβερτουρα δεν δοκιμασα, θα σπευσω ομως μετα το ποστ της ταραντουλας !!ποπ κορν φοντυ , ουαου, πως δεν το χα σκεφτει !

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Tσ τσ τσ..νομιζα θα το πιασεις με την πρωτη ;-)
λεμονι=οξυ= κανε την αναγωγή :)

και πλακα πλακα η συνταγη κολλαει . Με κουβερτουρα δεν δοκιμασα, θα σπευσω ομως μετα το ποστ της ταραντουλας !!ποπ κορν φοντυ , ουαου, πως δεν το χα σκεφτει !
σουπερ ουαου

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
BBI international To site αυτο το ειδες η αδικα το εγραψα και πριν βρε μαρι?
Το είδα, ευχαριστώ, εκεί διάβασα και τα χαρακτηριστικά τηε φυλής, απλά επειδή χάθηκα στα τόσα πολλά -μη αγγλόφωνα τα περισσότερα site- είπα να εξαντλήσω την Ελλάδα πρώτα!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής

Μαρι

Active Member
12 Φεβρουαρίου 2014
29
1
Αθήνα
Πέτυχα αυτό το κουκλί στο fb και το παραθέτω εδώ, αν θες να του ρίξεις μια ματιά :)
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.607888079260650.1073742001.323996427649818&type=3

(ΥΓ: τα αυτιά της είναι όλα τα λεφτά)
Είναι όντως κουκλίτσα, σε ευχαριστώ πολύ, και τα αυτάκια της είναι όντως όλα τα λεφτά, αλλά θέλω να ζήσω όλο το χαμό που φέρνει ένα κουτάβι!

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
Είναι όντως κουκλίτσα, σε ευχαριστώ πολύ, και τα αυτάκια της είναι όντως όλα τα λεφτά, αλλά θέλω να ζήσω όλο το χαμό που φέρνει ένα κουτάβι!
Να σε ρωτήσω κάτι (αν θες απαντάς) πόσα λεφτά είσαι διαθέσιμη να δώσεις για ένα εκτροφικό κουτάβι; Όπως καταλαβαίνεις από εδώ και πέρα θα ψάχνεις μόνο στο εξωτερικό και εκεί εκτός από την τιμή αγοράς κουταβιού θα υπάρχουν και άλλα έξοδα (μεταφοράς+export pedigree) και δεν είναι λίγα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.