Ψεκασμός με K-Othrine

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
και κάτι τελευταίο που ίσως ακουστεί χαζό.
Για να βοηθήσουμε και την απελευθέρωση των πτητικών αιθέριων ελαίων που βοηθούν στην εντομοαπώθηση αλλά και για την καλή υγεία και διάθεση και των φυτών, πλένουμε που και που τα φύλλα τους και χαιδεύουμε -ανακινούμε το φυτό βραδινές ή πρωινές ώρες.

marian8h

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2013
28
11
Thessaloniki
Εγώ έχω τεράστιο πρόβλημα κάθε χρόνο με ψύλλους γιατί ζω δίπλα σε θάλασσα με πάρκα, πράσινο κλπ. Τίποτα δεν κάνει δουλειά, αμπούλες, κολάρα και συναφή. Έχω πάρει και συνεργείο, έχω μιλήσει και με γεωπόνο και μου είπανε ότι κανένα φάρμακο δεν σκοτώνει αυγά κ ας το γράφουν επάνω. Το θέμα είναι να κάνεις επαναλληπτικό ψεκασμό για να διακόψεις τον κύκλο ζωής των ψύλλων. Εγώ με το K-othrine είδα επιτέλους αποτελέσματα. Ούτε αμπούλες ούτε σπρέι ούτε χάπια ούτε τίποτα πάνω στο σκύλο. Μόλις δω ψυλλους, μπανιέρα κατευθείαν και μπόλικο νερό να απομακρυνθούν και ψέκασμα το σπίτι με K-othrine ανα 10 μέρες ή ανα 2 εβδομάδες. Εννοείται ηλεκτρική μέρα παρα μέρα και πέταμα τη σακούλα.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι μετά το στέγνωμα δεν υπάρχει φόβος που πατάει κανονικά ο σκύλος πάνω στα πατώματα; Αν σφουγγαρίσουμε πρέπει να ξαναψεκάσουμε πάλι;

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
;oxi δεν υπάρχει πρόβλημα μετά το στέγνωμα...
προσωπικα ψεκάζω ακόμα και μέσα στη φωλιά.
διαρκεί ο ψεκασμός για ένα τρίμηνο οπότε αν σφουγγαρίζεις συχνά κλπ επαναληπτικά μείωσε το στο μηνα και εισαι οκ...

• Like
Reactions: marian8h

stefanosk

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2018
261
295
Ανάβυσσος
Μετακομιζω σε αλλο σπιτι και θελω να αποπαρασιτωσω τον κηπο (το σπιτι ηταν ακατοικητο πολυ καιρο και εμοιαζε με ζουγκλα μεχρι προχθες).

Στο σπιτι θα μπω 1 Απριλιου και θελω να ψεκασω τωρα με K-othrine ή με κατι αλλο που θα μου προτεινετε ....οτιδηποτε ερπεται ή πεταει εχοντας φωλια στον κηπο , θελω να το εξολοθρευσω.

Επειδη οι χωροι ειναι αρκετοι (500 τμ) , θελω να ειναι cost effective :)
Καλησπερα σε ολους.
Υπαρχει και κατι πιο βιολογικο και πιο ακινδυνο για ανθρωπους και ζωα.
Αξιζει να το δεις και το βρισκεις σε φυτωρια (γεωπονους). Ακομη υπαρχει και σε απωθητικο σκνιπας και κουνουπιων σε εμπορικη συσκευασια στο surer market.
1. Αγροτικο σκευασμα :
Βιολογικό εντομοκτόνο - ΦΥΣΙΚΟ ΠΥΡΕΘΡΟ 5 Sc -50 cc
https://www.geoponiko-parko.gr/prod...viologika-entomoktona-akareoktona/1101-detail

http://www.viorylagro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=48&Itemid=219&lang=en

2. Εμπορικο στο σουπερμαρκετ :
AROXOL Earth Choice για Κατσαρίδες και Μυρμήγκια
Εντομοκτόνο επαφής για βαδιστικά έντομα σε σπρέι με εκχύλισμα πυρεθρινών.
Δρα Άμεσα.

Το AROXOL Earth Choice, καταπολεμά άμεσα όλα τα βαδιστικά έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια, τσιμπούρια, ψύλλοι, κοριοί, κ.λπ.) χάρη στη σύνθεσή του που περιέχει εκχύλισμα πυρεθρινών του φυτού πύρεθρος, ένα είδος χρυσάνθεμου, γνωστoύ για τις εντομοκτόνες και εντομοαπωθητικές ιδιότητές του. Οι πυρεθρίνες ξετρυπώνουν τα έντομα και τα εξολοθρεύουν, ενώ βιοδιασπούνται εύκολα, χωρίς να αφήνουν υπολείμματα στο περιβάλλον, οπότε δεν εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.

Συσκευασία: 300ml

AROXOL Earth Choice Liquid 60 νύχτες
Υγρό απωθητικό κουνουπιών και σκνιπών με εκχύλισμα πυρεθρινών. Aπομακρύνει τα ενοχλητικά έντομα.

Το AROXOL Liquid, είναι άοσμο απωθητικό κουνουπιών (και των κουνουπιών Τίγρης) και σκνιπών, για εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Χάρις στο εκχύλισμα πυρεθρινών του φυτού πύρεθρος που περιέχει, είναι πιο φυσικό και παράλληλα εξίσου αποτελεσματικό. Οι ατμοί που απελευθερώνονται όταν θερμαίνεται το φυτίλι του, απομακρύνουν τα έντομα και τα εμποδίζουν να ξαναμπούν στο χώρο, ακόμη και με αναμμένα τα φώτα. Εκείνα που, τυχόν, παραμένουν στο χώρο ναρκώνονται και δε τσιμπούν. Χρησιμοποιείται με ειδική ηλεκτρική συσκευή, όπως η συσκευή LMH05. Ένα φιαλίδιο 45ml είναι αρκετό για χώρο 40 κ.μ. και η δράση του διαρκεί 60 νύχτες (όταν χρησιμοποιείται για 8-10 ώρες κάθε νύχτα). Η συσκευή είναι διπλής χρήσης κατάλληλη και για τα εντομοαπωθητικά πλακίδια AROXOL.