Ψευδοκύηση ισοδυναμεί με πυομήτρα; Απόψεις..

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Απόψεις δικές σας και ίσως από προσωπική πείρα.
Δεν θέλω να ακούσω αναμασημένες απόψεις κτηνιάτρων. Αυτές τις γνωρίζω αρκετά καλά και εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι δεν είναι αξιόπιστες, υπάρχει κέρδος στη μέση..

Αντί αυτού αν σας έχει τύχει τα σκυλάκια που είχαν ψευδοκύηση να εξελιχθεί σε κάτι η όχι και πως το αντιμετωπίσατε..

be my guest :D

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η ψευδοκύηση δεν ισοδυναμεί με πυομήτρα απαραίτητα, επαλαμβανόμενες ψευδοκυήσεις είναι επικίνδυνες για πυομήτρα.

δεν είμαι κτηνίατρος την άποψη μου λέω...

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Η δικιά μου σκύλα έχει τώρα ψευδοκύηση. Μου το είπε ο κτηνίατρος. Δεν τον είδα όμως καθόλου ανήσυχο. Και μου είπε μάλιστα ότι τα περισσότερα σκυλιά κάνουν ψευδοκύηση μετά τον πρώτο τους οίστρο.
Θα την ξανα πάω μέσα στην εβδομάδα για ένα εμβόλιο και για να δεί πως πάει.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Έχω χάσει σκύλα που είχε συχνά ψευδοκύηση από κλειστή πυομήτρα, καθώς και η εκτροφέας της μεγάλης μου σκύλας. Της πέθανε σκυλί 10 μηνών από κλειστή πυομήτρα μετά από τον πρώτο οίστρο και ψευδοκύηση.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
η δικιά μου είχε ψευδοκύηση μετά τον πρώτο της οίστρο αλλα και τον δεύτερο!!! ο γιατρός δεν ανησύχησε αλλά για πρακτικούς λόγους αποφασίσαμε να τη στειρώσουμε

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Αλίκη είμαι στην ίδια φάση.. και κάποιοι γιατροί συνειδητά σε φοβίζουν προκειμένου να τα κονομήσουν με τις στειρώσεις.. :mad:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
σου έκανε ψευδοκύηση και στους 2 οίστρους??? αν σε έχει ανησυχήσει ο γιατρός γιατί δεν πάς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη? ακόμα και τρίτη!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Την κλειστή πυομήτρα πως την παίρνει χαμπάρι κανείς? Δεν γίνεται αντιληπτή και γι αυτό δεν προλαβαίνει κανείς να επέμβει έγκαιρα? :(

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μια σκύλα μου 12 χρονών έκανε κλειστή πυομήτρα πριν λίγο καιρό, της κάναμε εγχείρηση και στείρωση και τώρα είναι μια χαρά, δεν είναι απαραίτητο οτι θα χάσεις το σκυλί απο πυομήτρα, απλώς είσαι ενημερωμένος και οταν χρειαστεί κινήσαι γρήγορα.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
δυστυχώς η κλειστή πυομήτρα λόγω της απουσίας των υγρών δεν είναι τόσο εμφανή όσο η ανοικτή. βέβαια η σκυλίτσα παρουσιάζει πυρετό, ανορεξία, εμετούς, συχνοουρία με μεγάλη ποσότητα ούρων και αφυδάτωση όμως αυτά είναι και συμπτώματα και άλλων παθησεων! επιπλεόν στην περίπτωση της κλειστής η εξέλιξη είναι ταχύτατη οπότε ο χρόνος κυλάει εναντίον της σκυλίτσας :(

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Την κλειστή πυομήτρα πως την παίρνει χαμπάρι κανείς? Δεν γίνεται αντιληπτή και γι αυτό δεν προλαβαίνει κανείς να επέμβει έγκαιρα? :(
Η ζαιρα μας ειχε ΑΓΙΟ! αποφασισα να την στειρωσω εντελως τυχαια.. και ο γιατρος μετα την επεμβαση με φρικαρε με αυτο που μου πε! Θα το χανες το σκυλι μου ειπε... αστα αστα.. το θυμαμαι και βουρκωνω!

trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
σου έκανε ψευδοκύηση και στους 2 οίστρους??? αν σε έχει ανησυχήσει ο γιατρός γιατί δεν πάς να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη? ακόμα και τρίτη!
Πήρα ευτυχώς και ήταν πιο καθησυχαστική.. αλλά τη υποψία μου την σπείρανε και αργεί να φύγει :D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Πίνουν πολύ νερό και τους κόβεται η όρεξη.

Στη δικιά μας περίπτωση είμαστε στην Βιέννη και ήταν με τις κόρες μου (τότε 18 και 20 χρονών) και νομίζαν ότι δεν έτρωγε επειδή λείπαμε. Όταν τελικά την πήγαν στην κτηνίατρο ήταν αργά, την εγχείρησε αλλά δεν πέθανε μετά από ένα 24 στο ιατρείο της. Επέστρεψα συντομότερα από την Βιέννη, αλλά δεν την πρόφτασα ζωντανή. :(

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Πήρα ευτυχώς και ήταν πιο καθησυχαστική.. αλλά τη υποψία μου την σπείρανε και αργεί να φύγει :D
σε καταλαβαίνω απόλυτα! ήταν ένας από τους λόγους που προχωρήσαμε στην στείρωση... είμαστε που είμαστε μακρυά και από τον πλησιέστερο κτηνίατρο περίπου 2 ώρες.... άσε λέω να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο απο πολλά!

veteriarian

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2011
140
0
Απόψεις δικές σας και ίσως από προσωπική πείρα.
Δεν θέλω να ακούσω αναμασημένες απόψεις κτηνιάτρων. Αυτές τις γνωρίζω αρκετά καλά και εχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι δεν είναι αξιόπιστες, υπάρχει κέρδος στη μέση..

Αντί αυτού αν σας έχει τύχει τα σκυλάκια που είχαν ψευδοκύηση να εξελιχθεί σε κάτι η όχι και πως το αντιμετωπίσατε..

be my guest :D
είσαι απαράδεκτη. έχεις πολύ θράσος να λες ότι δεν θες συμβουλή από κτηνιάτρους γτ υπάρχει το κέρδος. θα σου έκανα ένα ποστ και θα σου λυνόταν κάθε απορία για την ψευδοκύηση..και την πυομήτρα. αλλα με προσέβαλες. δεν μας ξέρεις και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς την εξυπνάδα σου. χβρης κιόλας να ξέρεις και πιο είναι το σωστό στην ερώτηση που κανείς ώστε να κρήνης αν η απάντηση μας είναι με βάση τοκερδος η όχι. γιατί αν ήξερες την σωστή απάντηση στο ερώτημα τότε δεν θα ρώταγες...
και παρόλο αυτά ενώ δεν ξέρεις τη είναι σωστό , κρήνης ότι οι απάντησης που ΘΑ ακούσεις είναι εκτόν προταιρων λόγο κέρδους.
μίνε λοιπών ,με την απορία και την "εμπιρια". για το καλό του σκύλου σου όμως να σου πο ότι τα νοσήματα είναι στο 90% πλήρως εξακριβωμένα. εση αντί της πλήρης θεωρίας (που δεν θα σου έμενε τίποτα αναπάντητο) προτιμάς κάποιες εμπειρίες. θα μάθεις δηλαδή λίγο από δο λίγο από κει...

το σκυλάκι σου λυπάμαι.
μάθε να ακούς και μετά να προσβάλεις...

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Γιατι δεν θές να την στειρώσεις ? αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατι όχι ? για να προλάβεις τα χειρότερα

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
είσαι απαράδεκτη. έχεις πολύ θράσος να λες ότι δεν θες συμβουλή από κτηνιάτρους γτ υπάρχει το κέρδος. θα σου έκανα ένα ποστ και θα σου λυνόταν κάθε απορία για την ψευδοκύηση..και την πυομήτρα. αλλα με προσέβαλες. δεν μας ξέρεις και δεν έχεις κανένα δικαίωμα να πετάς την εξυπνάδα σου. χβρης κιόλας να ξέρεις και πιο είναι το σωστό στην ερώτηση που κανείς ώστε να κρήνης αν η απάντηση μας είναι με βάση τοκερδος η όχι. γιατί αν ήξερες την σωστή απάντηση στο ερώτημα τότε δεν θα ρώταγες...
και παρόλο αυτά ενώ δεν ξέρεις τη είναι σωστό , κρήνης ότι οι απάντησης που ΘΑ ακούσεις είναι εκτόν προταιρων λόγο κέρδους.
μίνε λοιπών ,με την απορία και την "εμπιρια". για το καλό του σκύλου σου όμως να σου πο ότι τα νοσήματα είναι στο 90% πλήρως εξακριβωμένα. εση αντί της πλήρης θεωρίας (που δεν θα σου έμενε τίποτα αναπάντητο) προτιμάς κάποιες εμπειρίες. θα μάθεις δηλαδή λίγο από δο λίγο από κει...

το σκυλάκι σου λυπάμαι.
μάθε να ακούς και μετά να προσβάλεις...
Εσύ δηλαδή αμφιβάλλεις ότι υπάρχουν συνάδελφοί σου που σου επιβάλλουν χειρουργεία και θεραπείες καθαρά και μόνο για τα φράγκα? Για να μην μιλήσω για το πτυχίο της κορνίζας σε μερικούς που λένε ακόμη εν έτει 2011 "βάλτη να γεννήσει μια φορά για να μην πάθει πυομήτρα".

Δεν είμαι της άποψης ότι φτύνουμε τους κτηνίατρους - εγώ τουλάχιστό τρέχω σχεδόν για ψύλλου πήδημα σε αυτούς. Από την άλλη μεριά θεωρώ τις εμπειρίες σε νοσήματα και θεραπείες από παθόντες επίσης σημαντικές. Bέβαια δεν αντικαθιστούν τη θεραπεία αλλά μας δίνουν γνώση για να διασταυρώνουμε. Διότι ως γνωστόν το αλάθητο δεν το χει κανείς...

Τέλος, στη θέση σου δεν θα έλεγα σε "μελλοντικό" πελάτη μου "είσαι απαράδεκτη" ;) ...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τέλος, στη θέση σου δεν θα έλεγα σε "μελλοντικό" πελάτη μου "είσαι απαράδεκτη" ;) ...
Πόσο μάλλον αν "η απαράδεκτη" είναι γένους αρσενικού! :lol:

veteriarian πολύ πατριωτικά το έχεις πάρει το θέμα υπεράσπισης του (μελλοντικού) κλάδου σου...
Περίμενε μερικά χρόνια, απέκτησε εμπειρίες πρώτα... Μέσα στις οποίες θα είναι σίγουρα το να διορθώσεις αυτά που δεν σώζονται πια και οφείλονται σε λάθη συναδέλφων σου... Και μετά δες αν θα έχεις το ίδιο πάθος για την υπεράσπιση του αλάθητου όσων έχουν απλά αποφοιτήσει από μια σχολή σαν τη δικιά σου.