με τα νεφρα της είναι οκ; γιατι τα συμπτώματα αυτα μου τα είπε ο γιατρός για πέτρα στα νεφρα όταν είδαμε πως οι μικρές είχαν θέμα από την ξηρά τους. Επίσης ισχύει ότι μετα από ένα 2μηνο από τον οίστρο φαίνεται η πυομήτρα;
Τα νεφρά της είναι μικρότερα από το φυσιολογικό, έτσι μου είχε πει.με τα νεφρα της είναι οκ; γιατι τα συμπτώματα αυτα μου τα είπε ο γιατρός για πέτρα στα νεφρα όταν είδαμε πως οι μικρές είχαν θέμα από την ξηρά τους. Επίσης ισχύει ότι μετα από ένα 2μηνο από τον οίστρο φαίνεται η πυομήτρα;
Και γω θα συμφωνήσω 100% μαζί σου .Αντί να κάθονται και να εικάζουν οι περισσότεροι κτηνίατροι για το τι είναι γιατί δεν κάνουν έναν απλό υπέρηχο ?Θα είχαν αποφευχθεί πάρα πολλά τέτοια περιστατικά .θεωρώ πως χρειάζεται να παει να κάνει υπερηχο κάτω κοιλίας.
Η σκύλα μια φίλης μου έχει συχνοουρία και πίνει πολύ νερό, δεν έχει κέφια καθόλου, όλη μέρα κοιμάται.
Οι κτηνίατροι της είπαν πως είναι ψευδοκύηση. Παίζει; Γιατί εγώ φοβάμαι μήπως είναι πυομήτρα.
Η σκύλα μόλις πέρασε τον πρώτο της οίστρο (είναι ενός έτους)
Σου ευχομαι περαστκα στη σκυλιτσα σου. Εγω παλια ημουν κατα της στειρωσης. Οταν πηγα να χασω τη Λαρα πριν 10 χρονια στον πρωτο της οιστρο απο πυομητρα εχω γινει υπερμαχος της. Στο τσακ την ειχα προλαβει.Στις 18 Ιουλίου η σκύλα μου ξύπνησε εμφανώς κακοδιάθετη, με καμία όρεξη για φαγητό (πρωτοφανές για τα δεδομένα μας). Τρεις μέρες νωρίτερα είχε τελειώσει ο οίστρος της. Έτυχε να μη δουλεύω και την πήγα κατευθείαν στο γιατρό. Της έκανε κατευθείαν αιματολογικές εξετάσεις (γενικές και βιοχημικές) και ήταν πάρα πολύ καλές. Καμία ένδειξη. Της έκανε υπέρηχο και δεν έδειξε τίποτα. Μου είπε ότι είτε ήταν ψευδοκύηση -μιας και μόλις είχε τελειώσει ο οίστρος της - είτε ήταν στην αρχή πυομήτρας, κλινικά όμως δεν φαινόταν τίποτα -ακόμα τουλάχιστον. Της έδωσε μία αντιβίωση, προληπτικά για την περίπτωση που ήταν όντως πυομήτρα και θα έπρεπε να του την ξαναπάω εφόσον εξακολουθούσε η κακοδιαθεσία μετά από 3-4 μέρες.
Τρεις μέρες μετά το σκυλί εξακολουθούσε να μη βάζει μπουκιά στο στόμα του, από την προηγούμενη είχε αρχίσει να πίνει πάρα πολύ νερό και να ουρεί πολύ συχνά και μεγάλες ποσότητες. Την τρίτη μέρα παρατήρησα ότι είχε πρηστεί και αρκετά η κοιλιά της. Την παίρνω και πάω κατευθείαν στο γιατρό, της ξανακάνει αιματολογικές, τραγική η διαφορά από ότι τρεις μέρες πριν. Ενδεικτικά να σας πω ότι ο αιματοκρίτης της από 41 είχε πέσει στο 33!
Μου λέει 99% είναι πυομήτρα και μάλιστα κλειστή.
Τη βάζει σε ορό και μετά από δύο ώρες στο χειρουργείο. Η μήτρα της είχε γίνει τεράστια και ήταν γεμάτη υγρό, μετά το χειρουργείο το σκυλί ήταν 1,8 κιλά ελαφρύτερο!!!!!
Berna στη θέση της φίλης σου θα ανησυχούσα και θα το έψαχνα πολύ.
Όσον αφορά το θέμα τώρα, η σκύλα μου δεν είχε κάνει ποτέ ψευδοκύηση και γενικά δεν είχε παρουσιάσει ποτέ μα ποτέ κανένα πρόβλημα με τους οίστρους της, δεν επηρέαζαν καν τη διάθεσή της.
Την ημέρα του χειρουργείου έχασα χρόνια από τη ζωή μου.
Παραλίγο μέσα σε τέσσερις μέρες να χάσω το σκυλί μου επειδή βλακωδώς καθυστερούσα τόσο καιρό τη στείρωσή της, επειδή ήθελα να πιστεύω ότι αφού όλα ήταν φυσιολογικά οι πιθανότητες να μην πάθει πυομήτρα ήταν περισσότερες.
Για την ιστορία -και για την περίπτωση που διαβάζει το θέμα κάποιος που ακόμα έχει αμφιβολίες για το αν πρέπει ή όχι να στειρώσει το θηλυκό σκύλο του- να αναφέρω ότι ο οργανισμός της είχε εξαντληθεί τόσο πολύ που παρόλο που είναι ομολογουμένως πολύ δυνατό ζώο αμέσως μόλις τη νάρκωσε έπαθε άπνοια. Την επανέφερε με ατροπίνες και μηχανική υποστήριξη.
Επίσης λόγω της εξάντλησης το στομάχι της δεν σήκωνε την αντιβίωση που πρέπει να παίρνει μετά το χειρουργείο και της τη δίναμε ενέσιμη (που σημαίνει καθημερινή επίσκεψη στο ιατρείο).
Τέλος δύο μέρες μετά το χειρουργείο παρουσίασε σαν επιπλοκή και ουρολοίμωξη.
Ευτυχώς δεκαπέντε ημέρες μετά δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως, έχει ξαναβρεί την όρεξή της για φαγητό και παιχνίδι και δεν δείχνει να την ενοχλεί κάτι.
Εγώ πάλι μακαρίζω την τύχη μου και ακόμα δεν πιστεύω πόσο μεγάλη χαζομάρα έκανα όλο αυτό τον καιρό με το θέμα της στείρωσής της......
Δηλαδη ειχε κλειστη πυομυτρα?Εδειχνε πριν καποια συμπτωματα?Συνεχεις ψευδοκυησεις?Την 3η ερωτηση την κανω για να καταλαβω αν οι ψευδοκυησεις σχετιζονται με την κλειστη πυομυτρα.Η ζαιρα μας ειχε ΑΓΙΟ! αποφασισα να την στειρωσω εντελως τυχαια.. και ο γιατρος μετα την επεμβαση με φρικαρε με αυτο που μου πε! Θα το χανες το σκυλι μου ειπε... αστα αστα.. το θυμαμαι και βουρκωνω!
Κατα σειρά προτίμησης , στον άνοιστρο και μετα στην αρχή του διοίστρου . ( αυτό είναι βασικη γνωση Μαιευτικής του καθε Κτηνίατρου ... )Αν έχουμε ενδείξεις, όπως το σκάψιμο και η ξαφνική αγάπη προς τα ζουληχτά και μόνο, μιλάμε για ψευδοκύηση;
Ποιες εξετάσεις κάνουμε για να δούμε αν υπάρχει ψευδοκύηση ή και (τάση για) πυομήτρα;
Πότε είναι ασφαλές να γίνει στείρωση αν ο γιατρός διαγνώσει ψευδοκύηση;
Μμμμμ.. εδω δεν μπορω να πω... ενα δικιο το εχεις..κάποιος ανέυ λόγου δημιουργεί εντυπώσεις . δηλαδή η φράση του (δεν θέλει απαντήσεις κτηνιατρικές γιατί υπάρχει κέρδος) συνησφέρει σε κάτι στην κουβέντα? βοήθησε τα σκυλάκια του? όχι
Υπάρχει μέσα στο φόρουμ, συνάδελφός του, που έγραφε εξίσου "καυστικά" και που τώρα γραφει μια χαρά. Ο τρόπος γραφής και το στύλ είναι αρκετά σημαντικά... Για διάφορους λόγους...Μμμμμ.. εδω δεν μπορω να πω... ενα δικιο το εχεις..
Ειτε αρεσει ειτε οχι ο "καυστικος" τροπος σου (εμενα προσωπικα ουτε κρυο ουτε ζεστη) εγω θα ηθελα να γραφεις γιατι τουλαχιστον απο μενα γνωριζεις πεντε (μην πω πολλα περισσοτερα) πραγματα παραπανω.
Κατα σειρά προτίμησης , στον άνοιστρο και μετα στην αρχή του διοίστρου . ( αυτό είναι βασικη γνωση Μαιευτικής του καθε Κτηνίατρου ... )
Για την ψευδοκύηση δεν κάνεις κάοιες εξετασεις , αλλα στηρίζεσαι στην Κλινική Εικόνα , την συμπεριφορά και τα συμπτώματα . Δηλαδη τα σχετικά με φωλιές , υιοθετηση αψυχων αντικειμένων , διογκωση μαστων , γαλακτόρροια , να γλείφει το αιδοίο της , και σπανιότερα ίσως εμετούς , διάρροιες και πολυουρία .
Η Ωοθηκυστερεκτομή είναι προληπτικό μέσο για την μη-εμφανιση ξανα στο μέλλον ψευδοκύησης , πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων της σαν Επέμβαση .
Αλλα συνήθως σταματά να εκδηλώνεται μετα τα 3 χρόνια ηλικίας ...
Και ξαναλεω..Υπάρχει μέσα στο φόρουμ, συνάδελφός του, που έγραφε εξίσου "καυστικά" και που τώρα γραφει μια χαρά. Ο τρόπος γραφής και το στύλ είναι αρκετά σημαντικά... Για διάφορους λόγους...