Ωτίτιδα

maria19

New Member
19 Αυγούστου 2013
2
0
τα χαπακια ειναι alfasan prednisolon και μ εδωσε 4 καρτελιτσες δλδ συνολικα 40 χαπια. και το περιεργο ειναι πως μ ειπε οτι εχει ελαφρια ωτιτιδα και πως το προλαβαμε στην αρχη. απλα τα σκυλια αν δεν θεραπευτουν τελειως απο την πρωτη ωτιτιδα που θα κανουν μετα γινεται χρόνια και δεν θεραπευεται ποτε...
K εμενα η σκλιτσα μου ειχε ωτιτιδα κ μαλιστα τα αυτια της ειχαν πρηστει επειδη δεν το καταλαβαμε νωρις κ μου εδωσε alfasan κ κατι μπλε καψουλες για 10 μερες..κ αργοτερα aurizon μεχρι να υποχωρησει..κ τωρα παλι εχουμε το ιδιο προβλημα κ ενασ γνωστος μου μπορει να τα παρει τζαμπα αλλα δν θυμαμαι πως λεγονταν οι καψουλες...μηπως καποιος εχει καποια γνωσηη?? :/

maria19

New Member
19 Αυγούστου 2013
2
0
K εμενα η σκλιτσα μου ειχε ωτιτιδα κ μαλιστα τα αυτια της ειχαν πρηστει επειδη δεν το καταλαβαμε νωρις κ μου εδωσε alfasan κ κατι μπλε καψουλες για 10 μερες..κ αργοτερα aurizon μεχρι να υποχωρησει..κ τωρα παλι εχουμε το ιδιο προβλημα κ ενασ γνωστος μου μπορει να τα παρει τζαμπα αλλα δν θυμαμαι πως λεγονταν οι καψουλες...μηπως καποιος εχει καποια γνωσηη?? :/[/QUOTE]

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Την παθαμε και εμείς ....augmentin για μια εβδομαδα ...Dexoryl (μαλλον για 2 εβδομαδες) καi πλύσεις με Epiotic καθε δευτερη μέρα ....και δεν καθεται με τιποτε ο βλακας να του τα βάλω στα αυτια :mad:

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
τεραστιο θέμα με το epiotic και το dexoryl ....δεν καθεται με τίποτε ( να τον εσφαζα δεν θα έκανε έτσι) αλλα (!!!).... βρήκα πατέντα gia to epiotic ....μουλιάζεις ενα κομμάτι γάζα (να στάζει) ... το σφήνωνεις στο αυτί του του και το ζουλάς .......μπουυυχαχαχαχα - τον νικησα επιτελους :) Για το dexoryl ακόμη με έχει :(
Ελπίζω να βοηθησα κανενα συμπαθόντα !

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Ειμαστε κι εμεις στα...προθυρα, οποτε μας εδωσε ο ντοκ για10 μερες surolan. Αντε περαστικα τους!

Sent from my iPad using Tapatalk HD

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Και εμεις ωτιτιδα εχουμε περνουμε augmentin σιροπι (γιατι ουτε για σταγονες καθεται ουτε χαπι περνει!)για μια εβδομαδα.Επειδη δεν καταφεραμε να της το κοιταξει δεν βαζω τιποτα μεσα και γενικα δεν της το πειραζω μεχρι να ηρεμησει ο πονος.Σκεφτομαι την Δευτερα που θα εχουν περασει 5 μερες να την παω παλι να της το καθαρισει και να το κοιταξει αν τα καταφερει.
Θα κανω και καλλιεργεια να δω ακριβως τι μικροβιο ειναι γιατι προσφατα το κοκερ μιας φιλης μου απο λαθος αγωγες για χρονια στην ωτιτιδα,κουφαθηκε εντελως!

Tania2010

Member
6 Αυγούστου 2019
18
3
30
καλημέρα,
επείδή και εγω αντιμετώπιζα και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα έχω να προτείνω τα εξής,
(μετά απο πολύ μέγαλη έρευνα στο ιντερνετ αλλά και αμέτρητες επισκέψεις (μίλάμε για τρέλα ποσά σε ευρώ) σε κτήνίατρους.
--δεν ενδείκνειται κάνενας κτηνίατρος για καθαρισμο αυτίου σκύλου, για κάνενα λόγο. ο καθαρίσμος είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη, για πάρα πολλούς λόγους.
Το μόνο που πρέπει να κάνει ένας κτηνίατρος και επιβάλλεται παρουσία ωτίτιδας είναι καλλιέργεια στο ωτικό έκκριμα για προσδιορισμό του μικροβίου, αλλά και βιοχημικές εξετάσεις. πολλές φορές η ωτίτιδα είναι δευτερογένης πάθησης και κάτι άλλο "κρύβεται" πίσω απο αυτήν.
για την χορήγηση, μετά απο παααααρά πολλές μεθόδους που έχουμε ακολουθήσει έχω καταλήξει στην εξής:
υλικά: epiotic, tea tree oil σε μορφή αιθέριου ελαίου, δίσκοι ντεμακιγιαζ + την τοπική αντιβίωση που προτεινεί ο κτηνίατρος ανάλογα με το μικρόβιο.
στο epiotic 125ml αδειάζω ένα ολοκληρο μπουκαλάκι tea trea oil και το ανακινώ για να ανακατευτουν.
σε ένα πεντακαθαρό δίσκο-επιφάνεια απλώνω πεντε με εξι δίσκους ντεμακιγιαζ και τους εμποτίζω με το epiotic, συγκεκριμένα σε δυο ρίχνω παααααρα πολύ epiotic. τους τοποθετώ στον χώρο που θα διεξαχθεί το "βασανηστήριο". το δωμάτιο είναι συγκεκριμένο. καλό είναι να μην είναι ένας χώρος που χρησιμοποιειτε συχνά με τον σκύλο ή έκει που κοιμάται τρώει κτλ. επίσης καλό είναι να μην έχει πρόσβαση σε "κρυψώνες".

Η βόλτα παίζει μέγαλη σημασία στην διαδικάσια.ακριβώς πριν ή ακριβως μετά την βολτα είναι η ιδάνική ώρα. ιδιώς εαν είναι κάτι που το περιμένει και το χαίρεται ιδιαίτερα ή εαν είναι πολύ ενεργητικός και θέλεις λίγο να τον κουράσεις πριν ξεκινήσετε..

όταν είσαι ετοιμός πλέον για την διαδικάσια τον απομονώνεις στο συγκεκριμένο δωμάτιο, με τα υλικά δίπλα σου. παιρνεις ένα δισκάκι δεν κάθε χέρι και τον αφήνεις να το μυρίσει.. δεν του μιλάς καθόλου καθόλη την διαρκεια της διαδικάσιας-ούτε τον κοιτάς στα μάτια.. στην αναμενώμενη αντίδραση του αφού το μυρίσει να προσπαθησει να απομακρυνθεί απο εσένα.. εσύ δεν θα τον αφήσεις.. του μπλοκάρεις συνέχεια τον "δρόμο" του και ενω ξεκινάς απο μια απόσταση σταδιακά πλησίαζεις...αλλά σε καμία περίπτωση δεν κάνεις ακόμα κίνηση να του πλησιάσεις τα αυτιά....
ουσιαστικά σκέψου το ολο αυτό σαν ένα παιχνίδι κυριάρχιας...ο σκύλος μπορεί και να γρύλιζει σε αυτό το σήμειο άλλα εσύ πρέπει να είσαι ηρεμος και να μην πτοηθείς...έχεις πλησιάσει ένα βήμα μακριά του και τον έχεις "στριμώξει" (βασική προυποθεση) σε ενα "αδιέξοδο".
Σε αυτό το σημείο, του ακουμπάς εξωτερικά ή πλησιάζεις τα αυτιά του χωρίς ακόμα να είναι ο σκοπός σου να τα καθαρίσεις..σε κάθε κίνηση του χεριού σου, αυτός θα τινάζεται-γρυλίζει στην χειρότερη περίπτωση και εσύ θα απομακρύνεις το χέρι σου...αυτή η κίνηση γίνεται πολλές φορές. επίσης σε αυτό το σημειό δεν το αφήνεις να χαλαρώσει να καθήσει ή ξαπλώσει...όσο βλέπεις ότι μειώνεται η αντιδράση του τοσο περισσότερο παραμενεις να ακουμπάς τα δισκάκια εξωτερικά πάντα των αυτιών..
μετα απο ένα διάστημα θα παρατηρήσεις ότι έχει παραιτηθει απο την προσπάθεια αντιδράσει, μπορεί να το καταλάβεις και απο τις κινήσεις του ότι έχει "υποταχθεί"..πετάς τα δυο πρώτα πέρνεις τα δυο 2α δισκάκια και κάνεις την κίνηση να του καθαρίσεις τα αυτιά εσωτερικά, σε περιπτωση που δεν γρυλισει τον επιβραβευεις λεκτικά και παίρνεις με "ταχύτητα φωτός" τα 2 επόμενα δισκάκια που έχουν και το περισσότερο φάρμακο τα τοποθετείς στο αυτί του και τα πιέζεις με το χέρι σου για να περάσει η απαραιτητη ποόσοτητα απο το βαμβάκι στο αυτί του σκύλου... δεν τον αφήνεις να τα τινάξει μέχρι να του κάνεις για 5 δέυτερα μασαζ... μετά αρχιζεις τα μπραβο και τα χάδια σε συνδυασμό με αμέτρητες λιχουδιές κάτι που δεν του δίνεις συχνά (το βραστο κρέας πχ έχει απίστευτά αποτελέσματα :) )...
ο kenzo παρελαυνει μπροστά απο όλο τον κόσμο που βρίσκεται εκείνη την ώρα στο σπίτι για να το επιβραβευσουν μετα την διαδικασία :)
μετά απο 2-3 τινάγματα του κεφαλιού του πέρνεις χαρτοπετσέτες ή ότι άλλο χαρτί αλλά με μαλακή υφή και σκουπίζεις πρώτα εξωτερικά-πετάς και μετα εσωτερικά-πετας...δεν χρησιμοποιείς το ίδιο χαρτί δυο φορές ή απο το ένα αυτί στο άλλο...το ίδιο ισχύει και για δισκάκια με το υγρο..

βασικό στην διαδικασία είναι η καθημερινή επανάληψη.. όπου θα παρατηρησεις ότι βρίσκεις όλο και περισσότερο αντισταση απο την πλευρά του μικρούλη σου..την πρώτα φορά πάντως καλό είναι να οπλιστεις με αρκετή υπομόνη αφου ο χρόνος για όλο αυτό μπορεί να φτάσει και την μία ώρα...

έχω διαβάσει και μια άλλη λίγο πιο "βίαιη" μέθοδο που αφορούσε ένα boerboel με επίσης καλά αποτελέσματα... εαν χρειαστεί και θέλει κάποιος μπορώ να την αναφέρω σε άλλο μνμ...

***εννοείται ότι σε περίπτωση που η ωτίτιδα έχει κάνει διάτρηση τυμπάνου, δεν βάζεις τπτ στο αυτί του σκύλου
**** η προσωπική εμπειρία μου έχει αποδείξει ότι σκόνες που περιέχουν βορικό οξύ ή άλλες οποιαδήποτε αλοιφές εκτός των κτηνιατρικών σκευασμάτων, στην θεωρία είναι καλές αλλά στην πράξη δεν έχουν τα αναμενωνόμενα αποτελέσματα ..
Ειλικρινά, διαβάζω αυτά που γράφεις και είναι το ένα πιο λάθος από το άλλο! Και είναι κρίμα να τα διαβάσει κάποιος και να τα εφαρμόσει χωρίς να ξέρει. Φυσικά και ο κτηνίατρος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΣ να καθαρίσει τα αυτιά του σκύλου και να τα καθαρίζει κάθε φορά που τον πηγαίνεις. Μην λες τι υγρό να πάρουν για τα αυτιά του σκύλου διότι δεν έχεις εξετάσει το σκύλο και δεν είσαι κτηνίατρος. Δεν μπορώ να ταλαιπωρω τον σκύλο μου ενώ υποφέρει μια ώρα ώσπου να γίνει όλη αυτή η ανούσια και ηλιθια διαδικασία. Είναι σαν να υποφέρεις εσύ και ο άλλος να έχει το παυσίπονο στο χέρι και να σε παιδεύει μια ώρα για να στο δώσει. Έλεος!! Και τέλος ΔΕΝ πρέπει να το κάνεις σε καθημερινή βάση γιατί θα του προκαλέσεις εσύ κ ίδιος ωτίτιδα. Τι είναι αυτά που γράφεις?? Ειλικρινά ποιος κτηνίατρος στα έχει πει?? Μην συμβουλεύεις τους υπόλοιπους εφόσον από τι φιανεται ούτε εσύ ο ίδιος δεν ξέρεις.