ακυρη η αμπουλα?

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
Καλημερα και καλο μηνα σε ολους:)
Σημερα το πρωι πηγαμε την καθιερωμενη βολτα με τον μικρο για πιπι και κακα
ειχε κατι συννεφακια και ξαφνικα μπορα:)
αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης την τεταρτη προχθες δηλαδη το μεσημερι τον πηγα για το προγραμματισμενο εμβολιο που επρεπε να κανει και του εβαλα μια αμπουλα advantix.
απο οτι ξερω 2μερες πριν και 2 μερες μετα δεν πρεπει να βραχει ο κουταβος ομως σημερα λογω μπορας βραχηκε οχι λουτσα αλλα βραχημε οσπου να παμε σπιτι:mad:
τωρα τι γινεται?ακυρη η αμπουλα?οταν ηρθαμε τον στεγνωσα με πετσετα:)
επισης ο doctor μου ειπε να του δινω καθε μηνα interceptor.σημερα πρεπει να του δωσω το χαπι. με ποιο τροπο?μεσα στο φαι?ανοιγω το στομα κατευθειαν?
ευχαριστω εκ των προτερων:)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το δυο μέρες πριν, δεν το έχω ακούσει και δεν έχει και καμιά λογική.... Το δυο μέρες μετά, έχει τη λογική του να μην "ξεπλυνεις" την αμπούλα που έβαλες πριν αποροφηθεί.... Κατα τη γνώμη μου είσαι ΟΚ.... έχουν περάσει οι δυο μέρες, οπότε οτι ήταν να απορροφηθεί απορροφήθηκε.... Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ακόμα πιο ήσυχο, κάνε την επόμενη λίγο νωρίτερα.... πχ αντί για τις 30 μέρες (αν το κάνεις μηνιαίως), στις 20-25.....

Οσο για το χαπάκι, εξαρτάται.... εγώ μερικά τα βάζω στην ξηρά και δεν τα παίρνει χαμπάρι..... μερικά τα βρίσκω μόνα τους στο πιατάκι αφου τελειώσει την ξηρά! :D Πάντως για σημαντικά χάπια που θες να είσαι σίγουρος οτι τα πήρε, βάλτα μέσα σε μια λιχουδιά.... (στην αρχή εγώ τα τύλιγα σε ζαμπονάκι, αλλά κατάφερνε να τρώει το ζαμπονάκι και να φτύνει το χάπι! τώρα τα βαζω μέσα σε cream cheese, και τα καταπίνει οπως είναι, δεν τα μασάει....)...

καλή τύχη!

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Συνήθως τα βάζουμε από το πλάι του στόματος. Μετά κρατώντας κλειστή τη μουσούδα ανασηκώνουμε το κεφάλι και χαιδεύουμε το λαιμό για να το καταπιεί.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
οι 2 μέρες πριν είναι για το μπάνιο, η αμπούλα χρειάζεται το λίπος του δέρματος για να πάει παντού και με το μπάνιο με σαμπουάν φεύγει αρκετή λιπαρή ουσία

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οι 2 μέρες πριν είναι για το μπάνιο, η αμπούλα χρειάζεται το λίπος του δέρματος για να πάει παντού και με το μπάνιο με σαμπουάν φεύγει αρκετή λιπαρή ουσία
OK. Aυτό δεν το ήξερα. Λογικό. :)

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
αρα να μην ανυσηχω!λογικα αμπουλα θα του βαζω ανα 15μερες γιατι εδω πανω (θασος)υπαρχει θεμα με κονοψ και σκνιπες:(
ok παιδια σας ευχαριστω πολυ!
να ειστε ολοι καλα:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
εγώ στην δικιά μου έβαζα το χάπι βαθειά στο στόμα της, της έκλεινα το στόμα με το ένα χέρι και με το άλλο έκανα μαλάξεις στο λαιμό της για να το καταπιεί!Ήταν ο μοναδικός τρόπος, με ότι άλλες μεθόδους μου είχαν προτείνει και είχα δοκιμάσει κατάφερνε να το φτυσει!:eek:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Aν φοραει και scalibor μην ανησυχεις. Εχεις 2 ''ασπιδες'' να καλυπτει η μια την αλλη(πχ και η δραστικοτητα της αμπουλας να εχει μειωθει ,το κολαρο την καλυπτει μεχρι την επομενη εφαρμογη).;)

edit:
Στο θεμα χαπι δεν κανω τεχνασματα.Της ανοιγω το στομα και της βαζω το χαπι οσο πιο βαθυα μπορω στο λαιμο.Κλεινω το στομα της και της κραταω τη μουσουδα λιγο ψηλα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
απο οτι ξερω 2μερες πριν και 2 μερες μετα δεν πρεπει να βραχει ο κουταβος ομως σημερα λογω μπορας βραχηκε οχι λουτσα αλλα βραχημε οσπου να παμε σπιτι:mad:
Πουθενά στις οδηγίες χρήσης δεν γράφεται κάτι τέτοιο. ;)

Στις οδηγίες γράφονται τα παρακάτω:

- Το προϊόν παραμένει αποτελεσματικό εάν το ζώο βραχεί
- θα πρέπει να αποφεύγεται η παρατεταμενη έκθεση στο νερό, διότι η διάρκεια της αποτελεσματικότητας του προϊόντος ενδέχεται να μειωθεί.
- Αν πρέπει να πλυθεί ο σκύλος, αυτό πρέπει να γίνει πριν από την τοποθέτηση της αμπούλας ή τουλάχιστον 2 εβδομάδες αργότερα.
- Επειδή η adnantix είναι επιβλαβής για τους υδροβίους οργανισμούς, το ζώο μετά την χορήγηση, δεν πρέπει να έρθει σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με επιφανειακά ύδατα για τουλάχιστον 48 ώρες.

Σε κάθε περίπτωση ΜΗ χορηγείς το προϊόν συχνότερα από μια φορά την εβδομάδα (ακόμα και αν λόγω έντονης έκθεσης στο νερό θεωρείς ότι μειώθηκε η αποτελεσματικότητα του).

Επίσης τι ηλικία και τι βάρος έχει το κουτάβι σου?.
Η Adnantix δεν πρέπει να χορηγείται σε κουτάβια μικρότερα των 7 εβδομάδων και βάρους μικρότερου των 25 κιλών.

tomas2208

Active Member
7 Απριλίου 2009
33
0
Ειναι 4 μηνων και 20 κιλα:(
φοραει scalibor.
εκτεθηκε σε σχετικα χαλαρη βροχη περιπου στο 3λεπτο:confused:
απο εδω εχω διαβασει οτι οι περισσοτεροι απο εσας χορηγητε την advantix καθε 15 και ειδικοτερα αυτοι που ζουν κοντα σε νερο..τωρα τι κανω?κανονικα παλι σε 15 μερες?:confused:

Last edited:

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
...Η Adnantix δεν πρέπει να χορηγείται σε κουτάβια μικρότερα των 7 εβδομάδων και βάρους μικρότερου των 25 κιλών.
Γιατί νομίζω ότι υπάρχει advantix από 12-25 kg και από 25 kg και πάνω;

edit: υπάρχουν 4 δοσολογίες:
μέχρι 4 κιλά
από 4 - 10 κιλά
από 10 - 25 κιλά
από 25 κιλά και πάνω

Last edited:

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Για να μην χανεστε με τα κιλα βαλτε ex-spot.:D
1 για σκυλο μεχρι 15κιλα.
2 για σκυλο ανω των 15κιλων.
υπάρχουν 4 δοσολογίες:
μέχρι 4 κιλά
από 4 - 10 κιλά
από 10 - 25 κιλά
από 25 κιλά και πάνω
Ναι ετσι ειναι απο οτι θυμαμαι κ εγω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Γιατί νομίζω ότι υπάρχει advantix από 12-25 kg και από 25 kg και πάνω;
Καλά νομίζεις. :)
Το επισήμανα σε περίπτωση που δεν διευκρίνισε ότι πρόκειται για κουτάβι και όχι ενήλικο GS και του έδωσαν την πιπέτα >25-40.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Καλά νομίζεις. :)
Το επισήμανα σε περίπτωση που δεν διευκρίνισε ότι πρόκειται για κουτάβι και όχι ενήλικο GS και του έδωσαν την πιπέτα >25-40.
Απλά προς στιγμήν πανικοβλήθηκα ότι του έβαλα advantix όταν ακόμα ήταν πολύ λίγα κιλά :D

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr