αναποφασιστη σχετικα με την επιλογη σκυλου


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Ισως εχει απαντηθει το ερωτημα αλλα δεν το εχω δει εγω.

Γιατι θελεις σκυλο?
 


evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
γιατι αγαπαω τα ζωα γενικοτερα και γιατι θελω να προσφερω οσα μπορω σε αυτα..γιατι ειμαι νεα και εχω την διαθεση να ασχοληθω με ενα σκυλο οπως θα αρμοζε σε καθε περιπτωση, διοτι εχω αδυναμια σε αυτες τις ρατσες που προανεφερα, διοτι εχοντας ζωακια μεσα στο σπιτι ειναι η καλυτερη ψυχοθεραπεια..και για αυτα και για εμας!..τουλαχιστον σε μενα ετσι λειτουργει! νομιζω πως δεν υπαρχει συγκεκριμενη απαντηση σε αυτη την ερωτηση. ειναι σαν να με ρωτας "γιατι θες να κανεις μπανιο καθε μερα στην μπανιερα σου?"
 
  • Like
Reactions: StellaPanagiwtis


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Πολυ ωραια η απαντηση σου. Το θεμα ειναι αν χωραει ο σκυλος στην ζωη σου αυτη την στιγμη. Ουτως ή αλλως το θεμα της προσφορας στα ζωα με οχτω ψυχες μεσα στο σπιτι σου το εχεις καλυψει, οπως και το θεμα της παρεας.

Μην με παρεξηγησεις απλα βλεπω πολλες φορες ανθρωπους που εχουν τις καλυτερες των προθεσεων αλλα τα χερια και την ζωη τους γεματα την δεδομενη στιγμη να καταληγουν με εναν προβληματικο και αρα δυστυχισμενο σκυλο. Ενω αν αφηναν την επιλογη τους για λιγο αργοτερα, σε πιο ευνοικες συνθηκες θα εδιναν και θα επαιρναν πολυ περισσοτερα ζωντας μια πιο ουσιαστικη εμπειρια με τον σκυλακο που διαλεξαν.

Με ολη την καλη διαθεση τα παραπανω και εκτιμωντας και τα αισθηματα σου και την καλη σου διαθεση.
 
  • Like
Reactions: StellaPanagiwtis


evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
σε ευχαριστω ματιλντα! ναι οντως! καποιος που δεν με ξερει προσωπικα θα μπορουσε να μου εδινε αναλογη συμβουλη με την δικη σου.. ειναι πολλα πραγματα και καταστασεις στην ζωη που σε ωθουν να προβεις στην συνειδητη αποκτηση ζωου.. και για αυτο τον λογο το εχω ψαξει και τοσο πολυ.. διοτι δεν θελω να βαλω στην ζωη μου ενα ζωο, σκυλακι στην προκειμενη επειδη ετσι μου ηρθε..οι μισες μου γατουλες προεκυψαν απο ασυνειδησια ορισμενων που θελουν να καλουνται "ανθρωποι".. παντα ηθελα σκυλο ειδικα οταν ψιλοσυνηλθα απο το σκυλακο που εχασα προπερσι μετα απο τοσα χρονια κοινης συμβιωσης! βεβαια ενας χαμος δεν ξεπερνιεται ποτε..απλα καπως καταλαγιαζει ο πονος με το περασμα του χρονου!
 


milk takis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
319
3
thessaloniki
σορυ που θα σε απογοητευσω λιγακι αλλα τα καβαλιερ ειναι απο τις φυλες με πολλα προβληματα υγεια..Στην θεση σου θαπερνα σετλαντ..Αυτοι οι εκτροφεις που μιλησες να υποθεσω ειναι στο εξωτερικο ε;;
 


matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Επετρεψε μου να μοιραστω μαζι σου μια προσφατη προσωπικη εμπειρια. Συγκατοικω αυτη την στιγμη με 3 ζωα. Ο γατος ειναι ο πιο ανεξαρτητος και αυτος που καταναλωνει λιγοτερο απο τον χρονο μου αρα πες 2. Εχω ερωτα χρονων με συγκεκριμενη φυλη. Προσφατα λοιπον πληροφορηθηκα για ενδεχομενο ζευγαρωμα απο γραμμες που ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να ζητησω. Προσεξε, οχι μονο η φυλη που αγαπω αλλα και συγκεκριμενοι γεννητορες. Αν εμενα μονο στην επιθυμια και το συναισθημα μου, θα επρεπε τωρα απλα να μετραω μερες αντιστροφα.

Ομως αν προχωρουσα στην υιοθεσια του κουταβιου ποιο απο τα ζωα μου θα εβγαινε χαμενο? Ολα. Δεν θα ειχα τον απαραιτητο χρονο και ενεργεια να ασχοληθω οπως πρεπει με το νεο μελος του σπιτιου και σιγουρα δεν θα μπορουσα να ακολουθησω το προγραμμα των σκυλων μου οπως ειναι τωρα. Αποτελεσμα : ο νεος σκυλος δεν θα γινοταν αυτο που ηθελα, δεν θα τον ζουσα οπως ηθελα και πιθανοτατα θα χαλαγα και την σχεση μου με τα ηδη υπαρχοντα σκυλια μου.

Ολα αυτα στα λεω γιατι βλεπω να σε προβληματιζει πολυ το θεμα βολτα - εκτονωση. Αυτο σημαινει ή περιορισμενος χρονος ή περιορισμενη ενεργεια. Και σιγουρα δεν ειναι καλη αρχη για την συμβιωση με εναν σκυλο, και για να απολαυσεις οσα εχει να σου προσφερει.
 






Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
sheltie είναι κρίμα να πάρεις αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με κάποιο κυναλθημα.
chihuahua και cavalier king charles είναι καλύτερη επιλογή. Το chihuahua αμα ειναι απο σωστη εκτροφή και το μεγαλώσεις σαν σκύλο δεν ειναι νευρικό. Για cavalier δες και εδώ
 




bordercollie

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2012
251
0
sheltie είναι κρίμα να πάρεις αν δεν έχεις σκοπό να ασχοληθείς με κάποιο κυναλθημα.
chihuahua και cavalier king charles είναι καλύτερη επιλογή. Το chihuahua αμα ειναι απο σωστη εκτροφή και το μεγαλώσεις σαν σκύλο δεν ειναι νευρικό. Για cavalier δες και εδώ
Συγνωμη που επεμβαινω, αλλα απο οσο ξερω δεν ειναι απαραιτητο το κυναθλημα εφοσον το σκυλι γυμναζεται ικανοποιητικα.
 


evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
τα καβαλιερ ειναι απο τις ρατσες που λατρευω.. απο μικρη ηλικια...απλα εμφανιζουν προβληματα υγειας βασανιστικα για το ζωο..και επειδη ειχα γατακι που ειχε εγκεφαλιτιδα, δεν θα ηθελα να ξαναπερασω απο την ιδια ψυχολογικη δοκιμασια..:(..διοτι για το καλο του ζωου καταληξαμε στην ευθανασια..απο τις χειροτερες επιλογες αλλα σε πολλες περιπτωσεις απαραιτητη..δεν θελω να το σκεφτομαι αυτο..τεσπα.. εχω μιλησει με εκτροφεις και ελλαδας και εξωτερικου..ειδικα για το σετλαντ δεν υπαρχει εκτροφεας εδω αλλα σε οσους εχω μιλησει με εχουν αντιμπετωπισει αρτια.. μου εχουν εξηγησει προβληματα υγειας, συμπεριφορας, τι ορους προυποθετει μια τετοια συμβιωση..κτλ..θα το σκεφτω πολυ πριν την τελικη επιλογη.. να πω σε αυτο το σημειο οτι το βραδυ κοιμαμαι στανταρ με τα 5 απο τα 8 γατακια μου εναλλαξ καθημερινα...γιατι στο τελος θα με πεταξει το αγορι μου απο το κρεβατι και δεν θα εχει και αδικο! ετσι κοιμομουν και με το σκυλακι που ειχα αρκετες φορες!! μακαρι να μπορουσα να υιοθετησω ολα τα ζωα του κοσμου! και καποιες γατουλες που εχουμε εκτος σπιτιου τις οποιοες τις εχουμε στειρωσει για ευνοητους λογους, θα προτιμουσα να τις εχω εντος ..αλλα δεν γινονται ολα! :( παλιοτερα ειχα μιλησει με εναν αξιολογο ελληνα εκτροφεα περσικων γατων στην ελλαδα και μου ειχε πει πως το καλοκαιρι εκεινος αναγκαζεται να κοιμαται εξω και οι 20!!!!! περσικες που εχει μεσα στο σπιτι!!:) αρα υπαρχουν και πιο "τρελοι" απο μενα!