αντικειμενο στο στομαχι(?)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Εχω μια απορια...
πως συμπεριφερεται ενας σκυλος εαν εχει ενα ξενο σωμα στο στομαχι του?
ειχα δει ενα περιστατικο παλια στη τηλεοραση για μια σκυλα,ροττβαιλερ,η οποια αρχισε να χανει βαρος και ειχαν μεινει τα κοκκαλα.Εκανε εμμαιτους,δεν ετρωγε....Οι ιδιοκτητες μετα απο εξετασεις αποφασησαν μιας και δεν εβρισκαν τπτ να της κανουν ευθανασια.Η κτηνιατρος π την πηγαν,τη λυπηθηκε και την αρχισε και στις ακτινογραφιες και εντοπισε ενα μπαλακι στο στομαχι της!!!:eek:
Μετα απο εγχειρηση π εκανε,εβγαλε τη μπαλα η οποια ειχε αρχισει να σαπιζει ,και η σκυλιτσα επανηλθε σιγα σιγα στα κιλα της κ ηταν μια χαρα.
Ενα σκυλι αν εχει ενα ξενο σωμα,οτιδηποτε ,στο στομαχι του δεν θα εχει τετοια σημαδια???Ανυσηχω για τους εμμαιτους π κανει ανα διαστηματα η Χιονα.Σημερα εκανε παλι 2 φορες, μετα απο πολυ καιρο π ειχε φαει ενα φυλλο απτην αυλη...:(

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Νικο προφανως εννοεις οταν κατι εχει μεινει μονιμα μεσα στο στομαχι.Η δικια μου ειναι διακεκριμενη γεωλογος - ορυκτολογος και αναλυτης πετρωματων.Και να φανταστεις ολα αυτα τα κανει με το στομαχι της το "κωλοσκυλο".Το μονο που εχω παρατηρησει εγω ειναι οτι δεν τρωει τακτικα (φαι).Μολις προχτες εβγαλε μια γαζα τυλιγμενη και με σχημα που εχουν τα κοπρανα.Οσες φορες εχουμε ρωτησει το γιατρο μας εχει πει οτι οι πετρες που τρωει μπορει , αν μεινει καποια μεσα στο στομαχι να προκαλεσει αιμοραγια και θα φανει στα κοπρανα.Εμετους εχει κανει μονο οταν πηγαν να την μισοφολιασουν(λιπασμα για προειδοποιηση).Ετρωγε χορτα και εκανε εμετους συνεχεια.
Τωρα κατα περιοδους μπορει να βοσκαει αγριαδα (χορτο που εχω στο κηπο για γκαζον) αλλα δεν ξερναει.Κανε μονο ενα τσεκ μηπως υπαρχει καποιο τοξικο για τα σκυλια φυτο στο χωρο σου.
Ποσο χρονων ειναι το σκυλι;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Eιναι 8 μηνων.
Πριν λιγο εκανε και ενα κουλο σαν βηχα ενω κοιμοταν,αλλα αυτο το κανει ανα διαστηματα.ειχε πει ο κτηνιατρος πως θα περασει.
Να εχει φαει κατι απο εξω δεν ειναι καθολου απιθανο αν και κοιταζω οπουδηποτε σταματαει για να μυρισει και την τραβαω αν δω κατι υποπτο.
Στην αυλη μας δεν ραντιζουμε,ουτε εχουμε φυτα που να χρησιμοποιουμε φυτοφαρμακα.Σκευτομαι μηπως καταπιε κατι ,ειναι σαν σκουπα ενα πραγμα!!!:mad: Δεν τη ταισα το πρωι κ μεχρι τωρα της εδωσα μονο λιγο ψωμι για να μην ειναι αδειο το στομαχι της.
Τι ν πω...μακαρι ν ειναι απτους χαζοεμμαιτους π κανει ανα διαστηματα απο τις βλακιες π μαζευει κατω.
Αν ειχε μεινει κατι μονιμα στο στομαχι δεν θα ειχε αλλα συμπτωματα???:(

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καταπίνει γενικώς και μη φαγώσιμα αντικείμενα? Αν ναι, πρέπει να την έχεις στο νου σου και να φροντίσεις όσο γίνεται να μην βρίσκει πράγματα στο πάτωμα που μπορεί να τα φάει. Κάπως όπως θα έκανες αν είχες στο σπίτι μωρό ;)

Ενα φύλλο πάντως δεν φτάνει για να φράξει το στομάχι ή το έντερο. Εξάλλου το φύλλο χωνεύεται, όπως η τροφή. Δύο περιπτώσεις υποθέτω. Η την πείραξε το συγκεκριμένο φυτό (πρόσεχε γιατί κάποια μπορεί να είναι μέχρι και δηλητηριώδη, ειδικά σε μεγάλες ποσότητες) ή πνίγηκε προσπαθώντας να το καταπιεί ή να το φτύσει και γι'αυτό έκανε εμετό.

Μου έτυχε μόλις πριν 2 βδομάδες με τον πιτσιρίκο και ψαχνόμουνα βραδιάτικα... Ετοιμαζόμουν να τον ταϊσω και μου έπεσε στο πάτωμα ένα σακουλάκι με κιμά (ποσότητα ίση με μια γεμάτη χούφτα). Σε χρόνο dt και πριν προλάβω καν να σκύψω να το πάρω, έκανε μια γκλουπ! Και το κατάπιε μαζί με το σακουλάκι! Ομολογώ ότι έμεινα κάγκελο :eek: Ευτυχώς είχα προλάβει να λύσω το σακουλάκι πριν μου πέσει και χρησιμοποιώ τα φθηνά και όχι αυτά με το zip :D .

Επειδή όμως όσο να'ναι φρικάρισα και επειδή σκέφτηκα ότι ίσως υπάρχει λύση αν κάνω κάτι άμεσα, άρχισα να ψάχνω κτηνίατρο στις 2 τη νύχτα... Θυμήθηκα ότι είχα ρωτήσει παλιότερα την κτηνίατρό μου τι κάνω σε περίπτωση που φάει ο σκύλος κάτι (τότε ρωτούσα για τις φόλες) και θέλουμε να προκαλέσουμε εμετό. Μου είχε πει για αλατόνερο, αλλά δεν μου είχε κόψει να ρωτήσω πόσο. Anyway, με τα χίλια ζόρια βρήκα μια κτηνίατρο από αυτούς που υποτίθεται ότι διανυκτερευαν εκείνο το βράδυ (άλλη πονεμένη ιστορία πόσοι τελικά τηρούν το πρόγραμμα αυτό...) και μου είπε ότι θέλει αρκετά "βαρύ" αλατόνερο και μεγάλη ποσότητα, γύρω στο μισό ποτήρι. Και ότι βέβαια αυτός είναι τρόπος για να προκαλέσεις εμετό μόνο αν το κάνεις άμεσα, μέσα στην πρώτη μισή ώρα με 3 τέταρτα το πολύ.

Ακολούθησε κάμποση ώρα με εμένα και τον μικρό σε πόζες ελληνορωμαϊκής πάλης σε κάθε γωνιά της κουζίνας (είναι να μην σε θέλει... αυτό έτυχε ένα από τα σπάνια βράδια που ήμουν μόνη μου στο σπίτι) ώστε να καταφέρω να τον μπουκώσω με τη σύριγγα το αλατόνερο. Το αποτέλεσμα ήταν απλά ένα στραβομουτσουνισμένο και παστωμένο κουτάβι το οποίο πήγε εξαντλημένο για ύπνο...

Ευτυχώς η σακούλα τελικά βγήκε μαζί με τα κόπρανα, οπότε τέλος καλό όλα καλά. Αλλά εκείνη η γιατρός που πέτυχα το βράδυ στο τηλέφωνο μου είχε πει ότι πρέπει να τον παρακολουθώ για τις επόμενες 2 βδομάδες. Αν έβλεπα ότι δεν μπορεί να ενεργηθεί και ακόμα περισσότερο αν έβλεπα εμετούς, θα έπρεπε να τον πάω σε γιατρό και θα μπορούσε να καταλήξει μέχρι και σε χειρουργείο. Ok, χλωμό να γίνει όλο αυτό από ένα μικρό σακουλάκι τροφίμων, απλά το αναφέρω ως άποψη γιατρού για τέτοιες περιπτώσεις γενικότερα.

Το καλύτερο βέβαια από όλα είναι να προσέχουμε για να έχουμε... (σκύλο). Και εννοείται ότι το λέω για να το ακούω κι εγώ! :)

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τα σκυλια σας πριν βγαλουν ...τον εμμαιτο(?)....κανουν και κατι σαν λοξυγγα???πως να το περιγραψω τωρα...δεν ειναι ευκολο...ενα σαν να αναστεναζουν(τι λεω παλι???!!!) και μετα βγαινει αυτο π βγαινει???...:confused:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Χμμ... Σαν βήχα θα το έλεγα πιο πολύ. Αν και ευτυχώς έχω πάρα πολύ καιρό να το δω live, νομίζω ότι ακούγεται σχεδόν ίδια με τον "βήχα" που κάνουν όταν θέλουν να προχωρήσουν στη βόλτα και δεν τα αφήνεις , όταν τραβάνε ή όταν είναι γενικά σε υπερένταση και καταλήγουν να κάνουν έναν ήχο σαν να πνίγονται από την ίδια τους την ανάσα. Κάτι σαν "γκ-κχχχ". (Τώρα δηλαδή συνενοηθήκαμε? :confused: )

Anyway, ναι φυσιολογικό είναι. Πώς θα έκανε εμετό, αθόρυβα?

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
8 μηνων χμμμ.Κανει κουταβιές ακομα δηλαδη.Οπως σου ειπε και η xotikouli προσεξε μηπως καποιο απο τα φυτα - λουλουδια σου ειναι επιβλαβες για το σκυλι.Εγω μολις ειχα δει μια τετοια λιστα με την λατινικη ονομασια των φυτων, ειπα τι βλακειες ειναι ειναι αυτα ----σεισμος------- αλλα μολις ειδα φωτογραφιες ανακαλυψα οτι εχω 3.-------κι αλλος σεισμος γαμωτο-------.

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εκανε σεισμο?! ουπς.. παντως προσοχη.. θυμαμαι ενα γιατρο που μου ειχε πει οτι τους ειχε ερθει περιπτωσει με σκυλο που ειχε φαει σακουλα σκουπιδιων:eek::eek: ενω μια φιλη μου ειχε φρικαρει με το σκυλο της που τον ετρεχε απο γιατρο σε γιατρο και της λεγανε οτι ειχε καρκινο.. εχανε κιλα κλπ.. και τελικα του ειχε σφηνωθει κουκουτσι απο ροδακινο νομιζω:eek::eek::eek:..οποτε αν τα σκυλακια σας εχουν ταση να τρωνε οτι βρουνε τα ματια σας χιλιααα

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Γενικα σημερα δεν εχει ορεξη να φαει...με το ζορι εφαγε λιγο ρυζι με κοτοπουλο π εφτιαξα...αν αυριο δεν ειναι οκ θα μιλησω με κτηνιατρο.
θα με σκασει...παντως τα κακα της ειναι κανονικα και δεν εχω δει κατι υποπτο...και ο εμμαιτος ηταν κιτρινα υγρα,γαστρικα,π αποτι ξερω ειναι απο αδειο στομαχι.:cool:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
μωρε μηπως ειναι ιωσουλα? Ας τη σημερα χωρις φαι και αυριο το μεσημερι δως της κατι ελαφρι -εντολες γιατρου οταν η κοντασκυλακη εχει τα εντερικοστομαχικα της- αν το βγαλει και αυτο μιλα με ντοτορ!! Αλλα μην παει και εσενα ο νους σου στο χειροτερο.. στην τελικη το πιο αγχωτικο αν τα βλαμενα φανε κατι ειναι οτι οι ιδιοκτητες παιζει να μην το καταλαβουν.. εσυ αφου το εχεις στο νου σου θα το αντιμετωπισεις ακομα και αν εχει χλαπακιασει καμια βλακεια..:)

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
05 JUL 8 10:34:08.7 38.044N 21.559E 5.80km 4.6 Northern PELOPONNESE
Τοπικος ηταν αλλα δεν μπορουμε να ηρεμησουμε.
Στο θεμα μας τωρα.Ο κτηνιατρος οταν εκανε εμετο η λαρα μου ειχε πει πολυ λιγο νερο σχεδον καθολου και πολυ λιγο φαγητο (μια κουταλια της σουπας) ανα 3ωρο.Μας ειχε δωσει και ενα ανθρωποσιρόπι για το στομαχι.Ψιλαφησε με το χερι σου τη περιοχη του στομαχιου και των εντερων μηπως πιασεις κατι σκληρο.
Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να ειναι κατι περαστικο:).Σε καταλαβαινω γιατι και εγω αγχωνομαι παρα πολυ και την εχω συνεχεια κατα ποδας.Σημερα παρα λιγο να φαει ενα γυαλοχαρτο.Μου εχει ασπρισει τη κοτσιδα το κολωσκυλο

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Καλημερα!
Μεχρι εχθες το απογευμα π εφυγα ειχε τασεις προς εμμαιτο...δεν τη ταισα καθολου.
Σημερα και χοροπηδαει και παιζει,και μ σπαει τα νευρα π παει να φαει βλακιες στη βολτα...αρα επανηλθε στα κανονικα της...
Κοτσιδα,
και εμενα θα με ασπρισει!!! ουφ...

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Η καταρα του ειμαστε.Δεκα σαν και μας να εχει να τον περνουν συνεχεια τηλ. και κυριως σαβ - κυρ που ως γνωστο θα τυχουν ολα τα στραβα, κονομησε.:D:D:D

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Νικο τωρα που το θυμηθηκα εχε το νου σου μηπως πινει νερο απο τα πιατακια σε γλαστρες που μπορει να εχουν υπολοιματα απο λιπασμα ή κατι αλλο.Επειδη ειπες οτι στον εμετο δεν βγαζει κατι στερεο.Το εχω παθει και αυτο.

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Tην επομενη μερα απο εκεινη π ειπα οτι συνηλθε(ευτυχως !) εκανε παλι εμμαιτο.κσι ηταν μαυρος!!!λεω παει το χανω το ζωντανο!οταν πηγα να το μαζεψω ειδα κατι περιεργο μεσα.ε το μαυρο χρωμα ηταν απο ενα λαστιχακι για τα μαλια της αδερφης μου ,το οποιο και ειχε φαει.καλα ειναι τωρα αλλα τα ματια μου εχουν γινει 14!!!:mad:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Βρε τη χαζοβιολα!! Ναι να την προσεχεις μη σου φαει τπτα πιο ζορικο και εχεις τρεχαματα!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Και στη βολτα καταργησαμε το στηθολουρο ωστε να μπορω να την αποτρεψω απτο να αρπαξει κατι.:(