Δυστηχώς αυτά δεν τα γνωρίζουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες κάποιας ράτσας με αποτέλεσμα αυτή η κατάσταση να συνεχίζεται και να συνεχίζεται, και δεν την πληρώνει κανείς άλλος πέρα από αυτά τα δύσμοιρα πλάσματα,τα κουτάβια και γονείς τους που ζούνε στα παπι μιλς.Οι μεν γονείς ζούνε σε άθλειες συνθήκες,άρρωστα χωρίς τον απαραίτητο κτηνιατρικό έλεγχο και χωρίς την παραμικρή γνώση απο τους υποτιθέμενους "εκτροφεις" αν πρέπει να ζευγαρωθούν.Ζουν με λίγα λόγια μόνο για να υπάρχουν ως μηχανές που παράγουν "καθαρόαιμα" κουτάβια για να βγάζουν κέρδος ,ποιοι άλλοι ,από αυτούς που τα εκτρέφουν και τα πετ σοπ που τα πουλάνε εκμεταλεύομενοι την ανιδεότητα των πελατών .Τα δε κουτάβια είναι αναγκασμένα να αποχωρίζοντε απο πολύ νωρίς την μητέρα τους (φυσικά γιατί πρέπει να πουληθούν),με αποτέλεσμα να μην πέρνουν τα αντισώματα που έχουν ανάγκη και μόνο το γάλα της μήτερας τους το προσφέρει και γεννικότερα ότι είναι αναγκαίο για τον οργανισμό τους τους πρώτους μήνες της ζωής τους,στιβάζοντε όπως να ναι (όπως λέει και το κείμενο) για να κάνουν πολύωρα ταξήδια είτε για την χώρα μας είτε για κάποια άλλη.Φυσικά δεν επιβιώνουν όλα.Και όσα επιβιώσουν στο ταξήδι πιθανόν δεν θα επιβιώσουν αργότερα.Από ασθένειες που καραδοκούν για τα μικρά κουτάβια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι αγόρασαν ένα κουτάβι από πετ σοπ και πέθανε μετά από λίγες μέρες από τύφο χωρίς φυσικά να τους αποζημιώσει κανείς.Όσο για τα εμβόλια που γράφει το βιβλιάριο του ζώου οτι έχει κάνει,κανονικά πρέπει να θεωρηθούν πως δεν έχουν γίνει.Βάζουν τσιπάκι (που όμως δεν είναι καταχωριμένο) και γράφουν ότι έχουν κάνει εμβόλια γιάτι διαφορέτικα δεν θα μπορούσαν να τα περάσουν σε άλλη χώρα.Μέχρι και ψεύτικες ημερομηνίες γέννησης γράφουν γιατί πολύ μικρά κουτάβια επίσης δεν μπορούν να φύγουν από μία χώρα σε άλλη.Φτάνοντας λοιπόν το κουτάβι σε ένα πετ σοπ,ζει σε ένα γυάλινο κουτί (λες και είναι ρούχο σε βιτρίνα),εκτεθημένο στον ήλιο και σε κάθε λογίς μικρόβια επικύνδινα μέχρι και για την ζωή του ,μετά από το μεγάλο στρες αποχωρισμού από την μάνα του και από πολύωρο ταξήδι,φοβισμένο από την όλη κατάσταση, χωρίς την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται,αναγκασμένο να κοιμάται πολλές φορές επάνω στα κακά του.Φτάνωντας λοιπόν στην αγορά,ο καταστηματάρχης θα εκμεταλευτεί για ακόμα μια φορά την ανιδεότητα του πελάτη λέγοντάς του πως το κουτάβι προέρχεται από καλά εκτροφεία του εξωτερικού.....έχει χαρτιά (εννοώντας φυσικά το βιβλιάριο υγείας με τα ψεύτικα εμβόλια και αποπαρασιττώσεις) και πως έχετε 5 μέρες περίπου εγγύηση σε περίπτωση που αποδειχτεί οτι το κουτάβι είναι άρρωστο αν θέλετε να επιστραφεί.Άλλη μία απατεωνιά για να νύψουν τας χείρας,διότι όποιος γνωρίζει,ξέρει πως ασθένειες όπως ο τύφος και η μόρβα ίσως χρειαστούν έως και 10 μέρες να επωαστεί ο ιός και να εμφανίσει συμπτώματα.Σε τέτοια περίπτωση δεν θέλετε να γνωρίζετε τί ταλαιπορία οικονομική και ψυχική έχετε να περάσετε....Όσο για το πέντιγρι (γεννεολογικό δέντρο του σκύλου που πιστοποιεί πως το κουτάβι προέρχεται από υγειής προγόνους) ή που δεν θα το πάρει ποτέ ο ιδιοκτήτης ή αυτο που θα πάρει θα είναι πλαστό ή ακόμα και από κουτάβι με χαρτιά που έχει πεθάνει.
Πέρνοντας λοιπόν ένα κουτάβι από πετ σοπ,μην παρεξενευτήτε αν δαγκώνει υπερβολικά τα χέρια σας, θα το κάνει γιατί η μάνα του δεν το έμαθε ότι δεν πρέπει να πονάει τους άλλους στο παιχνίδι.Μην παρεξενευτήτε αν κάνει τα κακά του εκεί που κοιμάται,θα το κάνει γιατί στο πετ σοπ κοιμόταν επάνω σε αυτά.Μην παρεξενευτήτε αν είναι φοβικό,έχει εμμονές ή άγχος αποχωρισμού.Θα είναι εξαιτίας όλων όσων έχει περάσει από μικρό!
Συγνώμη πραγματικά αν σας κούρασα με το κείμενο μου,αλλά επειδή εγω κάποτε ήμουν ανίδεη και διέθεσα τα χρήματα μου για ένα κουτάβι από πετ σοπ θα ήθελα να αποτρέψω άλλους να κάνουν το ίδιο ενημερώνοντάς τους.Φυσικά δεν θα άλλαζα με τίποτα το πλάσμα που έχω δίπλα μου αυτή τη στιγμή,αλλά σιγουρα δεν θα ξανα έκανα το ίδιο λάθος.Όχι εις βάρος αυτών των ψυχών ,που υποφέρουν λόγο της ανικανότητας του κράτους να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση και των ανθρώπων που δεν ενημερώθηκαν πρώτα!όσο διεονίζοντε αυτές οι δύο καταστάσεις θα διεονιζεται και το ΛΑΘΡΕμποριο ψυχών!