απώλεια τρίχας σε Pinscher

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
kαλημερα. Οι δερματολογικες εξετασεις βγηκαν και εδειξαν αλλεργια.
Θα πρεπει να γινουν τωρα αιματολογικες εξετασεις για να δουμε που ακριβως εχει την αλλεργια.
Το κακο ειναι οτι εγω ειχα ενα εργατικο ατύχημα και τρεχω σε νοσοκομεια και σε χειρουργια για το χερι μου και δε μπορεσα να την παω για τις αιματολογικες γιατι πρεπει να φυγω απ το Αιγαλεω να παω Χαλανδρι και δε μπορω γιατι το δεξι μου χερι το εχω δεμενο.
Οποτε οι αιματολογικες ελπιζω να γινουν απο Σεπτεμβρη (ειναι κλειστος τωρα τον Αυγουστο ο γιατρος)
Εχει λιγη φαγουρα ακομα στο λαιμο της και ξυνετε.
Θεωρω οτι της εχει πεσει αρκετο τριχωμα.
Χθες την εκανε η γυναικα μου ενα μπανιο με το allercarm και στο τελος την περασε ενα χερι με
ενα φυτικο σαμπουαν που περιεχει προβιοτικα.
Αν μπορεσω θα ανεβασω και φωτογραφιες της μικρης.

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Καλημερα. Την Παρασκευη μπορεσα και πηγα και πηρα την εκθεση ιστοπαθολογικης εξετασης.

Μακροσκοπικη περιγραφη: Δεν διαπιστωθηκαν αξιολογα ευρηματα.

Μικροσκοπικα ευρηματα: Κατα την ιστοπαθολογικη εξεταση διαπιστωθηκε υπερπλασια και ορθοκερατωτικη υπερκερατωση της επιδερμιδας. Στο χοριο του δερματος παρατηρηθηκε οιδημα και ελαφρα περιαγγειακη δερματιτιδα, κατα εστιες, με διηθησεις λεμφοκυτταρων και πλασμοκυτταρων. Τελος, διαπιστωθηκε εντονη ορθοκερατωτικη υπερκερατωση των θυλακων των τριχων.

Συμπερασμα: Οι αλλοιωσεις που διαπιστωθηκαν ειναι συμβατες με δερματοπαθεια αλλεργικης αιτιολογιας. Δεν παρατηρηθηκαν παρασιτικα στοιχεια ή μυκητες. Η σμηγματορροια που παρατηρηθηκε μπορει να ειναι παροδικη.

Διαφορικη διαγνωση: Σαρκοπτικη ψωρα. Το παρασιτο δυσκολα φαινεται στις βιοψιες δερματος.

Της πηρε αιμα να το στειλει για εξετασεις να δουμε που ακριβως εχει την αλλεργια. Σε 10 ημερες θα βγουν τα αποτελεσματα.
Αυτο που δε μου αρεσε καθολου ειναι οταν ρωτησα τιμη για την στειρωση μου ειπε 180 και οταν ρωτησα για εξετασεις αιματος η απαντηση του ηταν πως δεν χρειάζεται γιατι ειναι μικρη. Δε μου αρεσε καθολου.
Σαββατο πρωι βλεπω πως της εσπασε το νυχι στο πανω δακτυλο, την παιρνω και την παω στη γιατρο που την παρακολουθεί απο μικρη. Της εδειξα τις δερματολογικες εξετασεις και μου λεει οτι δεν αναφερουν κατι και οτι η αλλεργεια τοτε μπορει να ηταν απο κατι που εφαγε, απο καποιο άρωμα που την ακουμπησαμε επανω μας, απο καποιο απορυπαντικο κά. Περιμενω τις αιματολογικες και βλεπουμε. Οταν την ρωτησα για την στειρωση μου ειπε 140 + 27 οι αιματολογικες. ( εκεινη την ωρα τις ηρθε και ο δευτερος οιστρος οποτε σε 1 με 2 μηνες θα την παω) με ολικη ναρκωση και πλαστικη συραφη

ThodorisV

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2016
87
19
38
Σημερα βγηκαν και οι αιματολογικες εξετασεις.
Τα αποτελεσματα ειναι
Ακαρεα σκονης/ Μυκητες : θετικο
Γυρη Δεντρων: αρνητικο
Γυρη φυτων/ζιζανιων (αγριοχορτων): θετικο
Αλεργιογονα σιελου ψυλλων: αρνητικο.
Το σκυλακι εκανε μια αντισταμηνικη ενεση στις 7 Ιουλιου και απο τοτε δεν εχει εκδηλωσει τιποτα. Ο γιατρος μας ειπε οτι μπορουν να μας φτιαξουν εμβολιο για απευαισθητοποιηση αλλα ο ιδιος δεν εχει δει να εχεο βοηθησει σε σκυλους που το εχει κανει.
Το σκυλακι θα εχει αλλεργια ολο το χρονο. Σαν συμβουλη μου εδωσε ενα χαπι το Αpoquel να το παρει οταν εμφανιστουν τα συμπτωματα για 1 μηνα (με διαφορετικη δοσολογια μεσα στο μηνα) για να δουμε μηπως την βοηθησει. Δευτερη λυση το εμβολιο απευαισθητοποιησης ( το οποιο με τα απολελεσματα που εχει δει δεν το προτεινει). Τριτη λυση κορτιζονη.
Τον ρωτησα αν μπορω να βοηθησω τον οργανισμο της με καποιο τροπο για να ειναι ποιο ανθεκτικος και μου ειπε οχι.
Οποιος εχει περασει καποιο παρομοιο περιστατικο παρακαλω πολυ ας πει μια γνωμη για το τι αλλο μπορω να κανω για να την βοηιησω. Οποιαδοιποτε γνωμη σεβαστη

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.