ας συστηθουμε και εμεις... ^_^

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
καλημερα και απο μας... ονομαζομαι αποστολης και ειμαι καινουριος χρηστης του forum. πριν πεντε χρονια ηρθε στον κοσμο μια αξιολατρευτη σκυλιτσα η Φιφη μου!! Μου άλλαξε τη ζωή και μου δίνει συνεχώς χαρά και ευτυχία... Ειναι ημιαιμο σκυλακι με λευκο τριχωμα και όμορφη φατσούλα <3 ! περνάμε αρκετές ώρες την ημέρα μαζί παίζοντας και διάφορα άλλα... αυτα λοιπον για να μην πολυλογω

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.971
20.402
Καλώς ήρθες Αποστόλη.
Να την χαίρεσαι την Φιφη σου :)

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Φίφη ή Φιφή; Όπως και να 'χει, να το χαίρεσαι το σκυλάκι σου και να είστε μαζί πολλά πολλά χρόνια.

Πολυ μ'αρέσει να διαβάζω φράσεις όπως "Μου άλλαξε τη ζωή" :)
μακάρι να μπορούσαν να το έβλεπαν αυτό και οι εκτός φόρουμ/μη φιλόζωοι, ίσως καταλάβαιναν λίγο περισσότερο για το δέσιμο σκύλου/ανθρώπου.

• Like
Reactions: Elli

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Φίφη ή Φιφή; Όπως και να 'χει, να το χαίρεσαι το σκυλάκι σου και να είστε μαζί πολλά πολλά χρόνια.

Πολυ μ'αρέσει να διαβάζω φράσεις όπως "Μου άλλαξε τη ζωή" :)
μακάρι να μπορούσαν να το έβλεπαν αυτό και οι εκτός φόρουμ/μη φιλόζωοι, ίσως καταλάβαιναν λίγο περισσότερο για το δέσιμο σκύλου/ανθρώπου.
το σκυλακι λεγεται φίφη και οχι φιφή... ευχαριστω για τη θερμη υποδοχη να χαιρεστε και εσεις τους τετραποδους φιλους σας

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
επισης θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις:
1) η φιφη φοβατε τη θαλασσα . Υπαρχει καποιος τροπος για να την ενθαρυνω να μπει; Εχω δοκιμασει πολλα πραγματα αλλα... Μηπως φταει οτι παλιότερα την ειχα βαλει με το ζόρι μεσα;

2) ο κτηνιατρος μου εχεις πει να της βαζω μονο αμπουλα. Χρειαζεται και scalibor?

3) μηπως ξερετε αν υπαρχουν κοντοτριχες φυλες σκυλων που δε μαδανε; Αν ναι ποιες ειναι; ( δεν θελω να παρω δευετρο σκυλακι απλα ρωταω για καποιο φιλο)
ευχαριστω

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Εφόσον το λές μόνος σου ότι τη ζόρισες τώρα άσε την, μπές εσύ και άμα θέλει να σε ακολουθήσει, άμα δεν θέλει μην την πιέσεις.
Το επόμενο no comments, ότι λέει ο γιατρός.
Το τρίτο δεν έχει να κάνει με το μήκος της τρίχας γιατί και τα κοντότριχα μαδάνε και καρφώνονται οι τρίχες τους, διάβασε το λίνκ
http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/815208/top-10-best-hypoallergenic-dog-breeds-1

• Like
Reactions: rogerF and ioanna a

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
Το 'με το ζόρι' δεν οδηγεί πουθενά, τσάμπα το συγχύζεις το σκυλί.
Νομίζω το καλύτερο κίνητρο για να μπει στη θάλασσα, είναι να σε δει να μπαίνεις εσύ και να απομακρύνεσαι (όχι πολύ στην αρχή). Θα γαβγίσει, θα διαμαρτυρηθεί, αλλά από τη στιγμή που δε θα ενδώσεις, είναι πολύ πιθανό να έρθει εκείνη. Ο πρώτος μου σκύλος έκανε μπάνιο σαν κύριος, ερχόταν μέσα στα βαθιά κλπ. Ένας σκύλος που φιλοξενούσα πέρσι, ερχόταν 'αναγκαστικά' όταν με έβλεπε να ξεμακραίνω, αλλά μόνο ως ένα σημείο και γυρνούσε πίσω αμέσως μετά. Η μικρή που έχω τώρα, δεν το θέλει καθόλου το νερό.
Με το μαλακό πάρτο το θέμα 'θάλασσα' και μην τη ζορίζεις να μπει.

Για το συνδυασμό αμπούλας/scalibor, είναι επίσης θέμα προσωπικής επιλογής, εγώ βάζω και τα 2 από Απρίλιο ως Οκτώβριο (όταν είμαστε σε εξοχή, την ψεκάζω και με σιτρονέλλα τα απογεύματα). Το πιο σημαντικό είναι το πόσο εκτίθεται σε πιθανό 'κίνδυνο' το σκυλάκι σου (άλλες ανάγκες έχει ένα σκυλί πόλης που βγαίνει βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς, άλλες ένα σκυλί που τρέχει ελεύθερο στο βουνό ή στα χωράφια ή έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα). Ο κτηνίατρος είναι ο πλέον αρμόδιος να σε συμβουλέψει για τις ανάγκες του δικού σου σκύλου.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Καλως ηρθες!

1)Ναι,μετραει που την εβαλες με το ζορι. Ξεκινα λοιπον απο την αρχη. Παιζουμε στη θαλασσα,ολο κ πιο κοντα,μπαινεις λιγο εσυ,συνεχιζεις να παιζεις,δεν της λες καθολου να μπει αυτη. Καθεσαι στην αμμο με τα ποδια στη θαλασσα,καθεσαι εκει αρκετη ωρα,μεχρι καποια στιγμη να καθισει κ αυτη καπου κοντα σου.Πετας μπαλακι να πιασει καπου κοντα στο νερο,κτλ.Κανε κατι τετοια βηματακια κ με τον καιρο θα μπει μαζι σου απο μονη της. Φροντιζε οι μερες να ειναι πολυυυυ ζεστες,ωστε να την ευχαριστει το νερο ;)

2)Βαζε κ σκαλιμπορ.Καλυτερα περισσοτερη προστασια παρα λιγοτερη.

3)Νομιζω οτι μαδανε ολοι οι σκυλοι,αλλοι πολυ,αλλοι λιγο.

• Like
Reactions: rogerF

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Καλώς ήρθες.
επισης θελω να σας κανω καποιες ερωτησεις:
1) η φιφη φοβατε τη θαλασσα . Υπαρχει καποιος τροπος για να την ενθαρυνω να μπει; Εχω δοκιμασει πολλα πραγματα αλλα... Μηπως φταει οτι παλιότερα την ειχα βαλει με το ζόρι μεσα;
Δεν μπαίνουν όλα τα σκυλιά στο νερό. Μεγάλο λάθος να την βάλεις με το ζόρι. Μείωσες αρκετά τις πιθανότητες να μπει στο νερό. Αν μπει θα το κάνει μόνη της και βασικό να είναι η θάλασσα λάδι.Αν έχει έστω και μικρο κύμα δύσκολα θα μπει. Ίσως κάποια στιγμή να μπει για να έρθει κοντά σου.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
3) μηπως ξερετε αν υπαρχουν κοντοτριχες φυλες σκυλων που δε μαδανε; Αν ναι ποιες ειναι; ( δεν θελω να παρω δευετρο σκυλακι απλα ρωταω για καποιο φιλο)
ευχαριστω
Πολύ λίγο μαδάνε τα basenji. Ο γνωστός μου είχε κοντότριχο teckel και δεν μαδούσε σχεδόν καθόλου. Μετά βέβαια υπάρχουν και τα γυμνά όπως το chinese crested ;)

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
O φίλος μας ρώτησε για κοντότριχες φυλές. Μακρύτριχες είναι πολλές που δεν μαδάνε.
Μπορεί να έχει μπερδευτεί και να νομίζει ότι τα κοντότριχα δεν μαδάνε γι αυτό του έδωσα ένα λίνκ με τις 10 καλύτερες ράτσες που μαδάνε ελάχιστα (έχει και με κοντή και με μακριά τρίχα) και ας διαλέξει μόνος του.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Καλημέρα @rogerF και καλώς ήρθες.

Φωτογραφίες της Φίφης δε θα δούμε? :)

στα 1 και 2 που ρωτάς δεν έχω να προσθέσω κάτι.

στο 3ο όμως, προτείνω να δώσεις το έναυσμα στο φίλο σου να αναζητήσει ποια είναι η κατάλληλη φυλή για τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής του. Το εάν ενας σκύλος μαδάει πολύ ή όχι, είναι μεν κριτήριο επιλογής, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι το μοναδικό όμως.

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Εφόσον το λές μόνος σου ότι τη ζόρισες τώρα άσε την, μπές εσύ και άμα θέλει να σε ακολουθήσει, άμα δεν θέλει μην την πιέσεις.
Το επόμενο no comments, ότι λέει ο γιατρός.
Το τρίτο δεν έχει να κάνει με το μήκος της τρίχας γιατί και τα κοντότριχα μαδάνε και καρφώνονται οι τρίχες τους, διάβασε το λίνκ
http://www.sheknows.com/pets-and-animals/articles/815208/top-10-best-hypoallergenic-dog-breeds-1
το διαβασα και σε ευχαριστω πολυ... απλα ο φιλος μου θελει κοντοτριχο που να μην μαδαει... ρωτησα αν ξερετε κατι τετοιο

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
οτι είπαν πιό πάνω.και
ποιά αμπούλα τις βάζεις? υποπτευεται μήπως οτι θα προκαλέσει δερματικά το κολάρο ο κτηνίατρός σου?επειδή η αμπούλα σου παρέχει προστασία μόνο για ενα 75-80% εμένα μου αρέσει να φοράω και κολάρο στην δικιά μου. βέβαια το κολάρο απλώς συμπλήρώνει λίγο. επίσης προσπαθούμε να μην συνδυάζουμε μάρκες αμπούλας και κολαρου που να περιέχουν τις ίδιες δραστικές ουσίες για να εχουμε μεγαλύτερη προστασία.
και
πού είναι οι φωτογραφίες??και αστ α αυτα τώρα τα "να μην πολυλογώ" εμείς θέλουμε να πολυλογήσεις;)
καλώς ήρθες στο φόρουμ!!

rogerF

Well-Known Member
4 Μαϊου 2014
257
74
Λάρισα
Το 'με το ζόρι' δεν οδηγεί πουθενά, τσάμπα το συγχύζεις το σκυλί.
Νομίζω το καλύτερο κίνητρο για να μπει στη θάλασσα, είναι να σε δει να μπαίνεις εσύ και να απομακρύνεσαι (όχι πολύ στην αρχή). Θα γαβγίσει, θα διαμαρτυρηθεί, αλλά από τη στιγμή που δε θα ενδώσεις, είναι πολύ πιθανό να έρθει εκείνη. Ο πρώτος μου σκύλος έκανε μπάνιο σαν κύριος, ερχόταν μέσα στα βαθιά κλπ. Ένας σκύλος που φιλοξενούσα πέρσι, ερχόταν 'αναγκαστικά' όταν με έβλεπε να ξεμακραίνω, αλλά μόνο ως ένα σημείο και γυρνούσε πίσω αμέσως μετά. Η μικρή που έχω τώρα, δεν το θέλει καθόλου το νερό.
Με το μαλακό πάρτο το θέμα 'θάλασσα' και μην τη ζορίζεις να μπει.

Για το συνδυασμό αμπούλας/scalibor, είναι επίσης θέμα προσωπικής επιλογής, εγώ βάζω και τα 2 από Απρίλιο ως Οκτώβριο (όταν είμαστε σε εξοχή, την ψεκάζω και με σιτρονέλλα τα απογεύματα). Το πιο σημαντικό είναι το πόσο εκτίθεται σε πιθανό 'κίνδυνο' το σκυλάκι σου (άλλες ανάγκες έχει ένα σκυλί πόλης που βγαίνει βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς, άλλες ένα σκυλί που τρέχει ελεύθερο στο βουνό ή στα χωράφια ή έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα). Ο κτηνίατρος είναι ο πλέον αρμόδιος να σε συμβουλέψει για τις ανάγκες του δικού σου σκύλου.
οτι είπαν πιό πάνω.και
ποιά αμπούλα τις βάζεις? υποπτευεται μήπως οτι θα προκαλέσει δερματικά το κολάρο ο κτηνίατρός σου?επειδή η αμπούλα σου παρέχει προστασία μόνο για ενα 75-80% εμένα μου αρέσει να φοράω και κολάρο στην δικιά μου. βέβαια το κολάρο απλώς συμπλήρώνει λίγο. επίσης προσπαθούμε να μην συνδυάζουμε μάρκες αμπούλας και κολαρου που να περιέχουν τις ίδιες δραστικές ουσίες για να εχουμε μεγαλύτερη προστασία.
και
πού είναι οι φωτογραφίες??και αστ α αυτα τώρα τα "να μην πολυλογώ" εμείς θέλουμε να πολυλογήσεις;)
καλώς ήρθες στο φόρουμ!!
ευχαριστω πολυ και θα πολυλογισω οταν ερθει η ωρα .... προς το παρον ας σας δειξω φωτογραφιες τις οποιες παω να βγαλω αμεσως τωρα!!!!!