βλέννη στον κόλπο

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Χαιρομαι που πήγαν όλα καλα :)
Για την αντιβίωση δωστης λίγο γιαουρτάκι.
Αν η διαρροια δεν ξαναεμφανισθει, δεν νομίζω ότι θα πρεπει να ανησυχήσεις.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το γιαουρτάκι με πέτσα καλύτερα-για την αντιβίωση
αλλά γενικά γιαουρτάκι να δίνεις-είναι ότι πρέπει

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Δεν είδα να έφαγε κάτι, αλλά δεν αποκλείεται τίποτα...Βασικά η πρώτη φουρνιά που έβγαλε ήταν μαλακή...μετά παρήγαγε φυσιολογικές κουραδούλες (σόρρυ για την περιγραφή). Για το γιαούρτι είπε ο φαρμακοποιός στον φίλο μου όταν αγόρασε την αντιβίωση να μη δίνουμε λέει τίποτα γαλακτοκομικό ( :eek: ) οπότε ενώ της είχα πάρει γιαουρτάκι δεν της έδωσα. Κουφό μου φάνηκε αλλά σκέφτηκα μήπως παίζει κάτι με τη Vybramycin συγκεκριμένα και δεν κάνει.

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν μόλις διάβασα στο φυλλαδιάκι της αντιβίωσης ότι δεν κάνει να χορηγείται δοξυκυκλίνη παράλληλα με σκευάσματα που περιέχουν ασβέστιο γιατί τα κατιόντα ασβεστίου μειώνουν την απορρόφησή της!

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Γενικα όταν παιρνουμε αντιβίωση συνισταται να τρωμε γιαουρτι λογω του ότι εμπεριέχει ένα ένζυμο το οποιο "πρoφυλασσει" τον οργανισμο απο κολπιτιδες, μυκιτιάσεις κ.λ.π
Το γιαούρτι δεν είναι το ίδιο με τα υπολοιπα γαλακτοκομικα εξαιτίας του ενζυμου που περιέχει.
Βεβαια, κάθε σκύλος είναι διαφορετικος, αλλα δεν έχεις παρα να δοκιμάσεις :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Λοιπόν μόλις διάβασα στο φυλλαδιάκι της αντιβίωσης ότι δεν κάνει να χορηγείται δοξυκυκλίνη παράλληλα με σκευάσματα που περιέχουν ασβέστιο γιατί τα κατιόντα ασβεστίου μειώνουν την απορρόφησή της!
τα σκευάσματα είναι φαρμακευτικές ουσίες ή συμπληρώματα διατροφής
δεν είναι γιαούρτι τυρί γάλα και λοιπά

όμως ο φαρμακοποιός μάλλον ξέρει καλύτερα
κάθε αντιβίωση έχει τα δικά της....

εγώ ξέρω ότι η αντιβίωση μαζί με τα "κακούς" μικροοργανισμούς σκοτώνει και τους "καλούς"
σκοτώνει την χλωρίδα του εντέρου
με αποτέλεσμα να γλυτώνεις μεν απο τον ιο που σε έχει προσβάλλει αλλά να γίνεσαι ευαίσθητος σε άλλους

γιαυτό προτείνουν γιαουρτάκια που έχουν ωφέλιμους μικροοργανισμούς για την χλωρίδα του εντέρου (που λένε "ζωντανό" γιαούρτι)
τα δέ γιαούρτια με πέτσα είναι "ζωντανότερα" των άνευ πέτσας

για ένα πολύ πλήρες σέτ ωφέλιμων μικροοργανισμών υπάρχει και το Κεφίρ- το οποίο χρησιμοποιώ χρόνια σε εμένα και στα ζώα μου γενικά και μπορώ να πώ ότι είναι "μαγικό" προιόν (για γιαούρτι δηλαδή-μην περιμένετε να βγάλετε και φτερά :lol: ) και το φτιάχνεις και πολύ πολύ εύκολα στο σπίτι μόνος σου

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Μωρέ κι εγώ αυτά ήξερα (γενικά, όχι για το γιαούρτι με πέτσα και το κεφίρ) γι αυτό είχα προμηθευτεί και τα γιαουρτάκια αλλά αφού αυτό είπε ο φαρμακοποιός εγώ τι να πω; Αύριο που θα πάρω τον κτηνίατρο για τα αποτελέσματα της κυτταρολογικής θα τον ρωτήσω. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά είναι 25 μέρες αντιβίωση! Θα το ταράξει το έρμο το ζωντανό!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ωχ
πράγματι
και εγώ θα ρωτήσω
εκεί με τα κατιόντα ασβεστίου και τα σκευάσματα εγώ δεν θα ψάρωνα-άλλο το σκευασμα και άλλο το γιαούρτι
αλλά ο φαρμακοποιός ξέρει συνήθως

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ναι αλλά και τα γαλακτοκομικά παράγουν ιόντα ασβεστίου...Ίσως όμως σε σκευάσματα να περιέχονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση...Δεν ξέρω τι να πω από τη μία σκέφτομαι ότι αν υπήρχε πρόβλημα θα έπρεπε να ανφέρεται στο φυλλάδιο σαφώς το "να μην χορηγείται ταυτόχρονα με τροφές που περιέχουν ασβέστιο", από την άλλη ο φαρμακοποιός κάτι ξέρει παραπάνω. Αλλά γιατρός uber alles οπότε...:D

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καλά
το παιδί στο φαρμακείο μπορεί να ήταν και "το παιδί" του φαρμακείου και όχι Ο φαρμακοποιός :lol:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Μωρέ κι εγώ αυτά ήξερα (γενικά, όχι για το γιαούρτι με πέτσα και το κεφίρ) γι αυτό είχα προμηθευτεί και τα γιαουρτάκια αλλά αφού αυτό είπε ο φαρμακοποιός εγώ τι να πω; Αύριο που θα πάρω τον κτηνίατρο για τα αποτελέσματα της κυτταρολογικής θα τον ρωτήσω. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά είναι 25 μέρες αντιβίωση! Θα το ταράξει το έρμο το ζωντανό!
Θα σου έλεγα ότι θα ρωτησω το γιατρο μου, αλλα θα το κανεις εσύ αύριο (θα ρωτησεις δηλαδη το γιατρό μου :D) οποτε πες μας :)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Θα σου έλεγα ότι θα ρωτησω το γιατρο μου, αλλα θα το κανεις εσύ αύριο (θα ρωτησεις δηλαδη το γιατρό μου :D) οποτε πες μας :)
:D:D:D
Κοιμηθείτε ήσυχοι όλοι, αύριο η αλήθεια θα λάμψει!:D

Α και kokoni ο φαρμακοποιός ήταν, ο φίλος μου δουλεύει απέναντι και τον γνωρίζει...Αλλά ουδείς άσφαλτος!!!

Last edited:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.178
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
περαστικά στην σκυλίτσα σου...:)
για την αντιβίωση μπορείς να δοκιμάσεις το κτηνιατρικό Floraten (τιμή περ. 17 Ευρώ )ή το κατά πολύ φθηνότερο Ultra Levure (2,20 Ευρώ) που βρίσκεις στα ανθρώπινα φαρμακεία. Είναι αντιδιαρροικά βιολογικής προέλευσης (σακχαρομύκητες) που αναστέλλουν την αναπτυξη παθογόνων βακτηρίων και μυκήτων. Επίσης διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάνε στην σύνθεση βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Ομολογώ ότι το Floraten ''έπιασε'' την Φρίντα καλύτερα απο το Ultra Levure (κάναμε θεραπεία με Ronaxan για ερλίχια και στην αρχή είχαμε μεγάλο πρόβλημα με τις διάρροιες), σε κάποιους άλλους όμως ''δούλεψε'' και το Ultra Levure.
Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να δοκιμάσεις αφού βέβαια ρωτήσεις τον ιατρό σου...

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
TARA σ ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία, είναι πολύ καλή ιδέα! Θα ρωτήσω το γιατρό να δω τι θα μου πει!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Λοιπόν μόλις μίλησα με κτηνίατρο, στο κολπικό επίσχρισμα δε φάνηκε τίποτα, ούτε πυοσφαίρια παρατηρήθηκαν. Επίσης φαίνεται να είναι σε άνοιστρο, οπότε η βλέννη μάλλον τυχαία ήταν. Για το θέμα γιαούρτι-αντιβίωση μου είπε ότι όντως δεν κάνει να δίνονται ταυτόχρονα γιατί επηρρεάζει την απορρόφηση της συγκεκρινένης αντιβίωσης (μεγάλο λάθος που δεν αναφέρεται σαφέστερα στο φυλλάδιο αυτό), αλλά μπορώ να της δίνω κάνα δύωρο αφού πάρει την αντιβίωση (τώρα που ξέρω θα πάρω με πέτσα :D). Επίσης για τη διάρροια μου είπε ότι η συγκεκριμένη αντιβίωση δεν κάνει γενικά διάρροιες οπότε θα δούμε πώς θα πάει (αν θα ξανακάνει) και βλέπουμε! Γενικά όλα καλά!!!

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Ναι αλλά δεν ήταν εξέταση ρουτίνας, ήταν για να δει τι παίζει με τη φυσιολογία του κόλπου επειδή είδα τη βλέννη. Νομίζω ότι δεν έκανε καλλιέργεια, μόνο κυτταρολογική. Τώρα για το κολποσκόπιο δεν ξέρω γιατί δεν χρησιμοποίησε, το μόνο που ξέρω έιναι ότι πήρε δείγμα από τουλάχιστον 4 εκατοστά βάθος (άκουσα που το είπε στην άλλη γιατρό).