βοήθεια στην επιλογή σκύλου

anta

New Member
25 Μαρτίου 2008
3
0
καλησπέρα ,
είμαι νέο μέλος στην παρεά και θα ήθελα να με βοηθήσετε .....
έχω δυο παιδάκια ( ο μεγάλος είναι 5 ετών και η μικρή 2 ετών) και σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να αποκτήσουμε ένα σκυλάκι λόγω του ότι και τα δύο μικρά το ζητάνε πολύ έντονα (φανταστείτε οτι ειδικά την μικρή δεν την ξεκολλάμε απο τα διάφορα σκυλάκια που συναντάμε στον δρόμο ή στις κούνιες....).Βέβαια το να αποκτήσουμε σκυλάκι το θέλουμε και εμείς οι μεγάλοι αφού πάντα τα αγαπούσαμε .Είχα σαν παιδι δύο κανίς γκριφον ( ημίαιμο),απλά τότε είχαμε και αυλή οπότε δεν υπήρχε το πρόβλημα του χώρου....
το πρόβλημα μας είναι οτι δεν ξέρουμε τι σκυλάκι να επιλέξουμε?
θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε βάσει των παραπάνω να μου προτείνετε κάποιο σκυλάκι το οποίο μπορεί να συμβιώση στο διαμέρισμα χωρίς να του δημιουργήσουμε πρόβλημα χώρου?

σας ευχαριστώ πάρα πολύ ,
Άντα

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
προσπαθησα να βρω και να βαλω κανα λινκ σχετικα με παλαιοτερες συζητησεις ..αλλα ειναι τοσες πολλες..

στο "διαλεγοντας σκυλο " ισως βρεις τις απαντησεις που ζητας.

για να κανω την αρχη...θα ελεγα οτι τα παιδια ειναι πολυ μικρα.εαν ξεκιναγες το ποστ λεγοντας ...εγω θελω σκυλο ...θα ημουν πιο σιγουρος για την απαντηση..η οποια τωρα ειναι..οχι σκυλο τωρα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνω απολυτα με οσκαρ..

Εν ολιγης το σκυλι το περνουμε για εμας και οχι για τα παιδια..

Τα σκυλια δεν ειναι παιχνιδι..

Επισης σκυλακια σαν τα γκριφον νομιζεις οτι το σημαντικοτερο για αυτα ειναι η αυλη?
Για κανενα σκυλι δεν ειναι προτερεοτητα η αυλη οσο το ενδιαφερον και η αγαπη για το ιδιο το σκυλι..
Τα παιδια ειναι παρα πολυ μικρα για να τα λογαριαζεις κανοντας τους το χατιρι να παρετε ενα σκυλι..

Διαβασεν τα link που σου εδωσε ο οσκαρ και γενικα χαζεψε λιγο γενικα στο φορουμ για να καταλαβεις τι αποφαση ειναι να υοθετησεις ενα σκυλακι..
και για να καταλαβεις πως σκυλακια απο οικογενειες με παιδια βρισκονται στον δρομο επειδη τα παιδια τους τα βαρεθηκαν η δεν ειχαν συνειδητοποιησει οι γονεις οτι δεν ειναι ενα παιχνιδι για εκεινα..
Το σκυλακι εχει αναγκη εσας και θα σας εχει αναγκη για παντα οσο εκεινο θα ζησει...
Θα ηταν παρακλιση να διαβασετε και να το σκεφτητε πολυ πριν παρετε μια τετοια αποφαση..

anta

New Member
25 Μαρτίου 2008
3
0
πρώτα απο όλα ευχάριστω για τις απαντήσεις σας...

απλά να διευκρίνησω οτι γνωρίζω πολύ καλά οτι τα σκυλιά και γενικότερα τα κατοικίδια δεν είναι παιχνίδι....ποτέ δεν θα άφηνα οποιοδήποτε ζώο στον δρόμο γιατί δεν θα το ήθελα άλλο.Αντίθετα έχω φιλοξενήσει παλαιότερα στο σπίτι ζώα που βρήκα στον δρόμο και ήθελαν βοήθεια.

Γνωρίζω τις υπόχρεώσεις που θα έχω απέναντι σε ένα ζωάκι απλά ήθελα να ρωτήσω ποι'ο σκυλάκι θα ήταν καλύτερο για τα παιδιά ( όσον αφορά τις ηλικίες τους) και όχι για εμάς , διότι εμείς θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε με οποιοδήποτε ....

τελικά , απο οτι κατάλαβα οι ηλικίες των παιδιών δεν είναι για κάποιο κουτάβι , σωστά ?

ευχαριστώ ,
Αντα

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
οι ηλικίες των σκυλιών δεν είναι κατάλληλες για να αναλάβουν ευθύνες για το κουτάβι

αυτό σημαίνει ότι όσο και να το θέλουν ΔΕΝ θα το καθαρίσουν ΔΕΝ θα το βγάλουν βόλτα ΔΕΝ θα το πάνε στον γιατρό και πολύ πιθανό όταν πάψει να είναι κουτάβι και γλυκό ΔΕΝ θα το θέλουν.

ΕΣΥ τι θέλεις ??

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γειά σου!
Οι ηλικίες των παιδιών είναι λίγο επικίνδυνες με την έννοια ότι ίσως η συμπεριφορά τους προς τον σκύλο να είναι απότομη και άγαρμπη, πρέπει ότι και να πάρεις, κουτάβι ή ενήλικο (εγώ προτείνω κουτάβι, διοτι έα ενήλικο ίσως να μην έχει μάθει να ανέχεται και πολλά πολλά) να επιτηρείς πάντα την ώρα που βρίσκονται μαζί ...

Η επιλογή μιρόσωμου σκύλου είναι ένα συνηθισμένο λάθος, κατά την γνωμη μου πρέπει να ψάξεις μία φυλή ανεκτική με τα παιδιά , μεσαίου προς μεγαλου μεγέθους, όπως μπόξερ, και να επιλέξεις με την βοήθεια του εκτροφέα τους ένα κουτάβι ήπιο σε χαρακτήρα, θηλυκό, στην ανατροφή του οποίου να κάνεις ακριβώς ότι πρέπει ώστε το σκυλί να γίνει ο καλύτερος φίλος των παιδιών, και όχι ανταγωνιστής τους ή το ζωντανό παιχνίδι τους.

Ξεκινώντας από εκεί και συνεχίζοντας, αν θές γράψε και τί περίπου σου αρέσει, αν έχεις ψάξει και καταλήξει ανάμεσα σε 2-3 φυλές, ή πώς είναι η καθημερινότητά σου, τί σχέσεις έχεις με το περπάτημα και τον ελεύθερο χρόνο, τί γνώσεις κλπ κλπ για να μπορούμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο ...

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
Στη θέση σου θα το άφηνα το θέμα για μερικά χρόνια ακόμη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Γιατί ??
Είναι το πιο ωραίο πράγμα ένα παιδί να μεγαλώνει με έναν σκύλο, αρκεί να κάνουμε συνηδειτοποιημένα αυτό που κάνουμε ...
Εχει ΑΠΕΙΡΑ θετικά και είναι κρίμα να το παρατήσει, αρκεί να καταλάβει τί θα γίνει ... τα παιδιά θα μεγαλώνουν με τον σκύλο ΣΟΥ Αντα, όχι με τον σκύλο ΤΟΥΣ ... επίσης θα τον βαρεθούν σε 2-3 μήνες και θα παίζουν μαζί του περιστασιακά ... και θα συνεχίσουν να κοιτάνε τα κουτάβια στις βιτρίνες ...

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Συμφωνώ με denis. Αν θεωρείς ότι είσαι καθ'όλα έτοιμη να υιοθετήσεις εσύ ένα σκυλάκι, τότε ακολούθησε τις συμβουλές των παιδιών σχετικά με τη ράτσα που θα επιλέξεις.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
47
denis said:
Γειά σου!
Οι ηλικίες των παιδιών είναι λίγο επικίνδυνες με την έννοια ότι ίσως η συμπεριφορά τους προς τον σκύλο να είναι απότομη και άγαρμπη
MONO KAI MONO γι'αυτόν τον λόγο :wink: . Κι εγώ έχω ανίψια αυτής της ηλικίας (3 τα έχω) αλλά.... θέλουν την απίστευτη προσοχή.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εξαρταται και απο το παιδι...τα δικα μου,-2 και 5-ποτε δεν ενοχλησαν τους σκυλους,απεναντιας τους αντιμετωπιζουν με μεγαλο δεος και "απαλοτατες "συμπεριφορες8)
σιγουρα θα ηταν πιο "τσαμπουκαλεμενα" εαν οι φυλες ηταν μικροσωμες,αλλα μεχρι εκει.
τα εχουμε πει και τα ξερουν,και συμπεριφερονται το ιδιο,σε οποιο σκυλι βρεθει μαζι τους,ομως ποτε των ποτων (εβιβα :lol: ) δεν εχουν μεινει χωρις επιτηρηση με σκυλο και ουτε προκειται.
κι εγω μετριο προς μεγαλοσωμο , θηλυκο και φυσικα απο σωστο εκτροφεα,που θα σεβαστει τις αναγκες της οικογενειας, θα συστηνα :wink:

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Αν είσαι προσεκτική και πάντα παρούσα όταν παιδιά και σκυλί "παίζουν" μαζί νομίζω ότι μπορείς να πάρεις ένα σκύλο. Όχι μικρόσωμες ράτσες, συμφωνώ με το boxer, ίσως γιατί και εγώ πήρα το πρώτο μου στην ηλικία των 5 και πέρασα μαζί του θαυμάσια. Θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα ήπιο (μαλακό) κουτάβι από κάποιο καλό εκτροφέα.

anta

New Member
25 Μαρτίου 2008
3
0
στην αρχή λέγαμε για γερμανικό ποιμενικό , όμως λόγω χώρου ( διαμέρισμα) είπαμε πιο μικρό ...τελικά μετά απο ψάξιμο είπαμε για μπόξερ (αληθεύει οτι έχουν έντονη σαλόρροια? ) ή beaggle ή γιορκ σαιρ τεριέ ...

εγώ ήμουν της άποψης να πάρουμε αρσενικό όχι θυληκό ...

και απο οτι διάβασα στο forum απο εκτροφέα με την κατάλληλη εκπαίδευση ..

Πάντως αν ήμουν μόνο εγώ θα διάλεγα τον γερμανικό ποιμενικό ...όμως τι να κάνω που μένω στην Αθήνα και σε διαμέρισμα......

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ωραια αυτα ειναι τα πρωτα πραγματα που πρεπει να ληφθουν υποψιν απο θεμα προτεραιοτητων στην αποφαση να παρθει ενα σκυλι στην οικογενεια..
Απο οτι καταλαβα εσυ εχεις καταλαβει οτι ενα σκυλι σημαινει νεο μελος στην οικογενεια..και εφοσων εχεις ορεξη να "εκπεδευσεις"και τα παιδια στο πως θα του φερονται ,εγω ειμαι πολυ υπερ να μεγαλωνουν μικρα παιδια μαζι με σκυλια.Το θεωρω "δωρο"για εκεινα και πολυ σημαντικο θετικο παραγωντα στην διαμορφωση του χαρακτηρα τους και διαπαιδαγωγισης τους στο μελλον..
Ειναι πολυ τρυφερη και γλυκη αυτη η σχεση που δημιουργητε αναμεσα τους..

Εγω θα προτεινα λαμπραντορ η γκολτεν..πολυ υπομονετικα και τρυφερα με τα παιδια..