βολτα χωρις λουρι

Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
29
καλησπέρα σε όλους,μεγαλώνουμε σιγά σιγά καθώς φτάσαμε τους 6 μηνες και τα 20 κιλακια :D ,και θελω να αρχισω σιγα σιγα σε μερη οπου δεν υπαρχουν κίνδυνοι να τον αφηνω ελευθερο αλλα περπατοντας διπλα μου η έστω σε μια ακτινα γυρω μου...το εχω δοκιμασει αλλα του αποσπαν συνεχεια την προσοχη αλλοι παραγοντες :D ..θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σας και ακομα καλυτερα καποιες συμβουλες..

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.903
Aθήνα
Όταν αναφέρεσαι σε "μέρη που δεν υπάρχουν κίνδυνοι", εννοείς φαντάζομαι περιφραγμενους χώρους;
Γιατί αν όχι, πέραν ότι μιλάμε για ένα ζώο που είναι απρόβλεπτο και ποτέ δεν είσαι σίγουρος πως θα αντιδράσει, απαγορεύεται βάσει νόμου.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω προσωπικα,ειτε ως πεζος ειτε σαν ιδιοκτητης σκυλου,δεν θα ηθελα να δω ενα πιτμπουλ χωρις λουρι,οσο εκπαιδευμενο και αν ειναι (που και εσυ ο ιδιος αναφερεις οτι η προσοχη του αποσπαται ευκολα).Aντιλαμβανομαι την επιθυμια των ιδιοκτητων να αφησουν το σκυλι τους για λιγο ελευθερο,εντουτοις οι ιδιοι θα πρεπει να σεβαστουν τους ανθρωπους που φοβουνται ή απλα δεν θελουν τα σκυλια.Ο νομος ειναι σαφης,ας μην επεκταθουμε δε σε περιστατικα που το μονο αποτελεσμα που εχουν ειναι να αμαυρωνουν την φημη μιας φυλης.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Γενικά θεωρώ πως να τον αφήνεις μόνο του από αυτή την ηλικία χωρίς λουρί σε μη περιφραγμένο χώρο (εκτός από παράνομο όπως ανέφερε και ο @Yorkaddict ) είναι επικίνδυνο. Μιλάμε για ένα κουτάβι που γενικά λόγω ανωριμότητας και έλλειψης εμπειριών αποσπούνται πανεύκολα, όπου σίγουρα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τέτοιου επιπέδου εκπαίδευση, ενώ το οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή μπορεί να του φανεί πιο ενδιαφέρον από εσένα, με κίνδυνο να πεταχτεί μπροστά σε αυτοκίνητα κλπ. Κατα προτίμηση, ξεκινήστε από ένα περιφραγμένο χώρο με ένα μακρύ λουρί 10 μέτρων απλά και μόνο για να ενδυναμωθεί ο μεταξύ σας δεσμός. Αλλά ακόμα και αν σου είναι άριστος σε αυτό το χώρο, μην τον αφήσεις χωρίς λουρί έξω στο δρόμο. Και μήνυση κινδυνεύεις να φας και το σκυλάκι να εκτεθεί σε άπειρους κινδύνους. ;) . Προσωπικά, όταν πηγαίνουμε σε κάποια πλατεία έχω μαζί μου το 10μετρο λουρί της για να παίζει ελεύθερα σε μια ικανοποιητική ακτίνα αλλά ταυτόχρονα να την έχω υπό τον έλεγχό μου.

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
βρε @Loco1 μόλις προχθές είχε ανοιχθεί σχετικό θέμα...ρίξε μία ανάγνωση:
http://www.dogforum.gr/community/threads/Χωρίς-λουρί.32413/
πέρα από το παράνομο και επικίνδυνο του θέματος, σχετικά με το πρόβλημα που έχεις για την απόσπαση προσοχής πρέπει να επιστρέψεις σε προηγούμενα στάδια της εκπαίδευσης...χωρίς εξωτερικά ερεθίσματα, χωρίς πειρασμούς. Σταδιακά αυξάνεις την δυσκολία (εξωτερικό χώρος, θόρυθοι κτλ)

• Like
Reactions: reinmeister2

Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
29
νομιζω πως δεν εγινα κατανοητος σε ολους εκτος απτον @Haris Drazen ,θα ηθελα γνωμες για την εκπαιδευση χωρις λουρι και οχι το τι λεει ο νομος..... ευχαριστω για το προηγουμενο θεμα που μου εστειλες

• Like
Reactions: Haris Drazen

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
μωρε κατανοητος εγινες σε ολους...απλα οι προηγουμενοι σχολιασαν μονο το θεμα της παρανομιας αλλα και των κινδυνων, ζητηματα που αναλυονται και στο θεμα που σου εστειλα.
Και η δικη μου τοποθετηση ειναι ΟΧΙ χωρις λουρι, απλα σου απαντησα επιγραμματικα τι πρεπει να κανεις και στο κομματι της εκπαιδευσης, το οποιο θα σου χρειαστει ετσι κι αλλιως. Ελπιζω να διαβασες το αλλο θεμα και να καταλαβες ποσο σοβαρο ειναι το να αφηνεις τον σκυλο σου λυτο...:)

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Καταρχήν πρέπει να μάθεις τον σκύλο σου να σε ακούει πιστά. Όλες τις εντολές. Πρώτα στο σπίτι χωρίς ερεθισματα. Μετά έξω με όλων των ειδών τα ερεθισματα. Όλες τις απαραίτητες εντολές. Με 1η και βασικοτερη το έλα. Όταν γίνει αυτό και τον έχεις τσεκάρει, για παράδειγμα να κυνηγάει γάτα η σκύλα σε οιστρο και μόλις τον φωνάζεις να τα παράταει όλα και να έρχεται, τότε ίσως μπορείς να τον έχεις ελεύθερο και μόνο σε κατάλληλα μέρη και όχι παντού.

Υ.Γ. 1: κάποια σκυλιά το έχουν αυτό και είναι πιο εύκολο να το πετύχεις κάποια άλλα δύσκολο ως ακατόρθωτο.

Υ.Γ 2: 6 μηνών μπαίνει στην εφηβεία σιγά σιγά. ΠΡΟΣΟΧΗ

Loco1

Member
29 Απριλίου 2016
24
3
29
Καταρχήν πρέπει να μάθεις τον σκύλο σου να σε ακούει πιστά. Όλες τις εντολές. Πρώτα στο σπίτι χωρίς ερεθισματα. Μετά έξω με όλων των ειδών τα ερεθισματα. Όλες τις απαραίτητες εντολές. Με 1η και βασικοτερη το έλα. Όταν γίνει αυτό και τον έχεις τσεκάρει, για παράδειγμα να κυνηγάει γάτα η σκύλα σε οιστρο και μόλις τον φωνάζεις να τα παράταει όλα και να έρχεται, τότε ίσως μπορείς να τον έχεις ελεύθερο και μόνο σε κατάλληλα μέρη και όχι παντού.

Υ.Γ. 1: κάποια σκυλιά το έχουν αυτό και είναι πιο εύκολο να το πετύχεις κάποια άλλα δύσκολο ως ακατόρθωτο.

Υ.Γ 2: 6 μηνών μπαίνει στην εφηβεία σιγά σιγά. ΠΡΟΣΟΧΗ
ευχαριστω πολυ,αυτην ηταν μια απαντηση που περιμενα :D