"βρεθηκε και χαριζεται"

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
διαβαζοντας τις αγγελιες του φορουμ,μου εχει δημιουργηθει η εξης απορια.
βρισκετε εναν σκυλο στον δρομο-βγαζετε το πορισμα πως ειτε ειναι αδεσποτος,ειτε χαθηκε-...τον μαζευετε,βαζετε μια αγγελια στα sites οτι τον βρηκατε,τον στειρωνετε και τον χαριζετε σε οποιον ενδιαφερθει?
καπως ετσι ειναι τα πραγματα? και εαν οχι,τι διαδικασιες ακολουθειτε,οσοι ασχολειστε με αυτο το θεμα?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Ότι κουτάβια έχω βρει μέχρι σήμερα κάνανε κρα ότι ήταν παρατημένα-πεταμένα. Δεν έψαξα ιδιοκτήτη, τα φιλοξένησα μέχρι να βρουν σπίτι.

Τώρα το μόνο ενήλικο που μάζεψα ήταν η Μπλάκυ μου. Πήγα κτηνίατρο να τσεκάρω για τσιπ, γέμισα με αφίσες τις κολόνες της γειτονιάς, αγγελίες δεν έβαλα - δεν το ήξερα τότε. Βασικά επειδή τον πρώτο καιρό το σκυλί ήθελε να φύγει, την έβγαζα συνέχεια έξω και την άφηνα να με οδηγεί εκείνη. Είχα την ελπίδα ότι αν το είχε σκάσει από κάπου, ίσως να μπορούσε να το βρει. Τζίφος.

Είχε δε και φοβία με τα ασανσέρ, οπότε ο φωστήρας είχα συμπεράνει ότι μπορεί να είχε φύγει από μονοκατοικία (είχε και περίοδο εκείνο τον καιρό). Έφαγα λοιπόν την περιοχή, όπου υπήρχαν μονοκατοικίες, να ρωτάω τους κατοίκους. Βρήκα με τα πολλά κανά δυο που μου είπαν ότι το συγκεκριμένο σκυλάκι το είχαν δει πολύ καιρό να γυρίζει μόνο του.

Κάπου εκεί σταμάτησα την αναζήτηση και αποφάσισα να την κρατήσω.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
λοιπόν

την ίδια απορία έχω και εγώ

χαρίζετε

πως χαρίζετε????

δικό σου είναι και το χαρίζεις???

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ακόμα και αν δεν είναι σησμασμένα με κάτι (π.χ κολάρο) και δεν μπορείς να πεις ποιου είναι ΑΝΗΚΟΥΝ στον εκάστοτε δήμου που περιφέροντε.

η όχι?????

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εγώ ξέρω ότι κάθε δήμος βάζει κολάρο με ταυτότητα στα σκυλιά που φροντίζει.

Αν είμαι στα όρια τριών δήμων και έχω ένα σκυλί που περιφέρεται, τη Δευτέρα π.χ. ανήκει στο Δήμο Ν. Ηρακλείου, την τρίτη στο Δήμο Ν. Ιωνίας και την Τετάρτη στο Δήμο Μεταμόρφωσης?

Πολύ ευχαρίστως να έρθει ο δήμος να το φροντίσει, ή να μου κάνει μήνυση που του το έκλεψα.

Αν όμως ο δήμος είναι ιδιοκτήτης, μπορώ να κάνω μήνυση στο δήμο για πλημμελή φροντίδα σκύλου, αν το βρω πατημένο από κανά αμάξι ή φολιασμένο?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
μπορείς

κάνε μηνύση λοιπόν και σταμάτα να χαρίζεις κάτι που δεν σου ανήκει (θα έλεγε κάποιος άλλος)

και αν εσύ το έκλεψες και μου το χάρισες εγώ θεωρούμε κλεπταποδόχος???????

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Δεν ξέρω.

Την επόμενη φορά μήνυση λοιπόν.

Την ηθική ευθύνη του βλέπω και κλείνω τα μάτια μου την αναλαμβάνεις εσύ?

Λοιπόν, θα βγω μια γύρα να τραβάω φωτογραφίες φολιασμένων και πατημένων ζώων. Και μετά θα κάνω μήνυση στο δήμο. Και μετά ο δήμος, που στις περισσότερες φορές βάζει τους οδοκαθαριστές να τα φολιάζουν, θα τα μαζεύει γρηγορότερα να μη τα βλέπω.

Και θα είμαστε όλοι χαρούμενοι που τηρούμε τους νόμους κατά γράμμα. Τα ζώα μπορεί να μην είναι, αλλά ποιος τα ακούει?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τώρα που είπες αυτά που θες πάμε στο νομικό ΚΑΙ ΟΧΙ στο ηθικό.

απαντήσεις ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτήσεις

πως χαρίζεις κάτι το οποιο ΔΕΝ σου ανήκει ΚΙ ΙΣΩΣ ΝΟΜΙΚΑ το έχεις κλέψει?????

αυτός που πέρνει το σκυλί από εσένα (προιόν εγκλήματος ) είναι κλεπταποδόχος???

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Νομικά δεν έχω κλέψει τίποτα. Γι αυτό μάλιστα γίνεται και από πολλούς δήλωση εύρεσης ζώου στην αστυνομία.

Κλεπταποδόχος δε γίνεσαι γιατί παίρνεις το ζώο με βιβλιάριο που αναγράφεται πάνω το όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη του, δηλαδή το δικό μου.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Alexandra

Πολύ ευχαρίστως να έρθει ο δήμος να το φροντίσει, ή να μου κάνει μήνυση που του το έκλεψα.

τελικά τι ισχύει???

ανήκουν τα δέσποτα στους δήμους ή όχι?

οποιος τα παίρνει τα κλέβει από τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους ή όχι???

Γι αυτό μάλιστα γίνεται και από πολλούς δήλωση εύρεσης ζώου στην αστυνομία
και αν δεν υπάρξει ιδιοκτήτης έχοντε στην δικαιοδοσία του δήμου

ΟΧΙ σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ άλλο
:wink:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Το θέμα της δικαιοδοσίας των δήμων με τα αδέσποτα είναι μεγάλο και δεν ξέρω καλά καλά η ίδια να σου το απαντήσω. (δε μου απάντησες με το θέμα των συνορευόμενων δήμων).

Εάν δεν είναι σημασμένο έχω κάθε δικαίωμα να το πάρω και να το φιλοξενήσω προσωρινά, να κάνω δήλωση εύρεσης και να περιμένω να μου το ζητήσει ο ιδιοκτήτης του.

Έχω τρεις ερωτήσεις:
α) Διαφωνείς με την πρακτική αυτή?
β) Διαφωνείς για να διαφωνείς?
γ) Πως το κάνεις το πολλαπλό quote? :wink:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
όχι καλά κάνουν και δίνουν τα κουτάβια σε σπίτια.

αλίμονο

ΔΙΑΦΩΝΩ και θα διαφωνώ επ' άπειρον ως προς το ΧΑΡΊΖΕΤΕ

για quote

κάνε copy paste αυτό που θες

μάρκαρε το και πάτα quote

γράψε ότι θες και ξανα το ίδιο για δεύτερο - τρίτο κλπ

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Μάκη αν είναι εκεί η διαφωνία μας, βρες μου μια καλύτερη λέξη και σε διαβεβαιώ ότι θα τη χρησιμοποιώ και θα την προτείνω και σε άλλους.

Σε ευχαριστώ για το quote.

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Ο δήμος στο οποίο ανήκει το κάθε αδέσποτο είναι υπεύθυνος για την περισυλλογή του, την στείρωσή του κλπ. Οι περισσότεροι δήμοι δεν έχουν καν τέτοιο πρόγραμμα. Οπότε όποιος μαζεύει ένα αδέσποτο ναι είναι παράνομος, όσο παράνομος είναι και ο δήμος όμως.

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Όπως φαίνεται διαφωνούμε για τη λέξη.

Γιατί εξάπτεστε κυρ mod? :lol: :lol: :lol: