βρεθηκε & χαριζεται σκυλι τυπου mastiff

Status
Κλειδωμένο θέμα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν ξέρω αν έχει σταματήσει να εκτρέφει πρόσφατα, αλλιώς, υπάρχει τουλάχιστον ένας εκτροφέας Μαστινο Ναπολετάνο στην Ελλάδα!

Έτσι από περιέργεια....απο πετσοπ την είχαν παρει;

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Δεν ξέρω αν έχει σταματήσει να εκτρέφει πρόσφατα, αλλιώς, υπάρχει τουλάχιστον ένας εκτροφέας Μαστινο Ναπολετάνο στην Ελλάδα!

Έτσι από περιέργεια....απο πετσοπ την είχαν παρει;
Υπαρχει σιγουρα ενας και μαλιστα με πολυ καλα δειγματα της φυλης

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
υπαρχει,ηταν ο ενας απο τους 2 μολοσσους της ιταλιας ο πιο βαρυς αλλα και αρχαιος( ο αλλος ειναι το cane corso).Το λιγο χαλαρο δερμα της εξηγειται απο το νεαρο της ηλικιας της,σε αυτη την φαση μοιαζουν σχετικα με ποιο μεγαλωσομα cane corso.Δεν ξρω ποιος αλλα καποια στιγμη ειχε κυκλοφορισει μια φοτο ενος σκυλου τεραστιου που περπατουσε διπλα απο ενα αλογο και εναν ανθρωπο.Αν και φωτομονταζ,αυτο ειναι το mastino napolitano που ειχα την τυχη να δω αρκετες φορες οταν σπουδαζα ,που αλλου,στην Napoli.Eιναι το ενα απο τα 3 πραγματα για τα οποια περηφανευονται οι Ναπολιτανοι.Τα αλλα 2 ειναι η πιτσα και ο Μαραντονα:D

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Αυτα μου γραψανε:
Παιδιά, μην το συζητάτε, είναι Ναπολιτάνα Μολοσσίνα, έχω κάνει διατριβή σ' αυτή τη ράτσα! Το χρώμα της είναι το συνηθέστερο όλων, το γκρι ελεφαντί, αν και θα μπορούσε να είναι καφέ σκούρο ή καφέ ανοιχτό ή ξανθό ή μαύρο. Αν μού πείτε, τώρα, ότι είχει και μια άσπρη βούλα τριχώματος στο στήθος, είναι Ναπολιτάνα Μολοσσίνα 100% ;-)
Προσέχτε την, είναι πανάκριβη, ΔΕΝ υπάρχει εκτροφέας για Neapoliotan Mastiff στην Ελλάδα (άρα ήρθε απ' έξω), διπλοτσεκάρετε το microchip (αφού το έχει) και, μην την δώσετε εύκολα για υιοθεσία, αν δεν ρωτήσετε ακόμη και στην Αστυνομία και στον Κτηνιατρικό Σύλλογο μήπως έχει δηλωθεί απώλεια, γιατί το σκυλί είναι και πολύ φροντισμένο.
Πρόκειται για αρχαία ράτσα, οι πρόγονοί της έσερναν τους πολιορκητικούς κριούς του Ιούλιου Καίσαρα. Η ράτσα, όμως, είχε σχεδόν εξαφανιστεί αλλά άρχισε ξανά η συστηματική εκτροφή της στη Νάπολη, μετά το 1945.
Έχει χαρακτηριστεί ως "the strongest dog of the dogdom", είναι πάρα πολύ δυνατό ζώο και στο θηλυκό μπορεί να φτάσει 60-80 κιλά βάρος (εξαρτάται από το ύψος και το blood line). Δεν είναι επιθετικό αλλά προστατεύει απίστευτα οικογένεια/περιουσία αφεντικού επιβαλλόμενο με τον όγκο του - δεν θα σε δαγκώσει, απλά θα σε ξαπλώσει κάτω και θα "καθήσει" επάνω στο στομάχι σου, μέχρι να έρθει το αφεντικό του να σε "παραδώσει". Και εκεί θα μείνεις, με 80 κιλά πάνω στο στομάχι σου ;-)
Είναι τέλειο με τα παιδιά, έχει χαρακτηριστεί και "nunny dog".... See More
Προσέχετε την κούκλα λίγο στο φαγητό, γιατί είναι λιχούδα αλλά είναι επιρρεπής στο πάχος και στο διαβήτη. Τρώει μεν 6-8 ποτήρια κροκέτες την ημέρα αλλά τρώει 1 φορά την ημέρα και να μην κλέβει λιχουδιές από δω κι από κει. Πίνει και πολύ νερό.
Επίσης είναι από τα "σαλιάρικα" σκυλιά - αν πάρετε το κεφάλι της αγκαλιά και δεν φοράτε το παλιό σας τζην, βάλτε πετσέτα.
Δεν παθαίνει τίποτε με το κρύο, μην σάς φοβίζει ο καιρός. Το καλοκαίρι έχουν πρόβλημα αυτά τα σκυλιά στην Ελλάδα και πρέπει να τα έχουμε υποχρεωτικά μέσα στο air condition.
Προσοχή και στα μάτια της. Ένα κάποιο κοκκίνισμα είναι χαρακτηριστικό της ράτσας αλλά τα μάτια του Ναπολιτάνικου Μολοσσού είναι πολύ ευαίσθητα σε μολύνσεις και εύκολα μπορεί το κοκκίνισμα να γυρίσει σε cherry eye. Πλύσεις με χλιαρό χαμομήλι προληπτικά και είναι όλα εντάξει.
Δεν έχω καταλάβει ποιός την φιλοξενεί τώρα αλλά, αν χρειάζεται βοήθεια, ας μού γράψει στο Inbox.
Φιλικά πάντα,
G. :)

Status
Κλειδωμένο θέμα