βρωμερο προβλημα!

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
καλησπερα σε ολη την σκυλοπαρεα!ακουστε λοιπον το δραμα μου!
μετα απο 3μηνη παραμονη στην proplan και συγκεκιμενα στην large athletic pappy ειπαμε να κανουμε αλλαγη σε ακανα!ο λογος αν και ειμαστε γενικα ικανοποιημενοι απο την τροφη οτι δεν την τρωει με τιποτα σκετη και αποφασισαμε να κοψουμε τα μπινελικακια στην τροφη!
στο διαταυτα τωρα,εγινε σταδιακα η αλλαγη αν και λιγο γρηγορα γιατι σχεδον την ξεχωρισε και τις πρωτες 3 μερες ολα καλα!σημερα αρχισε το δραμα!με συνεχεις ευκιλιες το οποιο θα μπορουσα να περιμενω να το ξεπερασει αλλα ρε παιδια πολυ κλ@νιδι@!!!σε σημειο να αλλαζουμε θεσεις και να φευγουμε μακρια του αλλα και να ακουγονται δυνατα!
τι κανουμε τωρα?υπομονη να το ξεπερασει η κατι αλλο?
κατα τα άλλα μια χαρα απο διαθεση ο μικρος και χωρις να δειχνει να εχει καποια ενοχληση!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Η ακανα γενικα πεφτει βαρια σε αρκετα σκυλια γιατι εχει πολυ πρωτεινη και ειναι για πιο κρυα κλιματα.
Οποτε και στον δικο σου απλα του πεφτει βαρια γι αυτο κανει διαρειες κλπ.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
Η ακανα γενικα πεφτει βαρια σε αρκετα σκυλια γιατι εχει πολυ πρωτεινη και ειναι για πιο κρυα κλιματα.
Οποτε και στον δικο σου απλα του πεφτει βαρια γι αυτο κανει διαρειες κλπ.
μα εχει ελαχιστα πιο λιγη πρωτεινη απο την προ πλαν!32% η ακανα 33 % η προ πλαν!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
μα εχει ελαχιστα πιο λιγη πρωτεινη απο την προ πλαν!32% η ακανα 33 % η προ πλαν!
Α ναι?? Παντως για την ακανα εχω ακουσει πολλες φορες οτι σε πολλα σκυλια δεν καθετε καλα γιατι ειναι για αλλα κλιματα. Παντως οπως και να εχει μπορει απλα να μην κανει στο σκυλο σου ή μπορει να ειναι ακομα στο σταδιο προσαρμογης. Σε 1-2 μηνες θα δεις διαφορες και αν του καθεται καλα η τροφη κλπ.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
δεν εχω προβλημα με την προσαρμογη αλλα αν συνεχισει ετσι το θεμα με τις πορδιτσες μας βλεπω να αλλαζουμε σπιτι!ας ελπισω να το ξεπερασει συντομα!αλλα ποσο λες να περιμενω μεχρι να πω οτι τον πειραζει και δεν ειναι προσαρμογη?1μηνα?

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πιστευω ναι...δηλαδη αν συνεχιζει αυτο για 1-2 μηνες σημαινει οτι απλα δεν του καθεται καλα η τροφη. Να σε ρωτησω. Αλλαξες και γευση? Πχ η πρωτη ηταν κοτοπουλο κι αυτη αρνι...καταλαβες τι εννοω. Μηπως τον πειραζει αυτο το ειδος κρεατος. Αν και δεν νομιζω απλα ποτε δεν ξερεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Την αλλαγή του κοπράνου την βλέπεις στον σκύλο μετά από κάποιες μέρες!
Δεν εννοώ τις πρώτες μέρες προσαρμογής!Αν μέσα σε 10-15 μέρες δεν βγάζει σφιχτό κόπρανο αποκλειστικά ταΐζοντας Acana σημαίνει ότι η τροφή μάλλον δεν κάνει δουλειά!

Είναι η πρώτη ένδειξη ότι δεν του ταιριάζει η τροφή!

Αν περιμένεις 1-2 μήνες θα του το ταράξεις το στομάχι!

Στις μέρες προσαρμογής περιμένουμε διάρροια ή μαλακά κόπρανα, ακόμα και αέρια!
Μετά όμως το πέρας, εφόσον ταΐζεται ο σκύλος με την καινούργια τροφή και παραμένουν τα συμπτώματα σημαίνει ότι δεν...τραβάει!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Θα σου ελεγα επισης να ξανατσεκαρεις την ποσοτητα τροφης που δινεις.
Εγω που δινω και στις 2 δικιες μου και στην μια ειδικα απο κουταβι παρατηρησα οτι στην αρχη τις πρωτες μερες ειχαν μαλακα κοπρανα αλλα μειωνοντας ελαχιστα την ποσοτητα εφτιαξαν.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
καλησπερα σε ολη την σκυλοπαρεα!ακουστε λοιπον το δραμα μου!
μετα απο 3μηνη παραμονη στην proplan και συγκεκιμενα στην large athletic pappy ειπαμε να κανουμε αλλαγη σε ακανα!ο λογος αν και ειμαστε γενικα ικανοποιημενοι απο την τροφη οτι δεν την τρωει με τιποτα σκετη και αποφασισαμε να κοψουμε τα μπινελικακια στην τροφη!
στο διαταυτα τωρα,εγινε σταδιακα η αλλαγη αν και λιγο γρηγορα γιατι σχεδον την ξεχωρισε και τις πρωτες 3 μερες ολα καλα!σημερα αρχισε το δραμα!με συνεχεις ευκιλιες το οποιο θα μπορουσα να περιμενω να το ξεπερασει αλλα ρε παιδια πολυ κλ@νιδι@!!!σε σημειο να αλλαζουμε θεσεις και να φευγουμε μακρια του αλλα και να ακουγονται δυνατα!
τι κανουμε τωρα?υπομονη να το ξεπερασει η κατι αλλο?
κατα τα άλλα μια χαρα απο διαθεση ο μικρος και χωρις να δειχνει να εχει καποια ενοχληση!
Για κάθε αλλαγή τροφής, επηρεάζεται ο οργανισμός του σκύλου..Κι εγώ όταν άλλαξα μύριζαν, και οι φίλοι μου όταν άλλαξαν μύριζαν, αλλά αυτό κρατάει για 4-5 μέρες το πολύ. Εκτός αν μιλάμε για σκατοτροφή.

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Την αλλαγή του κοπράνου την βλέπεις στον σκύλο μετά από κάποιες μέρες!
Δεν εννοώ τις πρώτες μέρες προσαρμογής!Αν μέσα σε 10-15 μέρες δεν βγάζει σφιχτό κόπρανο αποκλειστικά ταΐζοντας Acana σημαίνει ότι η τροφή μάλλον δεν κάνει δουλειά!

Είναι η πρώτη ένδειξη ότι δεν του ταιριάζει η τροφή!

Αν περιμένεις 1-2 μήνες θα του το ταράξεις το στομάχι!

Στις μέρες προσαρμογής περιμένουμε διάρροια ή μαλακά κόπρανα, ακόμα και αέρια!
Μετά όμως το πέρας, εφόσον ταΐζεται ο σκύλος με την καινούργια τροφή και παραμένουν τα συμπτώματα σημαίνει ότι δεν...τραβάει!
O Στέλιος έχει απόλυτο δίκιο ταυτόχρονα κοίτα και την ποσότητα που δίνεις! Ποια Αcana ταίζεις?

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
O Στέλιος έχει απόλυτο δίκιο ταυτόχρονα κοίτα και την ποσότητα που δίνεις! Ποια Αcana ταίζεις?
απο ποσοτητα παιδια δινω μεσα στα ορια που δινει η εταιρια φυσικα!
θα περιμενω ενα δεκαπενθημερο και μετα θα βγαλω συμπερασματα!παντως ειναι απο τις λιγες τροφες που τρωει με ορεξη και θα ηθελα τελικα να μας κανει.
χρηστο ταιζω την acana pappy large που την θεωρω πολυ αξιολογη τροφη!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Ναι βρε μπορει να ειναι μεσα στα ορια της εταιρειας απλα να πας προς το κατω οριο.
Πιστεψε με θα δεις διαφορα. Απο εκει και περα αν μετα τις 15 μερες και παρολο την μειωση της ποσοτητας δεν δεις διαφορα τοτε πολυ πιθανο να μην του ταιριαζει η τροφη.
Απο οτι καταλαβα δεν εχετε θεμα με τα κακακια του αλλα με τα αερια σωστα?

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Και εμείς τώρα κάνουμε (σταδιακή) αλλαγή από royal σε acana, τώρα είμαστε στη φάση που δίνουμε μισή ποσότητα royal μισή ποσότητα acana!

Περίμενα κι εγώ να έχει διάρροιες και αέρια αλλά τίποτα από αυτά. Ο σκύλος τρώει με όρεξη, από την πρώτη κιόλας μέρα, τα κόπρανα είναι λιγότερα και πιο σφιχτά και δεν την έχει αμολήσει ούτε μια φορά!

Δεν κάθονται όλες οι τροφές το ίδιο σε όλους τους σκύλους. Κάνε υπομονή, μπορεί να αργήσουν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
ναι παιδια συμφωνω,θα του δωσω λιγο χρονο και θα δω γιατι οπως ειπα και με ορεξη την τρωει και την θεωρω πολυ καλη τροφη για τα λεφτα της!
χρηστο και με τα κακακια εχουμε θεμα αλλα εκει ειναι λιγο μπερδεμα,μια σφιχτα την αλλη ζουμια και τουμπαλιν!απλα το εντασω και αυτο στα συμπτωματα της αλλαγης!
arrigo ισως επειδη κανεις και καλα την αλλαγη να μην εχεις θεματακια.εγω αναγκαστικα να την κανω γρηγορα γιατι δεν ετρωγε κατι αλλο οποτε καταλαβαινεις!

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Δοκίμασε 1-2 ημέρες να του δώσεις λιγότερη τροφή!Δεν θα πάθει κάτι αν 1-2 ημέρες δώσεις λίγο λιγότερο
Η διαφορά της Acana με τις υπόλοιπες είναι μεγάλη.
Εμένα royal έτρωγε 270γρ και Acana τρώει 190γρ.