γεννα-βοηθεια

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
παιδακια μου,βοηθεια...δεν εχω ιδεα,παρα μονο σε ανθρωπους 8)
ηρθε το πρωι μια σκυλιτσα εγκυος ,αδεσποτη και εκανε μια λακουβα κατω απο το φουσκωτο που εχω εξω απο το σπιτι,προφανως για να γεννησει και δεν το κουναει απο εκει...το σπιτι μου ειναι τελευταιο σε εναν ερημικο δρομο-αδιεξοδο κι ετσι δεν θα την ενοχλησει κανεις.
κλασσικα,ολα τα στραβα συμβαινουν πασχα,χριστουγεννα και δεκαπενταυγουστο και ο κτηνιατρος μου ειναι στο χουριο :?
εχω το νοσοκομειο ζωων στο πικερμι για κατι εκτακτο,αλλα τωρα δεν ξερω τι να κανω...
της εβαλα τον πατο απο ενα σπιτακι,εβγαλα δηλαδη το πανω μερος και μεσα εβαλα αχυρο που ειναι καθαρο και αποστειρωμενο (το ειχα αγορασει για τις κοτες)...
ερωτηση τωρα...εγω θα παρακολουθησω να δω ποτε θα ξεκινησει η γεννα.
πως θα καταλαβω εαν καποιο κουταβι δυσκολευεται να βγει ωστε να το τραβηξω εγω? (θα το πιασω με μια καθαρη πετσετα σε οσο περισσοτερο σωμα μπορω και θα το τραβηξω απαλα?καλα τα λεω? :roll: )
θα δω εαν εβγαλε ολους τους πλακουντες...
θα τους καθαρισω τα ματια και την μυτη και θα τα στεγνωσω εγω με μια πετσετα,και θα τα βαλω στην θεση θηλασμου,η θα τα κανει ολα αυτη?
θα με αφηνει να πλησιασω η θα με θεωρει απειλη?
αφηνουν να πιασεις τα κουταβια?
:?
ποτε θα καταλαβω οτι τελειωσε ο τοκετος και δεν εχει αλλο κουταβι μεσα ωστε να ......να κανω τι μετα? να την παρω μαζι με τα κουταβια και να την παω για υπερηχο?
βοηθεια χριστιανοι πασχαλιατικο :!: :evil: 8)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Εαν είναι τυχερή, θα τα κάνει όλα μόνη της, και δεν θα χρειαστεί την παραμικρή βοήθεια.
Νερό να της έχεις, να μπορεί να πίνει...
Εαν είναι στις τελευταίες μέρες, δεν θα έχει διάθεση για φαγητό.

Προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της, αν και οι ορμόνες της είναι στο κόκκινο, και δεν σκέφτεται λογικά, τα ένστικτά της είναι στο 100% ενώ η λόγική της πέφτει κατακόρυφα.

Εαν σε εμπιστευτεί, εαν χρειαστεί κάποια βοήθεια, θα μπορέσεις να της την προσφέρεις...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
τωρα εχει μπει στο σπιτακι και καθεται...νερο πινει,το φαι οντως δεν το πλησιασε...
το βραδυ σκεφτομαι,πως θα βλεπω μεσα στα σκοταδια...και δεν μπορω να την βαλω μεσα στον κηπο γιατι τα δικα μου εχουν ηδη αφηνιασει που την νιωθουν εξω και γινεται εδω της ποπης:?
κι εγω ελπιζω να την βοηθησει η φυση της και να πανε ολα καλα...
ποση ωρα μετα απο το τελευταιο κουταβι ,θα καταλαβω οτι οντως ηταν το τελευταιο ?
καλα κρασια...

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Aκριβώς όπως τα λές είναι ΑΛΛΑ

Αν η σκυλίτσα έχει και την παραμικρή ανησυχία όταν πλησιάζεις, μην πλησιάσεις, θα δημιουργήσεις στρες και ίσως φύγει - κακοποιήσει - φάει κουτάβια κλπ κλπ ... καλύτερα άστην έτσι μόνη της, δεν χρειάζεται να βλέπεις ...

Τώρα για τα υπόλοιπα σου στέλνω pm ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
απο τα συμφραζομενα δεν νομιζω οτι ειναι νωρις..μαλλον ετοιμογενη ειναι.. :?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Chloe said:
Κάτσε ρε συ...
Πόσο έγκυος είναι?
Μπορεί να προλαβαίνει ακόμα να στειρωθεί! Πρέπει να ρωτήσεις γιατρό.
Εεεεπ!!!! :evil: :evil: :evil: :arrow: :arrow: :arrow:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
Αν η σκυλίτσα έχει και την παραμικρή ανησυχία όταν πλησιάζεις, μην πλησιάσεις, θα δημιουργήσεις στρες και ίσως φύγει - κακοποιήσει - φάει κουτάβια κλπ κλπ ... καλύτερα άστην έτσι μόνη της, δεν χρειάζεται να βλέπεις ...

Τώρα για τα υπόλοιπα σου στέλνω pm ...
κοιτουσα απο το μπαλκονι και μου κλαψουρισε και πηγα και μου κουνουσε ουρα :D και μου εδωσε και το ποδι της :lol: και εκατσε και την εξυνα στα προγουλακια και "κοιμοταν" στο χερι μου :lol:
και τωρα εχει συσπασεις..κι εγω νυσταζω γμωτη μου :lol:
παω να δω 8)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
galazio said:
Chloe said:
Κάτσε ρε συ...
Πόσο έγκυος είναι?
Μπορεί να προλαβαίνει ακόμα να στειρωθεί! Πρέπει να ρωτήσεις γιατρό.
Εεεεπ!!!! :evil: :evil: :evil: :arrow: :arrow: :arrow:
Τι εεεεπ πουλάκι μου? Τι κακό είπα? :?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι ρε συ, αλλά εδώ μιλάμε για μια σκυλίτσα που μπορεί να κινδυνέψει στη γέννα, για κουτάβια που θα πρέπει να βρουν σπίτια, για πολλά πιθανά προβλήματα για όλους. Αν γίνει επιθετική και δε σ' αφήνει να τα πλησιάσεις τι θα κάνεις? Ούτε να τα βοηθήσεις δε θα μπορείς...
Τέλος πάντων εφόσον είσαι κατά της έκτρωσης, σεβαστό. Σου εύχομαι καλή τύχη!

Για γέννες θα σου πω αυτά τα λίγα που γνωρίζω, αν και πιστεύω ότι ο denis θα σε κατατόπισε πλήρως:
Να της δώσεις γάλα και μέλι (το έχω ακούσει από τον κτηνίατρό μου) μετά τη γέννα και τις μέρες που θα ακολουθήσουν.
Να προσέξεις για την περίπτωση της εκλαμψίας!!! Αν τη δεις να φέρεται περίεργα, να λαχανιάζει να τρέμει και να έχει γενικά μια αστάθεια γρήγορα στο γιατρό!
Αν αρχίσουν οι πόνοι και κρατήσουν πάνω από 2 ώρες χωρίς να έχει γεννήσει τηλεφώνησε στο γιατρό σου.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
γεννησαμε...2! (φιουχ..........)
λεπτομερειες του τοκετου σε λιγο,εχω θηλασμο τωρα :lol: :lol: :lol:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
γεννησε λοιπον η μανδαμ,ενα κανονικο που βγηκε με το κεφαλι και ενα σχεδον διπλασιου μεγεθους,(μαλλον ζευγαρωσε με 2 διαφορετικους σωματοτυπους , η εκανε καμια ... :lol: καλα σκαω)που βγηκε με τα ποδια αλλα δεν εβγαινε ευκολα και το γυρνουσα γιατι ηταν με το κεφαλι πως να το πω,αναποδα,δηλαδη κοιτουσε τον κωλο της...καταλαβατε τιποτα? :lol: :lol: εκανα και μια υποστηριξη περιναιου,αλλα ας μην μπω σε λεπτομερειες 8) :lol: :shock: γενικα,οτι μου ερχοταν εκανα,και οτι θυμομουν απο φυσικους τοκετους ανθρωπων,χαχα...
φυσικα τα εχω βαλει στο σπιτι γιατι εξω εχει αρκετη ψυχρα και φυσαει πολυ...θηλαζουν ασυστολα και η μαμα ειναι πολυυυυ χαδιαρα :D

ενα μεγαλο ευχαριστω στον ντενις που με απλη και ουσιαστικη γραφη(λιγα και καλα) με ξεαγχωσε :D σμουααατς!!!

α!και ξεχασα...αγορινια ειναι και τα δυο :D με αιματα πιτ προυτς και τσιου τσοου :lol:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Μπράβο αναδοχή μανούλα! Δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που πήγαν όλα καλά! :D :D :D

Ελπίζω να είναι πάντα τυχερά τα μικρούλια και όταν με το καλό απογαλακτιστούν, να βρουν νέα σπίτια και ιδιοκτήτες που θα τα φροντίσουν και θα τα αγαπήσουν!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ρε παιδια,αυτη παιρνει τα κουταβια απο το σβερκο και παει στην πορτα και την ξυνει...θελει να φυγει,τι να κανω? ολο το βραδυ και το πρωι αυτο εκανε...κατα τ αλλα ειναι πολυ φιλικη και φαινεται πως δεν το κανει απο ανασφαλεια:roll:
τα θηλαζει παντως μια χαρα και αυτη δειχνει πολυ υγιης...
α! να ρωτησω κατι...αυτα θηλαζουν συνεχως απο συγκεκριμενο στηθος το καθενα...να τους αλλαζω θεση μηπως παθει καμια μαστιτιδα η σκυλα? δεν πρεπει να αδειαζουν ολα? :roll: :lol: