γιατί πάλι τσιμπούρια?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
εχω κολλησει κ εγω παλιοτερα τσιμπουρια!διακρισεις δεν κανουν ηθελα να ξερα?

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
καπου εχει τεθει αυτο το θεμα αλλα δεν ξερω πως να το βαλω και υπηρχε μια κουβεντα οτι δεν κανει το σκαλιμπορ με την αμπουλα αντβαντιξ...
Τι εννοείτε παιδιά οτι δεν κάνει το scalibor με την advantix? Γιατί εμείς τον έχουμε τον συνδυασμό. Γνωρίζετε κάτι;

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Τι εννοείτε παιδιά οτι δεν κάνει το scalibor με την advantix? Γιατί εμείς τον έχουμε τον συνδυασμό. Γνωρίζετε κάτι;
δεν ξερω πως να βαλω το θεμα της συζητησης,ειναι προσφατο αν πας στην αναζητηση θα σου το βγαλει πιστευω

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
εχω κολλησει κ εγω παλιοτερα τσιμπουρια!διακρισεις δεν κανουν ηθελα να ξερα?
και εγω ειχα κολλησει πριν 3-4χρονια,ειχε ανεβει πανω στο χερι μου και ευτυχως δεν ειχε προλαβει να μπει,και αλλη μια φορα στη Γερμανια,ημουν στο δημοτικο,και ειχε ανεβει στο κεφαλι μου και μου το εβγαλαν στο σχολειο,ειχα τρομοκρατηθει μ'αυτα τα απαισια εντομα:mad::mad:δεν κανουν διακρισεις αιμα να'ναι και οτι να'ναι

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
@σχετικα με το σκαλιμπορ.
Εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε οτι τα παλια σκαλιμπορ θελανε να ειναι κοντα στο δερμα για να λειπενεται ολο ,ενω τα καινουργια δεν χρειαζεται ....με μια επιφυλαξη οτι μπορει να ισχυει και το αναποδο!

τα τσιμπουρια εαν μεινουν πανω στο δερμα καιρο προκαλουν μια ασθενεια!!!
Περισοτερες πληροφοριες εδω <----

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμενα ο κτηνιατρος μου ειπε οτι τα παλια σκαλιμπορ θελανε να ειναι κοντα στο δερμα για να λειπενεται ολο ,ενω τα καινουργια δεν χρειαζεται ....με μια επιφυλαξη οτι μπορει να ισχυει και το αναποδο!

Το ανάποδο ισχύει..... τα παλιά δούλευαν (που λέει ο λόγος γιατι αχρηστα ήταν) με τη μυρωδιά. Τα τωρινά με διάχυση της ουσίας στο λίπος του δερματος.

Οσο για το lyme's disease, ναι, είναι αρκετά συνιθισμένο (δεν ξέρω στην Ελλάδα, αλλά σίγουρα στην υπόλοιπη ευρώπη). Γι'αυτό αν σας τύχει ποτέ να βρειτε τσιμπούρι πάνω σας να παρακολουθείτε την περιοχή για τη γνωστή κοκκινίλα. Υπάρχουν και χειρότερα που μπορεί να πάθει κανείς απο τσιμπούρι (εγκεφαλίτιδα), αλλά ευτυχως τα ελληνικά τσιμπούρια δεν την κουβαλάνε. Στη Γερμανία εμβολιάζεσαι, γιατι κυκλοφορει πολύ.

Last edited:

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα

εμενα ο δικος μου,μου ειπε το αντιθετο,οτι πρεπει να ειναι εφαρμοστο με το δερμα του,για να μεταφερθει η ουσια μεσω του λαδιου που εχει το δερμα τους
το ξερω οτι κολλας ασθενειες αν δεν το βγαλεις σωστα,παεουσιαζεις υψηλο πυρετο και μπορει να μεινεις και φυτο η και να προκληθει θανατος,και στο ανθρωπινο δερμα καπου ειχα διαβασει οτι μπαινουν μεσα και μπορει να μην τα δεις,γιατι ειναι πιο μαλακο απ'του σκυλου

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Θα το τσεκαρω στην Λακτα! ΤΗΧ...

Για οσους βλεπουν Dr.House ,εχει ενα χαρακτηριστικο επεισοδειο με τσιμπουρι....
....και μαντεψτε που μπηκε το ατιμουλικο!!!!

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
το καλυτερο ειναι να πηγαινεις τα παιδια και το σκυλι στην παιδικη χαρα βολτα και οταν φευγεις να εχουν μονο τα παιδια τσιμπουρια:D

εχω αρχισει να πιστευω οτι εχουν παθει ανοσια τα σκασμενα:mad:

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
Αλλαξανε τροφη !!! Αλλη γευση το ανθρωπινο αιμα !
Προχθες που πηγα στον κτηνιατρο μου ειπε οτι σε ενα σπιτι μεσα ειχε τσιμπουρια ..και οταν του ειπε ε..καλα ο σκυλος θα τα εφερε μου ειπε οτι δεν ειχαν σκυλο! Ειναι να μην αλλαξουν διατροφικες συνηθειες τελικα ...

irishsetter

New Member
10 Ιουνίου 2009
4
0
trikala
νεο προϊον για ψύλλους και τσιμπούρια

Η Ηρα φοραει το καλυτερο αντιπαρασιτικο κολαρο που μπορεσα να βρω (bayer) και φρεσκια αμπουλα που την εβαλε η γιατρος μας στις 28/5 που καναμε το επαναληπτικο.

Πριν λιγο πηγα εξω στον κηπο του γραφειου να παιξω λιγο μαζι της.
Γυρισε ανασκελα μολις πλησιασα και εκει που την χάιδευα, να σου η τσιμπουράκλα!

Ενταξει, ολη μερα κυλιεται στο γκαζον και στα χορτα, αλλα το φαρμακο τι ρολο παιζει?

Ευχαριστω
Αρης
Δοκίμασε ενα νέο προϊόν που λέγεται Prac-tic...έχω βρει την ησυχία μου!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
παιδια νομιζω εκανα χοντρη μα..κια..γυρισαμε πριν απο την βολτα και με το που μπηκαμε στο σπιτι τι να δω..καμια 30 ζωυφια να την περπατανε..κα της τα εβγαλα ολα(νομιζω) με το χερι..και τωρα που μπηκα να διαβασω εψαξα κατι φωτο και νομιζω ηταν τσιμπουρια..δεν εχω δει ποτε τσιμπουρι και δεν μου πηγε το μυαλο..σαν πολυ μικρες αραχνιτσες μου φανηκαν](*,)](*,)
τωρα τι να κανω??
την ψεκασα με frontline ηταν να την ψεκασουμε κιολας σε 1-2 μερες..
μπορω να κανω κατι αλλο??
δοκιμασα να ψαξω να δω αν εμεινε τιποτα μεσα αλλα ειναι σχεδον αδυνατον με τοση τριχα να δω οτιδηποτε..

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
To Frontline ψεκάζεται?! Εδώ έχει μόνο αμπούλες και μάλιστα υποτίθεται ότι πρέπει να τις βάζω ακριβώς πάνω στο δέρμα της ωμοπλάτης.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν το ήξερα και μόλις το κοίταξα, όντως υπάρχει. Αναρωτιέμαι γιατί δε χρησιμοποιείται περισσότερο από τις αμπούλες. Οι κτηνίατροι λένε οπωσδήποτε αμπούλες και δε συστήνουν τίποτ' άλλο.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
παιδια νομιζω εκανα χοντρη μα..κια..γυρισαμε πριν απο την βολτα και με το που μπηκαμε στο σπιτι τι να δω..καμια 30 ζωυφια να την περπατανε..κα της τα εβγαλα ολα(νομιζω) με το χερι..και τωρα που μπηκα να διαβασω εψαξα κατι φωτο και νομιζω ηταν τσιμπουρια..δεν εχω δει ποτε τσιμπουρι και δεν μου πηγε το μυαλο..σαν πολυ μικρες αραχνιτσες μου φανηκαν](*,)](*,)
τωρα τι να κανω??
την ψεκασα με frontline ηταν να την ψεκασουμε κιολας σε 1-2 μερες..
μπορω να κανω κατι αλλο??
δοκιμασα να ψαξω να δω αν εμεινε τιποτα μεσα αλλα ειναι σχεδον αδυνατον με τοση τριχα να δω οτιδηποτε..
Ε, καλα αφού περπατάγανε καλά εκανες και τα έβγαλες με το χέρι (ελπιζω οτι τα σκότωσες.... επαρκώς!).... αυτά που είναι ήδη μέσα στο δέρμα είναι που θέλουν προσοχή...... αλλά κι εσύ βρε παιδί μου που ζεις και δεν έχεις δει ποτέ τσιμπουρι!!:D:D