για την στείρωση σε μικρές ηλικίες

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα που έγινε έδειξε ότι η αφαίρεση της μήτρας στα θηλυκά μικραίνει το προσδόκιμο ζωής όταν γίνεται νωρίς και συνιστά η στέίρωση να γίνεται μετά τα 6 χρόνια.

http://www.gpmcf.org/respectovaries.html

Η επιστημονική έρευνα έγινε σε 2 γκρούπ θηλυκών ροτβάιλερ και έδειξε ότι τα θηλυκά που στειρώθηκαν μετά απο 6 χρονών ήταν 4,6 φορές πιο πιθανόν να φτάσουν σε μακροζωία (30% πάνω απο τον μέσο όρο).

Συμφωνώ ότι στα αδέσποτα η στείρωση δυστυχώς είναι μονόδρομος, αλλά για τα υγιή δεσποζόμενα σκυλιά με υπεύθυνους ιδιοκτήτες αυτή η έρευνα πρέπει να ληφθεί υπόψιν τους και να αποφεύγουν την στείρωση με μικρές ηλικίες.

Last edited:

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ωχ μην μου λες τετοια. . . .:(

Ειναι εξακριβωμενο δηλαδη????:( Ισχυει για ολες τις ρατσες????

Το Σοκολατακι μου το στειρωσα 1,5 ετων αλλα δεν ηταν στο χερι μου εφοσον την πηρα απο το καταφυγιο που βρισκοταν.

Πολυ με στεναχωρησε αυτη η ερευνα. . .

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η έρευνα έγινε σε 237 θηλυκά ροτβάιλερ αλλά δεν νομίζω οτι θα υπάρχει διαφορά στα μικρόσωμα.

Ακριβώς πόση μακροζωία και υγεία θα έχει ένα ένα θηλυκό λαμβάνεται σαν μήνυμα στα κύτταρα, στους ιστούς, και τα όργανά της. Φυσικά στη βιολογία, δεν υπάρχει κανένα μήνυμα αλλά μια συμφωνία μηνυμάτων, που επιτρέπουν σε κάθε άτομο να ανταποκριθεί επιτυχώς στις περιβαλλοντικές προκλήσεις. Τα συμπεράσματά μας προτείνουν ότι οι ωοθήκες ενορχηστρώνουν εκείνη την συμφωνία. Εαν αφαιρεθούν οι ωοθήκες πρόωρα, στέλνονται μπερδεμένες πληροφορίες, λιγότερο από τέλεια μουσική.

Last edited:

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
Τελικά όσο περισσότερο διαβάζω, τόσο άναυδη μένω!
Μου φαίνεται οτι υπάρχει αρκετή παραπληροφόρηση, και μάλλον και οι κτηνίατροι οφείλουν να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες τους.
Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο! Οπότε μετά από 6 ετών είναι η σωστή ηλικία για στείρωση λοιπόν; Κι αν γίνει νωρίτερα, πόσο μειώνεται το προσδόκιμο ζωής και ποια προβλήματα υγείας εμφανίζονται;

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.085
Νεότερο μέλος
DimitrisK.