γνωμες για την κυνηγεσια!!

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
συναδερφε ψαροτουφεκα το ολο θεμα γινετε για να το συζητησουμε κανεις απο μας δεν εχει αναγκη να δικαιολογηθει για τα πιστευω του και της αποψεις του.η κατερινα δεν μπορει να σκοτωσει και καλα κανει εγω και συ μπορουμε.δεν θεωρω κακο να σκοτωνεις για να τραφεις ειτε απο αναγκη ειτε απο επιλογη αρκει να τηρεις τους νομους και να σεβεσε τη φυση.και κατερινα δεν νομιζω πως κανεις απολαμβανει να σκοτωνει γιατι δεν σκοτωνει για τη πλακα και μονο αυτο που σκοτωνει το τρωει κιολας απο κει και περα απλα δεν μπορω να καταλαβω οσους κατηγορουν τους κυνηγους αλλα τρωνε τα λοιπα που γενιουντε για να γινουν οι τροφη μας

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και αυτοί που σκοτώνουν για να τα πετάνε μετά? Αυτοί που σκοτώνουν τη περιοδο της αναπαραγωγής? Αυτοί που σκοτώνουν θηράματα που είναι υπό εξαφάνιση? Πριν τη μεγάλη φωτιά στη Πάρνηθα , ξέρεις πόσες φορές είχαν πιάσει κυνηγούς με ελάφια στο πορτμπαγκάζ τους?
Αυτούς τους αφορίζω και δεν τους σέβομαι καθόλου

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
Και αυτοί που σκοτώνουν για να τα πετάνε μετά? Αυτοί που σκοτώνουν τη περιοδο της αναπαραγωγής? Αυτοί που σκοτώνουν θηράματα που είναι υπό εξαφάνιση? Πριν τη μεγάλη φωτιά στη Πάρνηθα , ξέρεις πόσες φορές είχαν πιάσει κυνηγούς με ελάφια στο πορτμπαγκάζ τους?
Αυτούς τους αφορίζω και δεν τους σέβομαι καθόλου
συμφωνω και επαυξανω!!!

10 Σεπτεμβρίου 2010
23
0
42
Ηλιούπολη Αττικής
Αυτό που δεν είναι κατανοητό από πολλούς που δεν έχουν σχέση με το κυνήγι είναι η διαφορά του κυνηγού με τον λαθροκυνηγό. Και σε αυτό φταίμε και εμείς οι κυνηγοί όπου δεν διαδίδουμε το έργο της θηροφυλακής και το ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν εργοδότες όλους τους νόμιμους κυνηγούς και μόνον αυτούς χωρίς ίχνος κρατικής ή ευρωπαϊκής επιδότησης (αυτές τις αρμέγουν αχόρταγα άλλες οργανώσεις...).

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
δεν είναι μόνο οι λαθροκυνηγοί-μην κριβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας...
υπάρχουν πολλοί κυνηγοί που όχι μόνο δεν σέβονται την φύση αλλά ούτε καν περνάει απο το μυαλό τους κάτι τέτοιο αλλά είναι καθ όλα νόμιμοι
κυνηγοί που αφήνουν πίσω τους στοίβες κενά φυσίγγια στην καλύτερη μέχρι κυνηγούς που ρίχνουν φόλες για τις αλεπούδες(για να μην τους τρώνε τους λαγούς)
κλπκλπ

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Με εντυπωσιάζει ο πασιφισμός ορισμένων. Δεν σκοτώνουν λέει επουδενί περιπτώσει. Καλά στην Ελβετία ζουν. Πάντως οι σωστοί κυνηγοί και οι μεγαλύτεροι προστάτες της φύσης είναι και την πανίδα προστατεύουν και χρήματα δίνουν για εκτροφεία κλπ. Είναι από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα πάθη το εν λόγω άθλημα (γιατί τέτοιο είναι). Η δε κυνοφιλία τους είναι παροιμιώδης. Όποιος δεν έχει φάει ορτύκι στα κάρβουνα και άγρια τσιπούρα δεν ξέρει τι χάνει. Ας τρώνε κοτόπουλα που στις σαράντα ημέρες γίνονται δύο και τρία κιλά καθαρά, ενώ το κανονικό κοτόπουλο σαράντα ημερών είναι σαν γροθιά ενήλικου άνδρα Ότι υπάρχουν και κακοί κυνηγοί και λαθροκυνηγοί "που χαλούν την πιάτσα" είναι δεδομένο πάντως αλλά και κυνηγοί (λέξη που σημαίνει άγω τον κύνα) που κακομεταχειρίζονται τα σκυλιά τους. Αυτοί όμως δεν μπορούν να κηλιδώσουν την φήμη των κυνηγών με συνείδηση .

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Με εντυπωσιάζει ο πασιφισμός ορισμένων. Δεν σκοτώνουν λέει επουδενί περιπτώσει. Καλά στην Ελβετία ζουν. Πάντως οι σωστοί κυνηγοί και οι μεγαλύτεροι προστάτες της φύσης είναι και την πανίδα προστατεύουν και χρήματα δίνουν για εκτροφεία κλπ. Είναι από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα πάθη το εν λόγω άθλημα (γιατί τέτοιο είναι). Η δε κυνοφιλία τους είναι παροιμιώδης. Όποιος δεν έχει φάει ορτύκι στα κάρβουνα και άγρια τσιπούρα δεν ξέρει τι χάνει. Ας τρώνε κοτόπουλα που στις σαράντα ημέρες γίνονται δύο και τρία κιλά καθαρά, ενώ το κανονικό κοτόπουλο σαράντα ημερών είναι σαν γροθιά ενήλικου άνδρα Ότι υπάρχουν και κακοί κυνηγοί και λαθροκυνηγοί "που χαλούν την πιάτσα" είναι δεδομένο πάντως αλλά και κυνηγοί (λέξη που σημαίνει άγω τον κύνα) που κακομεταχειρίζονται τα σκυλιά τους. Αυτοί όμως δεν μπορούν να κηλιδώσουν την φήμη των κυνηγών με συνείδηση .
Φίλε STAMOSCHIOS είναι πολύ σεβαστό το πολλοί δεν σκοτώνουν επουδενί. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες απόψεις. Όπως είπαμε και στα προηγούμενα ποστς είναι δικαίωμα του καθενός να τραφεί με ότι θέλει, και με όποιον τρόπο θέλει. Εκεί που νομίζω οι περισσότεροι συμφωνήσαμε είναι στο ότι η κυνηγεσία θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και σεβασμό!

STAMOSCHIOS

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2009
58
1
CHIOS
Φιλτάτη το είπα όχι γιατί δεν σέβομαι την γνώμη των άλλων, αλλά γιατί πως να το κάνουμε ζούμε σε περίεργη χώρα και όσοι ζούμε σε ακριτικές περιοχές και άνθρωπο αν χρειαστεί θα σκοτώσουμε μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών. Μακάρι να ζούσαμε στην Ελβετία. Βέβαια η κουβέντα πάει αλλού. Πάντως εν προκειμένω όλοι συμφωνούμε ότι οι κανόνες στο κυνήγι είναι το Α ΚΑΙ ΤΟ Ω.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ακριβώς διότι σε τέτοιες δραστηριότητες είναι εύκολο να ξεφύγεις και να κάνεις κακό!!Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή όλοι θα τηρουν τους κανόνες και θα αποκαταστήσουν το όνομα των κυνηγών..

10 Σεπτεμβρίου 2010
23
0
42
Ηλιούπολη Αττικής
δεν είναι μόνο οι λαθροκυνηγοί-μην κριβόμαστε πίσω απο το δάχτυλό μας...
υπάρχουν πολλοί κυνηγοί που όχι μόνο δεν σέβονται την φύση αλλά ούτε καν περνάει απο το μυαλό τους κάτι τέτοιο αλλά είναι καθ όλα νόμιμοι
κυνηγοί που αφήνουν πίσω τους στοίβες κενά φυσίγγια στην καλύτερη μέχρι κυνηγούς που ρίχνουν φόλες για τις αλεπούδες(για να μην τους τρώνε τους λαγούς)
κλπκλπ
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί οι κυνηγοί στοχοποιούνται ως κοινωνική ομάδα και συμπεριλαμβάνεις όλους τους κυνηγούς στην κρίση σου επειδή πχ κάποιοι αφήνουν τους περισσότερους κάλυκες στους κυνηγότοπους και κάποιοι ίσως βάζουν φόλες. Και αναρωτιέμαι ποια κοινωνική ομάδα στοχοποιείς για τα τόσα σκουπίδια υπάρχουν στις παραλίες, στα βουνά, στα πεζοδρόμια κλπ; Ποια κοινωνική ομάδα στοχοποιείς για τα πατημένα αδέσποτα;

Πάντα φιλικά.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Φίλε Δημήτρη συμφωνώ μαζί σου..
Εγώ έχω πετύχει παππού κυνηγό να μαζεύει άδεια φυσίγγια και όχι δικά του.. Φυσιολάτρης.
Απλά είναι πιο εύκολο να στοχοποιήσεις μια ομάδα σχετικά μικρη. Πιο εύκολα θα πεις οι κυνηγοί κάνουν κακό και είναι δολοφόνοι, παρά οι έλληνες φολιάζουν αδέσποτα.Απευθύνεσαι σε μια μικρή ομάδα που συνήθως δεν περιλαμβάνει τον εαυτό σου και μπορείς να είσαι πιο κάθετος σε αυτά που λες (kokoni δεν το λέω για σένα).
Εκτός αυτού, οι κυνηγοί έχουν δημιουργήσει μια δημόσια εικόνα (κάποιοι από αυτούς) που ο κόσμος καλά κάνει να τους κατηγορεί.
Αν δεν είσαι εκ των έσω, αν δεν ασχολείσαι είναι δύσκλολο να ξέρεις πως υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τους υπόλοιπους τη φύση κλπ.
Εμείς εκ των έσω ξέρουμε ότι εμείς οι Ελληνες δεν είμαστε όλοι λαμόγια. Οι ξένοι όμως δεν το ξέρουν και μας βάζουν να βράζουμε στο ίδιο καζάνι όλοι. Παράδειγμα φέρνω.
Εγώ πιστεύω πως αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι κυνηγοί έχουν αυτή τη φήμη στη χώρα μας!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
αν διάβαζες όλο το θέμα ίσως να μην παρεξηγούσες τα λόγια μου-
οι μονη κοινωνική ομάδα που στοχοποιώ είναι οι μ@κ@κες (το γνωστό ζώο που αυνανίζεται δημοσίως)
είμαι υπέρ των κυνηγών που κυνηγούν με σύνεση και σεβασμό και θα κυνήγαγα αν θεωρούσα ότι οι κυνηγοί που ήδη κυνηγούν δεν είναι υπερβολικά πολλοί σε σχέση με τους πληθυσμούς των θηραμάτων
Κάνω ψαροντούφεκο και κυνηγάω μόνο μεγάλους θηρευτές (εκτός απο καρχαρίες :) )

όμως
ξέρεις την διαφορά ενός οποιουδήποτε μακάκου με έναν μακάκο κυνηγό?
ο κυνηγός είναι οπλισμένος ,με ότι αυτό συνεπάγεται σε μιά κομπλεξική φυσιογνωμία ;)

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
προσωπικά φέτος το καλοκαίρι δοκίμασα το ψάρεμα. Δεν είναι για μένα.
Τελικά μου γυρνάνε τα μάτια σε οτιδήποτε σπαρταράει και κατέληξα να είμαι η τρελή που πέταγε τα ψαρια μέσα και όχι τα δικά μου αλλά του Τάσου και του πεθερού μου. Ομολογώ ότι την γλίτωσα στην τρίχα να πετάξουν και εμένα στην θάλασσα. :D
Δεν το μπορώ να ξεψυχάει κάτι στα χέρια μου και να φταίω εγώ...

antonis12

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2010
80
0
Είμαι από τους ανθρώπους που πραγματικά δεν συμπαθω το κυνηγι με την μορφη ππου υπαρχει σημερα..Όταν ερευνούμε ένα θέμα όμως πρέπει να το βλέπουμε σύμφωνα με τη φυση..Ότι υπακούει στους νόμους τις θεωρείται δίκαιο, όσο σκληρό και να είναι αυτό.Το κυνήγι είναι αρχέγονο χαρακτηριστικό της φύσης και υπάρχει σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς. Εϊναι η ανάγκη για τροφή! Οι σύγχρονες κοινωνίες βέβαια μας πασάρουν την τροφή έτοιμη στο πιάτο μας χωρίς εμεις να την αναζητάμε, ακόμα κι όταν "δεν πεινάμε"! Το κακό είναι ότι ένα φυσικό χαρακτηριστικό μετατράπηκε σε σπορ μιμώντας τους αλαζόνες βασιλείς της Αγγλίας που κυνηγούσαν 1 θήραμα με 100 σκυλια!..Τελειωνοντας θα προτιμούσα να ζώ στη φύση και να τρεφομαι μόνο από κυνήγι όταν το έχω ανάγκη και όχι στην πόλη και να τρέφομαι με χοιρινα, μοσχάρια, κοτόπουλα που έχουν υποφέρει και κατασφαγιαστει για το χατιρι μου...Τότε δε νομιζω οτι έχω δικαιωμα να κατηγορώ το κυνηγι...