δεμοδήκωση

Maxi

Member
15 Οκτωβρίου 2012
10
0
Γεια σας διάβασα λεπτομερως το ποστ για την δεμοδήκωση και θέλω να σας παραθέσω και το δικό μου περιστατικό.Πριν από 1 μήνα πήρα ένα γερμανικό ποιμενικό από "εκτροφέα"(3 μηνών).Το κουτάβι την ίδια μέρα κιόλας πήγε στον κτηνίατρο ο οποίος διαπίστωσε εντοπισμένη δεμοδήκωση kai είπε ότι θα ύπαρξη αυτοηαση και δεν χρειάζεται επιπλέον βοήθεια πέρα από κάτι βιταμίνες και σωστή διατροφή,μετά από 15 μέρες το σκυλί άρχισε να βελτιώνεται όσον αφορά το τρίχωμα του την ενέργεια του κτλ.Οι Εξετάσεις αίματος ήτανε καλές από ότι είπε.Αλλά τα σημαδάκια που είχε στα ποδαράκια και στην ουρά παρέμειναν δεν εξαπλώθηκαν ευτυχώς.Και προληπτικά του έκανε ενέσιμη αντιβίωση και μια ένεση ιβερμεκτιν.Έχει περάσει ακριβώς 1 μήνας από τότε που πήρα το σκυλάκι το οποίο έχει βελτιωθεί αρκετά στο θέμα της υγείας του αλλά τα σημεία που είχαν προσβληθεί ακόμα παραμένουν το ίδιο.Εκείνο που απορώ εγώ είναι ότι τα προσβεβλημένα σημεία δεν είναι κοντά στο κεφάλι η το σώμα αλλά μόνο τα πόδια και η ουρά που όπως διάβασα εδώ είναι σύμπτωμα μιας γενικευμένης δημοδικωσης μετά την ίαση της.Το κουτάβι μάλλον είχε κακές συνθήκες υγειηνής και διατροφής.Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω αν τα σημεία αυτά θα ξαναγίνουν κάποτε κανονικά η αν υπάρχει κάποιος τρόπος να το βοηθήσω γτ ο Κτηνίατρος δεν μου έδωσε κάτι για να περιθαλψω της προσβεβλημένες περιοχές ώστε να βγει πάλι τρίχωμα.Ορίστε η φωτογραγίες και συγνώμη για το μεγάλο ποστDEMODICOSIS 011.jpgDEMODICOSIS 012.jpgDEMODICOSIS 017.jpgDEMODICOSIS 013.jpg

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Θα επανελθει αφου ηδη βλεπεις βελτιωση. Δεν μενουν για παντα ετσι. Απλα να το προσεχεις αφου δεν εισαι σιγουρος για την μορφη της δεμοδηκωσης. Και για την εξωτερικη αποπαρασιτωση του καλυτερα να χρησιμοποιεις την αμπουλα advocate η οποια θεραπευει την ψωρα, οταν επιτραπει απο το γιατρο βεβαια να μπει αμπουλα πανω του, το λεω επειδη ειναι μικρο σε ηλικια και δεν ξερω απο ποια ηλικια ακριβως επιτρεπεται η αμπουλα στα κουταβια.

Μακαρι να ειναι μονο αυτο στη ζωη του αλλα ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η επιλογη σου για την αποκτηση σκυλου απο τετοια πηγη, το καλαβες φανταζομαι ετσι? :rolleyes:

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Έμενα η Λάρα πριν 12 χρόνια που τη βρήκα μωρό, μόλις έφτασε σε ηλικία τεσσάρων μηνών περίπου εμφάνισε δεμοδήκωση. Η καημένη είχε γεμίσει κενά. Τρεις γιατροί την είδαν και τελικά στον τρίτο βρήκα τη λύση και τη θεραπεία. Μπάνια με σεμπσίλ αραιωμένο μια φορά την εβδομάδα. Σε δυο με τρεις μήνες είχαν γεμίσει όλα τα κενά. Σε μερικούς μήνες παρουσιάστικε ξανά και κάναμε την ίδια αγωγή. Από τότε δεν είχαμε θέμα. Μετά η Ίσις πριν 8 χρόνια λίγο μετά που τη βρήκαμε και αυτή εμφάνισε τα ίδια σημάδια. Μπάνιο με σεμπασίλ και όλα καλά. Προληπτικά έκανα και στη Λάρα. Η γούνα επανέρχεται μην ανησυχείς. Συνήθως το πρόβλημα παρουσιάζεται σε κουτάβια η μικρά σε ηλικία ζώα. Μπορεί βέβαια να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά ένας σκλυλος με ισχυρό ανοσοποιητικό σπάνια θα το παρουσιάσει.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγκληματίας αυτός που στο έδωσε το σκυλί!

Και εγκληματίας που ζευγάρωσε την σκύλα του!

Η Δεμοδήκωση μεταδίδεται από την μάνα στο κουτάβι την περίοδο της γαλουχίας!
Θηλυκά με Δεμοδήκωση δεν συνίσταται να ζευγαρώνουν για να μην το μεταδίδουν στα κουτάβια τους!
Αυτό θα έπρεπε να το ξέρει ο κύριος που έκανε την γέννα και σου έδωσε κουτάβι!Αλλά που!Έχουμε 2 σκυλιά και τα ζευγαρώνουμε αβέρτα και μετά τραβάει τα μαλλιά του ο κόσμος που παίρνει τα σκυλιά αυτά και τρέχει στους γιατρούς να δει τι έχει!

Τα σημεία θα επανέλθουν κανονικά αν και θα πάρει καιρό!Αυτό όμως που δεν ξέρεις είναι ότι μπορεί να ξαναεμφανιστεί σε περιόδους στρες και σε άλλες ψυχολογικές καταστάσεις για το κουτάβι!

Δεν είναι από τις συνθήκες υγιεινής αυτό το πράγμα!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Μaxi πρέπει να ειδοποιήσεις και τον εκτροφέα να βγάλει από την εκτροφή τη σκύλα.

Maxi

Member
15 Οκτωβρίου 2012
10
0
Προφανώς μόλις έμαθα για την δεμοδήκωση εννημερωσα τον εν λόγο κύριο ο οποίος είχε αγνεία και δεν νομίζω να βάλει μυαλό, να αποσειρη τουλάχιστον το θυληκο από την αναπαραγωγή.Θα ρωτήσω τον κτηνίατρο μου για το σεσιμπιλ και αν ενγκρύνει θα αρχίσω την θεραπεία αμέσως.Τουλάχιστον το πάθημα μου έγινε μάθημα στην επιλογή του σωστού εκτροφέα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.104
Athens
Προφανώς μόλις έμαθα για την δεμοδήκωση εννημερωσα τον εν λόγο κύριο ο οποίος είχε αγνεία και δεν νομίζω να βάλει μυαλό, να αποσειρη τουλάχιστον το θυληκο από την αναπαραγωγή.
Εκτροφέας είναι ή ιδιώτης;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να ρωτήσω κάτι. Η δεμοδήκωση, μπορεί να προσβάλλει έναν σκύλο σε πολύ μεγάλη ηλικία? Έχω δει παρόμοια κενά στον γέρο μου...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Να ρωτήσω κάτι. Η δεμοδήκωση, μπορεί να προσβάλλει έναν σκύλο σε πολύ μεγάλη ηλικία? Έχω δει παρόμοια κενά στον γέρο μου...
Ναι, αν το ανασοποιητικό είναι πεσμένο, μπορεί. Και εγώ πρόφατα το έμαθα. Νομιζα ότι προσβάλει μόνο νεαρά σε ηλικία σκυλιά.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Δεν είναι κολλητικό? Ο Τσούφι κατά πάσα πιθανότητα έχει δεμοδήκωση...Δεν ξέρω αν έχει νόημα να κάνω κάτι σε αυτή τη φάση...Είναι 14 ...και δεν ξέρω αν πρέπει να τον φορτώσω με αντιβίωση....

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η δεμοδήκωση δεν είναι κολλητική. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα χρειαστεί αντιβίωση. Δυο φορές που έκανα θεραπεία στη Λάρα όταν ήταν μικρή της είχα κάνει μόνο πλύσεις. Η ϊσις είχε χρειαστεί και ενέσεις αλλά αντιβίωση δεν είχαν πάρει.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Κατερινα αν ειναι οντως δεμοδηκωση και με τις αμπουλες θα κανεις δουλεια. Δεν δινουν αντιβιωση, ιβερμεκτινη συνηθως ειναι υποδοροια.

giouli4

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
398
0
εμείς που είχαμε μόνο ενα μικρό κενο στο πόδι(5μηνών ήταν η άλις αν θυμάμαι καλά) η γιατρός μας είπε ότι δεν χρειάζεται να πάρουμε κάτι, γιατί και στην κλινική στη Θεσσαλονίκη που δούλευε, τους μάθανε ότι πάνω από 5 σημάδια πρέπει να πάρεις αγωγή.
μου είπε ότι θα φύγει μόνο του απλά αν για κάποιο λόγο(μακριά από μας) πέσει το ανοσοποιητικό της άλις, θα βγάλει πάλι. αυτό φυσικά αυτόματα σημαίνει πως πρέπει να ανησυχήσω και να δω γιατί έχει πέσει το ανοσοποιητικό του σκυλιού.