δερματικα προβληματα

lunaa

Active Member
14 Μαϊου 2015
33
17
καλησπερα!!! εχω μια πιτμπουλινα 12 μηνων! την δευτερα μετα απο αιματολογικες εξετασεις και δειγμα δερματος μαθαμε πως εχει ψωριαση! ξεκινησαμε οκμεντιν για 10 μερες και κανουμε καποιες ενεσεις για την ψωριαση!! επισης εβγαλε κατι σπυρακια κ μου ειπε ο κτηνιατρος πως ειναι σταφυλοκοκος αλλα με την αντιβιωση θα φυγουν κ αυτα!!! ανισυχω παρα πολυ ειναι η αληθεια ..δεν ξερω απο που μπορει να τα κολλησε αυτα! εχω καποιες ερωτησεις!! 1) αν ειναι κοινη ασθενεια αν καποιος το εχει περασει, 2) αν η θεραπεια εχει παντα αποτελεσμα (φαβαμαι πολυ μην την χασω- βεβαια δεν εχει χασει ουτε τριχωμα ουτε τιποτα..μονο σε ενα σημειο ειναι κοκκινο το δερμα κατω απο την τριχα στο λαιμο και το τριχωμα ειναι κανονικο κ απαλο) 3) κοιμαμαι μαζι της υπαρχει περιπτωση να κολλησω κατι απο τα 2? helpppppp

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
55
εμας μας βρηκα σαρκοπτικη ψωρα (το ιδιο και εσεις η όχι πως ακριβως λεγεται ξερεις?)
ο δικος μου ξυνοταν και ειχε κατι σαν πυτιρυδα(ξεροδερμια)
Θεραπεια -ΣΤΡΟΝΓΧΟΛΔ 2-3 ΦΟΡΕς ΑΝΑ 20 ΜΕΡΕς και αυτό είναι ολο ο γιατρος ειπε ,,δεν είναι κατι το φοβερο και Στρονγηχολδ κανει δουλεια! Ειμαστε στην δευτερη αμπουλα και σταματησε το ξυσιμο και πιτυρίδα εφυγε. Αλλα μην κοιμασε μαζι του ,είναι κολληντικο (παλι και αν κολλησεις δεν είναι δραμα -ευκολα θεραπευεται ) Όλα τα πραγματα του πλινε με αντιμπακτερ και καυτο νερο στις βουρτσες χτένες. Για σταφιλοκκοκο σου εδωσε την αντιβιωση και ενεσεις για την ψωρα

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
νομίζω οτι υπάρχει η σαρκοπτική ψωρα, η δεμοδεκτική ψώρα και η σεϋλετιέλλωση.
Η σαρκοπτική και η σεϋλετιέλλωση ειναι κολλητικές η δεμοδεκτική οχι.

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.264
3.098
τυπικά, αν εισαι ανοσοκατεσταλμένος μπορει να σου κολλήσει και η δεμοδηκτική. μονο που ειναι κομματακι σπανιο

• Like
Reactions: Orilis and aliki_s

GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
τυπικά, αν εισαι ανοσοκατεσταλμένος μπορει να σου κολλήσει και η δεμοδηκτική. μονο που ειναι κομματακι σπανιο
Πάντως από φίλο που έχει πιτμπουλ, είναι γενικά ευαίσθητα σε δερματολογικά προβλήματα. Λόγω όμως του κοντού τριχώματος είναι και εύκολα ανιχνεύσιμα. Άντε να τα βρώ εγώ στον δικό μου. Μόνο αν αρχίσει και ξύνεται το παίρνω χαμπάρι...

• Like
Reactions: Orilis

lunaa

Active Member
14 Μαϊου 2015
33
17
δεν ξερω τι ειδους ψωρα ειναι! θα ρωτησω την τεταρτη που θα την παω για τη δευτερη ενεση!! δεν εβγαλε πιτυριδα απλα ειδα μια κοκκινιλα κατω απο το δερμα κ ετσι την πηγα κτηνιατρο!! δεν μπορω να πω οτι ξυνοταν κ υπερβολικα! ο ντοκ μου ειπε κανονικα εχουν κ πυρετο αλλα αυτη δεν ειχε οταν την πηγα κ ορεξη για φαγητο κ παιχνιδι εχει κανονικα!! ισχυει το οτι ειναι πολυ ευαισθητα με τα δερματικα!!! τι να κανω ελπιζω να ειναι περαστικο!!! εμασ λογικα αλλη ψωριαση ειναι γτ κανουμε διαφορετικη θεραπεια!!!! οκμεντιν 10 μερες και 3 ενεσεις ανα 10 μερες!

εγω ειμαι κ λιγο υποχωνδρια δηλαδη μπορει να φαγουριζομαι απο την ιδεα κ μονο!!!! παντως μεχρι στιγμης δεν ειδα κατι περιεργο πανω μου! μονο λιγο ξινομαι καμια φορα αλλα ισως ειναι κ ψυχολογικο!

GregSak

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2012
51
14
Νότια Προάστια
Δεν λέω ότι ο Ντοκ έχει άδικο. Μπορεί να έιναι ο πιο καλός κτηνιάτρος του κόσμου...
αλλά....
δεν παίρνεις και άλλη μια γνώμη από άλλο κτηνίατρο που να συνοδεύεται και από μία εξέταση ούρων, αίματος ή κάτι άλλο (οι γιατροί ξέρουν...)
Το λέω γατί πολλά και βαριά τα φάρμακα... (π.χ. ογκμεντιν που προκαλούν αλλεργίες και τόσα άλλα στους ανθρώπους, πόσο μάλλον στα ζώα...)
Σίγουρα ΔΕΝ είσαι υποχόνδρια για την πιτμπουλίνα ή τον εαυτό σου μια και εγώ είμαι χειρότερος.
Αν τώρα έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στον Ντόκ... Οκ ξέχασε τι σου είπα.
Φιλικά

lunaa

Active Member
14 Μαϊου 2015
33
17
Δεν λέω ότι ο Ντοκ έχει άδικο. Μπορεί να έιναι ο πιο καλός κτηνιάτρος του κόσμου...
αλλά....
δεν παίρνεις και άλλη μια γνώμη από άλλο κτηνίατρο που να συνοδεύεται και από μία εξέταση ούρων, αίματος ή κάτι άλλο (οι γιατροί ξέρουν...)
Το λέω γατί πολλά και βαριά τα φάρμακα... (π.χ. ογκμεντιν που προκαλούν αλλεργίες και τόσα άλλα στους ανθρώπους, πόσο μάλλον στα ζώα...)
Σίγουρα ΔΕΝ είσαι υποχόνδρια για την πιτμπουλίνα ή τον εαυτό σου μια και εγώ είμαι χειρότερος.
Αν τώρα έχεις τυφλή εμπιστοσύνη στον Ντόκ... Οκ ξέχασε τι σου είπα.
Φιλικά
Είναι όντως δυνατά χθες μου έκανε εμετό κ πήρα τον ντοκ τηλέφωνο κ μου είπε να τα σταματήσω αμέσως!!!!! Όποτε τωρα το συνεχίζουμε μόνο με τις ενέσεις!!!

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
55
νομίζω οτι υπάρχει η σαρκοπτική ψωρα, η δεμοδεκτική ψώρα και η σεϋλετιέλλωση.
Η σαρκοπτική και η σεϋλετιέλλωση ειναι κολλητικές η δεμοδεκτική οχι.
ΕΤΣΙ ΝΑΙ

annatonni

Well-Known Member
11 Μαϊου 2015
50
22
55
Εμας παντος με το stronghold eξαφανιστηκε η πυτιρυδα και κοκκινιλες που ειχε!!!!!!!!!!!!!(σαρκοπτικη ειπε ότι εχει αλλα δεν ηταν δα και 100% σιγουρος οποτε εδωσε αυτή και επιασε!!!!!!