δερματικο ????

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Οτι δεν έχει έγκριση απο τον ΕΟΦ και δεν μπορώ να μπώ στην διαδικασία να αγοράσω και να χρησιμοποιήσω ενα μη εγκεκριμένο φάρμακο " στην ζούλα " , ούτε και πρόκειται να προτρέψω κάποιον για κάτι τέτοιο .
Για την υγεία του σκύλου , μιλάω για την τοξική επίδραση σε ήπαρ και νεφρούς .

Για αυτό μιλάω για το Milteforan , το οποίο και πιο εύκολο στην χορήγηση είναι , και έχει σαφώς πάρα πολύ καλά αποτελέσματα στα πλαίσια της θεραπείας , και δεν έχει αυτη την τοξική δράση .

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Οτι δεν έχει έγκριση απο τον ΕΟΦ και δεν μπορώ να μπώ στην διαδικασία να αγοράσω και να χρησιμοποιήσω ενα μη εγκεκριμένο φάρμακο " στην ζούλα " , ούτε και πρόκειται να προτρέψω κάποιον για κάτι τέτοιο .

Αν ηταν η δικη σου υγεια και το φαρμακο απαγορευοταν για ''χ'' λογους ,δεν θα το επαιρνες?
(το φαρμακο στο εξωτερικο ειναι εγκεκριμενο...και η απαγορευση απο εοφ μονο ανοδο στην τιμη του αποφερει στην ουσια...)

Προτρεψεις/ω δεν προτρεψεις/ω...αμα ο αλλος δεν ξερει που να το βρει δεν εχει σημασια...

Για την υγεία του σκύλου , μιλάω για την τοξική επίδραση σε ήπαρ και νεφρούς .

Ναι αλλα ειναι και ποιο αποτελεσματικες κατα του καλαζαρ, επισης!
Και η χρηση τους αποφευγεται σε σκυλια που εχουν προβλημα στα νεφρα...ολοι το ξερουν αυτο!!

Για αυτό μιλάω για το Milteforan , το οποίο και πιο εύκολο στην χορήγηση είναι και δεν έχει αυτη την τοξική δράση .

Δεν ειμαι κατα του μιλτεφοραν αν αυτο καταλαβατε...
και τα 2 εχουν την χρησιμοτητα τους...
..

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Λέτε για το εμβολιακό πρόγραμμα με το καινούριο εμβόλιο για την Λεϊσμανίωση ;

Επίσης αυτό που...και η κουτση μαρία το βρίσκει , το εξηγείς λίγο ; Δεν γνωρίζω κάποιον που να μπορεί να πάρει "έτσι" ενα κτηνιατρικό φάρμακο , πόσο μάλλον αυτό .
Oχι το εμβολιο.
Για καποιες ενεσεις σε περιπτωση που χρειαστει θεραπεια ο σκυλος ρωτω καθως το εθιξε καποιο μελος επειδη καπου ειχα διαβασει οτι δεν επετρεπε ο ΕΟΦ την εισαγωγη τους.

Το ειχα διαβασει πριν χρονια κ απλα τωρα το θυμηθηκα (νωρις-νωρις :p)

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
μόλις γυρίσαμε από τον κτηνίατρο.. ευτυχώς δεν είναι τπτ μια κακή ψαλιδιά :)
κάναμε τις εξετάσεις για λεϊσμανίαση, ερλιχιωση και το σκουλήκι της καρδιάς... όλα ΑΡΝΗΤΙΚΑ :)
να ρωτήσω κάτι...
κάπου εδώ μέσα είχα διαβάσει για τις εξετάσεις αυτές ότι δεν πρέπει να γίνονται με σναπ τεστ. εμένα πήρε αίμα και το έβαλε σε τρεις διαφορετικές πλακέτες και αυτό έδειξε αρνητικό μετά από μια ώρα περίπου. ήταν όμως σαν το τεστ εγκυμοσύνης τέτοιο τεστ... νομίζω ότι έδωσα άδικα 60 ευρώ

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
γκρρρρρ... και πληρωσα 60 ευρω για ενα σναπ τεστ?ελεος.. το θεμα ειναι οτι εδω ο αλλος κτηνιατρος ειναι ακομα χειροτερος και δεν τον εμπιστευομαι. βεβαια εξετασε τον σκυλο και ειδε την κλινικη του εικονα... ειναι καθολου αξιοπιστα αυτα τα τεστ η καλο θα ειναι να τα επαναλαβω?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εφόσον έγιναν προληπτικά και ο σκύλος γενικά δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας δεν θα έλεγα να τα επαναλάβεις, την επόμενη φορά που θα κάνεις θα του ζητήσεις εργαστηριακές εξετάσεις. Θα του πεις ρητά ότι δεν θέλεις να βγουν αμέσως τα αποτελέσματα, να τα στείλει σε εργαστήριο να γίνουν κανονικά οι εξετάσεις.

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
ευχαριστω παρα πολυυυ ολους που απαντησαν στο θεμα.. και πραγματικα ευχαριστω παρα πολυ ολα τα μελη του φορουμ γιατι χαρη σε αυτους εχω μαθει πολλα πραγματα εδω μεσα για τον καλυτερο μου φιλο!!!

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Εγώ δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον πάω σήμερα, ήλπιζα να φύγω από την δουλεια το απόγευμα αλλά δεν μου έκανε κανείς την χάρη.
Οπότε η αγωνία μου θα πάρει παράταση μιας μέρας,:(

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Πήγαμε σε άλλο κτηνίατρο....πήρε ξέσμα και μας είπε ότι είναι μύκητας από γάτες.
Μου έδωσε αλοιφή mycospor έαν την γράφω σωστά.

Δεν μου είπε τίποτα παραπάνω...οπότε έχω διάβασμα στο forum σήμερα...:smile:

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
Κάνε και αναζήτηση στο νετ σε ξένα σάιτ για "ringworm". Έχουν πιο ολοκληρωμένες και συγκεντρωμένες τις πληροφορίες που θα χρειαστείς. Η πιο πρόσφατη συζήτηση στο φόρουμ εδώ.

Welcome to the μυκητίαση club και περαστικά σας!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.973
7.551
:(ωωω ...κατάλαβα θα ταλαιπωρηθούμε!
Καθόλου. Κάτι τόσο απλό και διόλου επικίνδυνο εγώ το βρίσκω ευτυχία σαν διάγνωση έναντι χειροτέρων εναλλακτικών, κι ας είναι λίγο ενοχλητικό.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Καλή ανάρρωση στον Τεν τεν!

Για τα snap τεστ, έχω λίγο... περίεργη άποψη. Αν ο γιατρός ξέρει να τα χειριστεί, θα τα εμπιστευόμουν όσο βγάζει αρνητικό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση θετικου αποτελέσματος όμως θα προχωρουσα και σε εξετάσεις τίτλων. Αυτό όμως ανεβάζει το συνολικο κόστος, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, καθώς πληρώνεις δυο φορές.

Για πάθηση που είχε στο παρελθον θετικό αποτέλεσμα δεν θα ξαναέκανα snap test στο μέλλον καθώς, θεωρώ, ότι το τεστ αυτό εντοπίζει αντισώματα (?!? ή κάτι τέτοιο) τα οποία υπάρχουν μετά στο αίμα του σκύλου για το υπόλοιπο της ζωής του, οπότε εκεί απευθείας θα έκαναν τεστ τίτλων (όπως κι έκανα για το καλααζάρ φέτος, αφού πέρυσι ο σκύλος μου ήταν θετικός ).

Η αξιοπιστία του snap test σαν τεστ, πάντα μιλόντας για προσωπική άποψη, είναι ισάξια με την αξιοπιστία της εταιρίας που το παράγει. Η αξιοπιστία του αποτελέσματος του τεστ είναι συνδιασμός της αξιοπιστίας της εταιρίας παραγωγής, της αξιοπιστίας του δικτύου διανομής, των πιθανών εμπόρων που το διαθέτουν και του κτηνίατρου που το χρησιμοποιει.

Μιλάω ως παντελώς άσχετη σε θέματα υγείας σκύλων, όταν έχω να αντιμετωπίσω το οτιδήποτε πάω στην κτηνίατρο που εμπιστεύομαι, οπότε η γνώμη μου δεν έχει κάποια συγκεκριμένη βαρύτητα. Ελπίζω όμως να αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμου κάποιου που έχει γνώση κι όχι γνώμη, για να μας ενημερώσει ορθά.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν έχω γνώση αλλά από μια προσωπική εμπειρία που είχα στο εξωτερικό με σναπ τεστ που βρέθηκαν τα λευκάμου στα ύψη και διαγνώσανε πνευμονία λανθασμένα και τελικά στις κανονικές εξετάσεις τα λευκά μου ήταν εντάξει και κόντεψα να πεθάνω από άλλο πράγμα δεν τα εμπιστεύομαι τα σναπ τεστ.