δε θελω να καταντησει κακοτροπη και κακομαθημενη!


Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Χμμμ.. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αλλά δε νομίζω ότι το λουράκι είναι σωστός τρόπος περιορισμού. Το crate, αν το σκυλί το μάθει σωστά, είναι το ''δωμάτιό'' του. Εκεί μέσα ηρεμεί, κοιμάται, είναι ο χώρος του. Σκέψου εσύ, αν ήσουν περιορισμένη, θα προτιμούσες να είσαι στο σπίτι σου ή δεμένη από ένα λουράκι περιορισμένης εμβέλειας..?
 


lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
αντε μπραβω!!!
στην αρχη που διαβασα το ποστ νομιζα θα παθεις εγγεφαλικο με τα οσα τραγικα γινοταν γυρο σου αλλα το ξεπερασες με εμφραγμα :Ρ αστιοςς
καλη αρχη :)
:) :) :)
 


lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Χμμμ.. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αλλά δε νομίζω ότι το λουράκι είναι σωστός τρόπος περιορισμού. Το crate, αν το σκυλί το μάθει σωστά, είναι το ''δωμάτιό'' του. Εκεί μέσα ηρεμεί, κοιμάται, είναι ο χώρος του. Σκέψου εσύ, αν ήσουν περιορισμένη, θα προτιμούσες να είσαι στο σπίτι σου ή δεμένη από ένα λουράκι περιορισμένης εμβέλειας..?
http://1.bp.blogspot.com/-3l0h_bn-oLI/TadH2NIjn3I/AAAAAAAAB_o/YVAVP3gaGH0/s1600/crate.jpg αυτο δεν ειναι σαν φυλακη? σιγουρα ειναι καλο ε? βασικα εγω δε θαθελα λουρακι γυρω απο το λαιμο μου, αλλα επειδη ειδα καγκελα κλπ και το δικο μου ειναι υπερκινητικο σαν να ηπιε "νιτρο". α! θα ποσταρω και ενα θεμα στο ιδιο ποστ σε λιγο για αυτο το χαρακτηρα να μου πειτε τι φταιει που κοπανιεται στους τοιχους μονο του(???) !!!!!
 


lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
λοιπον εχουμε και λεμε... το σκυλακι μεχρι να ολοκληρωθουν οι εξετασεις του και να κανει το 1ο του εμβολιο τοχουμε ελευθερο σε μεγαλο αλλα περιορισμενο χωρο. περιπου 5-6 ωρες την ημερα ασχολουμαι μαζι του, χωρια τα παιχνιδια με τους γονεις μου. δηλαδη 2 ωρες το πρωι, 2μεσημερι, 1-2απογευμα. οταν ειμαι μαζι του το βγαζω παρε εξω να εξερευνει κ ολας. οχι ομως εξω στο κοινοχρηστο δρομο γιανα ερχεται σε επαφη με μυρωδιες και μικροβια αλλων ζωων. οταν μας βλεπει γενικα ορμαει και βγαζει δοντια, δαγκαει ορμαει. εμενα μου ματωσε το δαχτυλο γιατι το αρπαξε και το ζουλιξε. εχει κοφτερους κυνοδοντες απο τωρα (τι ρατσα ναναι αραγε ο πατερας του? η μανα ξερω..πεκινουα!)! επισης τρεχει σαν τρελο και κουτρουβαλιεται στα πλακακια και χτυπαει στους τοιχους το σωμα του. υπερκινηση για περιπου οσες ωρες ασχολουμαι. βεβαια εχω υπομονη και καθομαι πολλες φορες να το παρατηρω να μαθω τις κινησεις του. επισης κρυφα το βλεπω οταν τοχω περιορισμενο τις υπολοιπες ωρες. και τοτε δαγκωνει καγκελα και πετρουλες και υφασματα και παππουτσια! απο τι ειναι ολο αυτο???? μηπως παραμελειται και θελει ναναι 24 ωρες με ανθρωπους? δε μπορω ομως πριν ολοκληρωθουν οι εξετασεις του! σε 2 βδομαδες περιπου δηλαδη...
 


Asp

Well-Known Member
30 Μαϊου 2012
119
0
Πάτρα
Μη σε μπερδεύουν τα κάγκελα...! Με τη σωστή εκπαίδευση είναι πολύ εύχρηστο εργαλείο..! Διάβασε και αυτό το link, θα σε βοηθήσει [h=1]Crate-Κλουβί[/h] Tώρα όσον αφορά τις επιθέσεις , τι εννοείς ορμάει και βγάζει δόντια..? Είναι επιθετικό..? Γρυλίζει..? Γιατί νομίζω ότι όλα τα κουτάβια δαγκώνουν, είναι τυπική συμπεριφορά, νομίζουν ότι είναι παιχνίδι. Πρέπει να του δείξεις ότι είναι λάθος συμπεριφορά, όταν το κάνει του λες ένα δυνατό ''μη'' και του δίνεις ένα παιχνίδι να μασουλήσει.

Να το εκτονώνεις, πρόσεχε όμως με τι έρχεται σε επαφή γιατί είναι πολύ πολύ μικρό και δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τα εμβόλια του.Περιορισμένο το έχεις μέσα στο σπίτι ή έξω..?

Αυτό που περιγράφεις με τα δαγκώματα είναι περιέργεια, θέλει να μάθει τον κόσμο με το δικό του τρόπο. Εσύ θα του μάθεις τι επιτρέπεται και τι όχι. Υπομονή χρειάζεται, αυστηρότητα με όρια και σταθερότητα. Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα:)
 


Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Πάρε crate .... θα με θυμηθείς..... Μια χαρά θα του αρέσει του κουταβιού, όταν είναι κουρασμένο θα πηγαίνει από μόνο του να κοιμάται εκεί μέσα! Απαγόρευσε εντελώς την πρόσβαση σε αντικείμενα "απαγορευμένα" "οταν δεν είσαι από πάνω του ( αν μια φορά φάει παπούτσι, και δει τι καλό που είναι, έχεις μετά ένα σκύλο που έχει μάθει να τρώει παπούτσια. Αντε να το ξε-μάθει μετά. Αυτές τις μ****ς έκανα κι εγώ και τώρα κλαίω τις καινούριες μου πλατφόρμες).
Υπάρχει η άποψη ότι δεν πρέπει να του απαγορεύσεις εντελώς το δάγκωμα από τώρα. Αλλά πρέπει να αντιδράς όταν είναι πολύ δυνατή η δαγκωνιά. (αντίδραση = ΑΟΥ και σηκώνεσαι και φεύγεις, σταματώντας το παιχνίδι) Γύρω στους 6 μήνες πρέπει να το έχει κόψει ΤΕΛΕΙΩΣ.
Επίσης άλλη μια συμβουλη (είναι που έχω πρόσφατη την κουταβοπερίοδο). Περίμενε να κάνει το εμβόλιο , και μετα βάλε σε πρώτη πρώτη προτεραιότητα την κοινωνικοποίηση του κουταβιού. Με γυναίκες, άντρες, ΠΑΙΔΙΑ, σκυλάκια, γατάκια, τα πάντα. (Το βιβλίο που ακολούθησα εγώ έλεγε ότι το κουτάβι μέχρι να γίνει 3 μηνών πρέπει να έχει ευχάριστη συνάντηση με 100!!!!! διαφορετικά!!!! άτομα. )Και όταν λέμε ευχάριστη, εννοούμε ότι θα κρατάς μαζί σου κροκέτες, και θα τις δίνεις στους ξένους (σε όσους θέλουν βέβαια) να το ταίζουν. Για να κάνει πολύ έντονη τη σύνδεση ότι ανθρωπος = ΚΑΛΟΟΟΟΟ ΠΡΑΓΜΑ!
Και πάρε Crate.... (ή φτιάξε ένα με πλέγμα, θα σου βγει και τσάμπα).
 


lina-tsa

Active Member
13 Ιουνίου 2012
31
1
Tώρα όσον αφορά τις επιθέσεις , τι εννοείς ορμάει και βγάζει δόντια..? Είναι επιθετικό..? Γρυλίζει..? Γιατί νομίζω ότι όλα τα κουτάβια δαγκώνουν, είναι τυπική συμπεριφορά, νομίζουν ότι είναι παιχνίδι.
παω να το χαιδεψω και δαγκωνει. καμια φορα γριλιζει αλλα σπανια. δε δεχεται χαδια μετα απο 3-4 λεπτα που θα παω εκει και με συνηθισει! οταν μου αρπαζει το χερι εγω το κρατω ακινητο το κοιτω στα ματια και του λεω οχι. αυτο τωρα το εφαρμωσα το απογευμα και ειχε αποτελεσμα δυο στα δυο. το πρωι ομως που με δαγκωσε το χερι και δε κουνηθηκα, καρφωσε επειτα το κυνοδοντα στο δαχτυλο μου! αουτσ... ειναι πολυ κοφτερα σαν μαχαιρια και μυτερα σαν βελονες!

επισης να πω και κατι παραξενο. καταλαθος μου επεσε ενα κομματακι βερυκοκο και το εφαγε! :confused: επειδη ξερω οτι τα ζωα δε κανει να τρωνε γλυκο λογω ζαχαρου, μηπως δεν επρεπε να το καταβροχθισει? επρεπε να του το παρω απο το στομα.
και κατι αλλο: αυγο καθε ποτε κανει να τρωνε? εγω μια φορα του εδωσα ασπραδι και μια φορα ολοκληρο. μας ειπε ο γειτονας μια φορα την εβδομαδα ωμο ναναι αλλα δε πολυπειθομαι, εγω το εβρασα.
 




Λουνομαμά

Well-Known Member
26 Δεκεμβρίου 2011
108
1
Ηράκλειο Κρήτης
Βάλε μέσα στο Crate το φαγητό του, λιχουδίτσες, τα παιχνίδια του.... και κλείσε το κουτάβι απ'εξω. Θα σε παρακαλάει να μπει μέσα.
Αν κλαίει αγνόησέ το πλήρως μέχρι να σταματήσει. Ολα το μαθαίνουν το crate Τελικά.
 


JKate Art

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
97
0
γεια σας και παλι. η ιστοσελιδα dogmantics πολυ καλη.
γεια σου Λουνομαμα! αυτο το οτι θα εκπαιδευτει μονο του να μασαει παντου ενα λεω..ωχ! :)
το crate δε θαθελα να παρω... με στεναχωρει και μονο που το βλεπω. λουρακι εχω παρει να το περιοριζω οταν κανει ζημιες. ακομα στη θεωρια βεβαια ολα.
Οχι λουρακι!!!! ΟΧΙ ΟΧΙ! Δεν θα σου πηγαινει βολτα μετα... Το λουρακι ειναι μονο για βολτα, πρεπει να το βλεπει και να τρελενεται απο χαρα!! Το crate εχει εικονα φυλακης για εμας τους ανθρωπους..για τα σκυλια ομως ξερεις ποσο τελειο ειναι?? Το θεωρουν φωλιτσα τους..οποτε θελει να ηρεμησει θα πηγαινει εκει..θα ναι το σπιτακι του! Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο το αγαπουν τα σκυλια ΑΝ το παρουσιασουμε σωστα βεβαια. Αν το χρησιμοποιουμε για τιμωρια...τοτε λογικο ειναι να το απευχθανονται. Ασε που θα σε βοηθησει πολυ στην εκπαιδευση...