διροφιλαρίωση

DarthVader3

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2025
4
0
Καλησπέρα, όπως γράφει και ο τίτλος ο σκύλος μου διαγνώστηκε με διροφιλαρίωση. Έβηχε για αρκετό καιρό μεχρι που πριν κάποιες μέρες τον πήγαμε για τεστ και ήταν θετικός. Η θεραπεία ξεκίνησε με vibramycin και salospir 2 φορές τη μέρα όπως μας είπε η κτηνίατρος για 30 μέρες, έπειτα θα ακολουθήσουν και οι ενέσεις(να σημειώσω πως είμαστε ακόμη στην αρχή, 1 βδομάδα πέρασε μόνο). Ο σκύλος αυτές τις μέρες είναι αρκετά πεσμένος, με το ζόρι να φάει κλπ. Επίσης σήμερα παρατήρησα πρήξιμο στην κοιλιά όπου και μετά την επικοινωνία με την κτηνίατρο μου είπε να του δώσω lasix πάλι 2 φορές την ημέρα. Θέλω να ακούσω και από άλλα μέλη που πέρασαν κάτι τέτοιο πως ήταν η δική τους εμπειρία γιατί έχω αγχωθεί. Σκέφτομαι να τον πάω και σε άλλο κτηνίατρο καθώς μου φάνηκε περίεργο που δεν μου είπε τίποτα παραπάνω όταν βγήκε θετικός(π.χ οτι χρειάζεται ακινησία-πληροφορίες τις οποίες βρήκα μόνος μου-). Ευχαριστώ πολύ

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.197
1.247
29
θα επρεπε να σου ειχε πει να περιορισεις την ασκηση. απο τα πρωτα πραγματα που θα σου ελεγε κανονικα θα επρεπε να ηταν. πολυ σημαντικο βημα για μια καλη αναρρωση. δεν ειμαι σιγουρος οτι το σαλοσπιρ ειναι καλη επιλογη. παλαιοτερα επικρατουσε η αποψη οτι ηταν, αλλα πιο καινουργιες μελετες δειχνουν πως δεν παρεχει ιδιαιτερη βοηθεια, ισα ισα μπορει να προκαλεσει γαστρεντερικα προβληματα, ποσο μαλλον σε συνδιασμο με δοξυκυκλινη. συνηθως δινουν κορτιζονη για ενα μικρο χρονικο διαστημα. που και αυτη βεβαια εχει τα αρνητικα της, αλλα βοηθαει ενεργα.
θελει υπομονη και επιμονη. εαν δεν νιωθεις καλυμμενος με οτι σου εχει πει η κτηνιατρος, παρε και δευτερη γνωμη. αλλα η θεραπεια της διροφιλαριωσης παιρνει καιρο. και θελει ΑΥΣΤΗΡΟ περιορισμο ασκησεως.

• Like
Reactions: DarthVader3

DarthVader3

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2025
4
0
Ναι δυστυχως δεν μου εδωσε σχεδον καμια πληροφορια. Εκατσα εψαξα μονος μου και βρηκα οτι δεν πρεπει να καθεται στην αυλη. Οποτε πλεον μονο για την αναγκη του και μεσα παλι. Αυτες τις μερες ομως ουτε ορεξη να βγει εχει οποτε δεν μου ειναι δυσκολος ο περιορισμος του. Μονο να ξαπλωνει θελει. Το μονο που μου ειπε ουσιαστικα ειναι πως υπαρχουν πολλα περιστατικα στην περιοχη. Απορω γιατι δεν μας λενε να δινουμε πχ milbemax προληπτικα αφου ειμαστε σε βορειο επαρχιακο χωριο. Θα παρω σιγουρα και σε αλλον κτηνιατρο γιατι δεν ξερω αν μπορω να την εμπιστευτω να κανει και τις ενεσεις.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.197
1.247
29
δυστυχως πολλες φορες πρεπει εμεις οι κηδεμονες να παιρνουμε την θεση του κτηνιατρου και να ψαχνουμε τα "γιατι" και τα "πρεπει" που δεν μας λενε. αμα δεν ψαχνεις και μονος σου το καθε τι, δεν βγαζεις ακρη, υπαρχουν πολλοι αχρηστοι εκει εξω που παιρνουν ανθρωπους και ζωα στο λαιμο τους. εννοειται οτι σε περιοχη με πολλα κρουσματα πρεπει να λενε σε ολους τους κηδεμονες να δινουν μιλμπεμυκινη καθε μηνα. να σημειωσω πως δεν αρχιζεις σε καμια περιπτωση να την δινεις μεχρι να καθαρισει πληρως απο τα παρασιτα. η χορηγηση της οταν ενα ζωο νωσει, μπορει να επιφερει ακομα και θανατο. θα γινει η θεραπεια, θα κανεις παλι τεστ, κατα προτιμηση ΟΧΙ σναπ τεστ, αλλα σε εργαστηριο, και μονο αν βγει αρνητικο, αρχιζεις καθε μηνα συστηματικα μιλμπεμαξ.

• Like

DarthVader3

New Member
4 Σεπτεμβρίου 2025
4
0
Δικιο εχεις και μετανιωνω που δεν το ειχα μαθει νωριτερα. Για το μιλμπεμαξ κοιταω ωστε να παω τον αλλο σκυλακο μου για τεστ και να ξεκινησουμε τα προληπτικα. Σκεψου ενω ξερει οτι εχω 2 κατοικιδια δεν μου ανεφερε καν να φερω και τον αλλο μην την επαθε και αυτος. Αυτες τις μερες προκειται να τον παω και ευχομαι να ειναι αρνητικος για να μην εχουμε 2πλα τρεχαματα...

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.197
1.247
29
Δικιο εχεις και μετανιωνω που δεν το ειχα μαθει νωριτερα. Για το μιλμπεμαξ κοιταω ωστε να παω τον αλλο σκυλακο μου για τεστ και να ξεκινησουμε τα προληπτικα. Σκεψου ενω ξερει οτι εχω 2 κατοικιδια δεν μου ανεφερε καν να φερω και τον αλλο μην την επαθε και αυτος. Αυτες τις μερες προκειται να τον παω και ευχομαι να ειναι αρνητικος για να μην εχουμε 2πλα τρεχαματα...
τα καλα νεα ειναι πως δεν ειναι μεταδωτικη νοσος, οποτε απο αυτη την αποψη εισαι οκ. ομως σαφως εφοσων και τα δυο σκυλια ειναι στο ιδιο περιβαλλον, ανετα θα μπορουσε το ιδιο μολυσμενο κουνουπι να ειχε τσιμπησει και τα 2. οποτε ναι, οπωσδηποτε τεστ και στο δευτερο σκυλι. θα προτεινα και τεστ διροφιλαριωσης και τεστ για μικροφιλαρια που ειναι τα μωρα στην ουσια. για να εισαι 100% σιγουρος οτι δεν υπαρχει τιποτα. ευχομαι να βγουν αρνητικα. ευχομαι τα καλυτερα και για τα δυο σκυλια σου, ειναι τυχερα που εχουν καποιον που το ψαχνει, και μην κατηγορεις τον εαυτο σου. ειναι απολυτα κατανοητο οι ανθρωποι να εχουν εμπιστοσυνη και να ακουν τους γιατρους τους, και τους κτηνιατρους που κουραρουν τα ζωα τους. σεβομαστε την επιστημη. αλλα δυστυχως, οι επιστημονες πολλες φορες δεν αξιζουν σεβασμο και εμπιστοσυνη. μην νιωθεις λοιπον ασχημα που δεν εκανες την δουλεια ΤΟΥΣ. το οτι ψαχνεσαι τωρα δειχνει πολλα, και πιστευω ολα θα πανε καλα.

• Like

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3