δυσπλασια!πλιζζ..βοηθεια

Astakos

Member
29 Αυγούστου 2013
15
0
Αλμυρος
Λοιπον...η ροζα γ.π 10 μηνων χτες διαγνωστηκε με δυσπλασια στο πισω αριστερο ποδι(να σημειωσω οτι η ακτινογραφια εγινε ενω το σκυλι ειχε οιστρο και αλλος κτηνιατρος στη συνεχεια μου ειπε οτι οταν το σκυλι εχει οιστρο οι αρθρωσεις του χαλαρωνουν πιο πολυ..σιγουρα υπαρχει προβλημα απλως μου ειπε οτι ο κτηνιατρος επρεπε να περιμενει μεχρι να τελειωσει ο οιστρος και στη συνεχεια να γινει η ακτινογραφια).παιδια αυτο που θελω ειναι να με συμβουλεψετε για το πως πρεπει να κινηθω τωρα..επισης θα με βοηθουσε πολυ να στειλετε παρομοια αρθρα γτ δεν βρισκω..ευχαριστω!

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Καλημερα

Μας λές πολύ λιγα ....΄περπατάει καλα το σκυλί - ετσι οπως το βλεπεις εσυ - εχει φυσιολογική κινηση ή κουτσαίνει? Δείχνει να πονάει? και να αποσυρεται ευκολα απο παιχνίδια κτλ? Η ακτινογραφία βγήκε σωστά (θα πρέπει να φαινονται μεχρι και τα γονατα)??. Για τον οιστρο έχει δικιο ο δευτερος γιατρός επηρεάζει !!! Σου ειπαν βαθμό δυσπλασίας ?

Η δυσπλασία απ όσο καταλαβαίνω ειναι πολλές φορές σχετικά υπερεκτιμημενη. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που με ενα μικρό η και μεσαίο βαθμό μπορέι να μην κάνει και καμία διαφορά στο σκύλο και απλά να πρέπει να προσέξεις λίγο με την άσκηση του σκύλου και να δώσεις κάποια συμπληρώματα. Ολα αυτά θα πρέπει να σου τα έχει πεί ήδη ο γιατρός σας ομως. Σας ειπε τιποτα ?

Σε καθε περίπτωση εβγαλές τις ακτινογραφίες νωρίς και θα πρέπει να τις ξανακανεις οταν ολοκληρωθεί η αναπτυξη του σκύλου ....μετα τους 12 μηνες ( 16-18 ιδανικά) και οταν δεν θα εχει οιστρο.

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
τι εννοείς? η τελική διάγνωση γίνεται με ακτινογραφία.
Φαντάζομαι οτι ο Iskener τονιζει τον τρόπο που έγινε η ακτινογραφία. Ειναι σημαντικό να τοποθετηθεί σωστα ο σκύλος ....με λάθος τοποθέτηση μπορούν να βγούν φαντασματα (η και θαυματα)....ρίξτε μια ματια στο site του leerburg πχ. για αποτελέσματα με λάθος και σωστη τοποθετηση ....ό σκύλος πάει απο δυσπλασία στο Full στο σχεδόν τέλειος (και αντιστροφα) αναλογως την τοποθετηση ....γι αυτο η ακτίνα πρέπει να δείχνει και τα γονατα ωστε να ξέρει αυτός που την διαβάζει αν αυτό που βλέπει στο ισχύο ειναι πραγματικό.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Φαντάζομαι οτι ο Iskener τονιζει τον τρόπο που έγινε η ακτινογραφία. Ειναι σημαντικό να τοποθετηθεί σωστα ο σκύλος ....με λάθος τοποθέτηση μπορούν να βγούν φαντασματα (η και θαυματα)....ρίξτε μια ματια στο site του leerburg πχ. για αποτελέσματα με λάθος και σωστη τοποθετηση ....ό σκύλος πάει απο δυσπλασία στο Full στο σχεδόν τέλειος (και αντιστροφα) αναλογως την τοποθετηση ....γι αυτο η ακτίνα πρέπει να δείχνει και τα γονατα ωστε να ξέρει αυτός που την διαβάζει αν αυτό που βλέπει στο ισχύο ειναι πραγματικό.
Το ξέρω BOSS επειδή έκανα αυτή την εξέταση στο σκυλί μου και η ίδια του κράταγα τα πόδια. Εγώ υπέθεσα ότι η ακτινογραφία έγινε ακριβώς για τη διάγνωση δυσπλασίας οπότε και ο σκύλος τοποθετήθηκε σωστά...

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Το ξέρω BOSS επειδή έκανα αυτή την εξέταση στο σκυλί μου και η ίδια του κράταγα τα πόδια. Εγώ υπέθεσα ότι η ακτινογραφία έγινε ακριβώς για τη διάγνωση δυσπλασίας οπότε και ο σκύλος τοποθετήθηκε σωστά...
Και εγω έκανα πριν 3 εβδομάδες την εξέταση με νάρκωση και εγω του κρατούσα
τα πόδια και λεκάνης και αγκώνα εμπρός.
Εχω όμως την εσθηση οτι ο θεματοθέτης έβγαλε μια απλή ακτίνα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Και εγω έκανα πριν 3 εβδομάδες την εξέταση με νάρκωση και εγω του κρατούσα
τα πόδια και λεκάνης και αγκώνα εμπρός.
Εχω όμως την εσθηση οτι ο θεματοθέτης έβγαλε μια απλή ακτίνα.
α, τώρα κατάλαβα τι εννοείς.