ειναι φυσιολογικο?


dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
επειδη εχω αρκετες αποριες θα προσπαθησω να ειμαι οσο ποιο συντομος και περιεκτικος και να μη γινω κουραστικος.
εχουμε ενα ντογκ του μπορντω 10 μηνων σχεδον ,το αγορασαμε απο εισαγωγεα στην ηλικια των 4 μηνων εχω την εντυπωση οτι παρα τα οποια αρνητικα κοινωνικοποιηθηκε το διαστημα των μηνων αυτων γιατι ζουσε με αλλα κουταβια μαζι σε μεγαλο χωρο :? και οχι μονος του σε κλουβι.
σημερα ζει στην εξοχη και ειναι ιδιαιτερα κοινωνικος με ανθρωπους και αλλα σκυλια ειτε θυληκα ειτε αρσενικα.με τους αγνωστους ειναι ντοπαλος και ηρεμος και οταν βλεπει αλλα σκυλια κανει σα τρελος για να παιξει μαζι τους.οι γονεις μου του αφιερωνουν παρα πολυ χρονο και θα ελεγα οτι ειναι πολυ υπακουος και ποτε επιθετικος ακομη και οταν του περνουμε τη τροφη δοκιμαστικα περιμενει υπομονετικα να του τη δωσουμε.

στη γειτονια υπαρχουν αλλα 2 αρσενικα μεγαλυτερα σε ηλικια αλλα οχι σε ''κυβικα'' ενα μικροσωμο κατω των 5 κιλων και ενα ημιαιμο γκολντεν .σε καθημερινη βαση ερχονται και παιζουν ολα μαζι .το θεμα ειναι οτι ο δικος μου ειναι μεσα στη τρελη χαρα και παιζει εντελως αθωα μαζι τους και αυτα πολλες φορες εχουν ταση κυριαρχιας ...ο μικρος πηδαει πανω του του δαγκωνει τα αυτια και του γρατζουναει τα ματια και ο μεγαλος του δαγκωνει το λαιμο ...ο δικος μας το χαβα του το πολυ να σπρωξει με τα ποδια το μικρο και στο αλλο ακομη χειροτερα κανει χαρες πολυ σπανια τον δαγκωνει και μαλιστα υπερβολικα προσεχτικα.δε λεω χαιρομαι πραγματικα που δεν ειναι επιθετικος αλλα νιωθω οτι δεν ειναι σε θεση να προστατευσει τον εαυτο του.ηδη στο λαιμο εχει μια πληγη απο τα ''δαγκωματακια ΄΄ του μεγαλου φιλου του και κοψιματακια στο αυτι καρουμπαλακια στο κεφαλι απο τα δοντακια του μικρου.
αναγκαζομαστε λοιπον πολλες φορες να του σταματαμε το παιχνιδι γιατι φοβομαστε την οποια εξελιξη κυριως απο την πλευρα των αλλων σκυλιων.ειναι σωστο η λαθος αυτο???ειναι φυσιολογικη η συμπεριφορα του?
τι ΄΄φταιει'' η ηλικια του?η ρατσα...ο χαρακτηρας??εμεις τη πρεπει να κανουμε?(δε θα ηθελα να διαδαχθει την συμπεριφορα των 2 φιλων του και οταν μεγαλωσει να κανει κατι αναλογο)
οποιαδηποτε εμπειρια αποψη συμβουλη θα χαρω να την ακουσω.
στο θεμα φυλαξης παντως εχουμε εκ διαμετρου αντιθετη συμπεριφορα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θυμάμαι πως όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων που μαζευόμασταν στο πάρκο, φροντίζαμε να επιβλέπουμε διακριτικά το παιχνίδι των σκύλων μας και να επεμβαίνουμε όπου χρειάζονταν.

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι περίεργο στην περίπτωση που μας περιέγραψες. Μπορεί το παιχνίδι τους να είναι λίγο άγριο και άγαρμπο αλλά δεν παύει να είναι παιχνίδι και όχι σκυλοκαβγάς.

Μην ανησυχείς για την «μαλθακότητα» του σκύλου σου. Ο χαρακτήρας του θα αλλάξει άρδην στους προσεχείς μήνες, οπότε άφησε τον να απολαύσει το λίγο διάστημα κουταβίσιας αθωότητας που του έχει απομείνει.

Εγώ πάντως, αναπολώ με νοσταλγία τους μήνες που ο δικός μου έπαιζε ξέγνοιαστα με τα άλλα σκυλιά στο πάρκο…
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όλα με τη Rottie. Εφόσον είναι ήδη 10 μηνών δε θα κρατήσει πολύ αυτό. Και τον δικό μου τον καβαλάγανε όλα τα αρσενικά όταν ήταν μικρός, ακόμα και πιο μικρόσωμα και με ενοχλούσε. Τώρα ούτε που περνάει από το μυαλό τους.
 


dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
τωρα ειναι 45 κιλα και μαλλον δεν εχει ιδιαιτερη σημασια...απλα με ενοχλει που δε βαζει καποια ορια δηλαδη οταν παραγινεται το κακο . συνεχιζει να παιζει σα να μη τρεχει τιποτα και αυτοι να του φερονται ''υπουλα'' στα δικα μου τα ματια.
ισως οντως να μην αργησει η μερα που θα σταματησει αυτο αλλα ελπιζω ως τοτε μη του λειπει κανενα αυτι η΄ματι.
απο μικρος δεν αφηνε κανενα να τον καβαλαει σε αυτο το θεμα αντιδραει δε του αρεσει απλα στα δαγκωματα δεν απανταει με δαγκωματα το βρισκω λογικο και απο το να γινει επιθετικος προτιμω αυτη του τη σταση...απλα προβληματιζομαστε και εχουμε την εντυπωση οτι δεν προστατευετε απο μονος του.
 


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
dolph26 said:
...απλα προβληματιζομαστε και εχουμε την εντυπωση οτι δεν προστατευετε απο μονος του.
η αυτοπροστασια στα ζωα,δεν σημαινει απαραιτητα να ανταποδιδουν αναλογη συμπεριφορα:wink:
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Aυτο το "προβλημα" το εχω και εγω.Ο μοτζο θα γινει 10 μηνων στις 1 Ιουλιου και ενω καποια κουταβια στην ιδια περιπου ηλικια παιζουν πολυ σκληρα μαζι του,τον δαγκωνουν τον ριχνουν κατω,αυτος εκει τρεχει να παιξει μαζι τους.Κανει μονο το εξης.Οταν παιζει σηκωνεται πολλες φορες στα 2 και πιανει το σκυλι που παιζουν απ τα μουτρα,αλλα πιστευω το κανει για να παιξει και οχι επιθετικα.

ΠΟΤΕ δεν γρυλισε ή επιτεθηκε σε αλλο σκυλι ή ανθρωπο ουτε κατα διανοια.Μονο μια 2-3 που ενω καναμε την βολτα μας βλεπει εναν εργατη που δουλευει στην οικοδομη που χτιζεται απεναντι και του γαβγιζει συνεχεια,αλλα δεν καταλαβαινω τον λογο να που κανει.

Κατι ακομα που παρατηρω ειναι το εξης:Ενω ακουει τις εντολες(κατσε,ελα,περιμενε),αρκετα καλα,οταν βλεπει καποιο αλλο σκυλι και παιζουν ή περναει καποιος περαστικος και τον χαιδευει,δεν με ακουει σχεδον ποτε(συνηθως στο παρκο τον αφηνω ελευθερο να τρεξει,επιδη εμαθε να μην κατεβαινει απ το πεζοδρομιο και απο εκεινο τον δρομο περνανε πολυ σπανια τα αυτοκινητα).Ειδικα οταν πηγαινουμε βολτα με τον φιλο του τον Ροτζερ,που τον εχει ενας γνωστος μου,πολλες φορες τρεχει να τον προλαβει(ο ροτζερ δεν φοραει λουρι και ετσι τρεχει χωρις προβλημα),με αποτελεσμα να τραβαει συνεχως το λουρι,να με εκνευριζει και να μην με ακουει με τιποτα.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Φρόντισε να γίνεις για το σκύλο σου πιο σημαντικός από τους περαστικούς και τον Ροτζερ. :wink:
 


LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Μα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Με ακουει και μεσα στο σπιτι και εξω αλλα αμα βλεπει αλλο σκυλο να τρεχει ή καποιον περαστικο να φωναζει,να τρεχει,να τον χαιδευει τρελενετε.Τι να πω δεν ξερω.
 


lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Όταν ένα σκυλί δεν θέλει να δεχτεί τέτοιες συμπεριφορές θα φροντίσει να τις σταματήσει όσο "μαλθακό" και να είναι. Τι περισσότερες φορές αυτά που δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές είναι τα φοβικά σκυλιά. Δεν νομίζω ότι χρειάζετε να ανησυχείς για κάτι... φυσιολογικά μου δείχνουν όλα... :D
 


canine-being

Well-Known Member
6 Σεπτεμβρίου 2007
81
1
Καλησπέρα.

Έχε υπόψη σου ότι στην ηλικία που βρίσκεται το σκυλί σου παίζει τεράστιο ρόλο για την ανάπτυξη του χαρακτήρα του η μιμητική μάθηση! Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το αφήνεις να παίζει μόνο με ισορροπημένα σκυλιά χωρίς αλλόκοτες και περίεργες συμπεριφορές. Μικρότερα σε ηλικία σκυλιά αντιγράφουν πάντα συμπεριφορές σκύλων με τα οποία παίζουν συνεχώς μαζί!

Έχε το απλά υπόψη σου!

Υ.γ πολύ όμορφο doggie.
 


dolph26

Active Member
1 Ιανουαρίου 2008
43
0
αθηνα
τωρα πηγαμε στη προεκταση του θεματος η οποια και αυτη με απασχολει.παραπανω εγινε αναφορα για μιμητικη μαθηση.το να βρεις εξισου ισορροπημενα σκυλια ειναι κατι το πολυ δυσκολο..στα ματια του αλλου μπορει να μην ειναι ισορροπημενο το δικο μου.αυτη τη στιγμη παιζει με τα ποιο φιλικα σκυλια της γειτονιας τα οποια καθημερινα ερχονται απο μονα τους σε εμας.αφησα το παιχνιδι τους χωρις να επεμβω και διαπιστωσα οτι υπηρχε οριο.το οτι και τα αλλα 2 ειναι αρσενικα με εβαλε στη διαδικασια της μελλοντικης κοινωνικοποιησης...
το ερωτημα ειναι την πετυχαινω?ναι μεν τα αλλα 2 ειναι αρσενικα αλλα στην ουσια παιζει μονο με αυτα....με ενα αλλο αρσενικο θα αντιδρασει αναλογα?δηλαδη τον βοηθαμε να γινει κοινωνικος γενικα...η μονο με τους 2 του φιλους?
γιατι στη 2η περιπτωση ισως ειναι καλυτερο να μην ερχονται σε επαφη ωστε να αποφυγουμε αντιγραφη συμπεριφορας στο μελλον αν και εχω την εντυπωση οτι ειναι πολυ προσεκτικος .θα υπηρχαν δειγματα απο τωρα ...τον μικρο του φιλο παντα τον απωθει με τα ποδια και ποτε δεν τον δαγκωνει και τον αλλο οταν τον δαγκωνει το κανει πολυ απαλα και τον αφηνει παρα του οτι ο αλλος του εχει κανει πληγες στο λαιμο.πιστευω οτι αυτο δειχνει οτι εχει αντιληψη της ζημιας που μπορει να προκαλεσει .
παντως εχω παρατηρησει οτι εχει αντιγραψει το τροπο αμυνας η επιθεσης του αλλου σκυλου και εχει πολυ πλακα :lol: γιατι προκειτε για διαφορετικους σωματοτυπους!!
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Χθεσινό περιστατικό σε πάρκο που είχα πάει με το σκυλί και φίλους.

Το σκυλί μου ελεύθερο στο πάρκο (μετά από πάρα πολύ καιρό) λόγω του ότι οι άνθρωποι που είχαν μαζευτεί στο πάρκο με τα σκυλιά τους είχαν όλοι θηλυκά. Ο σκύλος μου ενθουσιασμένος, χωρίς το λουρί του παίζει, τρέχει και με ψιλογράφει κιόλας , μιας που βρήκε «ο γύφτος τη γενιά του» και ξεσαλωσε.

Κάποια στιγμή, εμφανίζεται κάποιος με αρσενικό χασκυ στο λουρί, ο σκύλος μου τον πλησιάζει να τον μυρίσει, ο άλλος του γρυλίζει, τρέχω να τον βουτήξω και πριν προλάβω να αντιδράσω γίνεται ένας απίστευτος σκυλοκαβγάς! Ο ιδιοκτήτης του σκύλου στην προσπάθεια του να απομακρύνει το χασκυ, μου ρίχνει μια αγκωνιά και με ξαπλώνει στο χώμα και τελικά ένας φίλος προλαβαίνει και βουτάει το σκύλο μου από το κολάρο μέχρι να σηκωθώ εγώ (ακόμα πονάνε τα πλευρά μου από την αγκωνιά :evil: ) και να τον μαζέψω.

Αφού ο ιδιοκτήτης του χασκυ φεύγει και ο δικός μου είναι πλέον στο λουρί, εμφανίζεται άλλος ιδιοκτήτης με αρσενικό ημιαιμο πιτ μπουλ χωρίς λουρί. Πλησιάζει τον δικό μου, του φωνάζω να μαζέψει το σκύλο του και πριν προλάβει κανείς μας να αντιδράσει, το πιτ μπουλ κάνει το λάθος και γρυλίζει στον δικό μου, ο δικός μου τα παίρνει στο κρανίο και γίνεται ένας σκυλοκαβγάς χειρότερος από τον προηγούμενο με άσκημα δαγκώματα και από τις δυο πλευρές.

Για να μην τα πολυλογώ, βούτηξα το σκύλο και φύγαμε αρον αρον αφού τα νεύρα μου είχαν γίνει κρόσσια! :evil:

Το ηθικό δίδαγμα σου το είπα Αντώνη.
Άφησε το σκύλο σου να απολαύσει το λίγο διάστημα κουταβισιας αθωότητας που του έχει απομείνει. Μετά θα αναπολείς το διάστημα που έπαιζε ξέγνοιαστα στο πάρκο μαζί με τα άλλα σκυλιά. :wink:
Εγώ τουλάχιστον, το αναπολώ με μεγάλη νοσταλγία…
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Πωωωωωωωω... φρίκη. Εμένα δε χάνει ευκαιρία να τσακώνεται! Προκαλεί πάντα πρώτος όλους τους καυγάδες και γενικώς είναι αντιπαθέστατος. Δεν τον πάω ΠΟΤΕ σε πάρκα με σκυλιά. Τριγυρνάμε στις βόλτες σε σημεία που ξέρω ότι δεν βγάζουν οι άλλοι τα σκυλιά τους βόλτα. Γενικά ΜΙΣΕΙ τα σκυλιά.
Ποιος φταίει γι' αυτό? Εγώ φυσικά...

Αναρωτιέμαι... αν είναι ικανός να επιτεθεί σε κουτάβι :(
 


Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
46
Αθηνα
Nα κανουμε ενα crash test με τη Ρανια;;;

Χθες στον κτηνιατρο γνωρισε και αλλα σκυλακια και καθοταν πολυ ησυχη.

Μονο σε μενα βγαζει την ψυχη η σκ@τουλ@ :evil:
 


Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Rottie εμείς πότε θα πάμε μαζί βόλτα; :lol:
Χτες κι εμείς σε ένα πάρκο, ο Λέων δεμένος σε σταθερό σημείο και τη δεδομένη στιγμή ασχολούμαι με τη Μπλου. Έχω κοζάρει ένα λυτό μεγαλούτσικο σκυλί που έχει εμφανιστεί και τον τριγυρνάει αλλά δεν έχω πολυανησυχήσει. Ο Λέων σπάει :!: κάποια στιγμή τον γάντζο και την κάνει για τον σκύλο. Πρόλαβε και του όρμηξε αλλά ευτυχώς με το που του φώναξα τον άφησε. Βρίσκει ευκαιρία το άλλο σκυλί και του την πέφτει. Σιγοντάρει και η Μπλου :lol: . Τα φτάνω, δε βρίσκω τον λόγο να πιάσω τον Λέων, εφόσον δεν έχει πια επαφή μαζί του και μπαίνω ανάμεσα (πλάτη στον Λέων) και λέω στο άλλο σκυλί "ΦΤΑΝΕΙ". Δε χάρηκε όμως γιατί πήδηξε πάνω μου και με δάγκωσε! :evil: Τελικά, πήρε η ιδιοκτήτρια τον σκύλο της κακήν-κακώς και τον έβαλε στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς που ο Λέων δεν πήρε χαμπάρι ότι με δάγκωσε το άλλο. :roll:

Crash test με τη Ράνια σε αυτήν την ηλικία; [-X
 


Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
42
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Rania said:
Nα κανουμε ενα crash test με τη Ρανια;;;
Είσαι τρελή. Είτε θα φάει τη Ράνια, είτε θα τον φάει η Ράνια, είτε θα μου μείνει απ' τη ζήλια! :lol: :lol: :lol:

Λοιπόν για να σοβαρευτώ. Όταν ήταν μικρός είχε την προδιάθεση... αλλά δεν το είδε κανείς μας γιατί απλώς δεν ξέραμε. Ήταν ένα ΠΟΛΥ ντροπαλό κουτάβι. Το μεγάλο μου λάθος: Επειδή ήταν τόσο μικρός και συνεσταλμένος, κάθε φορά που έβλεπα σκύλο στο δρόμο, αντί να τα αφήσω να μυριστούν και να παίξουν τον έπαιρνα αγκαλιά από φόβο μήπως του κάνει κακό. :(
Αυτό έκανα πάντα, με αποτέλεσμα να μάθει ότι σκύλος = κίνδυνος (γι' αυτό και η αγκαλιά)....
Μην το κάνετε ΠΟΤΕ στα κουτάβια σας.
 


Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
46
Αθηνα
Καλα, καλα μη βαρας βρε Νοελα :lol: :lol: :lol:

(Αν και πολυ θα ηθελα να το δω :twisted: )
 


sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Noela said:
Ο Λέων σπάει :!: κάποια στιγμή τον γάντζο και την κάνει για τον σκύλο.
To 'χουμε πάθει κι εμείς αυτό, ευτυχώς προλάβαμε και τον αρπάξαμε..... Μα με τι να τα δένουμε πια?????? :roll:

Noela said:
Σιγοντάρει και η Μπλου :lol:
Αυτό το πράμα, που άμα είναι παρέα είναι οι απόλυτοι συμμορίτες πως το αντιμετωπίζουμε? Η Ρούμπι ας πούμε έχει απόλυτα διαφορετική συμπεριφορά όταν είναι μόνη της από ότι όταν έχει και τις "πλάτες" του Μπρούνο....
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμένα πάλι έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά (σε σχέση με τα άλλα αρσενικά) όταν είναι μόνος του απ’ ότι όταν βρίσκονται στην «ομήγυρη» και θηλυκά. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί και να αδιαφορήσει εάν δεν προκληθεί, στη δεύτερη είναι σίγουρο ότι θα λυσσάξει. :evil:
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.117
Μηνύματα
895.868
Μέλη
19.929
Νεότερο μέλος
mariamaraki