εκτροφεας επαγγελμα ή χομπυ?

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
συμφωνα με τα γραφομενα σε γειτονικο τοπικ η νοοτροπια των εκτροφεων εδω μεσα ειναι ετσι:
αγοραζω το προιον πληρωνω καλα για να παρω την καλυτερη ποιοτητα μου στοιχιζει τοσο. το ταιζω με καλη τροφη ετσι ωστε να εχω τα καλυτερα αποτελεσματα μου κοστιζει τοσο. του παιρνω αξεσουαρ μου κοστιζει τοσο. πληρωνω το γιατρο μου κοστιζει τοσο. το παω σε εκθεση μου κοστιζει τοσο. κανω γεννα βγαζω τοσο. κανω μια αφαιρεση και ετοιμος ο προυπολογισμος. συγγνωμη αλλα εγω αυτο το βλεπω σαν επιχειριση. με την οποια δεν διαφωνω αντιθετα συμφωνω γιατι ανεβαζει την ποιοτητα.

ομως η αντιθετη αποψη λεει εγω που εχω μουρλια με μια φυλη παιρνω 1 ή 2 η και παραπανω σκυλια τα πληρωνω καλα γιατι θελω να εχω εναν σωστο και υγιειες συντροφο ταιζω την καλυτερη τροφη γιατι θελω να παραμεινει υγιεις και σε φορμα πληρωνω τα αξεσουαρ του και αργοτερα τον παω σε εκθεση για να κανω το χομπι μου και να περασω καλα εγω και ο σκυλος .. μεχρι εδω εχω κανει το χομπυ μου και την τρελα μου χωρις να ειμαι εκτροφεας.

απο εδω και περα αποφασιζω αφου εχω παρει τις απαραιτητες κρισεις στις εκθεσεις να ασχοληθω με την εκτροφη κανω λοιπον μια γεννα και εχω τροφες εγγυμοσυνης και κουταβιων εξοδα γιατρου εξοδα κοε και οτι αλλο ειναι απαραιτητο. η διαφορα λοιπον μεταξυ επαγγελματια και χομπιστα ειναι οτι ο επαγγελματιας βαζει τα εξοδα απο την αρχη ενω ο χομπιστας θα εκανε ουτος η αλλος τα εξοδα αυτα οπως πολλοι εδω μεσα, εκτος της γεννας.

αυτη ειναι η αποψη μου ισως λαθος αλλα εγω ετσι νομιζω

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εγώ νομίζω οτι και ο πρώτος μπορεί να είναι χομπίστας. Απλά το χόμπι δεν είναι μόνο οι εκθέσεις, αλλά και η ίδια η γέννα.
(για μένα μάλιστα το δεύτερο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον). Είναι και πολλοί που έχουν χόμπι τις γέννες, χωρις καν έχουν καθαρόαιμο σκύλο! :)

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
δεν πρεπει να ενδιαφερει κανεναν αν ο εκτροφεας ειναι "επαγγελματιας" ή "χομπιστας" ,αυτο που πρεπει να ενδιαφερει το καθε ενα ειναι αν ειναι "ηθικος" εκτροφεας και τα σκυλια του ειναι βαση προτυπου φυλης

δεν το καταλαβαινω γιατι ο ενδιαφερομενος ιδιοκτητης πρεπει να γνωριζει τη τσεπη του εκτροφεα και ποτε και πως βγαζει τα εξοδα του και γιατι ,αυτο που τον ενδιαφερει ειναι να παρει κουταβι βαση προτυπου ,κουταβι απο καταλληλους γεννητορες ,ισορροποιμενο σωστα μεγαλωμενο

και στο κατω κατω της γραφης υπαρχουν πολλοι εκτροφεις για να επιλεξει κανεις με ποιον θα συναψει σχεσεις

δεν καταλαβαινω τη "φαγουρα" για το εκκαθαριστικο του εκτροφεα

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Νομιζω οτι ειναι χομπυ! Καθαρα και ξαστερα, αλλα με χαρακτηρα επαγγελματισμου, πραγμα το οποιο επιζηταμε ολοι για σωστα και υγιοι κουταβια. Το εκκαθασριστικο του εκτροφεα οσον αφορα τα εξοδα της γεννας, θα παραμενει παντα μια "φαγουρα", μιας και τα χρηματα ειναι μαυρα, σαν υποψηφιος αγοραστης σε πιανει μια περιεργια να μαθεις πως βγηκε το ποσο της αγορας 800 ή 1500. Εγω ρωτησα τον εκτροφεα μου με ολο το θρασος και δεν ειχε κανενα προβλημα να μου κανει ενα μερικο προυπολογισμο. Στο κατω-κατω τι να κρυψει, όσο κι αν φαινεται παραλογο μπαινει μεσα.

Σε καμια περιπτωση ομως η συγκεκριμενη ενασχοληση δεν ειναι επαγγελμα!! Δεν ειναι σπουδη, δεν ειναι τεχνη, δεν εχει καθαρα κερδη (τα ποσα παντα παιζουν) και το κυριοτερο δεν ειναι μεσο επιβιωσης!

Εγω θα το ελεγα περισσοτερο "ψωνιο", μουρλα, τρελλα, που ξεπερναει την εννοια του χομπυ. Ασε που αν ξεκινησεις με τις εκθεσεις σου, την πρωτη σου γεννα και τις επιτυχιες στα κουταβια και στα χαμογελαστα προσωπα των ευσυνειδητων ιδιοκτητων που θα επιλεξεις ο ιδιος σαν αλλος "Ηλιας Ψινακης" απο οντισιον, κατανταει ναρκωτικο! Και μαλιστα πολυ σκληρο. Πιο πολυ σε κραταει ζωντανο η χαρα της δημιουργιας παρα το κερδος!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Υπαρχει διαφορα μεταξυ χομπιστα και επαγγελματια,ειδικα αν μιλαμε για επιχειρηση η επαγγελμα,η διαφορα ειναι οτι του χομπιστα τα σκυλια 1-2-3 οι και περισσοτερα,ζουνε σαν σκυλοι οικογενειας,ενω του επαγγελματια 6-7-10 ζουνε σε κλουβια και εχουν λιγοτερη επαφη με τον εξω κοσμο(υπαρχουν βεβαια και εξαιρεσεις),αλλαζονται γεννητορες με αλλους εκτροφεις κ.τ.λ.,και γενικα ο χομπιστας εχει προσωπικη σχεση με τα σκυλια του,ο αλλος βλεπει μονο αποτελεσματα σε εκθεσεις,γεννες,αιματα,ο ενας ειναι φιλοδοξος και θελει να γινει γνωστος σαν εκτροφειο ενω ο αλλος θελει να δει τα σκυλια του να κανουνε μια 1-2 γεννες και δεν τρεχει να βρει καθε λιγο και λιγακι καινουριους γεννητορες,ουτε εξοπλιζεται επαγγελματικα.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Συμφωνώ με την τοποθέτηση τόσο του omarock. Διαφωνώ με το Lindaki ότι δεν είναι μέσο επιβίωσης (ίσως όχι το μόνο) από τη στιγμή που η διαδικασία - > κέρδος είναι επάγγελμα. Όσον αφορά την επισύμανση του omarock περί εγκαταστάσεων δυστυχώς υπάρχουν επαγγελματίες επιχειρηματίες (ΑΦΜ, κωδικός επαγγέλματος) με όλα τα χαρακτηριστικά που ανέφερε ωστόσο έχουν 10 σκυλά σε διαμέρισμα.....

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε καθε επαγγελμα υπαρχουν εξαιρεσεις:)
οπως και σε καθε χομπυ αλλος το κανει καλα και αλλος οχι.
Καπου αναμεσα σε χομπυ και επαγγελμα ειναι το σωστο,οχι επειδη ειναι χομπυ το κανουμε για πλακα,αλλα και ουτε επειδη ειναι επαγγελμα να βλεπουμε τα σκυλια ως πραγματα η ακομη χειροτερα εμπορευμα.

dimitris73

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2010
419
0
Σε καθε επαγγελμα υπαρχουν εξαιρεσεις:)
οπως και σε καθε χομπυ αλλος το κανει καλα και αλλος οχι.
Καπου αναμεσα σε χομπυ και επαγγελμα ειναι το σωστο,οχι επειδη ειναι χομπυ το κανουμε για πλακα,αλλα και ουτε επειδη ειναι επαγγελμα να βλεπουμε τα σκυλια ως πραγματα η ακομη χειροτερα εμπορευμα.
+1000:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
δεν πρεπει να ενδιαφερει κανεναν αν ο εκτροφεας ειναι "επαγγελματιας" ή "χομπιστας" ,αυτο που πρεπει να ενδιαφερει το καθε ενα ειναι αν ειναι "ηθικος" εκτροφεας και τα σκυλια του ειναι βαση προτυπου φυλης

δεν το καταλαβαινω γιατι ο ενδιαφερομενος ιδιοκτητης πρεπει να γνωριζει τη τσεπη του εκτροφεα και ποτε και πως βγαζει τα εξοδα του και γιατι ,αυτο που τον ενδιαφερει ειναι να παρει κουταβι βαση προτυπου ,κουταβι απο καταλληλους γεννητορες ,ισορροποιμενο σωστα μεγαλωμενο

και στο κατω κατω της γραφης υπαρχουν πολλοι εκτροφεις για να επιλεξει κανεις με ποιον θα συναψει σχεσεις

δεν καταλαβαινω τη "φαγουρα" για το εκκαθαριστικο του εκτροφεα
Συμφωνώ απόλυτα!!!
και επίσης πρέπει να καταλάβουμε πως το να είσαι εκτροφέας θέλει πολύ χρήμα και προσωπικό χρόνο.., πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με "μικροαστικά μυαλά" και να κατανοήσουμε πως όλα τα επαγγέλματα έχουν τα καλά και τα κακά παραδείγματα.., όταν όμως δίνεις "1000" ευρώ για να ταξιδεύσεις σε μια έκθεση στο εξωτερικό..ή για να φέρεις ή να πας έναν επιβήτορα ή το αντίστροφο..θέλει οικονομική άνεση..

Ας σταματήσουμε να βλέπουμε κάθε ειδικότητα με καχυποψία.., ότι πληρώνεις παίρνεις..και ναι χομπιστας είναι στην καρδια..όχι στα χαρτιά.. αν είναι στα χαρτιά θα γίνει ζητιάνος..και μιλάω για εκτροφεις όχι bybs .., τις διαφορες νομίζω όλοι τις γνωρίζουμε.., αν ο εκτροφεας δεν πάρει αυτά που δικαιούτε δεν θα μπορεί να εκτρέφει σωστά τα σκυλία του.., είναι απλά τα πράγματα.., φανταστείτε πόσο δυσκόλο είναι και για την δική του ευημερία..

p.s. ..δεν είμαι εκτροφέας..

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Συμφωνώ απόλυτα!!!
και επίσης πρέπει να καταλάβουμε πως το να είσαι εκτροφέας θέλει πολύ χρήμα και προσωπικό χρόνο.., πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με "μικροαστικά μυαλά" και να κατανοήσουμε πως όλα τα επαγγέλματα έχουν τα καλά και τα κακά παραδείγματα.., όταν όμως δίνεις "1000" ευρώ για να ταξιδεύσεις σε μια έκθεση στο εξωτερικό..ή για να φέρεις ή να πας έναν επιβήτορα ή το αντίστροφο..θέλει οικονομική άνεση..

Ας σταματήσουμε να βλέπουμε κάθε ειδικότητα με καχυποψία.., ότι πληρώνεις παίρνεις..και ναι χομπιστας είναι στην καρδια..όχι στα χαρτιά.. αν είναι στα χαρτιά θα γίνει ζητιάνος..και μιλάω για εκτροφεις όχι bybs .., τις διαφορες νομίζω όλοι τις γνωρίζουμε.., αν ο εκτροφεας δεν πάρει αυτά που δικαιούτε δεν θα μπορεί να εκτρέφει σωστά τα σκυλία του.., είναι απλά τα πράγματα.., φανταστείτε πόσο δυσκόλο είναι και για την δική του ευημερία..

p.s. ..δεν είμαι εκτροφέας..
+1000