εμετος με αιμα- Βοηθεια


lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
Γεια σας, ο σκύλος μου (Yorkshire Terrier- σχεδον 2 χρονων) απο εχθές ειναι πολυ πεσμενος, πραγμα περιεργο γι αυτον , καθως ολη μερα τρεχει και παιζει με ολη μου την οικογενεια. Δεν εφαγε εχθες και σημερα το πρωι εκανε εμετο με αιμα, δηλαδη ο εμετος του ηταν σχεδον μονο αιμα. Εχω πανικοβληθει. Τον πηγα στον κτηνιατρο και μας εδωσε ενα χαπακι για το στομαχακι του. Δεν τρεχει τιποτα μας διαβεβαιωσε. Εμενα ομως δεν με πειθει. Γνωριζετε κατι για τους εμετους με αιμα? Ευχαριστω πολυ!
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν δε σε πειθει ο κτηνίατρος, πήγαινε σε δεύτερο που να τον εμπιστεύεσαι!!! Και σε τρίτο και σε τέταρτο αν χρειαστεί!

Δεν ξέρω τίποτα για εμετούς με αίμα, αλλά θα το θεωρούσα εξαιρετικά σοβαρό αν συνέβαινε στο δικό μου σκύλο και θα είχα πάρει σβάρνα τους κτηνιάτρους μέχρι να με πείσουν ότι έχουν τουλάχιστον μια εμπεριστατωμένη υπόθεση για το τι μπορεί να συμβαίνει στο σκύλο μου

Το χαπάκι που σου έδωσαν για τι ήταν? Σου εξήγησαν σε τι μπορεί να οφείλεται το σύμπτωμα??
 


lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
μου ειπαν οτι το χαπι ειναι για να ησυχασει λιγο το στομαχακι του, να ηρεμισει λιγο. Αλλα δεν ηξερε σε τι μπορει να οφειλεται...
 


kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Εμένα δε θα με κάλυπτε κάτι τέτοιο....

Αν γνωρίζεις αγγλικά κάνε μια αναζήτηση για hematemesis στο google και θα βρεις πιθανές αιτίες. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως χρειάζεσαι κτηνιατρική βοήθεια!!!!!!!
 


Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
[FONT=&quot]Πολλές μπορεί να είναι οι αιτίες: έλκος, δηλητηρίαση, ξένο αντικείμενο, καρκίνος, σοβαρή λοίμωξη, λεπτοσπείρωση, … [/FONT]

ακτινογραφία, υπέρηχο έκανε;
 
Last edited:


lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
οχι τιποτα απο αυτα. Πριν λιγες εβδομαδες ειχε κανει εξεταση αιματος για να δουμε εαν εχει σκουληκια στην καρδια, γιατι κυκλοφορουσε η φημη στη γειτονια οτι πολλα σκυλια ειχαν σκουληκια στην καρδια.. Και βγηκε καθαροτατος! αλλα με αυτο το σημερινο ανησυχω πολυ. Αυτο που αναφερες το τελευταιο, το βρηκα στο ιντερνετ σε ενα αρθρο και το διαβασα. Φαινεται πολυ ανησυχητικο.. Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας. :)
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Καλώς ήρθες!
Εγώ θα σου συνέστηνα να το ψάξεις παραπάνω...στους ανθρώπους η αιματέμεση είναι από τις πλέον επίγουσες καταστάσεις...δεν μπορώ να φανταστώ ότι απλά χρειάζεται ένα χαπάκι για το σκυλάκι....Eλπίζω να πάνε όλα καλά!
 






lindo

Active Member
13 Απριλίου 2008
29
1
Αθηνα
εχω ξαναπαει,αλλα ποτε δεν σκεφτηκα οτι ο κτηνιατρος δεν κανει καλα την δουλεια του... Εχει κανεις να μου προτινει κανενα καλο κτηνιατρο εδω στην Αθηνα? Σχετικα κοντα στο Παλαιο Φαληρο?
Αν και σημερα ειναι καλυτερα ο Λιντακος μου. Εφαγε και βρηκε λιγο το κεφι του. Δεν εκανε αλλον εμετο, αν και φοβαμαι για το χειροτερο. Βεβαιως, θα κανω περιτερω εξετασεις , αρκει να βρω εναν καλο κτηνιατρο εξοπλισμενο με οτι χρειαζεται για να γινει καλα το σκυλακι μου.
 


GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
26
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Εγω να σου προτινω κτηνιατρο δεν ξερω γιατι μενω στην Θεσσαλονικη.
Σου ευχομαι να παραμεινει καλα το σκυλακι σου και να παρει εναν καλο κτηνιατρο;)!!!!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tο σκυλί τι έφαγε εκείνη την μέρα ..μήπως έφαγε κάποιο κόκαλο?
Η κοιλια του είναι πρησμένη?
Τα περιττώματα ειναι φυσιολογικά?
Ο γιατρός έκανε κάποια ακτινογραφία?
Πως αιτιολόγησε το χάπι για το στομάχι..

Πάρε οπωσδήποτε και άλλη μια γνώμη..