εμετος...

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Καταρχας καλη χρονια και ευχες για ολους
Κατα δευτερον ο Βιτακος εχει αρχισει και κανει συχνα εμετους με διαλλειματα και θα σας εξηγησω. Στις 24/12 πηρε τη δοση Drontal που υποτιθεται θα πρεπει να δινουμε καθε 3 μηνες με μια καθυστερηση μιας βδομαδας επειδη ημουν στο εξωτερικο υην ημερομηνια που ηταν ακριβως 3 μηνες. Αυτο το μεσημερι. Απο το βραδυ της ιδιας ημερας αρχισε εμετους. Αλλες φορες με το φαγητο ολο, αλλες κιτρινο υγρο. Τον αφησα αφαγο για μια μερα και ηρεμησε. Αρχισε μια χαρα να ειναι και αρχισα και εγω κανονικα την τροφη του. Εδω και 4 μερες εχουμε αρχισει τα ιδια παλι. Αρχισα να του δινοω απο χτες λιγο ρυζι με κοτοπουλο βραστο να μην μεινει αλλο χωρις φαγητο αλλα σημερα παλι με το ηπιε λιγο νερο το εβγαλε. ξερω πρεπει να παω στον κτηνιατρο αλλα λεω μην ειναι κατι μη σοβαρο και κανω σαν υστερικια πρωτοχρονιατικα. Λετε να δωσω αλμορα? Μην μου αφυδατωθει...Λετε να παρω τον γιατρο και η μιση ντροπη δικια μου και η μιση ....Απο κεφι εναι οκ. Ελαχισατ πεσμενος. θελει σαν τρελλος βολτα. Κοπρανα υδαρη εκτος απο χθες που εφαγε το ριζακι και ηταν καπως πιο σφιχτα (Συζητηση που ανοιγω πρωτοχρονιατικα....:p)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Να πας στον κτηνίατρο...δεν υπαρχει "γίνομαι υστερικιά" 'οταν αφορα την υγεία..ακόμα και αν δεν έιναι τίποτα.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Καλή χρονιά!!! Με εμετούς κίτρινο υγρό εχούμε και εμεις θεματάκι μόνο όταν τρώμε τρίχες χνούδια χαρτάκια... τουλάχιστον τα αποβάλλει το χαζό!!! Περαστικούλια εύχομαι!!!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
ναι ενας απο ολους τους εμετους ειχε τριχες και χνουδια γιαυτο δεν ανησυχησα και εγω μεχρι τωρα αλλα απο σημερα ανησυχω...

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Συμβουλέψου γιατρό τότε. Αν δεν ήταν κάτι που έφαγε και το έβγαλε!!! και πάλι περαστικά να έχετε!!!!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Τελικα μου φαινεται θα τον ενοχλησω και ας ειναι πρωτοχρονια.......

french bulldog

Well-Known Member
28 Αυγούστου 2009
292
0
Μην αφήσεις το ακυλλάκι έτσι! Μετά μπορεί να πάθι τίποτε άλλο! Όπως αφυδάτωση! Και περαστικά:)!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Νερο ενα κουταλακι ανα μια ωρα που θα το δινεις εσυ..
Απομακρινση τροφης και νερου για ενα 24 ωρο..

Την αλλη μερα λιγο φαγητο (λιγοτερο απο την κανονικη δοσολογια) μουλιασμενο πρωτα σε νερο αν ειναι ξηρα.., αλλιως βραστο κοτοπουλακι με λιγο ρυζι..(χωρις φυσικα βουτηρο, λαδι, τυρι..κλπ).

Κατι εφαγε και το πειραξε λογικα..
Να ενοχλησεις τον κτηνιατρο..

Περαστικα:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μηπως εχεις μακρια μαλλια?
Το εχουν το προβλημα σκυλακια που ειναι μικρα και ειναι στο πατωμα,καταπινουν τριχες που η μια ακρη ειναι στο στομαχι και η αλλη κρεμετε στο στομα η στον ποπο του,οσο ειναι στον φαρυγγα του δημηουργη αναγουλες και κανει εμετο,το κιτρινο ειναι χολη.

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
omarock έχεις απόλυτο δίκιο!!!! τώρα συνειδητοποίησα πως βρίσκει τόσες τρίχες η δικιά μου δεν είναι μόνο από το χνούδι από τα χαλιά και τις φλοκάτες!!! να σαι καλά να το προσέξω!!!!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Να σαι καλα,οποιο σκυλι φερνω στο σπιτι,εχει μετα προβήμα με τα μαλλια της γυναικας μου,πεφτουν καθε μερα το λιγοτερο 30-40 τριχες νορμαλ σε καθε ανθρωπο,βαλε τωρα βουρτσες,τραβηγμα,μαξιλαρι κ.τ.λ

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Μα αυτό δεν καταλάβαινα... που στο καλό τις βρίσκει!!! και έχω παρατηρήσει και αυτό πού είπες με το έντερο... δεν εχει χτένισμα στο σαλόνι πλέον! καραντινα μόνο στο μπάνιο!!! ειλικρινά μου έλυσες μεγάλο πρόβλημα!

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας. Χτες τον αφησα χωρις φαγητο και λιγο νερακι οπως ειπε και η Κατια και σημερα του εδωσα λιγο ρυζι με κοτοπουλο. Δεν ειχαμε εμετο μεχρι τωρα αλλα εχουμε τρελλα κεφια και πολυυυυυυυυυυυ πεινα:p:p
Μας κοιταει σαν τον Καιλα το σκασμενο!
Αυριο θα παρω και τον γιατρο καλου κακου. Τα κακα μας δυστυχως δεν ......φτανουν στο χωμα :p:maria:
Αλλα ειναι σκληροτερα:p

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να πας στον κτηνιατρο αυριο!

Οσον αφορα το Drontal δεν πρεπει να σωνει και καλα να του το δινεις και την ημερα που κλεινει 3 μηνες!Δεν πειραζει,δεν θα παθει τιποτα και μερικες μερες μετα η μερικες μερες πριν!:D

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Βασικα ειναι κ δεν ειναι σχετικο με το θεμα...αλλα μην ανοιγω αλλο...
Της εδωσα drontal τη δοση που πρεπει ,κ μετα απο λιγη ωρα της εδωσα να φαει τροφη...εφαγε λαιμαργα ως συνηθως κ μετα απο 1μισι-2 ωρες εκανε εμετο.
Τα κομματια της ξηρας φουσκωμενα!Μερικα ηταν μεγαλα κομματια σχεδον αμασητα...τελος παντων, αλλο θεμα αυτο μετη λαιμαργια της...Να φανταστειτε μεχρι κ το χαπι μονη της το εφαγε,δε χρειαζεται κανενα κολπο (ετσι εκανε κ η Μαγια μου,λες κ ετρωγε λιχουδια):p
Τωρα πρεπει να της ξαναδωσω χαπι?

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έχεις παρατηρήσει και άλλη φορά την μέρα που της δίνεις το χάπι να κάνει εμετό?

Πόσα φορές τρώει την ημέρα?

Υποψιάζεσαι ότι έκανε εμετό από την λαιμαργία η από το χάπι?

Αν έκανε εμετό από το χάπι προφανώς κάτι την πείραξε άρα θα πρέπει να συνεννοηθείς με τον κτηνίατρο μήπως και της αλλάξει το χάπι!
Αν έκανε εμετό από την λαιμαργία τότε θα πρέπει να της σπάσεις τα γεύματα σε πιο πολλά μέσα στην μέρα και δεν θα τρώει αμέσως μετά από παιχνίδι η άλλη δραστηριότητα!

Όπως και να χει η κατάσταση παρατηρείς τον σκύλο και πράττεις ανάλογα με συνεννόηση με την κτηνίατρο σου!

Μπορεί να είναι και κάτι παθολογικό...

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Eιχε ξανακανει εμετο πριν 1μισι-2 μηνες αλλα ηταν αλλου ειδους...απο τις τριχες οπως ειπαν κ τα παιδια πιο πανω...(μαδαω πολυ :( )
Δεν ξανακανε μετα εμετο...επισης τη προηγουμενη φορα ο γιατρος της ειχε δωσει αλλη μαρκα χαπιου ( caniquantel ) και δε την ειχε πειραξει .Βασικα ηταν αλλος κτηνιατρος.
2η φορα ειναι που περνει χαπι γιατι ειναι μικρη ακομη.Ισως να τη πειραξε το χαπι οπως λες...
Τη ξηρα τη μοιραζω σε 3 γευματα...Εχει 4-5 μερες,πιο πριν της εδινα σε 4 γευματα... Οταν εκανε εμετο δεν ειχαμε παει βολτα πιο πριν,της εβαλα το φαι στο πιατακι (επεσε κλασσικα με τα μουτρα)κ εφυγα σε μια δουλεια που ειχα .Οταν γυρισα απο τη χαρα της ζοριστηκε μαλλον κ εκανε εμετο,σε συνδιασμο με το χαπακι,ισως...δε ξερω...
Δηλαδη να παω στο γιατρο πρεπει παλι !! ευχαριστω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Οτι υπαρχει μια ανοχη στα κουταβια οσον αφορα τους εμετους,υπαρχει!

Αυτη ειναι η ηλικια που στρωνουν και η μεταβαση απο το μητρικο γαλα στην ξηρα και τα διαφορα αντιπαρασιτικα χαπια τα πειραζουν στο στομαχι που τωρα διαμορφωνεται!

Κρατα ενημερο τον κτηνιατρο σου και παρατηρησε το κουταβι!

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
κι εμενα μεχρι 7 μηνων εκανε εμετο μετα απο ντρονταλ. Αλλα παντα γιατρο καλου κακου. (οσο για τα μαλλια...ασε..ως τη μεση τα ειχα μεχρι πριν ενα μηνα και παντα δεμενα κοτσιδα σα τη Μαγδαλω για να μην πεφτουν κ τις τρωει το μπεμπε)