εξαπατηση (?) pet shop

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
πηγαινοντας χθες σε πετ σοπ της περιοχης μου για να παρω μια χτενα, χαζεψα λιγο την βιτρινα με τα κουταβια που πουλουσε.
λοιπον, χωρις υπερβολη, τα σκυλια ηταν ολα ημιαιμα...ειδικα τα "ροτβαιλερ" που πουλουσε( 450 ευρω) , ακομη και ο πιο ασχετος με την φυλη , θα μπορουσε να καταλαβει οτι δεν ηταν καθαροαιμα.
και μου δημιουργηθηκε λοιπον η εξης απορια.
οταν ενα πετ σοπ σου πουλαει εναν ημιαιμο σκυλο για καθαροαιμο , θεωρειται αυτο εξαπατηση?
μπορει δηλαδη να 'σταθει" μηνυση εις βαρος του?
μπορει να γινει μυνηση, ακομη κι αν δεν εχει αγοραστει ο σκυλος?( απο εμενα πχ που απλα διαπιστωνω οτι δεν ισχυουν αυτα που ο ιδιοκτητης του πετ σοπ ισχυριζεται?)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Μακάρι αλλά μάλλον αποκλείεται
εντώ ελάντα κανίς-γκριφόν καθαρόαιμα απο πολύ καλά αίματα ( 0 αρνητικό )

Ο κοε μόνο ίσως να μπορούσε αλλά μάλλον θα ξεκίναγε πολύ μεγάλη ιστορία.

Στην ευρώπη άραγε τί γίνεται ?

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
μωρε, ασε τον κοε, εγω, σαν καταναλωτης, εχω το δικαιωμα να κανω μηνυση για εξαπατηση?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
και πώς αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθαρόαιμα? με κριτή? αν έχουν χαρτιά και είναι πλαστά? δεν το ήξερε ο πετσοπάς...

αν υπάρχει νομικό πλαίσιο που καθορίζει τους όρους καθαρόαιμο και την αγοραπωλησία τους η απάντηση θα βρίσκεται εκεί

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
στην γερμανια θεωρουνται ολα τα σκυλια, τα οποια δεν εχουν πετιγρι σαν "μη - καθαροαιμα".
Υπηρξε μια περιπτοση, οπου μια κυρια ανακαλυψε μετα απο λιγο καιρο, οτι το Labrador που ειχε αγορασει χωρις χαρτια μονο Lab δεν ηταν- δεν πηρε λεφτα πισω- και σε μια αλλη παρομοια περιπτοση, οπου ο σκυλοσ ειχε χαρτια και τσιπ- του οποιου συμβαδιζε ο αρριθμος με αυτον των χαρτιων ( τα οποια ηταν πλαστα!!)- πηρε αποζημειωση για εξαπατηση

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
ΑΝ δεν έχει microchip ή τατουάζ που να συμβαδίζει με αυτό στο βιβλιάριό του, δεν έχει χαρτιά και μπορείς να αποδείξεις ότι το αγόρασες για rottweiler (πχ με κάποιο χαρτί που εμμέσως να αναφέρει την ράτσα - ένα χαρτί αντικατάστασης - γραπτή εγγύηση έστω 3 ημερών) μπορείς να κάνεις μήνυση και θα δικαιωθείς. Πρέπει όμως να το αγοράσεις, αλλιώς δεν έχεις εξαπατηθεί ;)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δηλαδη εαν δεν το αγορασω, δεν εχω το δικαιωμα να καταγγειλω την απατη? εκτος των "χαρτιων" που δινει, το γραφει και σε ταμπελα μπροστα στο σκυλι (ρατσα ροτβαιλερ) .. μονο την μουρη να βγαλω φωτογραφια:rolleyes:

ασχετο τωρα...ρε παιδια, ειχαν ενα υφος τα κακομοιρα τα σκυλια.. δυστυχισμενο, παραδομενο, πως να το πω..........

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Τα καημένα τα ζωντανά είτε από puppy mills ή από ΒΥΒ προέρχονται (σε αυτή την τιμή), οπότε, πόσο θες και εσύ να μοιάζουν στο αυθεντικό;;;;

Ροτβάιλερ είναι αφού είναι μαύρα και καφέ (αυτά καφέ θα είναι, ξεχάστε τα πύρινά σας... φωτιές & Φοίνικες..) και μοιάζουν με το σκυλί του Δ....... (για να μην επαναλαμβάνομαι και νομίσουν κάποιοι ότι έχω πρόβλημα και με τη Φυλή). Τώρα, αν είναι και Σκανδιναβικών γραμμών, μπορεί και να μοιάζουν και με Γκέκα.... Απλά πιό κοντά αυτιά και λίγο πιό γεμάτη μούρη...

Εξάλου, στην Ελλάδα είμαστε.. τι λέει η ταμπέλα (ετικέτα) μας ενδιαφέρει... Αυτή θα μοστράρουμε στην παρέα....:cool:

...α, και να το πάρουμε φτηνά.... "Άσε φιλαράκι, πήρα τις προάλλες ένα Ροτβάιλερ, Θάνατο, ένα κεφάλι, ένα στήθος, μου είπαν θα γίνει 60 κιλά, μου έδειξαν και φωτο.... και φιλαράκι, το πήρα μόνο 450 ευρά.. όχι σαν κάτι άλλους μ%$^^4 που πάνε και στάζουν 800σάρια.... είδες;;"

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
δηλαδη εαν δεν το αγορασω, δεν εχω το δικαιωμα να καταγγειλω την απατη? εκτος των "χαρτιων" που δινει, το γραφει και σε ταμπελα μπροστα στο σκυλι (ρατσα ροτβαιλερ) .. μονο την μουρη να βγαλω φωτογραφια:rolleyes:
Αν είσαι ο ΙΝΚΑ μπορείς!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ο ΙΝΚΑ αυτοπροσωπως?:D
ρε παιδια, δεν καταλαβαινετε τι λεω.
ειναι σαν να πηγα σουπερμαρκετ και να ειδα στο ραφι μακαρονια αγνωστης προελευσης και η συσκευασια και το ταμπελακι μπροστα ,να γραφει μισκο. και να ρωτησω " σιγουρα ειναι μισκο αυτα τα μακαρονια? μηπως εχετε κανει λαθος?" και να απαντησουν "ναι, ειναι μισκο και σας τα δινουμε φθηνοτερα απ οσο θα τα βρισκατε αλλου"
αυτο, δεν ειναι εξαπατηση? δεν θα μπορουσα να τους μηνυσω?
θα επρεπε να τα αγορασω για να θεωρηθει? και γιατι οχι και για τους σκυλους?

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Ροτβάιλερ είναι αφού είναι μαύρα και καφέ (αυτά καφέ θα είναι, ξεχάστε τα πύρινά σας... φωτιές & Φοίνικες..) και μοιάζουν με το σκυλί του Δ....... (για να μην επαναλαμβάνομαι και νομίσουν κάποιοι ότι έχω πρόβλημα και με τη Φυλή). Τώρα, αν είναι και Σκανδιναβικών γραμμών, μπορεί και να μοιάζουν και με Γκέκα.... Απλά πιό κοντά αυτιά και λίγο πιό γεμάτη μούρη...
Βρε galazio μου, τι δε καταλαβαίνεις... αν έχουν pedigree δε μπορείς να αποδείξεις ότι δεν είναι Ροττ, ακόμα και αν δεν είναι...... καταρχάς πρέπει να ενηλικιωθούν, μετά δεν υπάρχει επίσημη (κρατική) αρχή που να μπορεί να το πιστοποιήσει (η Δ/νση Κτηνιατρικής θα ζητήσει χαρτιά για να αποφανθεί - αν αυτά υπάρχουν (microchip & pedigree που το ανεφέρει), τελείωσε - η μορφολογία είναι δευτερεύουσα).... οπότε, μόνο η ενημέρωση του κοινού (η επαγρύπνηση) μπορεί να βοηθήσει.... οπότε, στην Ελλάδα, ξέχνα το... :):cool:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
ο ΙΝΚΑ αυτοπροσωπως?:D
έφαγα το "τ"!:eek:

όπως λεεί και η GAIA (επίτρεψέ μου το θηλυκό) καμία καταναλωτική οργάνωση και κανένας αρμόδιος φορέας δεν μπορεί να αποφανθεί αν δεν υπάρχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο!

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Λοιπον άκου να φρικάρεις...Το πρόεδρο του αντιστοιχου Κ.Ο.Ε της Ουγγαρίας (απο εκει έρχονται τα περισσοτερα) Ακόμα τον ψάχνουν!!Μιλάμε χια χιλιάδες πλαστά πιστοποιτηκά!Κάθε εισαγωγέας και κάθε Petshopas έχουν και απο μια κούτα pedegree ,βαφτίζουν καθαρώαιμο ότι γουστάρουν.Σου μιλώ απο προσωπική πείρα.Την έχω πατήσει.

GAIA LYKAIA

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2007
614
16
57
Θεσσαλονίκη
gaialykaia.com
Λοιπον άκου να φρικάρεις...Το πρόεδρο του αντιστοιχου Κ.Ο.Ε της Ουγγαρίας (απο εκει έρχονται τα περισσοτερα) Ακόμα τον ψάχνουν!!Μιλάμε χια χιλιάδες πλαστά πιστοποιτηκά!Κάθε εισαγωγέας και κάθε Petshopas έχουν και απο μια κούτα pedegree ,βαφτίζουν καθαρώαιμο ότι γουστάρουν.Σου μιλώ απο προσωπική πείρα.Την έχω πατήσει.
Λοιπόν, δε ξέρω αν σας έχει πειράξει η ζέστη αλλά ηρεμήστε λίγο!!!

Αν μιλάς για τον András Korózs, τον Πρόεδρο του ΜΕΟΕ (του Εθνικού Κυνολογικού Ομίλου της Ουγγαρίας), μπορείς να πεις σε αυτούς που τον ψάχνουν ακόμα ότι σήμερα έστειλε επιστολή σε όσους συμμετέχουν στο EURODOG του Οκτωβρίου για να τους υπενθυμίσει να διαφημιστούν αν θέλουν στο ειδικό έντυπο συμμετεχόντων... Οπότε, είναι ακόμη στη Βουδαπέστη και στις 3 Οκτωβρίου θα είναι στην εναρκτήρια τελετή μαζί με τον Πρόεδρο της FCI... Οπότε, ευκαιρία να του πούν και εκείνου τι έχει κάνει, για να ξέρει με ποιόν κάνει παρέα...

Για να συμμαζευτούμε λίγο!!!

Δεν είναι καφενείο της γειτονιάς εδώ ή το Συνοικιακό Πρακτορείο του ΟΠΑΠ, για να λέει ο καθένας ότι του κατέβει!!!

Φτάνει πιά ή Ελληναδοσύνη!!!

Ήμαρτον!!!:mad::mad:

Stavkouk

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2008
57
0
Μήνυση-αγωγή μπορεί να ευσταθήσει με το νομικό σκέλος του οικονομικού εγκλήματος και συγκεκριμένα της απάτης!Δηλ παράσταση ψευδών στοιχείων με στόχο το κέρδος εν ολιγοις...Ωστόσο αγωγή μπορει να κανει μόνο όποιος έχει έννομο συμφέρον και δη ο εξαπατηθείς!Σαν καταναλωτές προστατευόμαστε απο το νόμο 2251/1994 οπότε αν εμπίπτεις σε μία από τις αντίστοιχες κατηγορίες του συγκεκριμένου νόμου μπορείς να κινηθείς εναντίον του πετσοπα..;)

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Γαλάζια, όταν θα αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση, πιθανόν να λειτουργήσουν και οι νόμοι... Η απόπειρα εξαπάτησης είναι επίσης αξίοποινη πράξη. Η χρήση πλαστού με σκοπό το κέρδος, επίσης.

Πάμε να κάνουμε τους υποψήσιους αγοραστές, και να κάνουμε θέμα... Πλάκα θα έχει. Το πολύ πολύ να μην κερδίσουμε το δικαστήριο, και τι έγινε?