εξαρθρωση επιγονατίδας

betonieris

New Member
14 Ιανουαρίου 2018
1
0
34
Καλησπέρα
Ονομαζομαι Πέτρος και είμαι ιδιοκτήτης ενός θηβετιανου σπανιελ, του Ερρίκου. Ο Ερρίκος είναι 5,5 χρόνων. Πριν δύο μήνες τον βρήκε η κοπέλα μου να τρεμει και να σερνει τα πίσω πόδια του. Αμέσως τον πήγαμε στον κτηνίατρο, όπου το εξετασε αλλα δεν βρήκε κατι πλην απο πονο στο δεξι του ποδι. Του εκανε μια ενεση αναλγητικου και μετα απο αυτό ο σκύλος ηρεμησε. Τις επόμενες μέρες ηταν λιγο συντηριτικος με τις κινήσεις του αλλα μετα απι δυο τρεις βδομάδες επανήλθε πληρως. Χθες το απόγευμα τον ξαναβρηκα στην ιδια κατάσταση. Το πηγα στον κτηνίατρο οπου διαπιστωσε εξαρθρημα επιγωνατηδας α' βαθμου στο αριστερο ποδι και ελαφρα μετακίνηση επιγωνατηδας λογο βαρους στο δεξι ποδι, το οποιο και τον πονουσε πιο έντονα.Του εκανε παλι ενεση κάποιου αναλγητικου και συστησε ημερισια δοση meloxoral για 5 μερες.Στο ερωτημα του χειρουργιου μου είπε οτι είναι πολυ νωρις για κατι τετοιο και μου πρότεινε να δουμε πως θα ανταποκριθει στη θεραπεία και μετα αν χρειαστεί να κάνουμε ακτινογραφία και βλέπουμε. Σήμερα ο σκύλος ενω το πρωι ηταν κεφατος χωρις να δειχνει οτι ποναει, μολις καναμε λιγα μετρα βολτα καθισε στα πισω ποδια και εδειξε να πονα. Μπορεί να ξαναβγήκε η αρθρωση τοσο ευκολα;;; Θελω να παρω και μια δεύτερη γνώμη απο καποιον εξειδικευμένο κτηνίατρο και θα εκτιμούσα τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένας πάρα πολύ καλός κτηνίατρος ορθοπεδικός κος Ανδρέας Κυριαζής, στην Αθήνα ξέρω ότι είναι ο κος Βλαχόπουλος αλλά δεν μπορώ να πω κάτι από προσωπική εμπειρία, μόνο ακουστά τον έχω. Περαστικά στον Ερρίκο!..