επείγον!Διατροφή για μαλτεζ?


maltese

New Member
6 Ιουλίου 2007
4
0
Όλα ξεκινισαν προχθές που μου έφεραν το μαλτεζάκι που ειχα παραγγείλει απο ενα pet shop και μου το παρέδωσαν κατευθείαν μετα απο ένα πολύωρο ταξιδι μεσω κτελ. Το κουταβακι ειχε κανει εμετο μεσα στο κλουβάκι του και επειτα ξαναέκανε οταν το πήρα σπιτι αλλα μου είπαν οτι είναι απο το ταξίδι. Την επόμενη μερα το τάισα κροκέτες επειτα το πηγα σε κτηνίατρο και μου ειπε οτι ειναι υγειες του εκανε αποπαρασύτωση και του εδωσε κρέμα για σκουλίκια
(στο pet shop μου εδωσαν ενα βιβλιάριο οπου ελεγε οτι εκανε το πρώτο του εμβολιο). Οταν ομως το πήγα σπιτι μετα απο κανα δυο ώρες το σκυλάκι εκανε συνέχεια εμετο... Το ξαναπάω στον κτηνιατρο μου λέει οτι εχει γαστρεντεριτιδα του κανει ενεση και μου δίνει φαμακα, παραλληλα επικοινωνω με το pet shop και μου λενε πως δεν εχει γαστρεντεριτιδα και το κρατάει μια μερα ταίζοντας το ψητο κοτόπουλο.... λέγοντας μου οτι ειναι υγειες (και οτι πρεπει να το ταίζω κοτοπουλο και οχι κροκέτες) και να παω σημερα να το παρω Σας παρακαλω βοηθίστε με δεν ξερω τι να κάνω!!!! Να παω να το πάρω? ειναι υγειες? κ τι πρεπει να το ταίζω?

p.s. Το κουταβάκι ειναι 55 ημερών
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
  • Like
Reactions: darky


maltese

New Member
6 Ιουλίου 2007
4
0
ROTTIE said:
Καλώς ήρθες maltese.
Το έχουμε ξαναπεί και θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας:

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΖΩΑ ΑΠΟ PET SHOPS!
ΔΕΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΑ PUPPY MILLS!


http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=75
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=44
http://dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=307
Οκ Rottie έγω όμως δεν το ήξερα ότι είναι έτσι τα πράματα με τα petshop κ τώρα το έχω πληρώσει το σκυλάκι κ είμαι σε απόγνωση με αυτά που συμβαίνουν έχεις να προτίνεις κάτι για να βοηθήσεις την κατάσταση?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Έχω να σου προτείνω κάτι maltese, αλλά θα χρειαστεί υπομονή και επιμονή από μέρους σου.

ΜΗΝ πάρεις το κουτάβι.

Απαίτησε τα λεφτά σου πίσω με κάθε τίμημα.
Απείλησε τους υπεύθυνους του pet shop με καταγγελία στο σύλλογο προστασίας καταναλωτών και υποστήριξε ότι πάνε να σου πουλήσουν άρρωστο ζώο.
Βασίσου στο γεγονός ότι το κουτάβι απομακρύνθηκε από τη μητέρα του πριν από το απογαλακτισμό του, ότι σε έχουν ταλαιπωρήσει και σε έχουν υποχρεώσει να υποστείς μια ψυχοφθόρα διαδικασία κτλ.

Πάρε τα λεφτά σου πίσω και απευθύνσου σε ένα υπεύθυνο εκτροφέα.
 


emma_1988

Active Member
18 Ιουνίου 2007
28
0
αν κ ξεφευγω απο το θεμα -σορι κιολας- μιλαμε για πετ σοπ που πουλανε σκυλια επι μονιμου βασεως;;; γιατι εχω δει πετ σοπ που φερνει σκυλακια μονο κατοπιν παραγγελιας
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
609
2
Athens
Γεια σου Maltese.
Ποιος λογικός ταΐζει το κουτάβι που κάνει εμετούς ψητό κοτόπουλο ?? Σίγουρα σου λένε ψέματα στο pet-shop, απλά δεν το ταΐζουν καθόλου και το σκυλί παραμένει άρρωστο και σε τέτοια κατάσταση να σου το δώσουνε πίσω.
Προσπάθησε να ζητήσεις πίσω τα χρήματα που πλήρωσες για το κουτάβι, μην το φέρεις στο σπίτι - είναι λίγο σκληρό αλλά σωστό.
 




maltese

New Member
6 Ιουλίου 2007
4
0
δεν δεχεται με τπτ να μου δώσει πίσω τα λεφτά.Πιστευετε ότί αν τελικά το πάρω θα έχω σχεδον σίγουρα προβλήματα?Emma με παραγγελία το έφερε το σκυλί.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
Maltese, πάρε τον άντρα σου, τον πατέρα σου, τον αδελφό σου, τη μητέρα σου, τα ξαδέλφια σου και οποιονδήποτε άλλο έχει τη διάθεση να σε βοηθήσει και αρχίστε τακτικές επισκέψεις στο κατάστημα.

Να είστε ανυποχώρητοι. Απείλησε τον με καταγγελία και απαίτησε τα λεφτά σου πίσω.
Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι το κουτάβι είναι υγιές και ότι δεν θα έχεις προβλήματα.
Στην περίπτωση σου (δυστυχώς), η «καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»…

Πάρε τηλέφωνο την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (210-3816241, 210-3893000) και τις ενώσεις καταναλωτών και ζήτα πληροφορίες.
Γραμμή επικοινωνίας καταναλωτή: 1520

Έχεις το δίκιο με το μέρος σου..
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
399
0
Δίκιο έχει ο Όσκαρ. Υποθέτω ότι ο/η Malteze έχει αγαπήσει το σκυλάκι και δε θέλει να το αφήσει στη μοίρα του.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι οι υπάλληλοι του πετ-σοπ τολμάνε να κάνουν διαγνώσεις! Αλλά τι να περιμένει κανείς από ανθρώπους που μεταχειρίζονται τα ζώα σαν άψυχα εμπορεύματα.

Malteze το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να πιστέψεις ότι και να σου πούνε. Αν αποφασίσεις να πάρεις το σκυλάκι να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να είναι άρρωστο και ότι θα πρέπει να το πας αμέσως σε κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σου για εξετάσεις και να ακολουθήσεις τις συμβουλές του σχετικά με τα φάρμακα και τη διατροφή.

Μια φορά που είχε αρρωστήσει ο δικός μου και έκανε εμετό το φαΐ του, του έδινα στην αρχή μικρά τακτικά γεύματα με πιλάφι βρασμένο σε ζωμό . Μόλις είδα ότι το σήκωνε το στομάχι του, άρχισα να του προσθέτω λίγο βραστό άπαχο κρέας αυξάνοντας σταδιακά την ποσότητα μέχρι να γίνει καλά. Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό το πρόγραμμα αν δεν τρώει την κονσέρβα που θα συστήσει ο γιατρός.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
Ποιο Pet shop είναι αυτό - έτσι για να το βγάλουμε και λίγο ρόμπα - και να το ξέρουμε για να ΜΗΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ από εκεί? Και για να το "κράξουμε" και στους γνωστούς μας?

Ελπίζω να διαβάζει αυτό το post o ιδιοκτήτης... :twisted:

Malteze, η "ορθολογιστική" πλευρά είναι να το αφήσεις το σκυλί τώρα που είναι νωρίς και δεν έχεις ακόμη δεθεί μαζί του. :(

Εάν αποφασίσεις να το κρατήσεις (δεν αντέχεις να το δώσεις), προχώρα σε καταγγελίες και κάνε τη ζωή κόλαση στο μαγαζάτορα. Το καλύτερο είναι να μπεις στο κατάστημα σε ώρα αιχμής και να του κάνεις θέμα εμπρός στο υπόλοιπο αγορστικό κοινό!
 




vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.103
10.055
Athens
emma_1988 said:
η να πας κ να του κανεις το μαγαζι καλοκαιρινο
Καλοκαιρινό δεν μπορείς να του το κάνεις, αλλά αν του "διώξεις" μερικούς πελάτες που θα μάθουν ότι πουλάει άρρωστα ζώα θα κάνεις καλό και σε άλλους και ευελπιστείς ότι θα του κόψεις και λίγο την πελατεία...

Εγώ επιμένω στην black-list τέτοιων καταστημάτων - και άλλα fora το κάνουν και μάλιστα με εταιρείες-μεγαθήρια (από άλλους χώρους) και όχι μόνο με το μαγαζί του ...Κίτσουλα! Ο κόσμος που θα πάρει για πρώτη φορά κουτάβι, νά ΄στε σίγουροι ότι θα ψάξει να πάρει το "φτηνό" από το pet shop π.χ. στην πλατεία Κοτζιά, γιατί δεν υποψιάζεται τι τον περιμένει μετά...
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ επιμένω στην black-list τέτοιων καταστημάτων - και άλλα fora το κάνουν και μάλιστα με εταιρείες-μεγαθήρια (από άλλους χώρους) και όχι μόνο με το μαγαζί του ...Κίτσουλα!
Πολυ καλη ιδεα.
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
399
0
Όλα τα πετ-σοπ που πουλάνε ζώα πρέπει να είναι σε μαύρη λίστα. 8)
 


maltese

New Member
6 Ιουλίου 2007
4
0
Λοιπόν μέτα από τα πολλά κ αφού χτυπιόταν ότι το σκυλάκι είναι υγιές κ ότι εμετοί προερχόντουσαν από το πολύωρο ταξίδι με το κτελ δικαιολογία που μου φάνηκε κάπως λογική συμφώνησαμε να το κρατήσω το σκυλάκι κάποιες μέρες κ αν μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα να του το πάω πίσω.Ξέρω οτί θα με βρίσετε αλλά πραγματικά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε κάτι άλλο αφού δεν μου δίνε τα λεφτά πίσω με τπτ κ επειδή δεν είμαι άνθρωπος που συμφώνω με τους τσακομούς ή να του κάνω το μαγαζί καλοκαιρινό κ άλλα τέτοια του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρεία.Ένταξει βέβαια όλα αύτα ίσως είναι μια πρόφαση γιατί δεν ήθελα να αποχωριστώ το σκυλάκι...Τελοσπάντων από χτες το απόγευμα που το χω το τάισα 2 φορές κ δεν έχει κάνει έμετο κ ένω στην αρχή δεν είχε κ πολλά κέφια το βράδυ στην κυριολεξία δεν με αφησε να κοιμηθώ ήθελε σύνεχεια παιχνίδια σήμερα τα ίδια είναι αρκετά ζωηρός. :D
Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση κ ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά. :roll:

υγ:Το pet shop βρίσκεται στη Κοζάνη
 


Skylos

Well-Known Member
16 Δεκεμβρίου 2006
399
0
Το ότι είναι ζωηρό είναι καλό σημάδι. Για σιγουριά όμως πάρε ένα τηλέφωνο τον κτηνίατρο να σου πει τι πρέπει να προσέξεις κλπ.
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.689
23
ATHENS
maltese said:
Ξέρω οτί θα με βρίσετε αλλά πραγματικά δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε κάτι άλλο αφού δεν μου δίνε τα λεφτά πίσω με τπτ κ επειδή δεν είμαι άνθρωπος που συμφώνω με τους τσακομούς ή να του κάνω το μαγαζί καλοκαιρινό κ άλλα τέτοια του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρεία.Ένταξει βέβαια όλα αύτα ίσως είναι μια πρόφαση γιατί δεν ήθελα να αποχωριστώ το σκυλάκι...
Κανείς δεν θα σε βρίσει maltese!
Είναι πολύ εύκολο να κρίνει κανείς αποστασιοποιημένα και αντικειμενικά μια κατάσταση, στην οποία δεν εμπλέκεται διότι δε τον αφορά άμεσα το πρόβλημα!
Καλώς ή κακώς όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις, το συναίσθημα παίζει πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.
Ίσως ΟΛΟΙ μας στη θέση σου να κάναμε το ίδιο και να δίναμε τελικά στο ζωάκι μια δεύτερη ευκαιρία…

Φρόντισε να ακολουθήσεις την συμβουλή του skylos και να πας το κουτάβι σε κτηνίατρο της εμπιστοσύνης σου το συντομότερο.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3