επιλογή ράτσας για παιδί


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
819
930
27
@ΒασιλικηΖ Ο Τακης δεν στελνει σκυλια, πρεπει να πας εσυ στην κρητη να τα παρεις, εχει πει δε τα στελνει ποτε ασυνοδευτα, δυστυχως (η ευτυχως βασικα)

επισης θελω να πω οτι κααταλαβαινω απολυτα το τι λες για τις φιλοζωικες. πολλες φορες μπορει να δωσουν σκυλια και γατια μονο και μονο για να ελευθερωθει ενα κλουβι και να μπορεσουν να μαζεψουν καινουργια ζωα, οχι γιατι κανουν σωστη ερευνα για το αν ο σκυλος που θα δωσουν ειναι ιδανικος για τον ανθρωπο που τον παιρνει. απολυτα σωστο. γι αυτο προτεινω ενα τοπικο καταφυγιο, πιο μικρο, ισως με λιγοτερα απο 100 ζωα ας πουμε. εκει πιστευω οι εθελοντες περνανε περισσοτερο χρονο μαθαινοντας τα ζωα τους, και ποιο κανει για ποιον, ποιο εχει το ταδε προβλημα, κλπ κλπ. δεν προτεινω καθολου να παρει μια οικογενεια με παιδι σκυλο απο τεραστια φιλοζωικη με 200+ ζωα που η μονη τους επαφη με ανθρωπους ειναι οταν τους βαζουν το φαγητο. εννοειται πως απο κει μεσα οι πιθανοτητες να μας τυχει ενα σκυλι με σοβαρα προβληματα ειναι μεγαλες. εκει ειναι για πιο εμπειρους ανθρωπους που θα εχουν ορεξη να δουλεψουν με το σκυλι τους.
 
  • Like
Reactions: ΒασιλικηΖ


MikeKassiou

Member
14 Δεκεμβρίου 2020
5
9
38
Καλώς Ήρθες

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικογένειας σας ποια είναι?
Τι τύποι ατόμων είστε εσείς οι γονείς ως άτομα και έπειτα και το παιδί?
ειμαστε μια 3μελης οικογενια,
@MikeKassiou καλησπέρα σας και καλώς ήλθατε στο φόρουμ
θ αμου επιτρέψετε κι εμένα μία συμβουλή...
αν δεν έχετε εμπειρία εσείς και θέλετε σκύλο δεν θα σας πρότεινα κουτάβι...
σκεφτείτε λίγο
εσας, το παιδί 4 ετών κι ένα κουτάβι... μια συμμορία που τουλάχιστον ένας θαπρεπε να ξερει και να καθοδηγήσει τους υπόλοιπους...
σίγουρα οι περισσότερες φιλοζωικές ενδιαφέρονται να μην στέλνουν ζώα προς υιοθεσία μακρυά τους για να τα προσέχουν... αλλά... αυτό δεν σημαίνει ότι δν υπάρχουν και υιοθεσίες σε απόσταση...
σαφώς όμως χρειάζεται τουλάχιστον σ αυτή την περίπτωση να έχετε ελέγξει και συναντηθείτε προσωπικά εσείς με το σκύλο .ωστε να τον αξιολογήσετε με την βοήθεια και τις συμβουλές του εκάστοτε υπεύθυνου προσωπικα...
μην τα παρατάτε τόσο εύκολα λόγω της διαμονής σας σε νησί..
αν πάλι από την άλλη επιμένετε σε κουτάβι... τότε μονόδρομος είναι το σωστό εκτροφείο...
να μπορείτε να εμπιστευτείτε τον εκτροφέα (χώρια που ελπίζω να τον έχετε από κοντά σε συμβουλές και βοήθεια για τουλάχιστον τα πρώτα βήματα του...) αλλά και να ελπίζετε σε σωστό χαρακτήρα με όσο το δυνατόν προβλεπόμενες αντιδράσεις... σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να έχετε κι εναν εκπαιδευτή στο νησί και να τον έχετε από κοντα... τότε θα μιλήσουμε και για φυλές....
παρεπιτπόντως ο μίκυ είναι κούκλος... χώρια που φαντάζει σαν πεπρωμένο με το ψευδώνυμο σας... κρίμα να μην ταξιδεύει σε νησί...
εκπαιδευτής υπάρχει και θα μπορώ να τον έχω από κοντά , και όντος θα προτιμούσα καθαρόαιμο κουτάβι. εκτροφεα, και μόνο εκτροφεα,τηα ψάξω να βρω όταν κατασταλάξω τι σκύλος ταιριάζει στην οικογένεια μου.για αυτό έγραψα εδώ μήπως βρω λίγη βοήθεια,αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος να μου πει για το ποιες ράτσες μου ταιριάζουν. μεγάλωσα με σκύλο,απέκτησα και ένα αργότερα σε ποιο μεγάλη ηλικία,έχω κάποιες βασικές γνώσεις και αρκετές εγκυκλοπαιδιακες γνώσεις
 
  • Like
Reactions: GRDANE


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Ειναι δεκάδες οι φυλές που ταιριάζουν με αυτό που ζητάς.

Από την στιγμή δε που θα καταλήξεις σε μια φυλή, χρειάζεται χρόνος να μάθεις 5 πράγματα για την φυλή που ενδιαφέρεσαι και επιπροσθετος χρόνος ώστε να βρεις τον κατάλληλο άνθρωπο που εκτρέφει αυτή την φυλή.
Και όλα αυτά με την προϋπόθεση πως υπάρχει στην Ελλάδα.

Αντιλαμβάνεσαι πως είναι μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, εάν θες φυσικά να την κάνεις σωστά και να απευθυνθείς στους σωστούς ανθρώπους.
Αλλιώς ΟΛΑ θα σου φαίνονται ίδια (και άνθρωποι και σκύλοι) και είναι πάρα πολύ εύκολο να απευθυνθείς στον πρώτο που θα βρεις και θα έχει διαθέσιμο κουτάβι.

Δεν είναι δλδ σαν να ψάχνεις ένα μικρό 1000αρι αμάξι για την πόλη και ζητάς γνώμες και συμβουλές για το ποιο να διαλέξεις.
Και αν σου πούμε πχ το τάδε μοντέλο πας στην αντιπροσωπεία και το παίρνεις.

Δεν είναι τόσο απλό.
 


Εriana

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2019
283
905
ειμαστε μια 3μελης οικογενια,

εκπαιδευτής υπάρχει και θα μπορώ να τον έχω από κοντά , και όντος θα προτιμούσα καθαρόαιμο κουτάβι. εκτροφεα, και μόνο εκτροφεα,τηα ψάξω να βρω όταν κατασταλάξω τι σκύλος ταιριάζει στην οικογένεια μου.για αυτό έγραψα εδώ μήπως βρω λίγη βοήθεια,αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος να μου πει για το ποιες ράτσες μου ταιριάζουν. μεγάλωσα με σκύλο,απέκτησα και ένα αργότερα σε ποιο μεγάλη ηλικία,έχω κάποιες βασικές γνώσεις και αρκετές εγκυκλοπαιδιακες γνώσεις
Ωραία,να σας προτείνω μια μέθοδο η οποία ίσως σας βοηθήσει. Να αρχίσετε να θέτετε κάποια ερωτήματα στον εαυτό σας. Ενδεικτικά και μόνο:

1. Επίπεδα ενέργειας του σκύλου. Τί χρόνο έχω, κέφια και φυσικές δυνάμεις για να ασχοληθώ μαζί του. Υπάρχουν φυλές οι οποίες είναι δυναμικές (ανεξαρτήτως μεγέθους) και θέλουν πολύ παιχνίδι, βόλτα, άθληση.

2. Οι άλλοι μέσα στο σπίτι έχουν ασχοληθεί με σκύλους ή όχι;

3. Θέματα καθαριότητας, τρίχας κλπ Πόσο σημαντικό είναι αυτό για εσάς; Αρκετοί που μπαίνουν εδώ ακούνε την φράση 'τρίχα στο πάτωμα" και λιποθυμούν. :) .

4. Ποιος ο χαρακτήρας του παιδιού μου; Είναι γενικά ήρεμο παιδί ή ζωηρό και γεμάτο ενέργεια.

5. Τί είστε έτοιμη να χάσετε και τί να κερδίσετε για να έχετε σκύλο.

Κάθε απάντηση θα γεννήσει καινούρια ερωτήματα αλλά είναι μια μέθοδος και αυτή στο να καταλήξετε σε φυλή. Μετά πρέπει να ξεκινησετε πώς θα αποκτήσετε τον σκύλο σας. Είναι στα πολύ υπέρ σας ότι έχετε προηγούμενη εμπειρία με σκύλο και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Προσωπικά, έθεσα πολλά τέτοια ερωτήματα στον εαυτό μου και σιγά σιγά άρχισα να αποκλείω φυλές και μετά από ένα εξάμηνο περίπου κατάληξα σε τρεις φυλές και άρχισα να εμβαθύνω όσο μπορούσα σε αυτες σε συνδυασμό πάντα με το τί μπορούσα και τί ήθελα μέχρι να καταλήξω στην φυλή που ταίριαζε στην ζωή της οικογένειάς μας.
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Η τοποθέτηση επί του θέματος του μέλους @Εriana θα πρέπει να σας έδωσε "τροφή" για προβληματισμό.

να βρω όταν κατασταλάξω τι σκύλος ταιριάζει στην οικογένεια μου.για αυτό έγραψα εδώ μήπως βρω λίγη βοήθεια,αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος να μου πει για το ποιες ράτσες μου ταιριάζουν.
Ένα λαμπραντόρ κάνει για οικογένεια και δεν πιστεύω πως θα βρεθεί εύκολα άνθρωπος σε όλο τον πλανήτη να πει το αντίθετο. Αυτό είναι μια κατεύθυνση αλλά δεν φτάνει. Το λαμπραντόρ αφήνει πολύ τρίχα και το να ζει έξω τι σημαίνει ; Μόνιμα δεν μπορεί να ζει έξω, όπως δεν μπορεί σχεδόν κάθε σκύλος που ανήκει σε οικογένεια. Σε εμάς ήλθε όταν ο γιος μου ήταν 11 ετών αλλά έχω ως πρόσφατο παράδειγμα φίλο με λαμπ που μετά το σκυλί η οικογένεια απέκτησε δύο παιδιά σημερινής ηλικίας 2μιση και ενός έτους. Ο σκύλος τα πάει περίφημα με τα παιδιά.

Αν σας πρότεινα Amstaff ( από το "group" των πιτμπουλ ) θα το συζητούσατε ή θα τρομάζατε λόγω της φήμης που έχουν αποκτήσει; Άλλοι ίσως να σας πρότειναν Boxer. Εγώ πχ θα έλεγα όχι για Τζακ Ράσελ αλλά είναι προσωπική άποψη.

Σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος σκύλος θα πρέπει να έχει σωστό χαρακτήρα, τουλάχιστον τυπικό για το πρότυπο της φυλής, και να είναι ισορροπημένος.

Αν αποκτήσετε σκυλί μεγέθους και ενέργειας όπως ένα λαμπ θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις ανάγκες αυτού. Δύο ώρες βόλτα κατ' ελάχιστον την ημέρα βρέξει χιονίσει, αν πάτε διακοπές θα πιάσει τα 2/3 του πίσω καθίσματος του αυτοκινήτου, έξοδα από 80€ έως 100€ τον μήνα.

Οι ανάγκες για εκτόνωση του σκύλου θα πρέπει να συμβαδίζουν με τον χρόνο που μπορείτε να προσφέρετε. Θα υπάρχει βοήθεια από το έτερον ήμισυ της οικογένειας ;

Δεκάδες σκυλιά από τα mixed breed κάνουν για οικογένεια αρκεί να γίνει προσεκτική επιλογή.

ΥΓ.
Σας συστήνω να εξετάσετε την περίπτωση του σκύλου που προτάθηκε παραπάνω. Μια επικοινωνία για περισσότερες πληροφορίες δεν θα βλάψει κανέναν.