επιλόγη σκύλου Plz help

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε Kopritis μου, για τον χαρακτήρα το είπε ο ANTO1034 που θα πάρει μαλτέζ που έχει παραγγείλει, κι όχι ο xristosdid που ψάχνει για σκύλο σε αυτό το νήμα!;)
Α!!!!!!!!! Ειμαι ηλίθια!!!!!! Συγνώμη!!!!!!!!!!!! Μπερδεύτηκα με τα ονόματα!!!Xristosdid, αγνόησε με!!!! :)

Last edited:

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
για ένα θυληκο australian cattle dog τι πιστευεται?ταιριάζει σε αυτό που θέλω η δεν κάνει για αρχάριο???
Οχι, έχει ανεξάρτητο και μάλλον δύσκολο χαρακτήρα, πολλή ενεργεία και θέλει να έχει 'δουλειά' να κάνει.

Ιδανικό για αθλητικό τύπο που του αρέσει να περνάει πολλές ώρες με το σκύλο του, να του μαθαίνει πράγματα, να κάνουν agility η κάποιο άλλο σπορ

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Θεσσαλονικη!!!!!!!!!!!!!!!!
Το ημίαιμο πρεπει να το δεις και να το ερωτευτείς.... πως θα ερωτευθεις ένα πλάσμα που πιστευεις οτι δεν έχει χαρακτήρα?[/qoute]

Εγω υπεθεσα πως δεν μπορουμε να ξερουμε τον χαρακτηρα του (το γιατι στο προηγουμενο μου ποστ)
Οσο για το αν αγαπαω τα ημαιμα σκυλακια, τα αγαπαω πολυ... οταν ειπα αυτο για τον χαρακτηρα εννοουσα το οτι δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι νευρικο κτλ. ομως το σκυλι οτι χαρακτηρα και να εχει το αγαπας, εσει τι καταλαβες (με αυτο που ειπα για τον χαρακτηρα) ιδεα δεν εχω ομως θα ηθελα να μου το πεις γιατι μου ειναι ενα μεγαλο ερωτημα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το ημίαιμο πρεπει να το δεις και να το ερωτευτείς.... πως θα ερωτευθεις ένα πλάσμα που πιστευεις οτι δεν έχει χαρακτήρα?[/qoute]

Εγω υπεθεσα πως δεν μπορουμε να ξερουμε τον χαρακτηρα του (το γιατι στο προηγουμενο μου ποστ)
Οσο για το αν αγαπαω τα ημαιμα σκυλακια, τα αγαπαω πολυ... οταν ειπα αυτο για τον χαρακτηρα εννοουσα το οτι δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι νευρικο κτλ. ομως το σκυλι οτι χαρακτηρα και να εχει το αγαπας, εσει τι καταλαβες (με αυτο που ειπα για τον χαρακτηρα) ιδεα δεν εχω ομως θα ηθελα να μου το πεις γιατι μου ειναι ενα μεγαλο ερωτημα.
Αλλο να πεις οτι δεν γνωρίζεις το χαρακτήρα του, και άλλο οτι δεν έχει χαρακτήρα! :) Ολα τα σκυλιά έχουν χαρακτήρα. Στην περίπτωση του ημίαιμου σκύλου αφού δεν υπάρχει η εγγύηση που παρέχει η επιλεκτική εκτροφή, ο μόνος τρόπος να γνωρίσουμε το χαρακτήρα του σκύλου, είναι να περάσουμε αρκετές ώρες μαζί του. Επίσης σε περίπτωση που δεν έχουμε εμπειρία, καλό θα είναι να συμβουλευτούμε και εναν καλό εκπαιδευτή που θα μας βοηθήσει στην επιλογή. Οι άνθρωποι που φιλοξενούν το σκυλο επίσης μπορούν να μας δώσουν πολλές πληροφορίες για το χαρακτήρα του. Ολα αυτά αν ο σκύλος είναι ενήλικος..... τώρα για τα κουτάβια είναι πιο δύσκολο να προβλέψουμε πως θα μας βγούν.:)

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
Εννοουσα πως δεν γνωριζουμε τον χαρακτηρα (αλλα δεν το διατυποσα καλα... σορι) και ολα οσα ανεφερα ηταν για κουταβι και οχι ενηλικο, αν θελει να παρει ενηλικο σκυλι καλη ειναι η επιλογη του ημιαιμου αρκει ομως να κανει οτι ειπες και εσει, να παει σε ενα καταφυγειο και να γνωριστει με το σκυλι πριν το παρει.

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
λοιπον εγω θα σου προτεινα να παρεις σαρ πει γιατι πιστευω ανταποκρινεται στις απαιτησεις σου..εχει μια συμφοιτιτρια μου και απ'οσα μπορεσα να καταλαβω εχουν μεν ενεργεια αρκετη αλλα δεν χρειαζεται και πολυωρες βολτες..με δυο την ημερα θα ειναι μια χαρα..αυτα και απο μενα..α και ουτε γαυγιζει ανεξελεγκτα απ'οσα μου εχει πει και εχει προσαρμοστει πολυ καλα στο δυαρι της..ελπιζω να βοηθησα:):)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
νομιζω ομως οτι το Σαρ Πει,χρειαζεται αρκετη περιποιηση στο δερμα του.

υπαρχουν βεβαια μελη που γνωριζουν την φυλη πολυ καλυτερα απο εμενα και θα μπορουσαν να σε ενημερωσουν.

Μιχαελα

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2009
412
0
εννοεις στις ζαρες του η σε κατι αλλο?οταν μεγαλωνουν δεν εχουν ζαρες νομιζω..καλα δεν εχω διαβασει και πολλα για τα συγκεκριμενα απλα απο σχετικα προσωπικη εμπειρια το ειπα..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ναι περιοριζονται στο κεφαλι μονο.

(νομιζω οτι βγαινουμε Offtopic σιγα σιγα αναλυοντας το Σαρ Πει εδω.:D...εαν καταληξει σε αυτην την φυλη ή σε οποιαδηποτε αλλη,τοτε ας τον βοηθησουμε οσο μπορουμε στην εκμαθηση της.)

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Ένα καλό δείγμα της φυλής των shar pei δε χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη περιποίηση στο δέρμα. Αρκεί να μην το έχεις μέσα στην μπίχλα.
Τα αυτιά χρειάζονται τακτικά καθάρισμα.

Είναι βολικά σκυλιά, "πρακτικά" όπως συνηθίζω να λέω ΑΛΛΑ
- είναι σαλιάρικα (όταν τρώνε, όταν λιμπίζονται, όταν τρέχουνε, όταν εξιτάρονται) και κάποιοι δεν ανέχονται τα σάλια.
- έχουνε κάπως ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και δε θα το πρότεινα σε κάποιον που δεν ξέρει ή δεν είναι πρόθυμος να μάθει πώς να είναι ο αρχηγός.
- δεν είναι λούτρινα - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΙΝΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΤΡΙΝΑ!!!
Και το λέω και το τονίζω γιατί πολλοί τα παίρνουνε γιατί μοιάζουνε με λούτρινα, τα μεγαλώνουνε σα να είναι παιχνίδι και στο τέλος αντιμετωπίζουνε προβλήματα.
Για κάποιον όμως που έχει τα μυαλά του στη θέση τους και θα αντιμετωπίσει το ζώο αυτό σαν αυτό που είναι,ένας αληθινός σκύλος, είναι μια καλή επιλογή.
Σκέψου τα τα shar pei, όπως και τα basset hound, τα αγγλικά μπουλντόγκ, τα γαλλικά μπουλντόγκ, τα boston terrier, τα pug... (αν και πολύ τρίχα τα τελευταία)

Και αν καταλήξεις σε shar pei να προσέξεις πολύ, γιατί είναι εθιστικά και μετά θα θες και 2ο και 3ο... Κανείς δεν μπορεί να έχει μόνο ένα!:p

Last edited:

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ .τώρα διάβασα τα post σας με ράτσες που αναφέρατε και πολλές από αυτές δεν τις ήξερα καν .θα διαβάσω για αυτές και θα σας ενημερώσω !!!ελπίζω να κάνει κάποια από αυτές με τις συνθήκες που ζω .δεν έχω κανένα πρόβλημα να είναι ημίαιμο η καθαρόαιμο ,το μόνο που θέλω να είναι μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους και να μπορεί να ζήσει ευτυχισμένο στις συνθήκες που ζω και να συμβιώσουμε όμορφα .Να σημειώσω πως πέρα από τις πολλές ώρες που δουλεύω ,όλες τις άλλες ώρες θα τις περνάω με την σκυλίτσα μου … εξάλλου για παρέα την θέλω ,ούτε για στολίδι ούτε να με φυλάει …
Αυτό να πάρω και ένα γατάκι μαζί(με ράτσα που τα πάει καλά με τα γατιά μαζί φυσικά) μου φαίνεται πολύ καλή ιδέα ,γατάκια είχα πάντα άλλωστε !!!
Σκέφτομαι πολύ σοβαρά και την πιθανότητα ενήλικου ημίαιμου .Δεν θα έχει πρόβλημα ως μεγάλο να σε αναγνωρίσει ως αφεντικό του? Δεν ξέρω για αυτό ρωτάω !!!

ΥΓ1: ο ΑΝΤΟΟ σίγουρα έκανε λάθος διατύπωση ,δεν εννοούσε πως δεν έχουν χαρακτήρα τα ιμίαιμα ,αλλά ότι δεν έχουν αρχικά καθορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να τα προβλέψουμε ,νομίζω πως τον αδικήσαμε λίγο !!!
ΥΓ2:Ξεκινάω αμέσως το ψάξιμο για τις ράτσες που μου αναφέρατε ,σας ευχαριστώ ,σας είμαι υπόχρεος….όποιος έχει και κάτι άλλο στο μυαλό του ,ευχαρίστως να με βοηθήσει !!!

GEORGE1034

Well-Known Member
20 Σεπτεμβρίου 2009
579
0
27
ΥΓ1: ο ΑΝΤΟΟ σίγουρα έκανε λάθος διατύπωση ,δεν εννοούσε πως δεν έχουν χαρακτήρα τα ιμίαιμα ,αλλά ότι δεν έχουν αρχικά καθορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούμε να τα προβλέψουμε ,νομίζω πως τον αδικήσαμε λίγο !!!
ΥΓ2:Ξεκινάω αμέσως το ψάξιμο για τις ράτσες που μου αναφέρατε ,σας ευχαριστώ ,σας είμαι υπόχρεος….όποιος έχει και κάτι άλλο στο μυαλό του ,ευχαρίστως να με βοηθήσει !!!

Δεν πειραζει λαθη γινονται.
Καλη επιλογη και περιμενουμε νεα... μην μας ξεχασεις:D

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
Αφού το ψάχνεις τόσο συνειδητοποιημένα η γνώμη μου είναι να πας σε ένα καταφύγιο ζώων για εθελοντική εργασία κι αφού γνωριστείς με τα σκυλιά...άσε αυτά να αποφασίσουν πιο θα έρθει μαζί σου. Τα κοπριτάκια έχουν απίστευτο χαρακτήρα και τρομερή εκτίμηση σε αυτά τα μικρά που τους προσφέρεις (σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους). Κι εγώ τη δικιά μου κάπως έτσι την πήρα.

xristosdid

Active Member
29 Νοεμβρίου 2009
38
0
40
patra
Ναι είμαι μέχρι στιγμης ανάμεσα σε Σαρ πρει η σε καποιο σκυλάκι από καταφύγιο .Ομως για την δευτερη περίπτωση να ρωτήσω που με προβληματίζει ,πως θα ξέρω ξέρω το σκυλάκι που θα επιλέξω και θα με επιλέξει οτι θα μπορεί να αντέξει τις 10-11 ώρες εργασίας που θα λείπω από το σπίτι? απο το πόσο ενέργεια έχει στην καθημερινότητα του και στο παιχνίδι???

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ναι είμαι μέχρι στιγμης ανάμεσα σε Σαρ πρει η σε καποιο σκυλάκι από καταφύγιο .Ομως για την δευτερη περίπτωση να ρωτήσω που με προβληματίζει ,πως θα ξέρω ξέρω το σκυλάκι που θα επιλέξω και θα με επιλέξει οτι θα μπορεί να αντέξει τις 10-11 ώρες εργασίας που θα λείπω από το σπίτι? απο το πόσο ενέργεια έχει στην καθημερινότητα του και στο παιχνίδι???
ισα ισα ενα κουταβι σιγουρα δεν μπορει να αντεξει 10-11 ωρες απουσιας ενω αν παρεις κατι 'ετοιμο' απο καταφυγιο και καλυτερα για σενα θα ναι και θα κανεις και κατι εξαιρετικα καλο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Koιτα, οτι σκυλάκι και να πάρεις, εγγυήσεις δεν θα έχεις οτι αποκλείεται να το πειράζουν οι 10-11 ώρες.... Γενικά πάντως μπορείς να ρωτήσεις και να μάθεις κατα πόσον το σκυλάκι έχει ιδιαιτέρως μεγάλα αποθέματα ενέργειας ή αν είναι νευρικό ή πιο ήσυχο. Αν φροντίσεις να εκτονώνεται αρκετά κάθημερινά και ασχολείσαι πολύ μαζί του τι υπόλοιπες ώρες που είσαι σπίτι και τα σαββατοκύριακα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.