ζευγαρι ιδιας φυλης

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
λοιπον,επειδη δεν προκειται ποτε να ξαναπαρω αλλο σκυλο,θα ηθελα να με βοηθησετε σε καποιες αποριες που εχω :lol:
σε ενα ζευγαρι ποιμενικων καυκασου,το οποίο θηλυκο θα στειρωθει,τι θεωρειτε καλυτερο,να ειναι αδερφια,η απο ασχετες γεννες? (αιτιολογηση περικαλω 8) )
επισης,εαν ειναι απο διαφορετικες γεννες,αρα και με διαφορα ηλικιας,διοτι θα τα παρω απο τον ιδιο εκτροφεα,ποιο θα ηταν καλυτερα να αποκτησω πρωτο?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θα έπαιρνα πρώτα το ένα αρσενικό και μετά την ενηλικίωση του θα έπαιρνα το θηλυκό. Ο βασικότερος λόγος που δεν θα έπαιρνα συνομήλικα σκυλιά θα ήταν για να μην συμπέσει η περίοδος της εφηβείας τους και για να έχει ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του ενός πριν πάρω το άλλο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
mallinois said:
Είχες εμπειρία από καυκάσια ξανά?
:lol: εχω...

οταν δεν θα εχω ομως,θα ειναι πραγματικα δυσβασταχτο γι αυτο κανω τα κουμαντα μου απο τωρα 8) :wink:

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Γενικώς από ότι ξέρω επειδή τα καυκάσια είναι ιδιαίτερα και δύσκολα σκυλιά δεν είναι ιδανικό να τα έχεις ζευγάρι,με την λογική ότι κάνουν μεταξύ τους αγέλη και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.Το αναφέρω χωρίς να ξέρω το πόσο ικανός κυναγωγός είσαι για καυκάσια.
Η ταπεινη μου γνώμη είναι ότι αφού έτσι και αλλιώς θα στειρώσεις το κορίτσι σου,δεν έχεις πρόβλημα αναπαραγωγής επομένως μπορέις να πάρεις αδέλφια φτάνει να είναι σωστή η επιλογή του χαρακτήρα.
Ομως καλύτερο θα ήταν να πάρεις πρώτα το αγόρι με την λογική ότι τα αρσενικά είναι πιο ατίθασα από τα θηλυκά ώστε να τον μεγαλώσεις σωστά και να δεθεί μαζί σου και μετά το κορίτσι σου.Πιστεύω ότι καλή ηληκία για να έρθει το κορίτσι είναι όταν το αγόρι θα είναι περίπου 7 μηνών,που σημαίνει ότι θα έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο συνεργασίας μαζί σου αλλά θα είναι ακόμα σε μικρή ηλικία για να δεχθεί το νέο μέλος ευκολα!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
αυτο με το θεμα της αγελης που λες,δεν το ειχα καν σκεφτει :roll: εννοεις ομως πως οποιοδηποτε ζευγαρι ιδιας φυλης το κανει αυτο,(ενα πιο ..στενο δεσιμο-συσπειρωση)απλα στις δυσκολες φυλες θελει μεγαλυτερη πειρα και προσοχη.
καλα καταλαβα?
με την μπεμπα μου,δεν ειχα ποτε προβλημα (ηταν και η πιο κυριαρχικη της γεννας και την διαλεξα επιτηδες γι αυτο :oops: )

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Tα καυκάσια είναι λιγότερο ανθρωποκεντρικά σκυλιά σε σχέση με άλλες φυλές,γι΄αυτο και πιο πολύ τους αρέσει η παρέα με τους ομοίους τους παρά με τους ανθρώπους.Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω.Δεν συμβαίνει αυτό με όλές τις φυλές.π.χ ο ελληνικός ποιμενικός είναι της ίδιας συνομοταξίας.Τέτοιες φυλές θέλουν ιδίαιτερη προσοχή και επειδή μιλάμε για δύο ατομάκια καλό θα ήταν η επιλογή του χαρακτήρα να είναι πολύ προσεκτική :!:

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εδω ειμαι 8)
ναι,τα γνωριζω αυτα που λες, η μπεμπα μου ομως ενω δειχνει -πως να το πω- "εσωστρεφης και πρωτογονη βομβα" :lol: ειναι συγχρονως τοσο τρυφερη και ναζιαρα μαζι μας και τοσο αφοσιωμενη,και με τοσο καλη κριση και ισοροπημενο νευρικο συστημα,σαν τον μπαμπα της τον RIF,αλλα στο πιο τσαχπινικο 8)
αχ,αι λοβ καυκασου :lol: ...
η επιλογη χαρακτηρα σε τοσο μικρα σκυλια,ειναι και λιγο λοτο,διοτι εαν δεν υπαρχουν εντονες διαφορες στα αδερφια και εαν δεν τα παρακολουθησεις αρκετα και πολλες μερες... :roll:
(θυμαμαι μια απο τις αδερφες της,μια χαρα ηταν το σκυλι σαν κουταβακι και το πηραν κατι μαλακες με δυο μικρα παιδια ,σε ενα διαμερισμα ,ολη μερα κυνηγητα στα παρκε το σκυλι ,και ποιος ξερει τι εμπειριες,το ειδα μετα απο δυο χρονια,ενα φοβισμενο σκυλι με σκημενο κεφαλι,να γαυγιζει συνεχως ,να μην ησυχαζει με τιποτα,κατεστραμενα ανοιγμενα ποδια,κλπ,με επιασε θλιψη)

mallinois

Active Member
13 Φεβρουαρίου 2008
29
0
Alloha!!

Φαίνεται ότι γνωρίζεις αρκετά την φυλή και γι΄αυτο τον λόγο τα πάτε καλά.Σίγουρα σε λάθος χέρια οποιαδήποτε φυλή σκύλου μπορεί να κααστραφεί.Εγώ πρώτη προσωπική εμπειρία με δικό μου σκύλο είχα πολύ κακή και δυστηχώς λόγο λάθους επιλογής φυλής και δικής μου άγνοιας.Η επιλογή ήταν Αkita που έτσι και αλλιώς είναι πολύ ιδίαιτερη φυλή και πολλά δικά μου λάθοι με οδήγησαν στο να δώσω τον σκύλο μου μετά από δύο χρόνια που τον είχα.Γι΄αυτό είμαι λίγο επιφυλακτική με "παράξενες" φυλές.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
denis said:
Το malinois δεν είναι ιδιαίτερη φυλή ??
έλα ντε

την ίδια απορία είχα

εγώ (μάλλον) θα τα έπαιρνα μαζί.

αδιάφορο αν θα είναι αδέρφια αφού δεν με ενδιαφέρει το ζευγάρωμα

να μεγαλώναν μάζι - έπαιζαν κλπ

δένοντε διαφορετικά

psaras

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2007
841
1
64
Chania
www.chaniatown.gr
Και εγώ θα τα έπαιρνα μαζί με την προϋπόθεση ότι θα είχα καθημερινά πάρα πάρα πολύ χρόνο ελεύθερο να τους αφιερώνω
αλλιώς ΟΧΙ 8)

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
ενας ακόμη λόγος για να τα πάρεις μαζί

δεν θα πλήξουν ποτέ αφού θα μεγαλώνουν - παίζουν μαζί

αν θα αντέξεις εσύ δυο καταστροφικά κουτάβια είναι το θέμα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ki εγώ μαζί θα τα παιρνα ή αντίθετα πρώτα την σκύλα και μετά το αρσενικό ... δεν υπάρχει καλύτερη δασκάλα για ένα δύσκολο αρσενικό από μία ισορροπημένη σκύλα ...

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
denis said:
Ki εγώ μαζί θα τα παιρνα ή αντίθετα πρώτα την σκύλα και μετά το αρσενικό ... δεν υπάρχει καλύτερη δασκάλα για ένα δύσκολο αρσενικό από μία ισορροπημένη σκύλα ...
τωρα με μπερδεψατε :roll: δηλαδη εννοεις,πως να το πω...οτι λογω της μ..νοδουλειας του,θα την ακουει-αντιγραφει,ε? :lol: 8)

μαζι (αρα αδερφια) η πρωτα την θηλυκια και στην επομενη γεννα τον αρσενικο?

κι αν ειναι μαζι,θα μπορεσω να τα εκπαιδευσω καταλληλως η θα βρισκει το ενα τις πλατες του αλλου και θα μου παρει κοπο και χρονο? :roll:
-σαν να διαβαζεις δυο πιτσιρικια μαζι-

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αυτό είναι το κλού ...

πιστεύω εξαρτάται από το τί μπορείς να κάνεις σαν ιδιοκτήτης ...

Εγώ ας πούμε μπορώ να έχω την ισορροπημένη σκύλα που ανέφερα ... αλλος όχι, οπότε άκυρη η σειρά που προτείνω ...

γενικά πάντως αν δεν μπορείς δεν έχεις 2 καυκάσια :D

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
κι εγω μπορω να την εχω και την εχω ηδη,αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορουσα να την εχω,εαν επρεπε να "παλεψω" ταυτοχρονως δυο κουταβια :roll:
ουσιαστικα,μην νομιζεις πως θελει ιδιαιτερο κοπο και χρονο για το ενα,η γνωση και η αυρα ειναι που κανει τα περισσοτερα 8)

δεν μου απαντησες...οταν ειναι μαζι τα κουταβια,ξεμυαλιζονται ευκολα στο θεμα της υπακοης?