ζητώ τη βοηθεια σας...

Bianca*

Active Member
19 Ιανουαρίου 2010
26
0
Έχω μια σκυλίτσα 3ων μηνών..ειναι ενα ολολευκο μποξερ κ (φαινομενικα) υγειεστατο μεχρι πριν τα πρωτα συμπτοματα..εχουμε κανει εξετασεις αιματος,ακτινογραφειες σε ολο το σωμα,γαστροσκοπηση...και ολα φυσιολογικα κ καλα...μεχρι που αρχισε να ποναει οταν σηκωνοταν κ οταν καθοταν...και συνεχιζει...πηρα τη γνωμη 2 κτηνιατρων και ο ενας απ αυτους μ λεει οτι ειναι δυσπλασια ισχιος στο ενα ποδι της..μου ειπε να περιμενω για να τις βγαλω μια ''ειδικη'' ακτινογραφια μετα τουσ 4 μηνες γτ πριν ειπε δν διακρινεται...προς το παρον μ ειπε να μ δωσει αντιφλεγμονωδη για να σταματησουμε τον πονο και αργοτερα να κανουμε τιν ακτινογραφια κ την εγχειρηση αν χρειαστει...οπου προτεινε το πανεπιστημειο θεσσαλονικης γι αυτο...ειναι σωστο να περιμενω ενα μηνα ακομα για την ακτινογραφια και αν ναι ειναι επωδηνη εγχειρηση???ειναι η θεσσαλονικη η σωστη και ασφαλης επιλογη???

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ως τώρα νομίζω ο κτηνίατρος σε συμβούλεψε σωστά. Καλωσήλθατε και λυπάμαι για το σκυλάκι σου που έχει αυτά τα προβλήματα.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Επειδή αυτά τα προβλήματα είναι κληρονομικά, πρέπει να μιλήσεις με τον εκτροφέα του κουταβιού σου. Ενδέχεται να το έχει ξανασυναντήσει το πρόβλημα και να μπορεί να σε βοηθήσει. Εκτός από αυτό, ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεί για το θέμα έτσι κιι αλλιώς. Να δει πως θα αποφύγει το πρόβλημα στο μέλλον. Επίσης, εγώ θα έψαχνα για αδέρφια του κουταβιού μου (να μάθω αν κι αυτά έχουν κάπιοιο πρόβλημα).

Αν το κουτάβι το πήρες από μαγαζί να ζητήσεις το τηλέφωνο του εκτροφέα. Είναι θέμα υγείας σοβαρό κι έχεις κάθε δικαίωμα να μιλήσεις μαζί τους.

Είναι πολύ μικρό το κουτάβι. Είναι πιθανό να έχει κάποια ασθένεια της ανάπτυξης (συχνό θέμα στα μπόξερ) όπως πανοστεϊτηδα (αν και νομίζω αρχίζει λίγο αργότερα αυτή η ασθένεια) ή υπερτροφική οστεοδυστροφία...
Συχνά αυτές οι ασθένειες περνάνε μόνες τους (μόνο με αλλαγή της τροφής). Βοηθάει να είναι λεπτό το κουτάβι.

Ένας εκτροφέας μπόξερ μπορεί να σε συμβουλέψει πολύ καλύτερα.

Bianca*

Active Member
19 Ιανουαρίου 2010
26
0
Το κουτάβι το πήρα από ιδιώτη στην Αθήνα...Είχα πάει και είχα δει τα σκυλιά πριν το πάρω και όλα φαινόντουσαν φυσιολογικά και στα υπόλοιπα κουτάβια και στους γονείς....Αλλά μετά προέκειψε αυτό...Τι να πω...Δηλαδή το σωστότερο θα ήταν να συμβουλευτώ και έναν εκτροφέα μπόξερ;Πάντως νομίζω ότι ρίναι νωρίς για να έχει από τώρα τέοιοια συμπτώματα ή κάνω λάθος;

Last edited by a moderator:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Και τι απαντάς τώρα amalthea; Κακώς που δεν το πήρε από εκτροφέα; Να συμβουλευθεί τώρα εκτροφέα ή όχι (καλά αυτό είναι και λίγο άκαιρο πλέον), εγκλημάτισε που το πήρε από byb και τώρα πρέπει να χειριστεί τις συνέπειες; Εγώ πάντως δεν θα ήξερα τι να πω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Απο εκτροφεα και να ζητησει βοηθεια θα της δωθει εν μερη συμφωνα με την εμπειρια του!Αφου δεν ειναι δικο του σκυλος δεν μπορει να εκφερει καποια παραπανω γνωμη αφου δεν γνωριζει τιποτα!Οποτε ενα και το αυτο!

Ο μονος που μπορει να κανει κατι ειναι ο κτηνιατρος που μπορει να επεμβει πιο δραστικα και αποτελεσματικα απο την γνωμη του εκτροφεα διοτι μιλαμε για προβλημα!

Δεν ξερω και εγω τι θα απαντουσα...

Το κουταβι ειναι 3 μηνων και δεν ξερει κανεις τι προβλημα εχει αν ειναι περαστικο οπου και η αγωγη με αντιφλεγμονωδη θα το γιατρεψει η αν ειναι μονιμο η καραμπινατη δυσπλασια και οντως χρειαζεται ιατρικη παρεμβαση!

Δεν ξερω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
mareco δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις.....
Προφανως θελει να πει οτι μπρος γκρεμος και πισω ρεμα σε αυτες τις περιπτωσεις!Γιατι και απο εκτροφεα δεν το πηρε που σε αλλη περιπτωση θα ηταν σωτηρια η συμβουλη του και ειναι και μικρο οποτε δεν ξερει αν ειναι περαστικο η μονιμο!Οτι περιγραφω και παραπανω εγω...νομιζω...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ ξέρω!
Το τι γίνεται με τον ΚΟΕ δεν επιρρεάζει τον ΣΩΣΤΟ εκτροφέα!
Επειδή όμως εδώ άλλο είναι το θέμα, όποιος θέλει το συνεχίζουμε στο άλλο!;)

Αγαπητή BIanca* το κουτάβι ελπίζω να μην στο πούλησε ως κάτι σπάνιο και βασιλικό!

Αν η κατάσταση είναι πολύ βαριά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν και πολύ νωρίς στο κουτάβι δυστυχώς!

Καλό είναι να επικοινωνήσεις και με κάποιον κτηνίατρο που ασχολείται συγκεκριμένα με ορθοπεδικά προοβλήματα να δείτε ποια είναι η κατάσταση και τι μπορείτε να κάνετε αν τελικά υπάρχει προβλημα!

Γενικά πάντως πρέπει να διατηρήσεις το κουτάβι όσο πιο αδύνατο γίνεται κι όσο πιο ξεκουραστο γίνεται!

Ο ιδιώτης που στο έδωσε, είχε βγάλει ακτινογραφίες στα σκυλιά που ζευγάρωσε;
Είχε κάνει γενικά εξετάσεις;
Είχαν κριθεί τα σκυλιά του κατάλληλα αναπαραγωγής;
Είπες ότι σου φάνηκαν μια χαρά!Δηλαδή;

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Καλό είναι να επικοινωνήσεις και με κάποιον κτηνίατρο που ασχολείται συγκεκριμένα με ορθοπεδικά προοβλήματα να δείτε ποια είναι η κατάσταση και τι μπορείτε να κάνετε αν τελικά υπάρχει προβλημα!
αυτό

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι ο "ιδιώτης" εκτροφέας είναι. Δεν αλλάζει η ΕΥΘΥΝΗ που έχει απέναντι στο κουτάβι και στον νέο ιδιοκτήτη του.

Το αν δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενδιαφερθεί, είναι άλλο θέμα (εκεί θα φανεί η ποιότητά του ως άνθρωπος και μετά ως εκτροφέας).

Φυσικά δεν αλλάζει το γεγονός πως πρέπει να ενημερωθεί για το πρόβλημα.

Χαίρομαι που είναι εδώ στην Ελλάδα ο εκτροφέας. Θα τον βρει πολύ εύκολα για να το συζητήσουν το πρόβλημα.

Αν τώρα δεν έχει ΙΔΕΑ ο εκτροφέας για το πρόβλημα αυτό, ήρθε η ώρα να ΜΑΘΕΙ. Την παραμικρή ηθική να έχει, θα θέλει απεγνωσμένα να μάθει αν το πρόβλημα είναι κληρονομικό και πόσα κουτάβια του το παρουσίασαν.

Δεν μ' αρέσει να λέμε τον όριο "ιδιώτης" λες και απαλλάσει τον καθένα από την ευθύνη μίας γέννας. Ή είσαι καλός εκτροφέας ή είσαι ΚΑΚΟΣ. Το "ιδιώτης" τι διάολο σημαίνει τέλος πάντων; Οτι είσαι "κακός εκτροφέας" αλλά δεν πειράζει γιατί δεν βγάζεις κέρδος; Οτι δεν σε νοιάζει η βελτίωση της φυλής και η σωστή επιλογή γεννητόρων αλλά δεν πειράζει γιατί δεν ζευγαρώνεις "σοβαρά" απλά ΠΑΙΖΕΙΣ; Τι σημαίνει ακριβώς;;;;;

Κάντε μου τι χάρη και μην τους λέτε "ιδιώτες". Είναι τρομερά αόριστος ο όρος (και τόσα χρόνια ΑΚΟΜΗ να καταλάβω τι σημαίνει, πραγματικά...).

Ο ηθικός και σωστός εκτροφέας (που ενδιαφέρεται με όλο του το είναι για το τι "παράγει" και για τη φυλή του και ναι, πουλάει τα κουτάβια) δηλαδή ΔΕΝ είναι και "ιδιώτης" έτσι κι αλλιώς; Μα δεν είναι επάγγελμα ο εκτροφέας (εκτός αν έχεις puppy-mill).

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το "ιδιωτης" μπορει να παραπεμπει και σε BYB που ζευγαρωσε...

Στις περισσοτερες των περιπτωσεων...σε τετοιου ειδους topics!

Οχι?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Υπογραω το ποστ της Dr.Zhivago!

Πηγαινε σε κτηνιατρο ειδικευμενο με ορθοπαιδικα περιστατικα!
Και μια καλη συμβολη απο μενα: αρχιζε να μαζευεις χρηματα πολλα!!

Ειτε ο σκυλος σου χρειαστει τριπλη οστεοτομη- η αργοτερα τεχνικο γοφο- η νευροτομη, η ακομα και μονο συνεχος αντιφλεγμονοδες φαρμακα και συμπληροματα MSM, χοντροιτινι/Γλυκοσαμινη- θα σου στοιχισει μαλλον αρκετα χρηματα!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Μα δεν είναι επάγγελμα ο εκτροφέας (εκτός αν έχεις puppy-mill).
Συγγνώμη, off topic, αλλά συνεχώς μαθαίνω καινούργια πράγματα !!! Τι εννοείς; Οτι οι αξιοσέβαστοι και πολυσυζητημένοι, παντογνώστες της φυλής τους εκτροφείς, μπορεί να είναι δικηγόροι, υδραυλικοί, νοικοκυρές, βοσκοί, που στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με την ποιοτική εκτροφή; Και εννοείται ότι δεν έχουν σκοπό να τα πουλήσουν απλά μπορεί να γίνει και αυτό; Οκ. Δεν το ήξερα. Δεν το φανταζόμουν καν...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Συγγνώμη, off topic, αλλά συνεχώς μαθαίνω καινούργια πράγματα !!! Τι εννοείς; Οτι οι αξιοσέβαστοι και πολυσυζητημένοι, παντογνώστες της φυλής τους εκτροφείς, μπορεί να είναι δικηγόροι, υδραυλικοί, νοικοκυρές, βοσκοί, που στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με την ποιοτική εκτροφή; Και εννοείται ότι δεν έχουν σκοπό να τα πουλήσουν απλά μπορεί να γίνει και αυτό; Οκ. Δεν το ήξερα. Δεν το φανταζόμουν καν...
Πολυ ΟΤ!!!!
Και ομως!!
Οι καλοι εκτροφεις δεν ειναι ΠΟΤΕ "επαγελματιες" (στην γερμανια απαγορευεται απο τον VDH καιολας να ζει κανεις απο την εκτροφη σκυλων!
Ισα ισα που δεν τους αποφερει και κερδος, αν θελει να ειναι σοβαρος!
Στην καλυτερη των περιπτοσεων ειναι εισοδηματιες που ασχολουνται εντατικα με την εκτροφη.
Αλλα κανονικα, ναι, εχουν "¨κανονικα" επαγελματα και ασχολουνται σαν Hobby (που δεν αποκλειει, οτι εχουν διαβασει καλα αυτο που κανουν-αντιθετος το επιβαλλει- για αυτο ειπα και εγω που ειναι ο ΚΟΕ- που τα σεμιναρια για ανερχομενους εκτροφεις, οπος συνηθηζονται αλλου).

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.925
20.333
Εννοείς ότι έτσι γίνεται και στην Ελλάδα; Τώρα κακώς ρωτάω εδώ αλλά τελευταία ερώτηση...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini