η πρωτη ετησια γιορτη του αδεσποτολογιου!

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
Μαζί κάνουμε τη Θεωρία Πράξη!
Η πρώτη ετήσια γιορτή του Αδεσποτολόγιου
στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Το Αδεσποτολόγιο οργανώνει την πρώτη του ετήσια γιορτή και σας καλεί
όλους το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008, στις 7 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά της
Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42).
Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά, να απολαύσετε εξωτικό τσάι, κοκτέιλς,
γλυκά και αναψυκτικά, να ενημερωθείτε για τις δράσεις μας και για τους
τρόπους που μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζωάκια. Ακόμα,
θα γνωρίσετε τα αξιαγάπητα γατάκια και σκυλάκια μας που ψάχνουν σπίτι
και αγκαλιά.
Εθελοντές, φίλοι, γνωστοί, κτηνίατροι, περίεργοι, γείτονες, περαστικοί,
είστε όλοι καλεσμένοι σε μια ανοιχτή γιορτή, οργανωμένη με πολλή αγάπη
για όλες τις ουρίτσες της πόλης!
Το Αδεσποτολόγιο είναι μια ομάδα ανεξάρτητων εθελοντών. Μας ενώνει η αγάπη
μας για τα ζώα και η επιθυμία μας να βοηθήσουμε όπως μπορούμε αυτά που είναι
λιγότερο τυχερά.
Μάθετε περισσότερα για μας:

www.adespotologio.blogspot.com

www.adespotologio.wordpress.com
Επικοινωνήστε μαζί μας:
email: [email protected]
Τηλέφωνο: 6909799355

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
42
Kinetta
Δόξα το Θεό είχε και τηλεοπτική κάλυψη και ενημερώθηκε αρκετός κόσμος.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν ανησυχώ Κλειαννα. Απλά σιχάθηκα την προχειρότητα , την γυφτιά, τους αεριτζήδες και τους αρπακολλατζήδες σε αυτή τη χώρα στην οποία ΤΙΠΟΤΑ δυστυχώς δεν γίνεται σωστά.

Ο καθένας είναι ότι δηλώσει, άγεται και φέρεται με όποια ιδιότητα θέλει, ισχυρίζεται ότι γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανένα, μια που έλεγχος δεν μπορεί να υπάρξει από κανένα και για τίποτα διότι όλα είναι «μαύρα». Ούτε σωματείο, ούτε καταστατικό, ούτε νομικά υπεύθυνος, ούτε εγγεγραμμένα μέλη, ούτε έδρα, ούτε μπλοκ αποδείξεων και δηλώσεις στην εφορία, ούτε βεβαίως διαφάνεια λόγω όλων των παραπάνω.

Κατάλαβες?

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Για τους χαρακτηρισμούς προχειρότητας γυφτιας κλπ δεν θ απαντησω.Ειναι αδικοι απλα.

Αν φοβασαι για τη διαφανεια,σε πληροφορω οτι καταστατικα κ αποδειξεις μπορει τυπικα να τα εξασφαλιζουν αλλα πιστεψε με πολλα σωματεια δυστυχως ,και φιλοζωικες,πλουτιζουν με προσχημα τις φροντιδες αδεσποτων.

Το θεμα ειναι τι δουλειά κανει ο αλλος κ αν θες τον εμπιστευεσαι.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν φοβάμαι για τίποτα, διότι δεν τσεπώνω τίποτα, Κλειαννα.

Κατάλαβε σε παρακαλώ πως με όλους τους αεριτζήδες και τους απατεωνίσκους που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια έχει σιχαθεί ο κόσμος την φιλοζωία και την πληρώνουν τα σοβαρά φιλοζωικα σωματεία που είναι καθ’ όλα νόμιμα και επιδεικνύουν αξιόλογο έργο.

Καλό είναι να υπάρχουν τέτοιες κινήσεις, αλλά η σωστή σειρά των πραγμάτων είναι ΑΛΛΗ:
Πρώτα ιδρύονται οι σύλλογοι, τα σωματεία κτλ, ανακοινώνεται η απόφαση του πρωτοδικείου, δημοσιεύεται το καταστατικό λειτουργίας τους υπογεγραμμένο από τα μέλη, υπάρχει πλήρη διαφάνεια και έλεγχος στα οικονομικά του συλλόγου και μετά ζητούνται συνδρομές και δημοσιεύονται τραπεζικοί λογαριασμοί ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και στο φινάλε, αν είναι έτσι όπως τα λες, γιατί δεν ιδρύουν ένα σωματείο για να είναι σωστοί?

Με συγχωρείς που δεν διανθίζω την δημοσίευση μου με «περικοκλάδες και λοιπά αναρριχόμενα» για να γίνω αρεστή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και σε όποιον αρέσει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κλειάννα έτσι είναι...
Συγγνώμη... πιστεύω ότι οι προθέσεις τους είναι άγιες όμως σκέψου απλά πόσοι απατεώνες χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για να τα τσεπώνουν. Οι αφελείς με περίσσευμα συμπόνοιας τείνουν να εμπιστεύονται τα καλοφτιαγμένα μπλογκς...
Εσύ γιατί δε βάζεις τραπεζικό λογαριασμό στο site σου?

Επιπλέον μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι ενώ νέα του αδεσποτολογίου δημοσιεύονται συχνά στο φόρουμ και οι ενστάσεις είναι συχνές δεν έχει έρθει κανένας εκπρόσωπός του να εξηγήσει επώνυμα γιατί εξακολουθούν να λειτουργούν έτσι...

elle

Well-Known Member
28 Φεβρουαρίου 2008
223
0
Αλεξανδρούπολη
Εγώ προσωπικά έτυχε να βρίσκομαι Αθήνα το Σ/Κ και πήγα στην εκδήλωση γιατι ήθελα να υποστηρίξω την προσπάθεια που γίνεται απο αυτά τα άτομα .Τα υπόλοιπα δε με ενδιαφέρουν...

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
τα τυπικα θα μας φανε.....
δεν ξερω αν θεωρουμε μελος του αδεσποτολογιου,αλλα ναι βοηθαω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ,και ξερω πολυ καλα τις κοπελες απο εκει και ειμαι χιλια τα εκατο σιγουρη οτι δεν ''τσεπωνουν'' τιποτα και μαλιστα εχουμε βαλει πολλες φορες λεφτα απο την τσεπη μας και εχουμε κανει πολυ τρεξιμο και πηγαινε -ελα απο τις στεγες και τα κτηνιατρια για να βοηθησουμε ή να παμε για υιοθεσια τοσα ζωακια,οποτε ολα αυτα που λετε ειναι πολυ αδικα και ανουσια για μενα γιατι ξερω πολυ καλα ποια ειμαι εγω και οι αλλοι και τι κοπο και χρονο και χρημα εχω δωσει για τα ζωα.αυτα,λυπαμαι πολυ για ολα αυτα που νομιζετε και σκεφτεστε για μας.καλημερα!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
τα τυπικα θα μας φανε....
Καθόλου, είναι πολύ σοβαρό Αγγελική μου. Σκέψου ότι ο καθένας μπορεί να ενεργήσει έτσι...
.
ειμαι χιλια τα εκατο σιγουρη οτι δεν ''τσεπωνουν'' τιποτα
Κι εγώ το ίδιο

,οποτε ολα αυτα που λετε ειναι πολυ αδικα και ανουσια για μενα γιατι ξερω πολυ καλα ποια ειμαι εγω και οι αλλοι και τι κοπο και χρονο και χρημα εχω δωσει για τα ζωα.αυτα,
Κανείς δεν είπε το αντίθετο.
Όμως, εφ'όσον υπάρχει πρόβλημα με απατεώνες θα έπρεπε οι έντιμοι εθελοντές να υιοθετήσουν μεθόδους που διασφαλίζουν ως ένα σημείο τη διαφάνεια (και όχι αυτές δεν είναι οι αποδείξεις κτηνιάτρων). Θα σου φέρω ένα παράδειγμα:
Κάποιος (ΟΧΙ το αδεσποτολόγιο) ανήγει ένα φιλοζωικό μπλογκ και κοτσάρει λογαριασμό τράπεζας.
Μαζεύει κάποια χρήματα και κάνει κάποιες στειρώσεις.
Μετά σταματάει και απλά τσεπώνει τα χρήματα. Ποιος μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του? Κανείς...
Είναι αποδεκτό να μην κριτικάρεται η υιοθέτηση τέτοιων μεθόδων τη στιγμή οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το ίδιο?
Και δεν πρόκειται για φαινόμενο που αφορά μόνο στα φιλοζωικά. Τα μπλογκς τέτοιου τύπου έχουν γεμίσει την ελληνική μπλογκόσφαιρα. Ένα σωρό παρέες φίλων κοτσάρουν λογαριασμούς υπέρ ενός κοινωφελούς σκοπού (π.χ ενίσχυση των σεισμοπαθών). Ένα σωρό εθελοντές που δεν γνωρίζει κανείς ζητούν οικονομική ενίσχυση. Είναι σωστό?
Οι έντιμοι εθελντές είτε δεν ζητούν χρήματα είτε ιδρύουν ένα σωματείο.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
τα τυπικα θα μας φανε.....
δεν ξερω αν θεωρουμε μελος του αδεσποτολογιου,αλλα ναι βοηθαω ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ,και ξερω πολυ καλα τις κοπελες απο εκει και ειμαι χιλια τα εκατο σιγουρη οτι δεν ''τσεπωνουν'' τιποτα και μαλιστα εχουμε βαλει πολλες φορες λεφτα απο την τσεπη μας και εχουμε κανει πολυ τρεξιμο και πηγαινε -ελα απο τις στεγες και τα κτηνιατρια για να βοηθησουμε ή να παμε για υιοθεσια τοσα ζωακια,οποτε ολα αυτα που λετε ειναι πολυ αδικα και ανουσια για μενα γιατι ξερω πολυ καλα ποια ειμαι εγω και οι αλλοι και τι κοπο και χρονο και χρημα εχω δωσει για τα ζωα.αυτα,λυπαμαι πολυ για ολα αυτα που νομιζετε και σκεφτεστε για μας.καλημερα!
Καλημέρα Αγγελική. Αν είναι όλα όπως λες, γιατί δεν φτιάχνετε ένα σωματείο για να βουλώσετε τα στόματα όσων (δικαίως) σας αμφισβητούν και επιμένετε να λειτουργείτε παράνομα και παρασκηνιακά εις βάρος των νόμιμων φιλοζωικων σωματείων?
Έχετε σκεφτεί πως από καθαρή τύχη μέχρι στιγμής δεν σας έχουν ταράξει στις μηνύσεις?

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
δεν εχω ιδεα,δεν ασχολουμε με αυτα,εγω στις στεγες τρεχω και προωθω για υιοθεσιες και πηγαινω στα σπιτια τα ζωακια,θα ρωτησω τις αλλες κοπελες που ειναι της οργανωσης και θα σου πω.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τελικά περί οργάνωσης πρόκειται ή περί κίνησης εθελοντών? :-?
Τέλος πάντων…

Ρώτα βρε Αγγελική και αν εάν αποφασίσουν να ενεργήσουν όπως πρέπει ιδρύοντας ένα σωματείο, δεσμεύομαι δημόσια πως θα τους στηρίξω όπως μπορώ.
Ας γίνονται τα πράγματα σωστά. Όχι άλλη προχειρότητα.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
Τελικά περί οργάνωσης πρόκειται ή περί κίνησης εθελοντών? :-?
Τέλος πάντων….
λεγοντας οργανωσης εννοω,αυτους που διοργανωσαν την γιορτη και των οικονομικο τροπο που θα πληρωνονται τα εξοδα για τα ζωα που εχουν αναγκη.περι κινησης εθελοντων προκειται.σημερα πιστευω θα βρω μια απο τις κοπελες να ρωτησω.

aggeliki1

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2007
407
0
48
Ν.ΜΑΚΡΗ
Επισημη απαντηση του αδεσποτολογιου ειναι η ακολουθη:

1. Το Αδεσποτολογιο ειναι μια εθελοντικη κινηση για τα αδεσποτα με σκοπο να ενθαρρύνει τον κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του για τα Αδεσποτα που ταίζει και να σταματήσει να περιμένει τα παντα απο τα ηδη υπερφορτωμένα σωματεια. Ειναι διαφορετικα να σε παιρνουν και να λες "Ειμαι σωματειο αλλα δεν μπορω να σε βοηθησω" και διαφορετικο να λες "Δεν ειμαι σωματειο, ειμαι εθελοντης ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ, οποτε μπορω να σε κατευθυνω τι να κανεις, που να βρεις φτηνες στειρωσεις, να βαλω τα ζωα σου αγγελια ή να βοηθησω οικονομικα οσο μπορω." Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που έχουμε ανταπόκριση στον κόσμο. Για αυτον τον βασικο λογο προτιμούμε να παραμεινουμε ως εχουμε. Σωματεια υπάρχουν πολλα και τα στηρίζουμε και κάποια μας στηριζουν (GAWF, ninelives, SAPT), δεν χρειάζεται ακόμα ενα.

2. Δεν υπαρχει κανενας λογος να βγαίνουμε να απολογούμαστε στα φόρα ή οπουδήποτε για την δράση μας. Όποιος μας στηρίζει οικονομικά έχει δικαίωμα να ζητάει εξηγήσεις ή αποδείξεις κτηνιάτρου και τις λαμβάνει. Και ναι, ας μην αναφερθούμε στα λεφτά που έχουμε βάλει ολοι απο την τσέπη μας. Ας μην κοροιδευόμαστε, λεφτά για τα αδέσποτα στην Ελλάδα δεν πέφτουν απο τον ουρανό και οι ανάγκες ειναι τεράστιες.

3. Οποιος πραγματικα θέλει να μας γνωρίσει και να δει τι κάνουμε, είναι ευπρόσδεκτος. Κι έτσι έκαναν κάποιοι απο τους πιο ενεργους πλεον εθελοντες μας. Μας έστειλαν ένα μαιλ και προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Απλα.

Εχουμε ανάγκη για μεταφορές ζώων από και προς τον κτηνίατρο, καθαριότητα και κοινωνικοποίηση των ζώων σε στέγες, προσωρινή φιλοξενία, αρθογραφία και προωθητικό υλικό.
Οποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας στείλει ένα μαιλ στο [email protected]

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.305
Μέλη
20.067
Νεότερο μέλος
Giannismix